BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

12 lata 2 miesiąc temu #447014 przez HERI
Ostatnie miałam już w 4d. No i to było genetyczne... :)

Siusiaka ciężko było nie zauważyć :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #447017 przez monia89
no to ja miałam normalne :) ja idę w czwartek na 3d do 2 gabinetu lekarza to zobaczymy czy jajeczka nie dorosły :)

12 lata 2 miesiąc temu #447019 przez HERI
:)

Ja chodzę tylko do jednego lekarza, prywatnie, no i ma zajebisty sprzęcior ;)
W szoku byłam jak zobaczyłam Moje Maleństwo w 4d :)

12 lata 2 miesiąc temu #447020 przez monia89
on ma 2 gabinety jeden taki starszy 2 nowszy i przeważnie chodzę do tego 2 ale wtedy nie miałam jak dojechać tam.

12 lata 2 miesiąc temu #447032 przez kasia1329
Hej dziewczyny, w końcu dotarłam do domu. Oczywiście nie znalazłam nic ciekawego do ubrania na tą imprezę :( nie wiem jakieś te ubrania wizytowe, ciążowe są niezbyt atrakcyjne, wyglądają jak na stare baby. Podoba mi się kilka sukienek na allegro, no ale jak będą wyglądały w rzeczywistości to nie wiadomo.

A co do wózków to namówiłam męża na wpadnięcie do jednego ze sklepów z mieście i w sumie podobają mi się 4

1. allegro.pl/tutek-grander-alu-maxi-cosi-c...-wa-i2693506784.html
2. allegro.pl/jane-trider-strata-transporte...24h-i2700901775.html
3. allegro.pl/x-lander-x-q-3w1-2012-fotel-m...tis-i2689916994.html
4. allegro.pl/wozek-x-lander-x-move-maxi-co...ack-i2683966343.html

Ja swój stary wózek sprzedałam miesiąc przed zajściem w ciążę, jednak nie chciałabym go używać już dla drugiego dziecka gdyż był beznadziejny, dlatego jeśli któraś wpadłaby na pomysł zakupu Brevi OVO zdecydowanie odradzam!!

Co dla mnie najważniejsze:
1. Mały stelaż po złożeniu - nie planujemy zmiany samochodu, więc musimy dostosować wózek do samochodu.
2. Amortyzacja
3. Koła pompowane i łożyskowane najlepiej, piankowe po jednym wypadzie po kamienistych ścieżkach wyglądały jak po wojnie.
4. Biorę pod uwagę, żeby gondolka miała regulowane oparcie ( niektóre 4-5 miesięczne dzieci już nie chcą leżeć, a najczęściej spacerówki są jeszcze za duże)
5. Spacerówka rozkładana, ale nie kubełkowa ( o zgrozo jak sobie przypomnę jak mój synek musiał spać z nogami w górze to mnie głowa boli)
6. Obszerna buda w spacerówce, by podczas spania słońce nie świeciło prosto w twarz
7. Skrętne przednie koła
8. Możliwość zamontowania fotelika na stelażu
9. Cena - choć cena 2,3 i 4 jest nie mała, więc zastanawiam się ewentualnie nad używanym
10. Awaryjność i wadliwość produktów - niestety okazało się, ze nasz poprzedni wózek poza dużą gondolą i ogromnym i wytrzymałym koszem, miał same wady i gdyby nie to że mąż zawsze starał się sam naprawiać to wózka byśmy nie używali bo ciągle stałby w serwisie. A serwis pożal się ...
11. Kosz na zakupy dobrze żeby mieścił więcej niż pół litra wody, nie wyobrażam sobie mieć wózek i tachać w rękach reklamówki.
12. Możliwość demontażu tapicerki i prania w pralce.

To chyba takie najważniejsze, później jak już dzidzia podrośnie to mam małą zgrabną spacerówkę Quinny Zapp Xtra, jest naprawdę rewelacyjna, mimo, że ma siedzisko kubełkowe.

Tak więc dalej nie wiem na co się zdecydujemy, ale jeśli na droższy to rozważymy kupno używanego bo chyba tak będzie rozsądniej.
Chcę jeszcze obejrzeć w innych sklepach. Jednak co obejrzane i pomacane to inaczej niż przez neta.

12 lata 2 miesiąc temu #447040 przez kasia1329
Ja mam wizytę za tydzień, ale szczerze już się nie mogę doczekać. Najchętniej to chodziłabym codziennie żeby sprawdzać czy nic się nie dzieje :) wiem powiecie że oszalałam, ale jakoś byłabym spokojniejsza :)

Jak już dzidzia zacznie kopać, to wiadomo będzie, że wszystko w porządku.

A no i w końcu urósł mi brzucholek :) nareszcie zaczyna być widać, że jestem w ciąży :) najwyższa pora bo przecież niedługo już półmetek będzie :)

12 lata 2 miesiąc temu #447044 przez asia26

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 2 miesiąc temu #447046 przez kasia1329
Asia u mnie raz lepiej, raz gorzej. Też są dni kiedy brzuch mnie potwornie boli, ale to chyba dlatego, że dzidzia rośnie i się rozpycha. I podobnie jak Tobie zdarzają mi się głupie myśli. Ale wszędzie nas "atakują" informacjami o chorych dzieciach itp i potem sobie człowiek wbija do głowy nie wiadomo co. Oby dolegliwości Ci minęły jak najszybciej. Na pewno wszystko będzie w porządku.

12 lata 2 miesiąc temu #447049 przez asia26

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 2 miesiąc temu #447051 przez monia89
kasia1329 napisał:

Hej dziewczyny, w końcu dotarłam do domu. Oczywiście nie znalazłam nic ciekawego do ubrania na tą imprezę :( nie wiem jakieś te ubrania wizytowe, ciążowe są niezbyt atrakcyjne, wyglądają jak na stare baby. Podoba mi się kilka sukienek na allegro, no ale jak będą wyglądały w rzeczywistości to nie wiadomo.

A co do wózków to namówiłam męża na wpadnięcie do jednego ze sklepów z mieście i w sumie podobają mi się 4

1. allegro.pl/tutek-grander-alu-maxi-cosi-c...-wa-i2693506784.html
2. allegro.pl/jane-trider-strata-transporte...24h-i2700901775.html
3. allegro.pl/x-lander-x-q-3w1-2012-fotel-m...tis-i2689916994.html
4. allegro.pl/wozek-x-lander-x-move-maxi-co...ack-i2683966343.html

Ja swój stary wózek sprzedałam miesiąc przed zajściem w ciążę, jednak nie chciałabym go używać już dla drugiego dziecka gdyż był beznadziejny, dlatego jeśli któraś wpadłaby na pomysł zakupu Brevi OVO zdecydowanie odradzam!!

Co dla mnie najważniejsze:
1. Mały stelaż po złożeniu - nie planujemy zmiany samochodu, więc musimy dostosować wózek do samochodu.
2. Amortyzacja
3. Koła pompowane i łożyskowane najlepiej, piankowe po jednym wypadzie po kamienistych ścieżkach wyglądały jak po wojnie.
4. Biorę pod uwagę, żeby gondolka miała regulowane oparcie ( niektóre 4-5 miesięczne dzieci już nie chcą leżeć, a najczęściej spacerówki są jeszcze za duże)
5. Spacerówka rozkładana, ale nie kubełkowa ( o zgrozo jak sobie przypomnę jak mój synek musiał spać z nogami w górze to mnie głowa boli)
6. Obszerna buda w spacerówce, by podczas spania słońce nie świeciło prosto w twarz
7. Skrętne przednie koła
8. Możliwość zamontowania fotelika na stelażu
9. Cena - choć cena 2,3 i 4 jest nie mała, więc zastanawiam się ewentualnie nad używanym
10. Awaryjność i wadliwość produktów - niestety okazało się, ze nasz poprzedni wózek poza dużą gondolą i ogromnym i wytrzymałym koszem, miał same wady i gdyby nie to że mąż zawsze starał się sam naprawiać to wózka byśmy nie używali bo ciągle stałby w serwisie. A serwis pożal się ...
11. Kosz na zakupy dobrze żeby mieścił więcej niż pół litra wody, nie wyobrażam sobie mieć wózek i tachać w rękach reklamówki.
12. Możliwość demontażu tapicerki i prania w pralce.

To chyba takie najważniejsze, później jak już dzidzia podrośnie to mam małą zgrabną spacerówkę Quinny Zapp Xtra, jest naprawdę rewelacyjna, mimo, że ma siedzisko kubełkowe.

Tak więc dalej nie wiem na co się zdecydujemy, ale jeśli na droższy to rozważymy kupno używanego bo chyba tak będzie rozsądniej.
Chcę jeszcze obejrzeć w innych sklepach. Jednak co obejrzane i pomacane to inaczej niż przez neta.

234 bardzo fajne no z tymi ubraniami masz racje ja teraz miałam wesele brzuszek spory i miałam problem...... kupiłam normalną sukienkę w wiekszym rozmiarze z gumeczkami od pleców do pupy :)

12 lata 2 miesiąc temu #447056 przez kasia1329
Ja mam problem o tyle, że niestety natura obdarzyła mnie obfitym biustem. I też muszę brać to pod uwagę bo nie chcę jeszcze dodatkowo marszczeniami czy złym dekoltem tego biustu optycznie powiększać.

12 lata 2 miesiąc temu #447058 przez monia89
no ja malutkiego też nie mam :P

12 lata 2 miesiąc temu #447063 przez monia89

12 lata 2 miesiąc temu #447067 przez klaudia_286
ja leze bo sie objadłam dalej jestem u mamy maluchy szaleją przewracają się a brzuch się przesuwa z jednej na drugą :P

Moje malenstwa :)

12 lata 2 miesiąc temu #447071 przez kasia1329
Klaudia, ja uważam, że Tobie wózek powinien zasponsorować wójt czy prezydent miasta. W końcu wiadomo, że dla trójki dzieci to wszystkie ubranka, pampki i kosmetyki kosztują nie mało a wózek to jeden z większych wydatków. Poza tym jak tak oglądam to wózki dla najmłodszych z gondolami są chyba najczęściej takie szerokie, więc zapewne w wielu miejscach najzwyczajniej ciążo się będzie z takim wózkiem zmieścić. Porządny spacerowy powinnaś otrzymać w prezencie nie ma wyjścia, jak nie będą chcieli po dobroci to trzeba napisać petycję :) my wszystkie forumowiczki na pewno Cię poprzemy :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka