BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

9 lata 9 miesiąc temu #972061 przez monia89
Hejo.
Agat Dzieciaki masz Boskie! Jagódka wygląda mi na co najmniej 4 me :)
Co do butów kupiłam Antosiowi adidaski Nike bo ma jeszcze botki z H&M. I powiem Wam że rozmiarówka jest tak różna że co model to inny rozmiar :/
Ma też kurteczkę. Brakuje nam nowej czapy i apaszki i czegoś na święta.
Moja angina mija czopy ładnie schodzą więc bez antybiotyku się obyło :)
Dziś zaganiam M do pracy co by zonie pomógł jutro zaczynam mega porządki i mam ochotę iść do galerii ale nie wiem czy nogi nie odmówią posłuszeństwa...
U nas nadal burza mózgu co do imienia wszystkie moje opcje nie podobają mi się.
wiem jedno dziewczynka będzie Amelią lub Zuzanną :)
Nękają mnie sny o porodzie bliźniaczym i mega apetyt jeszcze troche i 70 przekrocze :( to chyba tyle
A Suzi moi rodzice w tym samym czasie w Zakopanym byli :)
Dave nie szalej z tym pracami budowlanymi.
Azja kiedy kolejne usg dla potwierdzenia płci?
Tysiak a Ty kiedy masz Kochana?
Anabell Ty to mogłabyś się już rozpakowywać bo już czas a marcówki prawie wszystkie rodzą cc widziałaś? ....

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 9 miesiąc temu #972079 przez Azja
hej

u nas pogoda dzis do bani :blink: musimy z Mlodym podjechac na miasto poprzymierzac buty, bo Jasiek ma wysokie podbicei i nie wszystkie mu pasuja :blink: a po drzemce jedziemy do znajomych na parapetówke, troche mi sie nie chce bo nie wiem czy jakies cholerstwo mnie nie rozkłada :S dziewczyny co mozna kupic na parapetówke?? pytałam znajomych co im sie przyda, ale niestety nie pomogli :evil:

Monia ja bede miała USG gdzies pewnie dopiero za miesiac, ale u nas to jednak chłopak bedzie, bo doktorek dokładnie mi jajeczka pokazaywał, choc roznie to moze byc :woohoo:

Monia a to OLek juz Ci sie imie nie podoba ?? jakie teraz masz typy ??

Anabelle synusiowi widocznie dobrze w brzuszku ze nie chce wychodzic :P

Agat ogladałam ost te pierwsze buciki w ccc wpałdy mi w oko, za duzy wybor, jakby były jedne nie było by problemu :S moze dzis cos innego wpadnie mi w oko :blink:

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #972114 przez Anabelle
Monia dobrze ze szybko sie podnosisz po tej anginie. Cale szczescie.
Z imionami jest masakra .
Tez z dziewczynka nie mielismy problemu a z chłopakiem tragedia. Ale u nas zostanie chyba leos. Ostateczna decyzja na porodowce ;-)

Marcowek za bardzo nie ogarniam prawde mowiac ale generalnie ostatnio duzo cc. Az sie boje.
U mnie codziennie sprzatanie, pilka, sex i nic. Maly siedzi jak zaczarowany w brzuchu i nigdzie sie nie wybiera.

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #972159 przez agat
Co tu taki pustostan? Gdzie Was wywiało?

Wczoraj nic nie pisałam, bo Jagoda urządziła nam armagedon. Niby teraz przypada okres skoku rozwojowego, ale mam wrażenie, że ona żyje w wiecznym skoku rozwojowym :P Mało śpi w dzień, usypianie trwa dłużej niż drzemka. Gdy nie śpi trochę pogada i się pouśmiecha, ale jak już jej się znudzi to maruuuuudzi, zrzęęęędzi i płacze, tzn drze się. Na pocieszenie, gdy ją wczoraj odłożyłam do łózeczka o 22 po chyba pięciu próbach uspania to obudziła się dopiero przed szóstą :)
Dziś księżniczka na ziarnku grochu kończy 2 miesiące :) Jeszcze więc miesiac i skońćzy IV trymestr ciąży i zamieni się (mam nadzieję) w radosnego bezproblemowego niemowlaka :D

Adaś stracił głowę dla koparki, chodzi z nią jeść, kąpać się, najchętniej też brałby ją do snu :) Dziś jedziemy na obiad do moich rodziców i założę się, że koparka pojedzie z nami :)

Buziaczki dla Antonia :*

Gdzie Kaikai?

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #972185 przez Magdalena9t
Hej,u nas pochmurnie i wietrznie ,aż z domu nie chcę się wychodzić :unsure:
Wczoraj byliśmy na obiedzie u szwagierki,później krótki spacerek, chłopaki uciekali na pole i tatusiowie musieli gonić :P :P
Monia Ty nie do galerii,tylko zdrowiej i na porodówkę ;)
Anabelle jeszcze 2 dni seksu,niech mąż wykorzysta, bo jak Leonek zapragnie wyjść to wtedy post :cheer: :cheer:

My mamy jeszcze trzewiki z jesieni roz.22 nadal dobre, paputki już na 23 musi mieć. :huh:

Azja jak tam pasztet z fasoli?

Jagodzianka jaka pyzulka :) kotletami ją karmisz? -tak usłyszała moja znajoma od położnej :P

Na grupie na fejsie podawaliśmy kiedyś nr kom. może ktoś zapisał Kaikai?

9 lata 9 miesiąc temu #972213 przez Alex_87
Hej laseczki :)

Anabelle to Ty już praktycznie na porodówce jedną nogą (albo może już obiema :D) pamiętasz jak to u mnie było, nic nic nic, a nagle bum i w dwie godziny mały był na świecie :D Czekamy na małego Leona :D

Dave to u Ciebie ostre prace budowlane, takie coś lepsze niż siłownia ;)

Agat nie moge się napatrzeć na te śliczne włoski u Jagódki :kiss:

Jutro wysyłam męża z misją do Lidla, upatrzyłam sobie buty dla Zuzki, mam nadzieje, ze je zdobędzie :D Czasem dostawała buty w spadku po moim chrześniaku rok starszym, bo on zawsze miał tyle butów, niektórych nawet nie założył, więc takie nie noszone sobie pożyczałam od niego. A tym razem lipa, bo się okazało, że Franek ma taką samą noge co moja Zuzka (a on jakimś bardzo małym dzieckiem nie jest). Echh mam nadzieje, ze nie wyrośnie jej jakiś kajak, tylko zatrzyma się na czterdziestce ;) Tymonowi stuknęło dziś 8kg i 70cm :woohoo:

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #972214 przez Dave
Ahoj,

mam nadzieję, że w końcu prawdziwa wiosna do nas przyjdzie, bo ostatnie dni to taka zgnilizna bleeee :sick: :sick: :sick: :sick:

Kurka ciekawe co u Kaikai, cholewka :huh: :huh: :huh:

Edit: Napisałam jej sms`a. Czekam czy odpisze.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

9 lata 9 miesiąc temu #972217 przez agat
Dobrze Dave, że napisałaś. Ja miałam już na fejsie pisać do niej.

Alex ja się jutro wybieram do Lidla, obejrzę też te butki. Jeśli będą ok to wezmę, będzie miał Adaś na zmianę. Mam upatrzonych kilka modeli Mrugały, ale poczekam jeszcze na to badanie stópek, które ma mieć Adaś na dniach, by mu dobrze nóżkę zmierzyli przy okazji, bo nie mam nigdzie Mrugały u mnie, będę musiała zamawiać w necie.

Byliśmy dziś u moich rodziców, Jagoda jak zwykle była aniołkiem. Nie wiem, czy u nas w domu kolory ścian jej nie pasują czy ogólnie mikroklimat, że prawie nie śpi w dzień i zrzędzi, czy po prostu jest perfidną małpką i przed dziadkami stroi aniołka i niewiniątko ;) Zawsze gdy jedziemy do jednych czy drugich ślicznie przesypia większość wizyty ;)

9 lata 9 miesiąc temu #972218 przez tysiiiak
super te butki w lidlu ale 25 to na pewno będą za duże

9 lata 9 miesiąc temu #972219 przez Azja
hej

ale jestem wypompowana po weekendzie, niby nic nie robiłam, a ledwo zyje :S

byłam wczoraj z Jaskiem w sklepie poogladac buty, dał przymierzyc az jedna pare, nie wiem co on ma ost ale nie daje nic nowego mierzyc, kupiłam mu kurtke jeansowa ost na ciuchach, uprałam i chciałam zobaczyc jak wyglada nie da w ogole załozyc, no ae odnosnie butów dałam sobie spokoj, nic na siłe, ale widziałam fajne mrugały, a w ogole to zdziwiłam sie ze u mnie w miescie mozna je kupic :woohoo:

wczoraj bylismy u znajomych na parapetówce, powiem Wam ze jeszcze takiego Jaska grzecznego to nie widziałam, wszyscy nie mogli sie na dziwic jakie mamy grzeczne dziecko i stwierdziłam ze chyba bede chodzic z nim czesciej po "ludziach" bo tam to dziecko anioł, albo w domu mu sie po prostu nudzi :sick: Agat moze Jagoda ma to samo, skoro u dziadków taka grzeczna :whistle:

Magda to nie była pasztet z fasoli tylko smalec z fasoli, ogolnie smaczny tylko za duzo papryki wedzonej dałam :)

mowicie ze cos fasjnego w lidlu ma byc, lece wylukac :silly:

9 lata 9 miesiąc temu #972220 przez Azja
fajne buty w lidlu ale 25 to moze przy dobrych wiatrach Jasiek w przyszłym roku bedzie nosił :whistle: Mrugały mu 23 mierzyłam to za duze i tak pewnie 22 były by teraz ok :silly:

9 lata 9 miesiąc temu #972224 przez tysiiiak
Kubulek adidaski 23 nosi więc 25 to też odległe czasy ;) a w gościach też jest grzeczniejszy niż zazwyczaj. Pierwsze 20 minut oswaja się z otoczeniem z maminych kolan i potem powooli poznaje otoczenie dopiero :P no chyba że idziemy w znane już mu miejsce np do dziadków to już potrafi pokazać pazurki ;) ale ogólnie i tak mam grzeczne dziecko :) pewnie drugie będzie małym terrorysta :P

9 lata 9 miesiąc temu #972227 przez Dave
Wiadomości od Kaikai są dobre. Wszsytko ok, tylko zabiegana i nie ma czasu na forum wpaść. Szykuje wszystko dla małej. Jak znajdzie chwilę to do nas wpadnie.
Pozdrawia :) :) :)

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

9 lata 9 miesiąc temu #972228 przez monia89
Hej Antonio dziękuje za buziaki <3 i śle swoje Jagódce :)
Byłam w galeri kupiłam Tosiowi 2 koszule spodnie kaszkiet trampeczki brakuje czapy i szalika. Tosik wyszalał się na kulkach.
Ja zjadłam 2 lody by wypędzić moją anginkę do końca :)
Zresztą pogoda do dupy to chociaż po galeri można było się przejść bo w domu idzie zgłupieć .
U nas w kwietniówkach mamy już 2 dziewczyneczki :) jednej jeszcze się wody sączą leży w szpitalu tak więc dzieje się.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

9 lata 9 miesiąc temu #972231 przez Anabelle
Aaa zobaczyłam post Moni, myślałam, że już porodówka a tu galeria, lody ;) ;)
Wszystkiego najlepszego dla Antosia :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka