- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)
W poprzedniej ciąży raz na samym początku zachorowałam , poszłam do lekarza i przepisał mi leki . Oczywiście o ciąży mówiłam i dopytywałam kilka razy czy mogę brać te leki .
Mężuś pojechał do apteki,przywiózł leki,czytam ulotkę a tu pisze , ze kobiety w 1 trymestrze nie powinny ich przyjmować . No krew mnie zalała !!!
Niby jest syrop dla ciężarnych , ale ja nic nie brałam . Herbata z malin i lipy i odpoczynek .
Ty to już w ogóle nie powinnaś nic przyjmowac , bo organizm masz dopiero osłabiony przy trzech maluszkach . Najlepiej zadzwoń do swojej ginekolog i poradź się .
Moniaaa wcale się nie dziwię , ze panikujesz troszkę , bo to bardzo dziwna sytuacja . Mam nadzieję , że wszystko szybko się wyjaśni .
A i gratuluję podjęcia decyzji o przeprowadzce
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- klaudia_286
- Wylogowany
- gadatliwa
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
najgorsze jest to ze najbliżsi i znajomi wiedza ze sie staramy i ciagle pytaja co i jak
klaudia wczoraj wlasnie mezowi o tobie mowilam ze trojaczki bedziesz miala i sie pytam co on by na taka woiadomosc ale mowil ze by sie przerazil ale my mamy malutkie mieszkanko wiec organizacyjnie bylo by mega trudno ale oczywiscie jakby sie trafilo bylabym mega szczesliwa:)
sama jestem z blizniakow...ale moj niestety umarl w brzuszku ale moja mama nawet nei wiedziala ze blizniaki nosi...takie czasy
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
A my z Majosem pospałyśmy
Kurka, mam brać Luteinę a już wczoraj wieczorem nie wzięłam, bo jestem uziemiona bez auta. A wieczorem jak mąż chciał kupić nie było. Będę miała ją dziś wieczorem, myślicie że to się nic nie dzieje, no nie?? Bo już sobie jakieś dziwactwa wymyślam.
Normalnie to jestem osobą mocno stąpającą po ziemi i niczym się nie przejmuję, a teraz to taka schizę mam Że szok Co to się porobiło.
Ja kawę przestałam pić jak zaszłam z Majką w ciążę i do tej pory nie piję, nie chce mi się to po co. I też ludzie na mnie jak na dziwoląga patrzą.
Agi - to super, zmiany przed Wami
MoNiaaa - nie wiem co to się u Ciebie porobiło
Klaudiu - herbatki z sokami, cytryną i miodem, syrop z cebuli, mleczko z miodem lub z czosnkiem i ciepła kołderka. Takie mamy teraz sposoby
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
szczerze to ja zielonego pojecia nie mam o co kaman
moze w faceta sie przeistaczam?jakies dziwactwo sie porobilo?
dave zazdroszcze ci tego spanka ja o 5 mialam pobudke..
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
Ja nigdy nie miałam aż tak regularnych @. U mnie kulka dni w jedna czy w drugą stronę to nic dziwnego.
Ale Monia, spokojnie. Jutro zrób testa i zobaczymy. Może akurat, taki psikus i iwolka się przesunęła. Najważniejsze, że przytulanka były więc nic straconego.
- malwinsien
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja na chwilkę. W Łodzi dzisiaj nawet słonko troszkę świeci Dzisiaj dzień ciężarówek, razem z koleżanką, która jest w 8 miesiącu jedziemy do ZOO Podziwiam ją, że ma siłę chodzić, JA chyba w 8 to się położę i nie ruszę do porodu ;p
A jutro jadę po nowego członka rodziny... PSA!!!! Dzisiaj trzeba mu imię wymyślać i spanie szykować
Miłego dnia i pozdrowienia dla brzuszków
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
U mnie rano padało, a teraz się troszkę przejaśniło.
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
u nas paskudna pogoda;/
8 miesiac jest chyba najgorszy bo sie juz tak czeka i meczy wszystko..ale ja chodzilam caly czas wogole ja 3 dni przed porodem mialam ustalona taka kontrolna wizyte w szpitalu na ktorej sie okazalo ze lepiej jak zostane i mialam isc do domku po rzeczy i wrocic...i moj maz wyciagnal mnie i na piechote wracalismy ze szpitala do domu po drodze do tesciowej powiedziec i pozniej do mojej mamy na obiadek na szcescie pozniek ktos nas juz zawiozl
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)
Dave pewnie , ze nic się nie stanie jak luteinę zaczniesz brać dopiero dzisiaj Spokojnie A jakbyś wizytę miała umówioną dopiero np na dziś , to nie wiedziałabyś , ze masz ją brać Dzidziusiowi nic nie będzie
Ja też tak spazmuję ciągle ...te ciąże to Nas zmieniają W poprzedniej kwas fliowy brałam już 4 miesiące przed ciążą a teraz dopiero jak test wyszedł pozytywnie i tez się przejmowałam , ze za późno . Ale ile jest kobiet , które o ciaży dowiadują się dopiero w 3 czy w 4 miesiacu ? Przez czas niewiedzy jedza i piją nieodpowiednie rzeczy i nie łykają witamin , a wszystko kończy sie dobrze
Malwinsien udanej wizyty w Zoo Pod koniec ciaży dostaje się powera , wiec pewnie tez będziesz aktywna jak koleżanka
Super , ze jutro już po psiaka jedziecie Pochwal sie nam tu zaraz zdjeciami
Moniaaa menopauza ? to się uśmiałam hahaha Organizm Ci troszkę ześwirował , ale spoko w faceta się nie zamienisz
Osłabłam i zaraz ide się położyć . Amelka własnie ma drzemkę , to i jak skorzystam
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Monia jak nie przyjdzie to zrób sobie badania na hormony tarczycy i prolaktynę, bo mogą mieć wpływ na cykl.
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
sylka a ty starasz sie o maluszka?robilas teraz testy albo bete?
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa