- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- Ane88
- Wylogowany
- budujemy zdania
od kiedy można zakładać? nie wiem, ale jak byłam w szpitalu jak kuzynka urodziła to dziewczyna obok dzień po porodzie zakładała... zaraz po obchodzie bo powiedziała, ze lekerza i pożożne wyzywają...a to było jej drugie dziecko.
nie mam pojęcia od kiedy najlepiej. myśle żeby nie zwlekać zbyt długo, ale tak odrazu jak będziemy obolałe to chyba też odpada...
a te pieluszki huggisa kupiłam bo były w mega promocji... i skusiło mnie to właśnie wycięcie na pępek, ale naprawde malutko jest wycięte...bardzo malutko...
wykorzystam je no bo co... ale zaraz jak się skończą to DADA. i chusteczki nawilżane też Dady, choć tu już szwagierka nie była taka bardzo zadowolona bo mówiła, że są bardzo mokre...no nic wyjdzie w praniu. narazie kupiłam Dade:) i mam nadzieje, że tak pozostanie:)))
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ewela86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
myślę że nie będę przesadzać i w szpitali podaruję sobie zakładanie go, ale jak wrócę do domu to jak najwcześniej dam radę.
ostatnio ciotka mojego męża mówiła że jak urodziła - bliźniaki to nawet w szpitalu owijała się ręcznikiem i zapinała agrafkami!!! (30 lat temu...) teraz ma figurę jak modelka i żadnych zwisów mimo wieku choć nie wiem czy to zasługa samych ręczników...
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
Jeśli chodzi o pieluszki, to ja zakupiłam Pampersy jedną paczkę 43 szt., ale niedawno dostałam od znajomej paczkę Huggiesów, Dady i Pampersów Premium Care. Do szpitala biorę napewno Pampersy, a później popróbuje sobie. Do Huggies jestem negatywnie nastawiona, ale może wypróbuję, ogólnie mam chyba z 5 paczek jedynek, więc raczej ich wszystkich nie wykorzystam. Później przerzucam się na Dady, baardzo dużo osób ich używa, no chyba, że będą jakieś promocje Pampersów, że bardziej będzie się opłacało kupić niż Dada. No i też czytałam, że Dadę robi Pampers, chociaż jest taka strona, że można wpisać kod kreskowy i wyskakuje firma, która robi dany produkt i jak wpisałam właśnie kod kreskowy Dady to wcale nie było napisane, że to Pampers tylko jakaś czeska firma
Domiś szacun za te włosy ja bym oszalała z taką długością jak patrzę na to Twoje zdjęcie z wakacji to aż mi się przypomniał mój wypad na Mazury a miesiąc później dowiedziałam się o ciąży
- Ane88
- Wylogowany
- budujemy zdania
później też może daje jakieś efekty, napewno lepsze w połączeniu z jakimiś ćwiczeniami:)
ale czytałam też gdzieś opinie, że nosząc takie pasy rozleniwiamy mięśnie brzucha i później trudniej jest doprowadzić brzuch do stanu "idealnego"
mimo wszystko ja sobie kupie tylko chyba nie bede przesadzała z cena... jak ma pomóc to taki tańszy chyba też pomoże nie?
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
- lania
- Wylogowany
- rozmowna
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
Piszecie o praniu i prasowaniu ubranek, ja nawet nie mam kupionych, i tak prasować nie mogę na razie, a jakoś nikt się do pomocy nie rzuca... cóż jak mi lekarz powie że już mogę to stanę przy desce (jutro zamówię co nieco, coś tam też mam dostać, ale kiedy to nie wiem...)żebym tylko nie urodziła od tego prasowania, bo jak stanę tak po 4 miechach leżenia, to różnie może być
Dobrej nocki
- Daarikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Domiś piękneeeee masz te włosy
- Daarikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Zamówiłam w końcu łóżeczko i wózek mają przyjść już w poniedziałek albo wtorek więc jestem w szoku że tak szybko
- joasia10015
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Laski wyglądacie naprawde szałowo-tak sobie mysle że skoro maj jest najpiekniejszym miesiącem w roku to i ,,majóweczki,,muszą byc najpiekniejsze
Domiś szacun za włoski-REWELACJA!!!! Wyglądasz jak miss ,,ciężaróweczek ,,-pięknie!!!!!
Jesli chodzi o pieluszki to mam jak narazie wiekszosc PAMPERSA ale tylko dlatego że mąż pracuje w NOrwegii i tam są ona tansze niż wychodzą te z Dady .CHoc ostatnio kupiłam Dady w promocji-dwie paki za 50 zl.Nastawiam sie ogólnie na Pampersa a potem tylko Dady bo sprawdziłam przy Miłoszu i byłam tak samo zadowolona...Aaaaa i też gdzies czytałam że te DADA miały pierwsze czy drugie miejsce jako najlepsze według czytelniczek jakiejs gazetki dla dzieci -wiec DADA GÓRĄ
Kurde kopnijcie mnie w tyłek bo ja widzę że wy już ostro pierzecie,prasujecie rzeczy dla maluszków a moje dalej w szafie w kartonach Chyba sie wezmę w poniedziałek bo tesciowa wyjedzie ,a do tego ma byc sloneczko
Aaaaa nie wspomne o torbie do szpitala która jest na pół spakowana
Mąż by mnie zabił jak by wiedział Obiecuje sobie że przyszły tydzien biorę sie do roboty
- Daarikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Domiś91
- Wylogowany
- rozmowna
Zaczynam dzisiaj kuracje "anty-rozstępową", kupiłam krem z ZIAJKI, będe się smarować 3 razy dzienne Jak po 3,4 tygodniach nie zobacze poprawy to bede musiała kupić jakiś inny i jego wypróbować Bede wam zdawać relacje
Kurcze nie mogę uwierzyć że to JUŻ NIEDŁUGO już 37tydz mam, czyli ciąża donoszona.. w każdej chwili mogę polecieć W niedziele pakuję torbę i czekam
- Domiś91
- Wylogowany
- rozmowna
- Daarikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A w poniedziałek biorę się za pranie ciuszków Chyba że jutro podjade do koleżanki, która ma mi jeszcze dać pare ciuszków, to zaczne jutro Ale jak nie to bez sensu wode marnować tyle razy wole poczekać I też się tak zastanawiam.. mam też kilka ciuszków większych, myślicie żeby je też wyprać od razu? CHyba walne wszystko naraz do pralki, później podziele co na początek a reszte gdzieś schowam
Ja te większe też wyprałam za jednym zamachem i za jedną wodą i prądem
Nie przejmuj się aż taaak tymi rozstępami z czasem zbieleją bedą mało widoczne, a jesteś taaaaak ładną dziewczyną że rozstępy Cię nie oszpecą
- Domiś91
- Wylogowany
- rozmowna
Już się przestałam tak przejmować jak kiedys, bo mój Arek mi powiedział że są śliczne i jemu nie przeszkadzają A jeśli jemu nie przeszkadzają to mi już też Wiadomo, ze sprobuje je zredukowac ale jak sie nie uda, to nie bedzie to dla mnie jakas tragedia Co do wyjscia na plaze, czy basen, to teraz są ładne i sexowne stroje kąpielowe jednoczęściowe, niektore przebijają bikini więc się nie martwie już niczym Przed ciążą żyłam z cellulitem i rozstepami na dupie więc z tymi też przeżyje i jebie mnie zdanie innych
Idę spac, mężulek wzywa do łóżka, bo nie ma się do kogo wtulić, a ostatnio z niego jakiś miś tuliś się zrobił
Dobranoc ślicznotki i do jutra oby wam noc dobrze minęła
- Daarikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Odprawiłam mojego na nockę i też idę nyny. Dobrej nocy i do jutra mamuśki! Paaaa