BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

12 lata 4 miesiąc temu #423284 przez agi-p
Klaudia właśnie z przeziębieniami w ciąży , to ciężka sprawa .
W poprzedniej ciąży raz na samym początku zachorowałam , poszłam do lekarza i przepisał mi leki . Oczywiście o ciąży mówiłam i dopytywałam kilka razy czy mogę brać te leki .
Mężuś pojechał do apteki,przywiózł leki,czytam ulotkę a tu pisze , ze kobiety w 1 trymestrze nie powinny ich przyjmować . No krew mnie zalała !!!
Niby jest syrop dla ciężarnych , ale ja nic nie brałam . Herbata z malin i lipy i odpoczynek .
Ty to już w ogóle nie powinnaś nic przyjmowac , bo organizm masz dopiero osłabiony przy trzech maluszkach . Najlepiej zadzwoń do swojej ginekolog i poradź się .

Moniaaa wcale się nie dziwię , ze panikujesz troszkę , bo to bardzo dziwna sytuacja . Mam nadzieję , że wszystko szybko się wyjaśni .
A i gratuluję podjęcia decyzji o przeprowadzce :) :) :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #423287 przez klaudia_286
też tak miałam w marcu i czekam i czekam i nic a tu nagle sie puscilo bylam zalamana ale co zrobic, moze to dlatego ze jak sie chce to wlasnie wtedy nie ma.bo tym razem to powiedzialam ze jak sie nie uda to koniec i wzielam se to tak luz,a tu prosze szok :P

Moje malenstwa :)

12 lata 4 miesiąc temu #423289 przez MoNiaaa
JA TEZ NIE WIEM CO MYSLEC...ale zeby tyle sie spoznial tylko dlatego ze nie chce...dziwne to wsystko no ale nic mi nie pozostaje tylko czekac

najgorsze jest to ze najbliżsi i znajomi wiedza ze sie staramy i ciagle pytaja co i jak :unsure:

klaudia wczoraj wlasnie mezowi o tobie mowilam ze trojaczki bedziesz miala i sie pytam co on by na taka woiadomosc ale mowil ze by sie przerazil :side: ale my mamy malutkie mieszkanko wiec organizacyjnie bylo by mega trudno ale oczywiscie jakby sie trafilo bylabym mega szczesliwa:)
sama jestem z blizniakow...ale moj niestety umarl w brzuszku ale moja mama nawet nei wiedziala ze blizniaki nosi...takie czasy :huh:

http

]

12 lata 4 miesiąc temu #423299 przez sylka
W ciązy jak byłam chora piłam herbatę z sokiem malinowym, takim samem zrobionym i syrop Prenalen

12 lata 4 miesiąc temu #423309 przez Dave
Dzień dobry!

A my z Majosem pospałyśmy :laugh:

Kurka, mam brać Luteinę a już wczoraj wieczorem nie wzięłam, bo jestem uziemiona bez auta. A wieczorem jak mąż chciał kupić nie było. Będę miała ją dziś wieczorem, myślicie że to się nic nie dzieje, no nie?? Bo już sobie jakieś dziwactwa wymyślam.

Normalnie to jestem osobą mocno stąpającą po ziemi i niczym się nie przejmuję, a teraz to taka schizę mam Że szok :ohmy: Co to się porobiło.

Ja kawę przestałam pić jak zaszłam z Majką w ciążę i do tej pory nie piję, nie chce mi się to po co. I też ludzie na mnie jak na dziwoląga patrzą.

Agi - to super, zmiany przed Wami :side:

MoNiaaa - nie wiem co to się u Ciebie porobiło :unsure:

Klaudiu
- herbatki z sokami, cytryną i miodem, syrop z cebuli, mleczko z miodem lub z czosnkiem i ciepła kołderka. Takie mamy teraz sposoby :side:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

12 lata 4 miesiąc temu #423315 przez MoNiaaa
hehe moze ja menopauze przeszlam juz :side:
szczerze to ja zielonego pojecia nie mam o co kaman :unsure: :unsure:
moze w faceta sie przeistaczam?jakies dziwactwo sie porobilo?

dave zazdroszcze ci tego spanka ja o 5 mialam pobudke..

http

]

12 lata 4 miesiąc temu #423328 przez Dave
MoNiaaa - zazwyczaj to pobudka o 6 jest, ale dziś Majos pospał do 8 :ohmy: :lol: A poszedł spać o 20.30 więc nieźle sobie kruszyna pospała.

Ja nigdy nie miałam aż tak regularnych @. U mnie kulka dni w jedna czy w drugą stronę to nic dziwnego.
Ale Monia, spokojnie. Jutro zrób testa i zobaczymy. Może akurat, taki psikus i iwolka się przesunęła. Najważniejsze, że przytulanka były więc nic straconego.

12 lata 4 miesiąc temu #423329 przez malwinsien
Dzień dobry :)
Ja na chwilkę. W Łodzi dzisiaj nawet słonko troszkę świeci :) Dzisiaj dzień ciężarówek, razem z koleżanką, która jest w 8 miesiącu jedziemy do ZOO :D Podziwiam ją, że ma siłę chodzić, JA chyba w 8 to się położę i nie ruszę do porodu ;p
A jutro jadę po nowego członka rodziny... PSA!!!! :) Dzisiaj trzeba mu imię wymyślać i spanie szykować :)
Miłego dnia i pozdrowienia dla brzuszków :)

12 lata 4 miesiąc temu #423345 przez Dave
malwinsien - to miłego dnia i pogody :laugh:

U mnie rano padało, a teraz się troszkę przejaśniło.

12 lata 4 miesiąc temu #423350 przez MoNiaaa
malwinsien to szybko zalatwilas z mezem sprawe z psiakiem :) od razu wklejaj fotke jak bedziesz go miala w domku :)

u nas paskudna pogoda;/

8 miesiac jest chyba najgorszy bo sie juz tak czeka i meczy wszystko..ale ja chodzilam caly czas wogole ja 3 dni przed porodem mialam ustalona taka kontrolna wizyte w szpitalu na ktorej sie okazalo ze lepiej jak zostane i mialam isc do domku po rzeczy i wrocic...i moj maz wyciagnal mnie i na piechote wracalismy ze szpitala do domu po drodze do tesciowej powiedziec i pozniej do mojej mamy na obiadek na szcescie pozniek ktos nas juz zawiozl :)

http

]

12 lata 4 miesiąc temu #423354 przez agi-p
Sylka właśnie o tym syropie myślałam , tylko nazwy zapomniałam :) A podobno to taki wzmacniający i można go pić stale , prawda to ?

Dave pewnie , ze nic się nie stanie jak luteinę zaczniesz brać dopiero dzisiaj :) Spokojnie :) A jakbyś wizytę miała umówioną dopiero np na dziś , to nie wiedziałabyś , ze masz ją brać :) Dzidziusiowi nic nie będzie :)
Ja też tak spazmuję ciągle ...te ciąże to Nas zmieniają ;) W poprzedniej kwas fliowy brałam już 4 miesiące przed ciążą a teraz dopiero jak test wyszedł pozytywnie i tez się przejmowałam , ze za późno . Ale ile jest kobiet , które o ciaży dowiadują się dopiero w 3 czy w 4 miesiacu ? Przez czas niewiedzy jedza i piją nieodpowiednie rzeczy i nie łykają witamin , a wszystko kończy sie dobrze :)

Malwinsien udanej wizyty w Zoo :) Pod koniec ciaży dostaje się powera , wiec pewnie tez będziesz aktywna jak koleżanka :)
Super , ze jutro już po psiaka jedziecie :) Pochwal sie nam tu zaraz zdjeciami :)

Moniaaa menopauza ? to się uśmiałam hahaha :) Organizm Ci troszkę ześwirował , ale spoko w faceta się nie zamienisz :P

Osłabłam i zaraz ide się położyć . Amelka własnie ma drzemkę , to i jak skorzystam :)

12 lata 4 miesiąc temu #423357 przez MoNiaaa
hehe no nie wiem co sie dzieje to szukam przyczyny :) jak jutro bedzie I to chyba zeswiruje :ohmy:

http

]

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #423362 przez sylka
Agi czy stale pić to nie mam pojęcia :P Jest naturalny malinowo czosnkowy i trzeba go zużyć w ciąg 4 dni chyba. Byc moze i można go brać jako środek na wzmocnienie. Choć ja wole pić w to miejsce swój sok malinowy z herbatką czy do potraw dodawać czosnek :) Młody do dzis lubi czosnek bo pamieta chyba z brzuszka jego smak :P :)

Monia jak nie przyjdzie to zrób sobie badania na hormony tarczycy i prolaktynę, bo mogą mieć wpływ na cykl.

12 lata 4 miesiąc temu #423365 przez MoNiaaa
ale ja nigdy nie mialam z tym problemu pierwszy raz tak mi sie @ spoznia najsmieszniejsze jest to ze od urodzenia dziecka wsyztsko bylo jak w szwajcarskim zegarku a jak zaczelam sie starac to nagle cos szfankuje..

sylka a ty starasz sie o maluszka?robilas teraz testy albo bete?

http

]

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #423387 przez sylka
Monia starać się jako tako nie staramy. Plany są jak Kuba pójdzie do przedszkola czyli pracki za 1-2 l. Czasami róznie bywa więc zobaczymy co okaże się u gina :) Czy to zawirowania hormonalne (raczej obstawiam je bo mimo że nie karmię juz piersią pojawiła mi się znów siara- wiec pewnie prolaktyna za wysoka jest)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka