- Otrzymane podziękowania: 10
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- monia89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mnie od pukać nic nie boli.
tak to jest w naszej super Polsce że idziesz na zakupy portfel pusty a w koszyku jeszcze mniej.....
ja byłam na zakupach i wydałam ponad 200 zł za nic
trochę wędliny ser żółty pomidorki papryczka środki czystości soki i 2 czekolady normalnie pół wózka zakupów szok...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- monia89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ubezpieczyciel przyjechał spisał fotki popstrykał i jutro będzie wycena szkód dobrze że koleżanka tam moja pracuje to dzięki niej tak szybko to wszystko no i jedziemy jutro po farby i od nowa remont 3 pokoji.......... pocieszeniem jest to że nam pięknej tapety w salonie nie zalało tylko sypialnie
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)
- Otrzymane podziękowania: 0
No ja niby wiem , ze bóle brzuszka to normalka w ciąży . Ale po ostatniej przygodzie ze szpitalem mam już schizę Mam zagrożoną ciąże na razie . Na wypisie wpisali mi zagrażające poronienie I to mi kołacze sie w głowie . Co chwilę sprawdzam czy krwawienia nie dostałam .
Staram sie o tym nie myśleć i dopóki mnie brzuch nie boli , to dobrze mi idzie .
A tam nie marudzę już
- monia89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ty to teraz masz przeboje z tym tymi "fachowcami". Dobrze , ze masz w ubezpieczalni koleżankę . Będzie trzymała rękę na pulsie i nie da Ci krzywdy zrobić
Powodzenia i mam nadzieję , że wszystko szybko sie zakończy
Spokojnej nocy
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
jest 5.13
dziewczyny kopnijcie mnie. obudzilam sie z taka jakas schiza,ktora poteguje moja bezsennosc. znowu mi sie wkreca ze cos moze byc nie tak.
Boziu przyspiesz czas,niech sie obudze 30. i daj juz kopniaczki.....
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
dave o 5 ja mam pobudke do pracy:P a w nocy spie jak susel i na szczescie Julka tez ostatnio l;adnie spi jutro juz mam 2 zmiany wiec troche dluzej pospie i juz sie soboty nie moge doczekac mam nadzieje ze JUlka pozwoli mi pospac
u nas tez wczoraj lalo i zimno bylo brrr siedzialysmy cale popoludnie w domku ale Julka wyjatkowo bardzo grzeczna byla bawila sie albo ogladala bajki ale nie pozwolila mi sie polozyc:P
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dave biedulko Ciekawe co jest powodem takiej bezsenności u Ciebie . Moiłaś , ze w poprzedniej ciąży też tak miałaś . A zgłaszałaś to lekarzowi ? Albo wypróbowywałaś jakieś babcine sposoby typu ciepłe mleko ? Może potrzebne Ci są jakieś delikatne leki ,żebyś na noc się wyluzowała , nie stresowała i nie myślała . Może wtedy zaczniesz lepiej sypiać .
Mi teraz w szpitalu dawali coś wyciszającego . Co prawda spać mi sie chciało przez te leki cały dzień , ale ja miałam końską dawkę , żeby organizm się zregenerował . Ale moze Ciebie coś tylko na noc można by zastosować .
O strach o Dzidzię pozostanie już do Kwietnia , a potem zacznie sie inny rodzaj lęku . To wszystko wpisane jest w macierzyństwo i nie da się tego przyspieszyć ani zminimalizować .
Moniaaa ja pamiętam , ze moja Linka jak przychodziła sobota czy niedziela i można było odespać cały męczący tydzień,to jak na przekór budziła sie wcześniej niż zwykle Ale była złotym dzieckiem od niemowlaczka , wiec robiłam jej jeśći kładłam się koło niej . Zajmowała sie pięknie sobą i zabawą
Mam nadzieję , ze dziś pogoda będzie lepsza . Na razie nic za oknem nie widzę , ale oby nie padalo . Chociaz na krótki spacerek chciałabym z Ami wyjść .
Miłego poranka
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a u mnie pada od rana dobrze ze sobie parasol wzielam bo caly czas leci taki drobny deszcz
dziewczyny strasznie pogorszyla mi sie cera ostatnio nie wiem czy to tylko chwilowe bo wygladam okropnie mam pol twarzy zesypanej pryszczami;/ a przy Julce wlasnie wszystko mi zeszlo i mialam ladna cere chyba ze to tak tylko na poczatku bo nie pamietam od kiedy mi sie poprawila cera w 1 ciazy
- monia89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
I jeszcze sunia mi się szczeniła w nocy i oka nie zmrużyłam.....
- kasia1329
- Wylogowany
- gadatliwa
- Mateusz 30.05.2010 Michał 26.03.2013
A co do złych myśli, to też takie miewam, szczególnie jak się gorzej czuję, czy brzuch mnie pobolewa. W pierwszej ciąży takich obaw nie miałam, a teraz całkiem niedawno moja przyjaciółka była w ciąży, okazało się ze dziewczynka ma zespół turnera i, nie miała kilku organów wewnętrznych, była bardzo mała, miała wadę serca do tego.ciąża zagrażała zdrowiu mamy. Moja przyjaciółka musiała podjąć decyzję i usunąć tą ciążę. Stąd teraz, kiedy wiem.że mogą każdego spotkać takie.rzeczy myślę o tym często. Jestem dobrej myśli jednak bywają gorsze.dni kiedy jakoś wraca to.wszystko co ona przechodziła a ja razem z nią. Nawet największemu wrogowi nie życzę takiej sytuacji.
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Monia89 , to takie gadanie , ze córeczka odbiera Mamie urodę Czasami faktycznie tak się dzieje , ale nie zawsze Przy Paulince byłam popuchnięta i faktycznie nie najlepiej wyglądałam , ale przy Amelce mimo dodatkowych kg , wyglądałam dużo lepiej niż przy Pauli
A co do cery , to w tej ciąży też mam problem . Non stop jakieś krosty,pryszcze czy wągry ! Na początku jak jeszcze nie wiedziałam , ze jestem w ciaży , to myślałam , że okres dostanę , bo tak mnie obsypało . No ale teraz ,t o już wiem , ze hormony mi szaleją .
Kasia współczuje Twojej Przyjaciółce .Straszna tragedia ją spotkała Okropne , ze niektóre osoby są tak boleśnie doświadczone Mam nadzieję , ze to nie przekreśla jej szans na macierzyństwo i z czasem upora się ze stratą tego dzidziusia .
W takim razie nie dziwię się ,ze miewasz takie mysli ,to uzasadnione .
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
z kolei u mnie zasada ze dziewczynka odbiera urode zupelnie sie nie sprawdzila wszyscy mi powtarzali ze slicznie wygladamw ciazy
ciekawe jak teraz bedzie
monia masz male yorczki???nie tak dawno mialam parcie na yorka ale ceny mnie powalily
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
W moim przypadku skończyło sie dobrze i obie miałyśmy się dobrze , ale niestety nie zawsze tak jest .
Moniaaa mi każdy mówi , ze tym razem na bank będzie chłopczyk hahaha Ale nie ze względu na to jak wyglądam, tylko chyba na to , ze juz 2 dziewczynki w domku
Z Mężusiem wczoraj długo rozmawialiśmy wieczorkiem i snuliśmy plany jak to będzie jak urodzi sie Maleństwo . I zgodnie nie mozemy się tej chwili doczekac Mężuś chciałby tym razem synka , ale mi coś się wydaje , ze 3 babeczka będzie
- monia89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja w pierwszej ciąży miałam super cere a teraz masakra. Non stop jakieś wypryski, plamki. Ale każda ciąża jest inna. Nie nastawilam się na chłopca czy dziewczynkę, ważne żeby do końca wszystko było dobrze.
A co do złych myśli, to też takie miewam, szczególnie jak się gorzej czuję, czy brzuch mnie pobolewa. W pierwszej ciąży takich obaw nie miałam, a teraz całkiem niedawno moja przyjaciółka była w ciąży, okazało się ze dziewczynka ma zespół turnera i, nie miała kilku organów wewnętrznych, była bardzo mała, miała wadę serca do tego.ciąża zagrażała zdrowiu mamy. Moja przyjaciółka musiała podjąć decyzję i usunąć tą ciążę. Stąd teraz, kiedy wiem.że mogą każdego spotkać takie.rzeczy myślę o tym często. Jestem dobrej myśli jednak bywają gorsze.dni kiedy jakoś wraca to.wszystko co ona przechodziła a ja razem z nią. Nawet największemu wrogowi nie życzę takiej sytuacji.
Boże co ta dziewczyna musiała przejść.......