- Otrzymane podziękowania: 36
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Domiś91
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
- ewela86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Poza tym domiś pytała czy będę sama... otóż nie bardziej sama byłabym tu gdzie teraz mieszkamy. W miejscowości gdzie moi rodzice mieszkają mam prawie całą rodzinkę i to bardzo blisko, ponadto kuzynka się do mnie przeniesie bo jej mąż wyjechał do norwegii więc będziemy obie słomiane wdowy Myślę że te 3 tygodnie jakoś damy sobie radę
się rozpisałam....
ja dop. termin mam na 20 maja więc chyba jeszcze troszkę czasu zostało... Także dziewczyny - chętnie skorzystam z waszych rad świeżo upieczonych mamusiek:)
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
- ewela86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Agatka
- Wylogowany
- gaworzenie
- Domiś91
- Wylogowany
- rozmowna
Według mnie nie ma na to reguły, jak dzidzia chce to wychodzi Nie ważne czy chłopak czy dziewczynka Ono wie najlepiej kiedy jest gotowe
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
udało mi się Was tylko nadrobić żeby zaległości za dużo nie było i u znajomych siedzimy wiec uciekam
Pa
Milego weekendu
- ewela86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja też słyszałam różnie: raz że dziewczynki wychodzą wcześniej, to że chłopcy... moim zdaniem jak dziecko gotowe to chyba wychodzi niezależnie od płci.
- pauluska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Któraś z Was pisała że ma labradora ? (przepraszam nie pamiętam która bo z pamięcią u mnie kiepsko ) Jak reaguje na Twoją ciąże zauważył coś ? My mamy kochanego labradora 4letniego którego traktowaliśmy jak dziecko i jak tylko pada hasło dzidziuś to on smutna mina odwraca się i wychodzi, brzucha mojego jakby nie zauważał nie wiem jak to będzie jak się Igunia urodzi bardzo bym chciała żeby się ze sobą zżyli z czasem no i żeby Mieszko (nasz pies) nie czuł się mocno odrzucony.
- sisina
- Wylogowany
- rozmowna
Ja mam dziś doła już bym chciałą urodzić.Ciężko mi sie chodzi nogi mi nie puchną na szczęście,ale ten cieżar z przodu no nic musze wytrzymac... nie dośc ze sama w domu jak zawsze bo maz w trasie.. nudno pogoda była ale sie zmyła na burze sie zapowiada myślałąm ze kolezanka wpadnie ale wyjechała i nawet nie mam do kogo geby otworzyć no pogadałąm troche z synusiem i posłuchaliśmy muzyki
Sorki ale musiałąm ponarzekać bo tylko tu moge...
Ewela zazdroszcze ci bedziesz miała cały dom dla siebie fajnie
Ide sie położyc może przejdzie to twardnienie
Miłego weekendy
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
- Ane88
- Wylogowany
- budujemy zdania
już troszke poczytałam przed 7 bo mój synuś stwierdził, że od 1 w nocy do 6 rano to snu dla mamusi aż za dużo...
byliśmy dzisiaj oglądać wózki...oczywiście z przebojami... mój genialny mąż wymyślił, że zna świetny skrót i jechaliśmy jakąś polną drogą w szczerym polu do czasu kiedy nie utknęliśmy w błocie... nie dało rady wyjechać nawet po podkładaniu patyków, deski i kopaniu saperką...
musieliśmy zadzwonić do znajomego, który na szczęście mieszkał blisko i przyjechał wyciągnąć nas traktorem... teraz śmiać mi się chce, ale miałam stracha i z tych nerwów zaczął mi brzuch bardzo twardnieć...
byliśmy też w tako, ale Pani mnie rozbawiła bo podała nam ceny o ok. 200zł więkrze niż na coniektórych stronach internetowych...;/
suma sumarum zamówiliśmy wózek firmy karex mogel Twing. tyle, że strona internetowa nie jest zaktualizowana i nie ma tego co kupiliśmy. do odebrania będzie już w środe:))) ależ się ciesze bo bardzo mi się spodobał i wózek i kolorystyka ))
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
Kolejny mitSevilla napisał:
Widzę, że parę majówek sypnie się w kwietniu
Podobno to jest tak że chłopcy rodzą się wcześniej a dziewczynki często są przenoszone.
Co myślicie o tym?
Kwestia indywidualna ciąży.
U mnie w rodzinie absolutnie było to niezależne od płci. U kwietniówek też część ciąż przenoszonych to chlopczyki. Na facebooku również pare chłopców jest po terminie.
Ja termin z 1 usg mam na 23 kwietnia, z OM na 30 kwietnia a w czwartek lekarka mówiła, że szyjka twarda i długa, a skurcze macicy ustąpiły i nie zanosi się na szybszy poród, prędzej na przenoszenie - a będę miała chłopczyka.
U kwietniówek są też dziewczynki przenoszone. Mamy jedną bidulkę, która właśnie kończy... 42 tydzień ciąży!
Ewela - łooo, ja jakbym zaczęła pić jeszcze herbatkę na pobudzenie laktacji to bym musiała chyba podpaskę do stanika wkładać i bez herbatek jak siedzę bez stanika to mi się leje po brzuchu, a w nocy piżama aż cała wilgotna ;p
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
u mnie z cycków za to sahara..pustynia..kiedyś może tam coś leciało..a teraz...sucho!!!