BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

12 lata 2 miesiąc temu #464710 przez agi-p
Asiu , oby Oliwce szybko przeszło . Bidusia . No i żeby Ciebie nie złapało . A gorączkuje przy tych wymiotach ??? I faktycznie prawdziwy z niej niejadek . Kurcze skąd taka awersja do jedzenia u dzieci ?

Monia może porozmawiaj z przyjaciółką , że Ty potrzebujesz rozmów na ten temat . Jka nie będziecie o tym rozmawiały , to temat wcale nie zniknie .
Mówisz , ze może w grudniu się uda z Dzidziusiem ? Czyli taki wrześniowy Maluszek by był :)
A co Twój Mąż na to ? Pisałaś , ze na razie się boi . A jak zaopatruje się na kolejną próbę ?

Moja Misia mała śpi już 2 godzinki :) Ja coś nie mogę .Głowa mnie boli i zatoki blokują jak leżę .

Zaraz obiadek :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #464748 przez Anabelle
moonisiaaa2 napisał:

A i sie jeszcze dowiedzialam ze nasze maluszki w brzuszku spia ok 20-30 minut :)

Uciekam spac dobranoc

O, to ciekawa informacja :)

12 lata 2 miesiąc temu #464750 przez kasia1329
Malwinsien ja to bym chętnie poszła do szkoły rodzenia, żeby się spotkać z ludźmi, porozmawiać. Od momentu kiedy urodziłam synka, a następnie zwolnili mnie z pracy zamknęłam się w sobie. Niechętnie nawiązuję kontakty z ludźmi na placu zabaw itp. Zrobiłam się niedostępna, wręcz bym powiedziała, że zdziczałam :) może to śmieszne ale tak właśnie się stało. Czasami to sama nie dowierzam, że tu na forum tak się otwieram.

Agi mój Mateuszek jadł do roku i 4 miesięcy w zasadzie wszystko i w ogromnych ilościach. Przykładowo serek Danio zjadał jeden i chciał jeszcze. Pisałam kiedyś o tej jego źle zdiagnozowanej chorobie która w konsekwencji okazała się opryszczką wewnątrz jamy ustnej a potem na zewnątrz. Od tamtej pory zrobiła się z jedzeniem masakra. Wcześniej jadł zupki, drugie dania, serki, jogurty, owoce w każdej ilości. Ta sytuacja jest dla mnie już denerwująca, bo przygotowuję mu jedzenie a on nawet pół łyżeczki nie spróbuje. Za chwilę skończy 2,5 roku a ciągle tylko mleko. Mam nadzieję, że z małym dzidziusiem zacznie jeść, ale to jeszcze dobrych kilka miesięcy...

Monia89 jeśli chodzi o mleko i AZS to nic mi nie wiadomo, żeby bynajmniej w naszym przypadku miało coś wspólnego. Jak już wspomniałam Mati wcześniej jadł wszystko potem tylko mleko, a AZS raz jest a raz schodzi bez względu na to co spożywa. Poza tym pod kątem skazy białkowej robiliśmy testy i jest ok.

Monia przecież możesz pisać z nami kiedy tylko Ci się podoba. Wiesz mi się wydaje, że każdy do sprawy utraty dziecka podchodzi indywidualnie. Jeden nie chce o tym wspominać, a inny wręcz odwrotnie chce zrzucić z siebie ciężar, oczyścić się w jakiś sposób i może Ty właśnie tego potrzebujesz. Może warto też znajomym o tym powiedzieć, że nie chcesz robić z tego tematu tabu i że łatwiej Ci gdy o tym rozmawiasz.
A jeśli chodzi o kolejną ciążę to u mnie w rodzinie ciotka ma nieudane bliźniaczki :) jedną córkę urodziła w lutym a drugą w grudniu tego samego roku, więc w zasadzie zaszła w ciążę krótko po porodzie :) dziewczyny i ciotka do dziś są zdrowe jak dzwon :lol:

Jeśli natomiast chodzi o syropy i inne na apetyt to ja generalnie jestem przeciwnikiem wszelkich farmaceutycznych bądź nie wspomagaczy. Mam nadzieję, że przyjdzie pora i zacznie jeść. A co do ulubionych dań to niestety chyba takich nie ma. Jest bowiem dzień kiedy zje np pół kotlecika z kurczaka, bądź miseczkę rosołku z kluseczkami, czasami porcję frytek, a znów kolejnego dnia nie chce na to nawet spojrzeć i mówi "mamo to nie".

Asia to widzę, że mamy podobnie z niejedzeniem u naszych maluchów. Mam nadzieję, że Oliwce szybko minie i wróci do zdrówka.

Mateuszek w końcu po batalii usnął. Ostatnio ciągle mnie przed spaniem rozśmiesza, bo robi głupkowate minki i później nie ma zamiaru iść spać. Mam nadzieję, że choć ze dwie godzinki się zdrzemnie, bo muszę pościel jedną uszyć.

Tak więc miłego popołudnia, ja się odezwę wieczorkiem

12 lata 2 miesiąc temu #464815 przez klaudia_286
ehh ja sie objadalm jak zwykle ,zrobilam sobie sałatke jarzynową,i zaraz karpia i łososia bede smażyć ,hehe a sledziki w oleju juz zrobione o masakra jak ja to zjem to pękne...

Moje malenstwa :)

12 lata 2 miesiąc temu #464830 przez agi-p
Kasia fajnie to napisałaś ... nieudane bliźniaczki hahaha :)
Ja też myślę, że przyjdzie czas i Mati zacznie wszystko wcinać . Spokojnie :) Skoro przybiera na wadze , nie jest apatyczny i nie choruje , to wszystko jest ok :)
A z tym "zdziczeniem" to musisz walczyć . Ja mam ten plus , że mimo "siedzenia" w domu z Amcią nie jestem jakaś odosobniona . Mężuś wie , ze lubię wychodzić z domu , wiec w weekendy nadrabiamy towarzyskie spotkania i albo jeździmy gdzieś , albo zapraszamy ludzi do siebie . Nigdy nie byłam typem samotnika i lubię towarzystwo . Utrzymuję stały kontakt i telefoniczny i mailowy z kumpelami i spotykamy sie jak tylko sie da .
Mam nadzieję , ze u Ciebie też coś się zmieni w tym kierunku , żebyś całkiem nie zamknęła się na ludzi .

12 lata 2 miesiąc temu #464845 przez monia89
a ja nie sprzątam dziś nie gotuję oglądam 2 część już dziś Zmierzchu i czekam na racuchy bo mama smaży.
Ja też trochę zdziczałam bo na tyg bardzo rzadko wychodzę zostają tylko weekend.

12 lata 2 miesiąc temu #464854 przez MoNiaaa
wlasnie chyba u mnie jest tak ze nie chce unikac tego tematu i wole rozmawiacn ale ta moja przyjaciolka studiuje w krakowie i jest moze raz w miesiacy w domu ale przewaznie widzimy sie cala paczka wiec nie ma jak pogadac ale kumpela z pracy ostatnio u mnie byla to troche pogadalysmy a w piatek umuwiona jestem z kuzynka i wiem ze przy niej sie wygadam bo ona pierwsza wiedziala ze cos jest nie tak ma tez 2 dzieci i wiem ze zawsze cos doradzi:)

moj maz o dziwo powiedzial ze chce jak najszybciej dzidziusia nawet jak ja nie bylam tego pewna to on mowil ze postaramy sie w miare szybko on tylko sie boi o mnie czy ja moge czy sie nic nie stanie itp
ja jak mowilam wczesniej chcialabym nawet w tym miesiacu probowac ale musze pozalatwiac jeszcze te papierkowe sporawy z ubezpieczeniem grupowym no i nie wiadomo keidy @ przyjdzie..?na necie czytalam ze nawet ok 40/50 dni od zabiegu :ohmy: dave jak bylo u ciebie??wiem ze pisalam juz ale nie moge tego odnalesc :(

dzis mam taki gorszy dzien ze ciagle o tym mysle i znowu zaczynam planowac kiedy bym mogla zajsc w ciaze,,,moze nie powiennam ale to silniejsze ode mnie jakbym w tym miesiacu sie postarala to bym miala drugiego dzieciaczka z sierpnia ale raczej na to nie licze ale moze wrzesnien bedzie nasz oby tylko nei bylo teraz problemu z zajsciem w ciaze i czy to moze miec wplyw na nowa ciaze??
ostatnio naweet sie zastanawialam czy ta sytuacja moze byc zwiazana z tym ze po porodzie julki mialam tez mialam zabieg lyzeczkowania bo lozyska nie urodzilam i musieli mnei czyscic :unsure: :unsure:

a co do zdziczenia to rzeczywiscie warto cos o tym pomyslec. my przynajmniej raz w tyg widzimy sie ze znajomymi na piwko i ciesze sie ze mam caly czas kontakt z ludzmi.
nawet jak moj maz pracowal na delegacji to tez staralam sie codziennie gdzies wychodzic albo kogos zapraszac bo ja raczej jestem zwierzeciem stadnym i musze sie wygadac itp

ja z Julka mamproblem z zasypianiem w dzien jak jest w domu to nei mam mowy zeby poszla spac zaraz sie wrzaski zaczynaja itp wieczorem tez jest placz ale szybciej ie poddaje..a w zlobku spi bez problemu:P

kasia oby Mateusek szybko przekonal sie do jedzenia..moze taki okres i samo przejdzie tylko musisz pilnowc zeby jakies anemii nie zlapal czy cos?

a dzis tez lenia mam ogladalam nad zycie i ryczalam caly film..przed samym wyjsciem do zlobka zrobilam szybko to co musialam:P
a po drodze mnie deszc zlapal;/co za pogoda;/

ale sie rozpisalam...ciekawe czy komus bedzie sie chcialo calosc przeczytac :side:

http

]

12 lata 2 miesiąc temu #464855 przez moonisiaaa2
Szkoda ze wszystkie mieszkamy tak daleko od siebie :) bysmy mogly zjazd mamusiek kwietniowych zrobic :))

12 lata 2 miesiąc temu #464882 przez kasia1329
U mnie to chyba problem jest też troszkę gdzieś bardziej głębszy.
Otóż mnie nigdy dziewczyny nie lubiały za bardzo. Powód- moje zainteresowania kręciły się wokół samochodów i motocykli :( bardziej wolałam męskie zajęcia niż babskie. Faceci często robili wielkie wow że tak dużo wiem na tematy ich zainteresowan a laski mnie nie cierpiały.

Kolegów miałam mnóstwo, niestety większość pożeniona a żony zazdrosne. Ja.chyba nie do końca potrafię się.dogadywać z kobietami. Mam jedną przyjaciółkę, ale ona niestety mieszka kawał drogi ode mnie, a druga koleżanka mieszka blisko ale ma tyle lat co moja mama (może dlatego nie jest zazdrosna) ale znów ma mnóstwo pracy i rzadko się spotykamy.

Do tego mąż jest mechanikiem samochodowym, że mamy krucho z kasą to pracuje ile się da, bierze dodatkowe roboty i czasami to tylko w niedzielę mamy chwilę dla siebie ale i to nie zawsze.

No to się poużalałam nad sobą...

12 lata 2 miesiąc temu #464902 przez klaudia_286
kasia po to tu jestesmy zeby sie pouzalać hehehe wiec pisz co ci lezy na sercu

12 lata 2 miesiąc temu #464985 przez Anabelle
moonisiaaa2 napisał:

Szkoda ze wszystkie mieszkamy tak daleko od siebie :) bysmy mogly zjazd mamusiek kwietniowych zrobic :))

Oj bardzo szkoda :)
Brakuje mi na co dzień osób, z którymi mogłabym siąść i powiedzieć coś z cyklu "ale mnie cycki swędzą!!" :) A nikt dziwnie by się na mnie nie popatrzył :)

12 lata 2 miesiąc temu #465005 przez Dave
A ja dziś znowu u Was jestem do tyłu :( :evil:

Chcę nadrobić czytanie jak Maja zaśnie, ale nie wiem czy ja też nie padnę. Oj,oj....

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

12 lata 2 miesiąc temu #465018 przez klaudia_286
ja odpoczywam bo sie coraz gorzej czuje,ehh

12 lata 2 miesiąc temu #465077 przez malwinsien
posmak śledzia z rożkiem truskawkowym w polewie czekoladowej... BEZCENNY :) Pierwszy raz zachcianka... kiedy jadłam śledzia mąż pobiegł po lody :) raz się sprawdził :)

12 lata 2 miesiąc temu #465107 przez agi-p
Kasia teraz takie głupie czasy , ze Męzowie zazwyczaj siedzą do późna w pracy . Życie jest strasznie drogie :( Ceny idą w górę , a wypłaty nie i to jest problem . Rachunki rosną , bo wszystko drożeje i klops . Koło zamknięte ...

Mój też pracuje od rana do wieczora , a teraz jeszcze chodzi na kurs na prawko C+E i wieczorami ma jazdy . Czas przelatuje nam przez palce :(

Dave biedulko ... Ty też z czasem na bakier . Nie nadrabiaj postów , tylko odpoczywaj :) Tu tyle postów dziennie ostatnio , ze ciężko sie połapać :P

Ja jak wrócę do domku , to też już nie będę miała tyle czasu na neta i na bieżąco nie będę :P Teraz u Mamci to odpoczywam , nie gotuje,nie piorę , tylko zajmuję się Amcią i w międzyczasie na neciku siedzę :P A w domku się zacznie ... wieczny brak czasu .

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka