BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

12 lata 2 miesiąc temu #446673 przez Dave
hej!

ja sie poki co tylko witam.

no i witam nowa kwietniowke. Monia rozgosc sie u nas. Super,ze nowa mamusia do nas zawitala.

milego dnia

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #446697 przez MoNiaaa
my wozek mamy ten sam co dal Julki choc srednio bylam z niego zadowolona to nie ma sensu wydawac znowu tyle kasy na ko=ilka miesiecy.moje zdanie jest takie ze te wozki 2 w 1 sa ok ale tylko dopoki dziecko jest male a pozniej na zime.na lato mamy kupiona spacerowke coneco flash oczywiscie ma kilka niedociagniec ale ogolnie jestem w miare zadowolona chyba naprawde nie ma wozka ktory by spelnial wszystkie wymogi mam:P jak szukalam spacerowki to w kazdym bylo cos nie tak i tu jest tylko kwestia na czym bardziej nam zalezy a na co mozemy przymknac oko.a gondole mam z tako jumper x dokladnie taki : www.krolestwodziecka.com/tako-jumper-ser...funkcyjny-p-498.html
i w nim najwiekszy minus to kosz na zakupy no i waga ale te wozki na pompowanych kolach niestety wsyztskie sa ciezkie;/ ale za to super sie prowadza :)

http

]

12 lata 2 miesiąc temu #446743 przez monia89
agi-p napisał:

Klaudia dzieciaczki rewelacyjne :) Chłopaki jak fajnie razem sie trzymają :) a Córcia jak sobie słodko leży i jakby się uśmiechała :) A imię dla Córci juz wybrane czy nadal sie zastanawiacie ?

Monia witaj wśród Nas i rozgość się :) Chyba każda z Nas boi się porodu , mimo , ze dla kilku nie będzie to pierwszy poród ;) Strach zawsze jest :P A na kiedy masz termin ? Wiecie już czy będzie synuś czy córeczka ?

Malwinsien wydaje mi się , ze czytałam o Jedo i były to pozytywne opinie . Najlepiej poszukaj w necie jakiegoś forum .

12 kwiecień na 70% dziewczynka tak wyszło w 13 tygodniu ciąży.
Ja do swojej ciąży nie przygotowywałam się wogóle lekarz powiedział mi że nie zajde w ciąże przez minimum rok bo miałam Luf. A tu w rocznice ślubu 2 kreseczki szok i euforia :)

12 lata 2 miesiąc temu #446745 przez monia89
kasia1329 napisał:

Klaudia super Maluszki :)

Monia 89 witamy. Nie bój się. Każda kobieta jest do tego stworzona :) a jak nie dasz rady sama to Ci pomogą. Ja w pierwszej ciąży też się bałam panicznie porodu. I kiedy dwa tygodnie przed terminem odeszły mi wody byłam przerażona. Na porodowce położne mnie uspokoić nie umiały. Dodatkowo wylądowałam w szpitalu w którym nie chciałam rodzić bo nikogo tam nie znałam. Stres spowodował najprawdopodobniej że żadne leki nie działały i nie,miałam ani pół skurczu i rozwarcia. Po 16h prób wywołania porodu zrobili mi c.c.
Teraz z perspektywy czasu żałuję że nie chodziłam np do szkoły rodzenia, bo zapewne by to pomogło, więc może warto byłoby żebyś spróbowała. Często takie szkoły rodzenia są przy szpitalach w których można rodzić i prowadzą je położne więc łatwiej później o współpracę. Poza tym można się nauczyć wielu praktycznych rzeczy i potem się człowiek tak nie martwi.

Poradzisz sobie, a tu możesz licZyć na nasze.wsparcie!

Dziękuję :)
Wybieram się do szkoły rodzenia :)

12 lata 2 miesiąc temu #446750 przez monia89
Klaudia zadam niedyskretne pytanie przepraszam z góry za nie :)
Czy Wasze Trojaczki Piękne i Cudne :) Są takim medycznym cudem czy mieliście jakieś wspomaganie medyczne???

12 lata 2 miesiąc temu #446752 przez monia89
A i jeszcze mam jedno pytanie dziewczyny kiedy jest najlepiej zrobić badanie połówkowe chodzi mi konkretnie o echo serca maluszka może któraś z Was wybiera się lub miała robione w poprzedniej ciąży. Bo mówią i piszą że od 18-22 tyg.

12 lata 2 miesiąc temu #446765 przez malwinsien
MONIA 89 - ja też mam 12 kwietnia i dziewczynka na 80% :) A na połówkowe wybieram się w 20 tygodniu :) Podobno to połówkowe jest najważniejsze, ponieważ prawie każdą wadę można wykryć i leczyć malucha w brzuszku farmakologicznie jak coś jest nie tak. Oczywiście mam nadzieję, że wszystkie nasze dzieci to okazy zdrowia :)

12 lata 2 miesiąc temu #446767 przez klaudia_286
nasze maluchy zostały naturalnie poczęte bez wspomagaczy ,brałam tylko kwas foliowy od kilku miesiecy bo poprostu sie staralismy wiec brałam i nic wiecej

Moje malenstwa :)

12 lata 2 miesiąc temu #446769 przez monia89
klaudia_286 napisał:

nasze maluchy zostały naturalnie poczęte bez wspomagaczy ,brałam tylko kwas foliowy od kilku miesiecy bo poprostu sie staralismy wiec brałam i nic wiecej

Super :) Szczęściarze :) A macie jakieś Dzieciątko już???

12 lata 2 miesiąc temu #446770 przez klaudia_286
tak 4 letnia córka

12 lata 2 miesiąc temu #446773 przez monia89
ale zbieg okoliczności :P malwinsien ja jade do Łodzi na te badanie to jest usg 4d tomografia dziecka i echo serduszka. i Też wybieram sie w okolicy 20 tyg czyli około 20 Listpoada

12 lata 2 miesiąc temu #446774 przez monia89
To super. Teraz oczekujesz 2 chłopców i dziewczynki masz już córeczkę to zapanuje równowaga w domku :) a BRZUSIO masz cudne :)

12 lata 2 miesiąc temu #446775 przez klaudia_286
to bylo robione 3 tyg temu wiec teraz jest wiekszy hihihihih

12 lata 2 miesiąc temu #446781 przez monia89
To ja mówie że mam gigantyczny brzuch :P

12 lata 2 miesiąc temu #446793 przez malwinsien
MONIA a u kogo bedziesz robić to połówkowe???

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka