BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

12 lata 2 miesiąc temu #464475 przez klaudia_286
eh ja moge jesc i jesc gotuje juz ziemniaki na sałatke jazynowa...

Moje malenstwa :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #464477 przez klaudia_286
kasia moja mala do 3 lat pila tak tylko mleko i suche bułki i nic wiecej a jak wzielismy sie na sposob i zabralismy butelke od tamtej pory je wszystko no prawie... a miala 3 lata i tak robila,

12 lata 2 miesiąc temu #464483 przez agi-p
A ja juz po dentyście . Pogoda okropna ...pada i wieje .
Ale na poprawę humoru zjadłam właśnie 2 pączki :) Chodziły za mną już od paru dni :P

A szkołą rodzenia to naprawdę super sprawa , wiec jak macie okazję chodzić , to grzechem byłoby nie skorzystać :)

12 lata 2 miesiąc temu #464486 przez kasia1329
Ja już raz próbowałam tak zrobić i przez dwa dni nie zjadł nic :( i kupiliśmy butelkę. A teraz w ciąży to już nie mam chęci na te płacze i lamenty.
Mam nadzieję że w końcu zacznie normalnie jeść. Teraz to czasami dwa kartony mleka dziennie wypija

12 lata 2 miesiąc temu #464498 przez malwinsien
Kasiu tobie szkoła rodzenia nie potrzebna bo już masz praktyke za sobą :)

12 lata 2 miesiąc temu #464502 przez agi-p
Kasiu moja Ami też była typowym niejadkiem . Jadła tylko moje mleko i sporadycznie jakiś deserek . Zupki miała epizody , ze albo zjadła ze 3 łyżeczki , albo nie jadła ich wcale .
Dopiero od miesiąca zaczęła jeść więcej i chętniej :) No teraz ten tydzień choroby był znowu okresem niejedzenia .
Ale doskonale Cię rozumiem i wiem jakei to męczące jak dziecko nie je nic . Ja już prawie siwiałam i nie wiedziałam co robić . Chwytałam sie wszystkich sposobów , ale żaden na Ami nie działał .
Rozmawiałam z lekarzem i mówił , zeby próbować podawać wszystko , ale spokojnie . Maluch się nie da zagłodzić .
Może jak pojawi sie Maleństwo i zacznie jeść , to Mateuszek też będzie chętniej próbował .

12 lata 2 miesiąc temu #464503 przez monia89
Kasia ja pamiętam jeszcze z technikum że dzieciaki z AZS nie powinny pić za dużo mleka ani jesć przetworów mlecznych bo wzmagają chorobę. ale to było z 4 lata temu więc może się coś zmieniło.

12 lata 2 miesiąc temu #464509 przez MoNiaaa
hej dziewczynki

moim zdaniem szkola rodzenia to fajna sprawa zawsze mozna spotkac sie z innymi mamami powymieniac sie doswiadczeniami ale i nauczyc sie ciekawych rzeczy i troche pocwiczyc i przygotowac sie do porodu...niby miliony kobiet juz rodzily i sobie poradzily ale jak sie wie jak sie zachowac to mozna sobie pomoc i lepiej wspolpracowac z polozna :)

kasia wspolczuje niejadka:( moja JUlka z kolei ciagle je neistety najlepiej to jej slodycze wchodza ale z obiadkiem tez nie ma problemu choc od kilku dni ze sniadaniem srednio nam idzie..ale w zlobku zjada tez obiad i podwiedczorek no i dokladka obiadu w domu :)

aprobowalas jakis syropkow na apetyt??widzialam reklamy ale nie wiem od jakiego wieku?
on nie ma nic co lubi?moglabys mu wtedy codziennie robic ulubione danie i przynajmniej bykabys spokojna ze zjadl?

ja na nowym mieszkanku juz jestem od tygodnia(nie wiem czy sie chwalilam)pokoj julki juz zrobiony :) ma sciany w kolorze brzoskwini i taki pistacjowy:) fajnie wyszlo tak jasno:) lozko zrobilismy jej z lozeczka drewnianego bo mam malo meijsca wsadzilismy jej 2 szafki i nawet neizle to wyglada..tylko to pianino mi zawadza i zajmuje kupe miejsca ale sie osfajam juz z ni:P
teraz kolej na nasz pokoj..az sie boije znowu tego balaganu;/

a ja znowu czuje satraszna chec bycia w ciazy najchetniej juz w tym miesiacu bym chciala!!!!wiem ze to trocvhe nie mozliwe i teraz przed zajsciem w ciaze chce zapisac sie do tego ubezpieczenia grupowego..wiem ze to takie przyziemne i wqrza mnie to ze bycie w ciazy sie wiaze z kasa itp;;/

wogole czuje tez zlosc ze wczesniej nikt mnie nie zdiagnozowal bo juz dawno bylabym po zabiegu i pewnie teraz juz ym w ciazy byla...tak chcialam sie zalapac na lato...wiem ze termin nie jest najwazniejszy ale nei chcialam siedziec przez cala zime w domu z malusziem tylko skorzystac ze sloneczka :( jakos mnie to irytuje!!!

i do tego moj maz widze ze boi sie teraz kochac czy sie nic nie stanie i czy mozemy zeby mi sie nic nie stalo itp...

sory ze sie wtracilam ale czuje do was przywiazanie

http

]

12 lata 2 miesiąc temu #464514 przez klaudia_286
monia pisz ile i kiedy chcesz dobrze wiesz,to samo czulam po ostatniej stracie ale co trzeba jakos zyc dalej i funkcjonowac,teraz na nowym miejscu bedzie lepiej zobaczysz.

ja sie objadlam masakra....

12 lata 2 miesiąc temu #464517 przez monia89
Monia no co Ty Ty jesteś nasza :)

12 lata 2 miesiąc temu #464522 przez Dave
Dzień dobry,

Oj kiedy ja Was nadrobię. Jakieś pokręcone dni u mnie ostatnio. Zero czasu na cokolwiek.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

12 lata 2 miesiąc temu #464539 przez asia26

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 2 miesiąc temu #464542 przez agi-p
Monia te syropki na poprawienie apetytu u dziecka , to mogą narobić wiecej szkody niż pożytku . Mi lekarz je doradzał .

Dobrze, że myślisz o przyziemnych rzeczach jak kasa . To grupowe ubezpieczenie , to będzie super zastrzyk gotówki po porodzie . I jak nie daj Boże wyladujesz w szpitalu , to też dostaniesz kasę . Ja w poprzedniej ciąży byłam przez tydzień na podtrzymaniu i dostałam 500 zł :)
Jeszcze chyba nie bardzo mozesz myślec o Dzidziusiu ... musisz dostać okres ,żeby hormony wróciły na swoje miejsce też . Ale potem jak czujecie sie na siłach , to do roboty :)
Super , ze pokój Julci tak fajnie wyszedł :) Na pewno dobrze się w nim czuje :)
Wasz pokój też będzie piękny :)

Ja zmykam na drzemkę z Ami :)

12 lata 2 miesiąc temu #464613 przez MoNiaaa
dzieki dziewczyny za wsparcie i ze moge czasem ponazekac is ie wygadac..tak naprawde nie bardzo mam z kim pogadac bo po pierwsze nikt mnie nie rozumie a po drugie nikt za bardzo nei wie co powiedziec wiec omijaja ten temat..nawet w sobote byli u nas znajomi i przez chwile zostalam z kolega i zaczelismy o tym gadac i za chwile przyszla moja przyjaciolka i jak slyszlaa o czym gadamy to powiedziala do niego"to ja nie zaczynam specjalnie tego tematu a ty zaczoles.."a ja mowie ze to nie jest temat tabu

zapisze sie teraz na to ubezpieczenie zeby miec jakas gwarancje w razie w odczekam chwile moze w grudniu by sie juz udalo??
w sumie kobiety po normalnym porodzie czasem po 3 miesiacach zachodza w ciaze wiec u mnie nie powinno byc problemu bo tak naprawde dzidzius byl malusienki pewnie z kilka mm wiec macica jakos sie nie nadwyrezyla

asia biedna oliwka:( ale te dzieciaczki musza sie nameczyc :((oby szybko doszla do zdrowka iz apomniala o przykrych dolegliwosciach!!!!

a Julka dopiero dzis przepala cala noc u siebie i rano sama do mnie przyszla i mowi"juz nie noc":) ale poszlysmy jeszcze spac i o 8.30 pobudka i na szybko wszystko bo do zlobka czeba bylo isc :)

http

]

12 lata 2 miesiąc temu #464709 przez Dave
Maja śpi. Odrobię się i mam nadzieję do Was wpaść.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka