BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

12 lata 2 miesiąc temu #449180 przez monia89
Z 8 maluchów pozostały 2....... Jest mi tak przykro :( Wet nic nie pomógł naturalna selekcja i tyle..... całonocne ogrzewanie dostawianie do cyca i nic. Padam na twarz idę spać mój M robi kolejny potrójny pogrzeb. Najgorzej patrzeć mi jest na Sunie jak patrzy na Ciebie tymi wielkimi migdałowymi załzawionymi oczami jak zabierasz martwe maluchy. Nigdy więcej szczeniaków.....

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #449181 przez monia89
Paletka dziękuję za wpis :)Tylko zamiast Frania Filipek :) A reszta się zgadza :P
Chociaż dziś może lista zawęży się jak Maleństwo potwierdzi płeć.

12 lata 2 miesiąc temu #449184 przez agi-p
Dzień dobry :)

Kasiu ja tez czasami ulegam niezdrowym zachciankom ;)
Z tymi zakupami to współczuje :( Ja w poprzedniej ciąży kupowałam ciuchy ciążowe w H&M I C&A , bo w innych sklepach zupełnie nic nie było .
Tylko Ty masz biuścik duży , to pewnie masz ciężej coś kupić . Ja to z kolei narzekam , ze za mały jest :P

Dave i jak tam nocka ??? Ja nie mogłam zasnąć do północy , a jak już zasnęłam po trudach , to Amelka na mleko sie budziła ! I rano o oczy już miała jak zł :P

Monia89 tak mi przykro :( Biedna sunia i Wy przy niej :( Jakie to okropne :( Dobrze , ze mam samca , to nie czeka mnie taki ból . Odpocznij Kochana , bo sie wykończysz . Trzymam kciuki za pozostałą dwójeczkę :kiss:

Ja o 9-tej jadę już do Mamy . Potem mój amraton po lekarzach , który pewnie potrwa kilka godzin , bo nie ma szans , zebym się wyrobiła tak jak mam godziny wyznaczone . No nic , najważniejsze , ze na ostatniej wizycie zobaczę Maluszka :) Odezwę się albo wieczorem jak u Mamy net będzie działał , albo jutro jak w domku będe .

Miłego dnia :)

12 lata 2 miesiąc temu #449238 przez monia89
Ale cisza :)

12 lata 2 miesiąc temu #449244 przez kasia1329
Monia89 przykro mi z powodu szczeniaczków.

Dave nie zazdroszczę Ci tej bezsenności. Jak mój synek się budzi w nocy albo stęka i się nie wyśpię to później się ruszyć z łóżka nie umiem. Mam bóle głowy i jestem nie do życia.

Może spróbuj jakąś melisę pić, albo zieloną herbatę mi swego czasu to pomagało, a przed snem ciepłe mleczko albo kakao. Na mnie kakao zawsze działa usypiająco :)

Agi ja też kupuję w H&M i C&A ale jak na złość obecnie w ofercie nie mają w zasadzie nic wizytowego. U nas dodatkowo są trzy sklepy dla ciężarnych, ale wzory ubrań jak dla babci :( Przymierzyłam jedną bluzkę, ale dekoltu w zasadzie nie miała bo sięgała prawie do szyi więc masakra.

Ja dziś się biorę za sprzątanie, muszę mieszkanko ogarnąć bo po południu zaczynam szyć, mam kilka zleceń i do niedzieli chcę się wyrobić.

Miłego dnia laseczki!

12 lata 2 miesiąc temu #449288 przez Dave
Ciche przedpołudnie u nas :)

No ja jakbym spała jak tej nocy to by było
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
-
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Nie powiem, że spałam całą noc, ale i tak było nieźle. Obawiam się tylko, że teraz czekają mnie min. 4 nie przespane nocki.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

12 lata 2 miesiąc temu #449349 przez monia89
Kasia a sama dla siebie nie chcesz uszyć???
Dave dlaczego???

12 lata 2 miesiąc temu #449367 przez HERI
Dzień dobry Dziewczynki :)

Dawno się nie odzywałam... ;) ale cały czas czytałam ;)
U mnie remont pełną parą, dzisiaj przyjechały nowe płytki, praktycznie już wszystko kupione... Teraz tylko czekać aż panowie to mieszkanie ogarną... A póki co - ciągle na zesłaniu u rodziców ;) Wy piszecie, że lubicie u rodziców bywać... ja też... ale tak na godzinkę, dwie... Teraz najnormalniej w świecie już tęsknię za swoim mieszkankiem, i za robieniem czegokolwiek... Bo to tu nawet nic nie robię :P bo i po co? Przecież sprzątać nie będę :P hehe...

Monia89 - przykro mi z powodu szczeniaczków... jak naszym psinkom coś się dzieje to normalnie serce pęka... Mam nadzieję, że z pozostałą dwójką już będzie wszystko dobrze i znajdą super domki :)

Co do kupowania ciuszków - to ja ostatnio tylko przez allegro... Efekt? 2 pary spodni za duże :P może na 9 miesiąc się przydadzą :P Ale za to wczoraj przyszła super sukienka - ogrodniczka, z poszerzanym pasem i na ciążę i na nie ciążę ;) Za 59 zeta, plus przesyłka ale i tak warto :)

Miłego dzionka :) u mnie słoneczko świeci, więc może wyciągnę jamniora na spacerek krótki :)

12 lata 2 miesiąc temu #449369 przez kasia1329
Sobie to już dawno uszyłam. A wiesz nie mam miejsca na przechowywanie nie wiadomo jak dużej ilości pościeli dla siebie, a poza tym kasa mi się przyda

12 lata 2 miesiąc temu #449374 przez kasia1329
Heri fajnie że remont postępuje :) korzystaj póki nic nie musisz robić, bo potem po remoncie to pewnie ogrom sprzątania będzie.

Ja już się kilka razy przejechałam na allegro więc rzadko dla siebie kupuje ciuchy przez internet.

12 lata 2 miesiąc temu #449389 przez HERI
Powiem tak - leniuchuje po calosci, bo wiem ze zaraz bede potrzebowac wiecej sil i energii na ogarniecie tego wszystkiego ;)

12 lata 2 miesiąc temu #449415 przez monia89
A to Ty pościele szyjesz ja myślałam że ubranka :)
Ja sobie kupiłam spodnie ciażowe przez allegro za 69 zł z przesyłką bo dziewczyna skelp likwidowała i jestem zadowolona ogólnie z zakupów z allegro mimo tego ze ja lubię pomacać przed kupnem. Raz tylko narzutę na łóżko przysłali mi brudne i dziurawe z kupami mysz....

12 lata 2 miesiąc temu #449516 przez Dave
Ale mi dziś Maja dała popalić przy usypianiu. Aż mnie brzuch rozbolał.

Powiedzcie mi dziewczyny, że jestem normalna.
Czasem z tą moją dziewuchą mam tak, że doprowadza mnie do wrzenia. Mam wtedy ochotę czymś rzucić, walnąć pięścią w stół itp. A jak stanowczo powiem MAJA!!! to mam takie wyrzuty i myślę co z ciebie za matka!!!!
Kurka, dziś właśnie Majos ma taki średni dzień i ja chyba też. Może się przespałam :)

A tak ogólnie to co tu za cisza :ohmy:

Za dwa dni szykować pstrykacze i brzucholki :side: :side:

12 lata 2 miesiąc temu #449524 przez MoNiaaa
dave jestes xcalkiem normalna!!!!! moja znienawidzona czynnoscia jest wlasnie usypianie julki;/ nie nawidze tego bo ona jak juz widzi pizame to zaczyna uciekac i plakac ze nie chce aaa(spac)i oczywiscie wrzask i tez jak mam gorszy dzien to na nia krzykne zeby w koncu spala! ostatnio juz na skraju nerwow bylam inie dalam rady wyszlam z pokoju normalnie

ja dzis w koncu poznalam termin naszej przeprowadzki!! 27(sobota)mozemy zaczynac :) ciesze sie i jednoczesnie troche przykro i jak sobie pomysle ze ktos obcy bedzie chodzil po tym mieszkaniu :(jakos dziwnie ale mam nadizieje ze szybko przywykne do nowego i bedzie mi sie podoba;lo :)

a moje l4 chyba znowu bede musiala przesunac i pojde dopiero od 1 grudnia :( bo u nas w firmie czeba urlopy do konca roku wybrac i jakbym tak wczesnie poszla to dziewczyny by nie mialy kiedy powybierac :( ale jakos dotrwam caly czas mam nadzieje ze jak pojde na to wolne to poczuje w koncu ze jestem w tej ciazy i bede mogla sie troche na sobei skupic a tak to wogole tego nie czuje z mezem nawet niewiele o tym rozmawiamy io wydaje mi sie ze za krotko trwa ciaza ze sie nie zdaze nacieszyc tym stanem :P

http

]

12 lata 2 miesiąc temu #449531 przez Dave
MoNiaaa - dzięki :laugh:

Już czasem myślę, że wyrodna matka ze mnie. A przez to, maluch będzie kłębkiem nerwów. Ach.... ale tak to czasem jest.

Nie fajnie, że jednak musisz do grudnia pracować. Ale mam nadzieję, że jak najszybciej zleci.

A co do ciąży. To ja zupełnie inaczej przeżywam tę. Wiadomo mam mniej czasu, ale i mentalnie inaczej do tego podchodzę. I chyba póki nie będzie kopniaków, to ten stan do mnie nie dotrze.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka