BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

12 lata 2 miesiąc temu #448599 przez monia89
MoNiaaa napisał:

no to sa strasznie przykre sytuacje a jakie ciezkie decyzje :( nie wyobrazam sobie!! tak samo jak agi pisala ze przy poridzie jej mama musiala podjac decyzje kogo maja ratowac :ohmy: przeciez jak mozna wybierac?dobrze ze wsyztsko dobrze sie skonczylo i obie sa cale i zdrowe!!!

z kolei u mnie zasada ze dziewczynka odbiera urode zupelnie sie nie sprawdzila wszyscy mi powtarzali ze slicznie wygladamw ciazy :)
ciekawe jak teraz bedzie

monia masz male yorczki???nie tak dawno mialam parcie na yorka ale ceny mnie powalily :ohmy: :ohmy:

Yoreczki miałam we wrześniu do oddania 4 3 suczki i 1 piesek. I nigdy więcej nie dopuszczę mojej małej bo serce mi pękało jak przyszła chwila roztania.... :( Bo moje psy są do kochania a nie handlu. Aw jakiej cenie widziałaś???

Teraz Owczarek i Alaskan zrobili nam niespodziankę nim zdążyłam sunie wysterylizować bo to 2 niespodzianka już za pierwszym razem miała 3 a teraz 8........
Więc jak dziewczynki chcecie zdrowego wypieszczonego szczeniaka na święta to piszcie oddam za worek karmy :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #448608 przez MoNiaaa
narazie chyba jednak dam sobie spokuj z psiakiem ale jak kiedys yorka bedziesz chciala oddac to pewnie sie skusze bo to moje marzenie taki piesiu :) a ceny to min 500 zl za yorka ale przewaznie miedzy 800 a 1000 i wiecej..a ty za darmo oddalas?

a teraz 8 to niezle...zebys tylko znalazla nowych wlascicieli! ja nigdy nie widzialam jak sie psy rodza i nie wiem czy bym wiedziala co robic

http

]

12 lata 2 miesiąc temu #448609 przez kasia1329
No łatwo nie miała, najgorzej że musiała załatwiać wszystko tak jakby dziecko urodziło się żywe i umarło za kilka dni. Akt urodzenia, akt zgonu, pogrzeb ogólnie masakra.

12 lata 2 miesiąc temu #448611 przez MoNiaaa
to czemu takie jakies dziwne procedury??
moja szwagierka urodzila martwe dzieckjo w irlandii i tez masakra z papierkowymi sprawami tym bardziej ze chciala do polski sciagnac cialo.
ja ja podziwiam bo ja bym sie chyba zalamala

http

]

12 lata 2 miesiąc temu #448617 przez monia89
650 zł bez rodowodu oczywiście. Ja moją niunie kupiłam za 100 zł :) Znajoma znajomej musiała szybko pozbyć się 3 ostatnich Yorczków bo na 2 dzień miała iść na cc i jechaliśmy prawie 80 km w jedną stronę o 21 po naszą Roxi.... I ona nie jest mini bo waży prawie 3 kg ale to nie ważne (jej chłopak ważył 1kg :)
A tego 2 znalazłam w lesie..... ale to jest York gigant 10 kg :P

no we wszystkich 3 porodach uczestniczyłam :)
one rodzą się tak jakby w workach/błonach i trzeba to zdjąć i oczyścić malucha ja do pyszczka używałam gruszki do nosa (po porodzie Roxi został bo 1 był spontan)od 22 do 4 szczeniła się. Zwierzęta też cierpią masakra.
Ja jestem wybredna co do nowych właścicieli :) nie oddam psa na łańcuch ani Bóg wie gdzie.....

12 lata 2 miesiąc temu #448622 przez monia89
kasia1329 napisał:

No łatwo nie miała, najgorzej że musiała załatwiać wszystko tak jakby dziecko urodziło się żywe i umarło za kilka dni. Akt urodzenia, akt zgonu, pogrzeb ogólnie masakra.

Teraz jest takie prawo że jak ronisz po 9 tyg to normalnie akt zgonu wydają Ci i musisz imie wpisać itp itd. Ciała nie koniecznie musisz zabrać. Mojego M siostra cioteczna poroniła miesiac temu stąd wiem. Dla mnie to chore jest.

12 lata 2 miesiąc temu #448628 przez monia89
A moja babcia to dała mi robotę z rana........ Przyniosła 2 reklamówy polnych pieczarek i teraz pisze z Wami i kroje je bo juz obrałam opukałam..... Część takich malutkich gotuje na marynowane duże zostawiłam na kotlety a reszte uduszę a co potem z nimi macie jakiś pomysł???
No i gotuje barszcz czerwony - zachciewajka :P

12 lata 2 miesiąc temu #448631 przez kasia1329
Ona miała skrobanke nie rodziła, była w 19 tygidniu, i musiała wziąć do kremacji nie mogła sobie.wybierać.
A teraz ma grób który zawsze jej o tych.wydarzeniach będzie przypominać.

12 lata 2 miesiąc temu #448634 przez monia89
nie to ona po tabl w szpitalu do miski ....

12 lata 2 miesiąc temu #448650 przez kasia1329
No nic koniec tego tematu bo nie jest przyjemny, z tego wszystkiego znów się zaczęłam martwić. Już jak dzidzius się zacznie ruszać to będę spokojniejsza bo będzie dawał znać o sobie.

Teraz siadam do obiadu - kurczak z sosem chińskim i ryżem :) pychotka.

A później wyruszam w miasto w poszukiwaniu jakiegoś ubrania. W końcu impreza za 10 dni.

12 lata 2 miesiąc temu #448658 przez MoNiaaa
nienawidze kupowac ubran zwlascza na jakas okazje..bleee

tez bym zjadla barszcz czewony z uszkami najlepiej z pieczarkami :))
jejq juz sie wigilii nie moge doczekac!!!zawsze tyle pysznosci jest :):)

a ja dzis na obiad do tesciowej oby tylko mielonego nie miala bo nie przepadam a ostatnio co u niej jestem to sie na mielone natykam;/

http

]

12 lata 2 miesiąc temu #448664 przez kasia1329
Monia ja nie mam wyjścia muszę coś kupić, bo na codzień preferuje styl sportowy a tak nie wypada mi iść :) a z moja figurą ciężko wybrać coś fajnego więc też nie przepadam za zakupami bo jak nic nie kupię to mam doła. Może i duŻy biust jest fajny ale czasami stanowi ogromny problem :(

A co do mięsa to ja tylko filet z kurczaka, cielecinę i wołowinę toleruje. Żadnych mielonych! A do wigilii też się nie umiem doczekać. Zawsze z mamą robimy takie malutkie pierogi zamiast uszek. Uwielbiam je!!

12 lata 2 miesiąc temu #448670 przez monia89
A mi sie chce też bigosu :) 1 będę jadła teściowa ugotuje :P Ja nie mogę żadnego mięsa do obiadu.....

12 lata 2 miesiąc temu #448683 przez malwinsien
Dziewczyny już chyba wszystkie jesteśmy po 12 tygodniu, więc zagrożenie bardzo zmalało. MUSI BYĆ DOBRZE!!! Nie chciałabym przeżywać takich rzeczy jak kasi koleżanka :/ A do kwietnia czas zleci :)

12 lata 2 miesiąc temu #448733 przez agi-p
Malwnsien masz rację i tego się trzymajmy :) Niedługo bobasy będą już dawały znaki z brzucha , więc troszkę mniej strachu będzie :)

A my z Ami pospałyśmy sobie jak nigdy :) Teraz spóźniony obiadek zjemy i na spacer idziemy :)

A co do mięsa , to czasami jem , a czasami totalnie mnie odrzuci .Ale jak już jem to tylko piersi z kurczaka w różnej postaci .
A cały czas chyba od 4 tygodni mam ochotę na frytki i hamburgery :P Na szczęście nie ulegam tej zachciance często :P

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka