- Otrzymane podziękowania: 23
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- agat
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
OMG nie wiem Creo co to za rodzaj fizjo, ale po szybkim przeguglowaniu bliżej chyba Bobath Choć sama nie wiem.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
tyle razy ile miałam otwartą odpowiedź to szok, ale zawsze brakowało chwili żeby w tym okienku coś napisać.
Teraz Was nie poczytałam, ale piszę bo wywołanie było już ze 3 strony temu
obiecuję opisać co u nas i fotą Mateona uraczyć
- Azja
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 29
My się właśnie zastanawiamy czy iść Na spacer bo coś się zachmurzylo i nie wiem czy nie lunie zaraz deszcz
Młody zjadł na śniadanie jajko i pomidora jak na niego to duzo
Agat ja bym na Twoim miejscu odroczyla szczepienie jak Cię coś niepokoi
Napisze później więcej bo jednak tel mnie denerwuje
- Azja
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 29
Tysiak nasza sąsiadka mówi ze ja z M jesteśmy podobni wiec może coś w tym jest ze i Jasiek taki podobny . Ale jednak każdy mówi ze Młody do tatusia podobny
A oczu niech lepiej po mnie nie ma bo u mnie w rodzinie wszyscy mamy since pod oczami
- agat
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 23
Wróciłam z małą od chirurga, zakleili jej ten pępek, plaster na pół brzucha :/ Za 10 dni mamy odkleić, a za 2 tyg kolejna wizyta, pewnie znowu zakleją. Ciekawe jak długo to będzie trwało.
- monia89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 10
Azja Jasiek tatuś wykapany
Agat no jak nie urok to sraczka... nam ortopeda kazał odstosunkować sie od nóżek Tosika do 3rż.
ja zmuszona byłam zapodaç kroplówke antyskurczową jedną żeby nie przesadzić i po ndz urodzić Tosik ma oskrzela lewą strone więc dla noworodka nie za dobre towarzystwo...
rodzina wie już że wszystkie pierony są uwieszone na nich tel nie odbieram i wpadły na genialną myśl że chyba za wcześnie wygoniły dzieci do ludzi i że znowu chore i pewnie od nich Antoś złapał to tylko kur.... troche za pózno na te odkrycia!!!!
- Magdalena9t
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 33
Dobrze,że wybraliśmy się przed południem do ogródka, bo jak wróciliśmy to zaraz zaczęło padać taki mam ambitny plan co już chyba pisałam,że w tym roku nie dopuszczę do zapuszczenia ogródka, i już robię porządek w truskawkach
Co do in-vitro to nie mam zdania, na szczęście nas ten problem nie dotyczy, ale mam znajomą parę,która właśnie miała mieć ostatnią próbę zajścia, znajoma ma problemy z tarczycą i z hormonami moja mama i jej do dobre koleżanki, na razie się nie chwaliła ,że jestem w drugiej ciąży, byłoby to nietaktem.. Ostatnio koleżanka ze szkoły tak nagle do mnie napisała, że poroniła w 8 tyg. ma 3 guzki na jajniku i miała robione markery nowotworowe i ma podwyższony stan,ponad normę, ma mieć jeszcze raz robione badanie. To jej pierwsza ciąża była,mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze..
Suzi słyszałam o mące kasztanowej ale niestety nie na mój budżet,zwłaszcza ostatnio ale już przyszedł PIT nawet już oddany do urzędu, teraz tylko czekać
Cremoniu będę się modlić,oby wszystko poszło pomyślnie
Suwaczek już jest już był zanim o niego zapytałaś
W sierpniu najprawdopodobniej idziemy na wesele, będę już w 8 miesiącu,wielka jak słoń i do tego muszę znaleźć "jednorazowy namiot" (sukienkę)dla mnie na tę okazję
A ja tylko jem i jem, najpierw lody czekoladowe , prawie cała czekolada, i jak tu się opanować ze słodkim, to już takie uzależnienie jak alkohol
Lecę
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
monia89 napisał: Hej.
Azja Jasiek tatuś wykapany
Agat no jak nie urok to sraczka... nam ortopeda kazał odstosunkować sie od nóżek Tosika do 3rż.
ja zmuszona byłam zapodaç kroplówke antyskurczową jedną żeby nie przesadzić i po ndz urodzić Tosik ma oskrzela lewą strone więc dla noworodka nie za dobre towarzystwo...
rodzina wie już że wszystkie pierony są uwieszone na nich tel nie odbieram i wpadły na genialną myśl że chyba za wcześnie wygoniły dzieci do ludzi i że znowu chore i pewnie od nich Antoś złapał to tylko kur.... troche za pózno na te odkrycia!!!!
medal za umiejetność logicznego my ślenia -.-
porażkam z tymi ciotkami
mi Antek co miał jelitówke i gorączki cały tydzień co musiałam go po nocach na rekach nosić to dostał po wizycie szwagierki, dzieci i teściowej. nie mówie, że złapał wirusa od nich, ale wystarczyło, że jednak 3 latka kaszlnęła mokrym kaszlem kilka razy to wieczorem mąż poszedł do teściowej i jej dosadnie powiedział, że jeszcze mi tylko chorego Antka przed porodem potrzeba i że ma mi do domu dzieci nie sprowadzać.
dużo zdrówka dla Antosia!
ja się strasznie boję, żebyśmy się nie rozłożyli.
- monia89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 10
tu ewidentnie ich wina bo jedno z oskrzekami i jeszcze antybiotyk u nas brało ostatnią dawke! Po płucach i po jelitówce co w pt sie skończyła no ludzie! I tak nocki z głowy bo kaszle aż wymioty są a to pić a to temp a to trzeba pościel zciągnąć i Antka przebrać i jedno z nas. W dzień na rękach najlepiej spania też nie ma ja padam. Dziś to ojca zabrałam do lekarza i dobrze bo trzeba było daleko zaparkować bo czarno pod przychodnia i w kolejce wydrzeć jape bo każdemu sie spieszy i każdy dziecko miał a po coś są godziny ustalane szok!!!@
u mnie pada deszcz z gradem
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
Szczególnie że Antoś przy jelitówce robił nam kupy w nocy, płakał, wił się z bólu. Nie raz się cały obsrał, musiałam go zaspanego płukać pod wodą z kranem. Koszmar. Ludzie naprawdę nie myślą.
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
Monia - jeju współczuję KOchana trzymaj się
Ja na chwilę, szałaputy piją mleko przed TV
Ja ostatnio po lekarzach jeżdżę i tylko kasę u nich zostawiam ( w ciagu 2 dni wydałam 640zł )
Wzięłam się za moje nogi, które już pod koniec dnia odmawiają posłuszeństwa, Na dodatek dopada mnie jakieś zapalenie żył w lewej nodze. Masakra. No więc postanowiłam się za to zabrać. A myśl przewodnia była taka, że usunę sobie takiego jednego żylaka. Na marginesie byłam z mężem i on ma zabieg wyciągania żył 23 kwietnia. Więc klękajcie narody już czuję jak to będzie mu trzeba usługiwać.
Ale wracając do mnie, mój plan z wycinaniem sę nie powiódł, bo doktorek znalazł coś niepokojącego w mojej nodze. Pomijam fakt, że wykrył że mam węzły chłonne pachwinowe powiększone, ale na to teraz nie mam czasu. Otóż mam spore zmiany w łydce (o nazwy nie pytajcie bo to jakieś łacińskie hieroglify), oraz jakiś guz pod kolanem głęboko, bo niewyczuwalny i nie widoczny tak gołym okiem.
Aktualnie walę sobie zastrzyki w brzuch + leki o sile kolejnych zastrzyków. Wszystko przeciwzakrzepowe. Jutro będę na rzesach stawać żeby dostać się do rodzinnego po skierowanie, bo no wybaczcie, dość mam płacenia!!
To tak na szybko. Maja nie chce za chiny do przedszkola chodzić. Nie moge nawet na podwórko wyjść, na zakupy czy do lekarza. Bo są cyrki, szlochy i tęsknoty. Masakra. Ja nie wiem co się jej porobiło.
Ok. idę zobaczyć co tam robią młodzi, bo cisza jakaś
- Suzi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25
Widzę ze choróbska wszelakie ze wszystkich stron atakują. Ja mam newsa ze swego podworka "po linii i na bazie". Otóż bylam dzis na specjalistycznym badaniu w zw z tym ze mi cholerycznie ręce drętwieją ( od ponad 5 lat co najmniej, ale dopiero dziś sie przebadalam pod tym kątem... ) zasugerowala mi fizjoterapeutka, ktora mój kregoslup dopieszcza, zeby sobie zrobic badanie pod kątem cieśni nadgarstka. Na to ja jej, ze juz owszem robilam -usg w tym kierunku i wszystko dobrze wyszlo z nadgarstkami więc nie tam problem lezy. Na to ona spokojnie, ze usg to sobie mozna potluc o kant......czego sie t am chce bo tylko badanie EMG stwierdza czy nadgarstkowm cos dolega czy tez nie. Jescze sie mądrzylam przez parę chwil, ze ośrodek dla sportowcow, ze ultrasonografista z tytulami itd itp, a ona swoje, bo........tez sie tak mądrzyla a lapy jej drętwialy juz tak, ze nie mogla zawodu wykonywać i ze kiedyś rehabilitowala osobę, ktora sie zawodowo trudnila wykonywaniem tego wlasnie badania, ta ją namowila zeby sie zbadala no i wyszlo -cieśń nadgarstkow, zoperowala i po 15 (!!!!) latach drętwienia zapanował błogostan
No więc cóż, zbadalam sie i ja, mimo ze usg nic nie wykazalo. No i co? No i zaawansowana cieśń nadgarstkow, obydwu. Do operacji .....no jeszcze mi teraz operacji brakowało wprawdzie na szczęscie nie jest to duza operacja,no ale lapę sie ma wyłączoną do odwolania. A coz ja przy Misiu zrobię jedna lapą? Przewinę? Umyję? Nosz kurdelebele......na raz robią jedną lapę czyli zamjakiś czas powtorka z rozrywki tylko z drugiej strony...
A tak w ogole, dziś naocznie moglam stwierdzić chodzące ( jeszcze) uosobienie powiedzenia "szewc bez butow chodzi"
Muszę Wam to opisać, bom jeszcze w szoku.
No więc jestem w tymże gabinecie, juz po badaniu, pani opisuje wynik a tu nagle , bez pukania do gabinetu wchodzi, nieeee. -wtacza się ........ekhem khem, baaaaaaaaaaaaaardzo baaaaaaaaaaaaardzo duza kobieta, najdelikatniej rzecz ujmując. W jakimś kusym kitelku, ewidentnie pracownica szpitala myślę sobie, lokując ją w szeregach sprzątaczek vel salowych. Cos tam pogadala z panią wykonującą badanie, cos jjej tam dala, o pieczątkach byla mowa, no ale kurcze, czekam az oprożni kosz i wyjdzie, a tu zonk. Ale JAKI ZONK!!! Bardzo Duza Kobieta mowi, ze ma jeszcze wyklad, więc musi sie spieszyć, bo na nią czekają.... OMG! pomyslalam sobie -moze zatem pielegniarka, one tez miewają wyklady....moze juz nie daje rady fizycznie ciagnąć, to sie chociaz wiedzą dzieli.....jeszcze nie skonczylam kombinować na ten temat, jak zostalam uderzona nowym newsem -THE HOTTEST ONE -po ktorym szczęke zebralam dyskretnie spod lezanki, otoż, BardzoDuza Kobieta udala sie ku drzwiom kiedy to pani od badań cos się przypomnialo i wykrzyknęla "ale PANI DOKTOR! Jeszcze recept mi pani nie zostawila!"
Aaaaaaaaaaaaaa!!! Baaaaardzo Duza Kobieta jest LEKARZEM!!!! Lekarzem! Jednym z tych, ktorzy grzmią o szkodliwości otylości!!!! Jak moze LEKARZ doprowadzic sie do takiego stanu, ja sie pytam????
Szczęce nie bylo dane dlugo pobyć na swoim miejscu gdyż, przeczytalam na pieczatce specjalnośc tej Pani Doktor........
Uwaga! Padniecie!!!
SPECJALISTA ( czyli ma drugi stopień specjalizacji ) CHIRURGII PLASTYCZNEJ!!! o
Ja wiem, ze nie jestem pierwszą ktora moze rzucić kamieniem, mam za duzo tu i ówdzie, ale ja nie jestem lekarzem, ktory kurcze najlepiej powinien wiedzieć jak zadbać o zdrowie -bo jezeli to kwestia zdrowotna, no to jest u żrodeł, a jezeli najprostsza przyczyna, czyli lakomstwo, to tez jest wśrod specjalistow,'ktorzy pewnie pomogliby. Bylam w najprawdziwszym szoku. I wtedy przypomnialam sobie, ze ta moja fizjoterapeutka podczas masaży i cwiczeń opowiadala mi wlasnie , niemal dokladnie takie same refleksje nt tejze pani doktor, ktora ją przerazila swoim wygladem i tez na poczatku wzięla ja za panią sprzatającą tudzież salową, biedną, zaniedbaną kobietę potrzebującą pomocy. A do tego podobno pani doktor jest świetna w swoim fachu i nikt tak jak ona nie operuje cieśni nadgarstka. Blizny po jej cięciu i szyciu trzeba wypatrywac przez lupę!
Aż zal kobiety, bo chyba nawet nie jest bardzo stara....z pewnością nie jest!
Co do żylakow Dave - ta pani miala tak wstrzasającą ich kolekcję na swoich monstrualnych nogach, ze u nikogo takich nie widzialam. I znowu powtorzę -CHIRURG!! PLASTYK!!!
Tak oto zobaczylam chodzące powiedzenie, ktore przytoczylam powyzej.
Amen
- Suzi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25
MATEUSZKU JASIULKU zalegle buziaczki dla Was
Boście byli poszkodowani tym 28 dniowym miesiącem
Dave, ekhem khem, czy mię się zdaje, ze roztoczono przed nami obietnicę oglądania zdjęć Matiego, hę???
U mnie się nie wyswietlają.....
Azja -moze i Jasinek podobny do taty .( z ksztaltu glowy na przyklad ) ale oczy ma po Mamie. Koniec i kropka!
Monia - Twoja rodzina skonczy jak Krol Popiel........
Zdrowka dla Was! Jak najwięcej
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
- creatura
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Miałam kiedyś marzenie-teraz śpi na moich rękach:]
- Otrzymane podziękowania: 6
Suzi, o-jojoj.... wysłać nadgarstki na chorobowe przy HNB - mission impossible! a kiedyś musialabys juz nieodwołalnie isc na operacje? Masakra z ta lekara
Monia, miałaś juz skurcze i ci właczyi kroplówke? Trzymam kciuki za was. ciezki ten koniec ciazy, ale szczesliwe chwile tuz tuz
Bella, jak u was? czujesz cos porodowego? Antek juz zdrów?