BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 8 miesiąc temu #622872 przez Sevilla
Moja kumpela przenosiła synusia 2 tygodnie :) Za to druga córę urodziła 3 tygodnie przed czasem :) Ja myślę, że mężczyźni są zbyt wygodni, więc jak jest im dobrze gdzieś, to po co się śpieszyć z wyjściem :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #622876 przez Domiś91
Nie straszcie! Ja bym chciała bardzo urodzić w terminie.. albo nawet wcześniej, a mój to chłopiec :D Może jak go poprosze to mnie posłucha hehe :D Wczoraj jak zasypiałam to tak mi się wbił w żebro.. i mówie do niego "Tymuś prosze weź nóżke z mamusi żebra, mamusie to boli bardzo", mój Arek podchwycił i mówi do brzuchola "Tymoteusz daj troche mamie odpocząć" i powiem wam że po chwili przestało mnie boleć... hehe może to zbieg okoliczności, ale ja wiem że zrobił to dla mnie :D hehehe

11 lata 8 miesiąc temu #622891 przez ewela86
Karlola , bardzo im szkoda ale to ja pomogłam im podjąć decyzję żeby jednak pojechali. Moja siostra już 0k 10 lat mieszka w Kanadzie i ma synka 2-letniego, ja byłam u niej raz z moim mężem na ich ślubie, a moi rodzice jeszcze wogóle. Planowali i obiecywali mojej siostrze od 2 lat że pojadą a tu zawsze coś... w tamtym roku nasz ślub (chociaż siostra wtedy przyleciała z rodzinką) i już zdecydowali że pojadą w tym roku. A tu nagle my wyskoczyliśmy że będzie wnusia i znowu musieliby odłożyć. No i znowu chcieli przesunąć... namówiłam ich żeby jednak polecieli, że dam sobie radę a jak wrócą to zrobimy chrzciny :)

Poza tym domiś pytała czy będę sama... otóż nie :) bardziej sama byłabym tu gdzie teraz mieszkamy. W miejscowości gdzie moi rodzice mieszkają mam prawie całą rodzinkę:) i to bardzo blisko, ponadto kuzynka się do mnie przeniesie bo jej mąż wyjechał do norwegii więc będziemy obie słomiane wdowy :) Myślę że te 3 tygodnie jakoś damy sobie radę :)

się rozpisałam.... :huh:

ja dop. termin mam na 20 maja więc chyba jeszcze troszkę czasu zostało... Także dziewczyny - chętnie skorzystam z waszych rad świeżo upieczonych mamusiek:)

11 lata 8 miesiąc temu #622892 przez KarinaM
Ja syna urodziłam 3 tygodnie wcześniej i mały był bo ważył 2600. A siostra córkę przenosiła 2 tygodnie.

Igorek

Irina

11 lata 8 miesiąc temu #622895 przez ewela86
aha dziewczyny czytałam gdzieś ostatnio że dobrze jest pić herbatkę laktacyjną ok 2 tyg. przed porodem na pobudzenie laktacji. nie wiem czy to prawda ale może warto spróbować?

11 lata 8 miesiąc temu #622899 przez Agatka
wydaje mi się że lepiej urodzić wcześniej niż przenosić, ale to tylko moje zdanie

11 lata 8 miesiąc temu #622902 przez Domiś91
ewela86 to dobrze że nie będziesz sama :) :) Nie bedziemy sie musiały martwić :*

Według mnie nie ma na to reguły, jak dzidzia chce to wychodzi :) Nie ważne czy chłopak czy dziewczynka :) Ono wie najlepiej kiedy jest gotowe :D

11 lata 8 miesiąc temu #622903 przez tysiiiak
hej dziewczynki :)
udało mi się Was tylko nadrobić żeby zaległości za dużo nie było :D i u znajomych siedzimy wiec uciekam

Pa :kiss:
Milego weekendu :)

11 lata 8 miesiąc temu #622918 przez ewela86
Dimiś dzięki:) miło wiedzieć że choć wirtualnie to że zawsze jesteście:) będziemy się przecież informować na bieżąco:)

ja też słyszałam różnie: raz że dziewczynki wychodzą wcześniej, to że chłopcy... moim zdaniem jak dziecko gotowe to chyba wychodzi niezależnie od płci.

11 lata 8 miesiąc temu #622922 przez pauluska
Dokładnie Maluszek sam uzna kiedy chce wyjść :) tyle że ja mam mieć tą cesarkę i tak się ze mną lekarz umawiał dlatego mówię że przed 26 będę mamą jak się nic nie zmieni. Aj dzisiaj się trochę narobiłam i właśnie tak mnie krocze zaczęło boleć i skurcze odczuwam więc teraz trochę odpoczynku. Powiem Wam że dostałam jakiegoś powera do porządków bo całą ciąże to byłam okropny leń.
Któraś z Was pisała że ma labradora ? (przepraszam nie pamiętam która bo z pamięcią u mnie kiepsko :D) Jak reaguje na Twoją ciąże zauważył coś ? My mamy kochanego labradora 4letniego którego traktowaliśmy jak dziecko i jak tylko pada hasło dzidziuś to on smutna mina odwraca się i wychodzi, brzucha mojego jakby nie zauważał nie wiem jak to będzie jak się Igunia urodzi bardzo bym chciała żeby się ze sobą zżyli z czasem no i żeby Mieszko (nasz pies) nie czuł się mocno odrzucony.

11 lata 8 miesiąc temu #622956 przez sisina
Ja mam coś kurde brzuch spiety i przez to nawet jesc nie moge wziełąm buscopan i nic na wieczór wezme jeszcze jeden :dry:

Ja mam dziś doła już bym chciałą urodzić.Ciężko mi sie chodzi nogi mi nie puchną na szczęście,ale ten cieżar z przodu no nic musze wytrzymac... nie dośc ze sama w domu jak zawsze bo maz w trasie.. nudno pogoda była ale sie zmyła na burze sie zapowiada :( :dry: myślałąm ze kolezanka wpadnie ale wyjechała i nawet nie mam do kogo geby otworzyć no pogadałąm troche z synusiem i posłuchaliśmy muzyki :)

Sorki ale musiałąm ponarzekać bo tylko tu moge... :dry: :(

Ewela zazdroszcze ci bedziesz miała cały dom dla siebie fajnie :)

Ide sie położyc może przejdzie to twardnienie :blink:

Miłego weekendy

11 lata 8 miesiąc temu #622978 przez lalka
KarinaM...ja pierwszego rodziłam syna i urodził się po terminie....a teraz ma być córka i zmieniło się z maja na kwiecień!!!!!hi...hi...hi..troszkę nie wierze w tą teorią,którą i tak pierwszy raz słyszę

11 lata 8 miesiąc temu #622982 przez Ane88
Witam :)
już troszke poczytałam przed 7 bo mój synuś stwierdził, że od 1 w nocy do 6 rano to snu dla mamusi aż za dużo...
byliśmy dzisiaj oglądać wózki...oczywiście z przebojami... mój genialny mąż wymyślił, że zna świetny skrót i jechaliśmy jakąś polną drogą w szczerym polu do czasu kiedy nie utknęliśmy w błocie... nie dało rady wyjechać nawet po podkładaniu patyków, deski i kopaniu saperką...
musieliśmy zadzwonić do znajomego, który na szczęście mieszkał blisko i przyjechał wyciągnąć nas traktorem... teraz śmiać mi się chce, ale miałam stracha i z tych nerwów zaczął mi brzuch bardzo twardnieć...

byliśmy też w tako, ale Pani mnie rozbawiła bo podała nam ceny o ok. 200zł więkrze niż na coniektórych stronach internetowych...;/

suma sumarum zamówiliśmy wózek firmy karex mogel Twing. tyle, że strona internetowa nie jest zaktualizowana i nie ma tego co kupiliśmy. do odebrania będzie już w środe:))) ależ się ciesze bo bardzo mi się spodobał i wózek i kolorystyka :)))

Przyszedł czas na nową miłość...;*

11 lata 8 miesiąc temu #622983 przez Anabelle
KarinaM napisał:

Sevilla napisał:

Widzę, że parę majówek sypnie się w kwietniu :)

Podobno to jest tak że chłopcy rodzą się wcześniej a dziewczynki często są przenoszone.
Co myślicie o tym?

Kolejny mit :)
Kwestia indywidualna ciąży.
U mnie w rodzinie absolutnie było to niezależne od płci. U kwietniówek też część ciąż przenoszonych to chlopczyki. Na facebooku również pare chłopców jest po terminie.
Ja termin z 1 usg mam na 23 kwietnia, z OM na 30 kwietnia a w czwartek lekarka mówiła, że szyjka twarda i długa, a skurcze macicy ustąpiły i nie zanosi się na szybszy poród, prędzej na przenoszenie - a będę miała chłopczyka.

U kwietniówek są też dziewczynki przenoszone. Mamy jedną bidulkę, która właśnie kończy... 42 tydzień ciąży! ;)

Ewela - łooo, ja jakbym zaczęła pić jeszcze herbatkę na pobudzenie laktacji to bym musiała chyba podpaskę do stanika wkładać :woohoo: i bez herbatek jak siedzę bez stanika to mi się leje po brzuchu, a w nocy piżama aż cała wilgotna ;p

11 lata 8 miesiąc temu #622987 przez lalka
Anabelle myślałam,że już urodziłaś!!!!!!
u mnie z cycków za to sahara..pustynia..kiedyś może tam coś leciało..a teraz...sucho!!!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka