- Otrzymane podziękowania: 29
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- Azja
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
wiecie co moj M chce mnie wykonczyc, nie było mnie 1,5 godziny w domu, wracam, a w domu jakby bomba wybuchła Jasiek chyba wszystkie zabawki porozwalal, do tego ma dał mu deski do krojenia, łyzki, cebule, itp. pokoj wyglada jak na tym zdjeciu co wczoraj na fb wrzuciłam no idzie sie załamac, Mlody usypia, a ja ide to ogarnac sprobuje zdjecie zrobic
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
Buty to moglabym wam elaborat napisac hehe bo czytałam całe 3 dni i Mierzylismy mase par ale ostatecznie kupiliśmy dzisiaj emel. Nie wkleje fotoz tel.
Ja mam materac lateks dla malego ale 2 letni uużywany . Ma 10 lat gwarancji
Później kupimy chłopakom dopiero do łóżek dorosłych.
My to mamy taki materac że aż wstyd się przyznać bo ortopedyczny dwustronny termoplastyczny z jakimś jonami 2 na 2 metra i kosztował z 5 tys ale ma 10 lat gwarancji.
No ale Kocham go hehe. Jak nocuje w ciąży u rodziców na normalnym łóżku to boli mnie kręgosłup i miednica a na naszym nic. Zero bólu.
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
My też będziemy musieli kupić. Ale pewnie za rok
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
- Suzi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25
Melduję się spod Tatr
Pogoda pięęęękna, słoneczko od rana wita, dziś było z 10 stopni a na najblizsze dni zapowiadają jeszcze więcej wprawdzie jak się wejdzie w cień lub chmurka wejdzie na slonko to się robi ziąb, no ale szczęsliwie wiecej jest slonca niż cienia. A pomyślec ze mielismy pokazac Mikiemu zimę i miał pierwszy raz w życiu pozjezdżać na sankach , ale nie było mu najwyrazniej pisane, bo w dniu kiedy przyjechalismy zaczelo byc wiosennie i śnieg niknie w oczach
Monia- informuj nas ! Dobrze ze juz Tosikowi lepiej. Moze będzie jak u Agat - wyleczysz Toska i pójdziesz po Leośka vel Olka
Agat - takim łóżkiem podpieczętujesz swoj los bo tam jest ewidentnie miejsce dla trójeczki dlatego gorąco popieram ten wybór
Jagodzianka Ci rośnie jak drożdżóweczka Adas tez miał takie przyrosty??
Miki nadal w kapciuchach 22, on nosi Befado...siła przyzwyczajenia, bo starsi tez nosili zawsze befado i nigdy nie narzekali. Ja mu wybieram wersję bez palców ( choć jest niewątpliwie brzydsza od wersji pełnej ) ale przynajmniej stópki oddychają. Co do wzrostu to nie wiem, dawno go nie mierzylam, waży 12.600
Anabelle - a jakiej firmy masz ten materac, bo brzmi fajnie, zwlaszcza jak sie ma problemy z kręgoslupem....
Co do materacy lateksowych to przyznam ze nie slyszalam, a jeszcze te "memory" Miki ma gryka kokos, ale przyznam, ze sypia na kołdrze ( swojej ) wiec cienkiej, bo na samym tym materacu wydawalo mi się zbyt spartańsko . Muszę się zainteresować tym lateksowym, ale juz moze jak będziemy mu kupować wieksze łóżko, bo do tego juz nie ma sensu.
No i popisalam
To narazie
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
sleeptime.pl/janpol/materac-wysokoelastyczny-janpol-dejmos.html z Smartcel Clima
Teraz zapłacilibyśmy za niego już nie całe 3 tys
Ale gdybym miała znowu kupować to wziełabym koło medivis lux
nasze-materace.pl/Materac-Medivis-Lux.html
obecnie kosztuje już nie wiele ponad 3 tys
my płaciliśmy 5 tys, ale to było 2 lata temu
no ale kręgosłup, miednica, ... nic mnie nie boli nawet w ciąży , a z Antkiem w ciąży spałam na kanapie to myślałam że się skończę z bólu.
Dobra wyciągam Antka z wiaderka bo zmarznie
- Magdalena9t
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 33
właśnie w tygodniu zamówiłam Tomeczkowi taki materac 70na140 do tego domku co będzie miał. Zobaczymy jak przyjdzie myślę,że na 2 lata wystarczy,najwyżej młodsze przejmnie a Tomkowi coślepszego do "doroślejszego łóżka się znajdzie
sleeptime.pl/hilding/materac-piankowy-ba...jcjsQCFbQatAod0Q8A4A
U nas rzyganko ze strony Tomka zaraził się od teściowej jestem zła na nią i na siebie,że dopuściłam do tego,opiekawała się w czwartek Tomkiem, i coś mówiła,że nie bardzo się czuje, a w ich domu bratanek ma jelitówkę,także nas poczęstowali
mam nadzieję,że mnie nie weźmie..
spróbuję coś więcej z tel, napisać..
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Brr nawet nie chce sobie przypominać o jelitówce, dopiero z niej Antek wyszedł.
Pogoda piekna. jestem zachwycona, muszę męża na jakiś rodzinny spacer namówić
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
Zdrówka dla wszystkich ile wlezie!!! Cholera wiosna niech już przyjdzie a te zarazy pozdychają na dobre!!
- Suzi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25
W Małopolsce piknie ze hej!
W słonku niemal upał, no ale cóż z tego skoro nie moge sie do tego przekonać i w to uwierzyć na tyle zeby NIE ubierac Mikiego w puchowkę, a jesli juz nie ubieram w puchówkę to nie zakladac mu polara pod kurtkę....
Pewnie i w tym roku będę ostatnia matką, ktora uwierzy ze juz nadeszla wiosna i schowa zimowe rzeczy na pawlacz......
A czy Wy moje kochane macie problem, zeby sie "rozebrac" po zimie, no i dzieci oczywiście?
No ale chyba nie jest Mikiemu jednak do konca źle w tych ubraniach skoro sie nie poci i w sumie nie w ogóle choruje.....
Ale jak widzę dzieci na placu zabaw w lekkich kurteczkach i bawelnianych rajstopkach ( ) i spodniczkach lub cienkich legginsach ( dziewczynki ofkors ) siedzacych w piasku, lub w bluzach dresowych i cienkich jeansach ( ) to jednak wydaje mi sie ze to jeszcze za wczesnie.....
Latem nie mam nic przeciwko temu zeby sie taplał w 10 stopniowym Bałtyku, ale teraz ........boje się pospieszyć z rozbieraniem...
Jak podchodzicie do tego tematu?
Obecny zestaw Mikiego ( must have) na spacer to bodziak z dlugim rekawem plus bluzka i puchowka, ewentualnie bodziak z dlugim, cienki polar i kurtka z Lidla plus ocieplane spodnie ( jeansy lub te sniegowe z Lidla) rajstopy i zimowe buty. Dodam, ze stopy ma najczesciej chłodne jak wracamy. Czapka ( dziś) jednowarstwowa, bez rękawiczek ( ale to standard, bo nie toleruje) pod szyją bandanka a jak chlodniej to golfik....
Jutro stolica Tatr...
Dobranoc
- agat
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 23
A tak w ogóle to zazdraszczam gór przeokropnie!!!
Za nami "ciekawa" noc. Adaś przyszedł do nas do łóżka po 1 w nocy z gorączką 38.5. Zanim zasnął minęła godzina, oczywiście spał w poprzek z nogami na mnie a rękami na mężu Ok 4 już mu spadała temperatura, miał 37.5 a teraz ma 37-37.2. Nie wiem o co kaman, żadnych więcej objawów brak. Wczoraj zrobił parę kup więcej, ale nie wyglądały podejrzanie. Miał dzis jechać na swój "poniedziałek z dziadkiem Zdziśkiem", no ale nie wiem. Może pojedziemy, najwyżej w domu będzie siedział. Jak się uda pojadę z Jagienką na miasto, trzeba się rozejrzeć powoli za butami dla naszych dwulatków, bo w zimowych niedługo się ugotują. Adaś zawsze ma cieplutkie stopy po powrocie ze spaceru, jakakolwiek nie byłaby temparatura na dworze. Primigi dały radę
- Azja
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Suzi jak jest powyżej 10 stop Ja rajstop jaskowi nie zakładam ma zwykle jeansy bez ocieplania i nie jest zmarzniety.
Kurtkę to różnie nieraz puchowke a nie raz taka przejsciowa
Wychodzę z założenia że lepiej niech będzie chłodniej niż ma się spocic i ma go Przewiac
- Magdalena9t
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 33
U nas już (chyba )lepiej, w sumie nie było tak źle, bo tylko w sobotę rzyganko przez 3 godziny, wczoraj tylko trochę ryżu z marchewką wrócił, i dziś rano jeszcze trochę tego ryżu. apetyt siadł przez te 2 dni ale dziś już była zadowalająca mnie porcja kleiku i kaszy jaglanej,pić pije. Tylko zaczęło mu lecieć woda z nosa,mam nadzieję,że to tylko alergiczne
Teraz śpi, słoneczko niedawno wyszło, termometr pokazuje +12, także jak się obudzi coś zjemy i na dwórek "cięśko pjacować" pójdziemy
Azja ale "bujdej" ile Jasiu ma zabawek, kupujecie tyle czy dostaje? bo teraz mam wyrzuty,że Tomek tak mało ma
My dawno nie byliśmy na spacerku i ja jeszcze Tomkowi zakładam rajsopki, bo my w piachu grzebiemy, ale staram się nie przesadzać
Chętnie bym się wyprowadziła gdzieś dalej, bo tu z rodziną męża to powoli wytrzymac nie idzie,albo przez tą ciążę jakaś cięta jestem
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
jeśli jest to goły dżins to wole założyć - wydaje mi się przyjemniej
generalnie dość lekko małego ubieram, czapka wiosenna, bawełniana - buty ma już wiosenne niskie, odstawiłam wysokie.
- Azja
- Wylogowany
- mistrzyni słowa