BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

12 lata 2 miesiąc temu #445278 przez Dave
MoNiaaa - co za poranek :ohmy: Najważniejszy happy end. I nie myśl już o tym pacania.

Kasia
- ale mi narobiłaś smaka na żurek. Muszę zrobić i to jak najszybciej :laugh:

A ja dopiero teraz dorwałam kompa. Jeszcze klikam z korytarza, bo w pokoju Maja śpi, a w kuchni nie łapie, więc się podpięłam w połowie :silly:

W sumie to nic ciekawego jakoś nie mam do powiedzenia :dry: Jakoś wszystko po staremu.

Dziś ładna pogoda i przedpołudnie przesiedziałam z Majosem na polku.

Na obiad zupka wielowarzywna i naleśniki z jabłkami i domową konfiturą :woohoo:

A tak w ogóle to bym już chciała moją kruszynkę zobaczyć :side: :side:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #445283 przez Majka
Cześć dziewczyny :-)
U nas też dzisiaj śliczna pogoda.

Przesyłam fotkę mojego maluszka :-)
Załączniki:

12 lata 2 miesiąc temu #445297 przez Majka
Monia ja od początku ciąży i chyba już do końca będe brała tabletki dopochwowe na początku clotrimazolum, póżniej clotruimazolum w kremie, póżniej nystatyna a póżniej pimafducin. Niestety nic nie pomaga na moje drożdżaki i gin. powiedziała , że najprawdopodobniej jestem w gupie 30% kobiet , które je mają przez całą ciążę. :-( Myślałam, że po zakupie płynu do hin intymnej dla kobiet w ciąży takiego specjalnego coś pomoże, ale oprócz mniejszego pieczenia na dole drożdżaki mam nadal. Wszystkie te tabletki strasznie wypływają. Ja od początku ciąży cały czas noszę wkładki i częstro je zmieniam bo inaczej nie da rady. W związku z powyższym tak jak agi mówi, to że wypływają nie masz czym się stresowac . Nawet pyt gin czy to normalne ona pow. że tak jest i w przypadku luteiny, którą brałam na początku ciązy też tak było.

12 lata 2 miesiąc temu #445308 przez Dave
Majka - śliczności :kiss: :kiss:

I współczuję Wam z tymi "dowcipnymi specyfikami". Mi się skończyła Luteina i chyba już jej brać nie będę. Jakaś chyba spokojniejsza bym była, no ale cóż. Na następnej wizycie nie zapomnę o to zapytać.

12 lata 2 miesiąc temu #445313 przez kasia1329
Majka a jak.często stosowałas clotrimazolum w.kremie. Ja dopiero w pon. mogę iść do lekarza a dokucza mi swedzenie i mam ta masc w domu tylko nie wiem czy w.ciąży można.

12 lata 2 miesiąc temu #445320 przez malwinsien
Majka czy twoja dzidzia leży na brzuszku??? :)

12 lata 2 miesiąc temu #445325 przez mankowa
hej ja mam dzisiaj genetyczne trzymajcie w kciuki, troszke sie boje ....ale musze byc dobrej mysli.pozdrawiam was wszystkie.

12 lata 2 miesiąc temu #445329 przez Dave
mankowa - trzymam kciukasy. Wszystko będzie dobrze. Koniecznie daj znać po badaniach. No i wydaje mi się, że dziś poznamy płeć kolejnego bobasa :laugh:

12 lata 2 miesiąc temu #445331 przez Majka
Dave dziękuję :-)

Kasiu clotrimazolum stosowałam 2 razy dziennie rano i wieczorem. Najpierw dopochwowe , ale jak wypływają te specyfiki z dołu to strasznie mi sie zaczerwieniła,,misia'' i gin kazała stosować również clotr..w kremie. Teraz stosuje nystyne dopochwowo aby w kółko nie brać clotri dopochwowo, ale znów miałam całaą czerwona i smaruje sie oprócz tego clotri w kremie tak jak kazała gin. Clotri w kremi jest super. Mi od razu ulgę przynosi niesamowitą. Pieczenie po paru godzinkach znika jak ręką odjął :-)Kasiu ja mogłam brać gin pow. ze dzidzi to nie szkodzi a mi ulgę przyniesie. Myśle ze clotri bede brała całą ciążę. Biore go od 5 tyg.
Malwisien dobre pytanko :-) Sama nie wiem. wiesz ja miałam dopochwowe aby dzidzie lepiej było widać bo mąż 1 raz na usg był i jak ona mi tą sonda w środku jezdziła ;-) to ja sama nie wiem gdzie była góra a gdzie dół.

Mankowa trzymam kciuki. :-) Ty idziesz na prenatalne czy na to usg genetyczne co każda kobieta musi miec obowiązkowo zrobione ?

12 lata 2 miesiąc temu #445334 przez Dave
Majka - ja nie miałam żadnego usg genetycznego, na prenatalne nie chciałam iść. A to usg chyba jednak nie obowiązkowe jest??

12 lata 2 miesiąc temu #445338 przez kasia1329
Dzięki Majka. Na noc sobie posmaruje bo już,mnie to swedzenie irytowac zaczyna.

12 lata 2 miesiąc temu #445341 przez kasia1329
Mankowa powodzenia. Na pewno wszystko będzie ok :) czekamy na wieści.

12 lata 2 miesiąc temu #445361 przez Majka
dave mi gin pow. ze to, które mi robiła jest obowiązkowe. Robi się je jeśli dobrze pamiętam między 11 a 14 tyg ciąży. Sprawdzane jest na nim czy dziecko nie ma rozszczepu kręgosłupa, czy dziecko nie ma zespołu downa, czy dziecko ma oczodoły i nozdrza i jeszcze parę podstawowych schorzeń. Jeśli np. przy sprawdzaniu gen wyjdą jakieś nieprawidłowości to kierują na dodatkowe. Mi gin mówiła, że np. moje maleństwo ma jeśli chodzi o karczek 1,6 a jeśli miałoby 3 to by mnie do waway kierowała bo to sygnał, że dziecko może mieś zespół downa. Na pewno miałaś robione usg pod tym kątem :-)
Kasiu mam nadzieje , że clotri przyniesie ci ulgę. Niestety ja cały czas się męcze z tymi drożdżakami nic nie pomaga taka jestem wrażliwa , no cóż jakoś muszę się przemęczyc.

12 lata 2 miesiąc temu #445382 przez mankowa
Ja juz mam dziewczyny 35 lat wiec ide moze nie tyle co z obowiazku jak z ciekawosci,dwa lata temu nie poszlam bo sie balam,badanie z krwi byly obowiazkowe i wyszly zle ale za nim dotarlo do czlowieka ze oni opieraja siw na statystykach to zdecydowalam sie na amnio co bardzo zalowalam bo to wiazalo sie z ryzykiem utraty dziecka.ale wszystko poszlo pomyslnie ja bylam 2/224w takiej grupie ryzyka to wciaz jest malo prawdopodobne ze dziecko bedzie chore.czytalam kiedys ze dziewczyna bylo w 1/10 grupie i urodzila zdrowe dziecko. czasami cos takiego moze wystraszyc i spedzic sen z powiek. nie wiem czy mi powiedza plec ale w 20 tc to mysle ze napewno...

12 lata 2 miesiąc temu #445402 przez agi-p
Mankowa trzymam kciuki i czekam niecierpliwie na dobre wieści :)

Kasiu clotrimatizolum mozesz spokojnie stosować . Jak teraz byłam w szpitalu , to leżała ze mna dziewczyna w 38 tc . Od początku była na tych dopochwowych i kremie . Ginekolog jej zaleciła . I zaaplikowała sobie globulki , a za 5 godz szła na porodówkę , więc są naprawdę bezpieczne .

Dave tak cichutko u Ciebie . Coś mało piszesz ostatnio . Ale pewnie jeszcze wszystko na wariata u Was .

Mjaka dzidziol uroczy :) I jaki pięny kręgosłup ma :) Mały model lub modelka :)
A te prenatalne nie są obowiązkowe . Nie robią je wszystkim kobietą .

My z Ami byłyśmy na długaśnym spacerku i dobrze nam obu to zrobiło :) Wypogodziło się bardzo i aż się chce wszystkiego :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka