BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

12 lata 2 miesiąc temu #464264 przez Anabelle

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #464265 przez kasia1329
Anabelle, po porodzie intuicja sama podpowiada co i jak robić. Fakt doświadczone położne dużą mają wiedzę i często znają różne sposoby na jakieś dolegliwości itd o których nie pisze nikt w książkach czy gazetach.

Ja w pierwszej ciąży tak się przygotowywałam do naturalnego porodu, czytałam dużo itd. Nie przeszło mi ani przez chwilę przez myśl że mogłabym mieć c.c. I o tym nie czytałam nic.
I jak się okazało na nic się zdała moja wiedza bo organizm tak się zablokował, że leki ani inne cuda nie pomogły by doszło do rozwarcia i skończyło się c.c.

A,później opieka nad dzieckiem...wszystko samo przychodzi więc nie ma co się martwić. Fakt z fachową wiedzą zapewne jest czasami łatwiej :) no to teraz już na serio uciekam

12 lata 2 miesiąc temu #464267 przez moonisiaaa2
Juz piszę Wam :)

No wiec tak ogolnie to dzisiaj mowila o ruchach dziecka ze trzeba sprawdzac ruchy dziecka ze przez godzine powinnysmy wyczuc dzidziusia 3-4 razy i to kontrolowac jakos po 20 tyg (tylko niektore nie czuja jeszcze takich wyraznych ruchow wiec nie rozumiem zbytnio tego )

O badaniach, o tym ze trzeba nosic ksiazeczke ciazy zawsze przy sobie wrazie gdyby cos sie stalo.

O skurczach ktore moga sie pojawic od 25 do 30 tyg sa one bezpieczne ale jezeli nie odczuwamy bolu, i od 32 tyg skurcze braxtona mozemy je czuc nawet co 15 min ale jesli sa bolesne trzeba sie udac niezwlocznie do szpitala.

Ze wydzielina jezeli ma kolor brazowawy lub ze skrzepami , krwawimy to wiadomo gdzie sie udac.

I tak ogolnie jak wyglada porod w szpitalu w mojej miejscowosci. Na kolejnych zajeciach po kolei bedzie omawiala np co zabrac do szpitala,jak dbac o maluszka itp.

Aha i w 35 tyg sie rob wymaz z pochwy.

12 lata 2 miesiąc temu #464302 przez moonisiaaa2
A i sie jeszcze dowiedzialam ze nasze maluszki w brzuszku spia ok 20-30 minut :)

Uciekam spac dobranoc

12 lata 2 miesiąc temu #464314 przez kasia1329
Dziś dobry. Ja już na nogach.

12 lata 2 miesiąc temu #464321 przez agi-p
Dzień dobry :)

Kasiu ja też staram sie nie pić wieczorem ,a mimo to sikam jak najęta całą noc . Nie wiem jakim cudem :P

Monisia jak byłam w szpitalu na podtrzyamniu poprzedniej ciąży , to kazali nam kontrolowac ruchy do południa przez godzinę i popołudniu też . Nie przez cały dzień , bo mozna oszalec :P
Moja akrobatka robiła tyle ruchów , ze zawsze przez tą godzinę zdążyłam sie pogubić :P
Ale 20-sty tydzień to za wcześnie na te pomiary .

A karta ciąży to podstawa . Zawsze mam ją w torebce , nigdy nie wiadomo co sie przydarzy i lepiej ją mieć .

Zmykam zaraz do dentysty :)

Miłego poranka :)

12 lata 2 miesiąc temu #464334 przez klaudia_286
witajcie
ja zaraz zmykam z mala do przedszkola i wracam :P

Moje malenstwa :)

12 lata 2 miesiąc temu #464447 przez malwinsien
Dzień dobry :)
Pogoda za oknem w Łodzi paskuda :/ remontu ciąg dalszy :) okna i grzejniki zdemontowane więc siedzimy w szalikach :)
U mnie wszyscy znajomi bardzo zadowoleni są ze szkoły rodzenia i twierdzą, że im pomogło to w wielu kwestiach. Ja dopiero zaczynam chodzić od stycznia.

12 lata 2 miesiąc temu #464457 przez kasia1329
Ja w pierwszej ciąży nie chodziłam bo musiałam leżeć, a teraz najzwyczajniej nie mam możliwości bo przecież z Mateuszem nie będę chodzić.

My już po śniadaniu. Mati zjadł dwa kawałki ogórka zielonego. Po prostu wykończy mnie z tym niejedzeniem.

12 lata 2 miesiąc temu #464459 przez moonisiaaa2
Dzien doberek :)

U mnie za oknem ciemno i deszczowo :( az z lozka sie nie chce wychodzic :)

12 lata 2 miesiąc temu #464463 przez moonisiaaa2
Kasiu a ten Twoj maly niejadek taki ?:) ja dopiero sie przebudzilam w sumie telefon mnie obudzil :) i sniadanko zaraz sobie pojde zrobic :)

12 lata 2 miesiąc temu #464465 przez monia89
Witajcie ja też wybieram się do szkoły rodzenia.
Ja już po śniadanku jajecznica na boczku z pomidorkiem i cebulką do tego kanapka świeżuteńki chlebek z serem topionym z szynką i kawka inka mmmmmmmm Mężu jesteś boski A zaraz lody...... :P

12 lata 2 miesiąc temu #464468 przez klaudia_286
u nas tak samo zimno i leje,
ja jem gołabkii...:P

Moje malenstwa :)

12 lata 2 miesiąc temu #464471 przez moonisiaaa2
Zazdroszcze Wam laski ze macie takie apetyt od rana bo ja tak nie bardzo :D jem z przymusu zeby maluda w brzuchu glodna nie byla :)

12 lata 2 miesiąc temu #464473 przez kasia1329
Niejadek okropny. Chętnie to tylko mleko pije i to nawet w nocy, niestety tylko z butelki ze smoczkiem.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka