BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 8 miesiąc temu #623104 przez moniaaak
Domis o ile dobrze mi sie wydaje to u mnie gaz jest raz w roku.
Tzn raz w roku spisuja licznik, potem przychodzi wyrowananie i prognozowane rachunki na caly rok.
Prad u mnie chyba spisuja dwa razy w roku i tez dosytajemy prognozy:).
Mnie ten gaz strasznie wkurza, bo wczesniej dlugo w tym mieszkaniu nikt nie mieszkal i prognozy sa malutkie, a wyrownanie zabija;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #623112 przez KarinaM
Ja mieszkam w domku jednorodzinnym więc u nas spisują liczniki co dwa miesiące i nie ma prognoz.

Igorek

Irina

11 lata 8 miesiąc temu #623113 przez Domiś91
moniaaak, czyli płacisz raz w roku?? A te prognozy to co to są? Bo my dopiero 3 miesiace mieszkamy na swoim i nie znamy się na tym :(

11 lata 8 miesiąc temu #623120 przez moniaaak
U nas liczniki spisują około września, po tym przychodzi rachunek wyrównujący za poprzedni rok+ prognozy na rok do przodu, każda płatna co mniej więcej dwa miesiące.
Więc rachunki płacę normalnie co dwa miesiące, tylko muszę pamiętać, ze już je mam w domu.
Ale nie martw się- w pierwszym roku też nie ogarnialiśmy tego(prognozy zaginęły w remoncie). Gazownia się upomni o swoje:).
Jeśli chcesz być spokojna, to zadzwoń do nich i poproś, żeby Ci podali czy masz coś do zapłaty.

11 lata 8 miesiąc temu #623126 przez Ane88
Domiś ja mam tak, że dzwonie sobie każdego 10 dnia miesiąca i podaję stan licznika gazowego i przysyłają mi koło 15-16 fakture...
bo niby u nas też te prognozy są, ale przepisując liczniki na nas po zakupie mieszkania zaznaczyłam sobie w umowie, że chce placić co miesiąc bo te wyrównania co pół roku to by mnie zabiły chyba...płacisz sobie prognozowe wykorzystasz więcej i masz tu później niewiadomo ile dopłaty...
fajniej jest mieć nadpłate, ale to chyba nardzo rzadko się zdarza:P

za prąd tauron co 2 miesiące nam przysyła, a za wode i śmieci płacimy w czynszu:)

tak to wygląda u mnie:))

a ten wózek co kupiliśmy moim zdaniem jest do jumpera właśnie podobny:)
jak będe już miała to wyśle fotki:)

Przyszedł czas na nową miłość...;*

11 lata 8 miesiąc temu #623131 przez lkasiulla
ja z gazem mam tak samo jak Ane88, wole tak bo jak sami mi pszysyłali to jakas masakra takie wysokie rachunki a teraz podaje sobie sama i jakoś dziwnie taniej mi to wychodzi :P a oni dwa razy do roku sprawdzają czy wszystko się zgadza :)

11 lata 8 miesiąc temu #623139 przez Domiś91
Zadzwonie w poniedziałek i się dowiem ;)

Jeszcze jedno :) Dostałam taki podgrzewacz:
img12.allegroimg.pl/photos/oryginal/31/65/25/77/3165257726
Ale kurde bez instrukcji.. niby jest jakas naklejka na nim ale za chiny ludowe nie wiem o co biega :( Ma któraś z was taki sam i posiada instrucje i doda zdjęcie albo opisze mi jakoś na chłopski rozum co i jak? Bo na necie nie mogę sie doszukac :(

11 lata 8 miesiąc temu #623141 przez Domiś91
ehh już znalazłam instrukcje :) Do innego tej firmy, no ale to wszystko to samo :D

11 lata 8 miesiąc temu #623156 przez lalka
Domiś...u mnie z gazem jest tak,że........jak się skończy to butla i heja po gaz.....hi..hi..hi!!więc i ja nie pomogę!!!

a gdzie ukrywa się Kiniaczek???

11 lata 8 miesiąc temu #623158 przez Domiś91
Chyba widziałam że była dzisiaj zalogowana :) Ale czemu się nie odzywa - nie wiem :(

11 lata 8 miesiąc temu #623188 przez sisina
Dziewczyny jaka ja dziś jestem samotna nudzi mi sie nie wiem co mam ze soba zrobić chodze po domu i płacze taki dziś mam dzień :(

Dzwoniłam do męża żeby już wracał z tej głupiej trasy bo ja już nie wyrabiam :( :dry: no ale niestety to sie nie da bo on w Hiszpanii siedzi a ja w Polsce.

Ale w środe bedzie w domu mówił...a gdzie jest środa....

sorki że wam tak dupe zatruwam ale musiałąm :(

11 lata 8 miesiąc temu #623198 przez Agatka
sisina nie przejmuj się :)
mojego mężusia tez niestety nie ma w domku
jest w delegacji za granica, jedyne co mnie pociesza to to że w poniedziałek wreszcie wróci

11 lata 8 miesiąc temu #623206 przez Domiś91
sisina od tego tu jesteśmy żeby się wpsierać!! I nie tylko w sprawach dotyczących ciąży :) Nie wiem jak to jest jak mąż wyjezdza bo ja narazie swojego mam ciagle przy sobie .. ale może jak się czymś zajmiesz, to Ci szybciej czas minie? Nie płacz, bo dzidzia czuje ze jestes smutna i tez jest :kiss: Jutro zapros lub odwiedz jakąś koleżanke, lub idz na zakupy/spacer :) Do środy nie daleko, dasz rede!! :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 8 miesiąc temu #623217 przez KarinaM
Ja też nie wiem jak to jest jak mąż wyjeżdża na długo. Mój nieraz jedzie w Polskę ale najwyżej na 3 dni a i tak mam mamę przy sobie bo mieszkamy z Nią. Ale chyba też byłoby mi smutno siedzieć samej. Tak więc trzymajcie się cieplutko dziewczynki.

A mój mąż właśnie powiedział że moja siostra chce zrobić jutro grilla bo na podwórku wyprzątane po dzisiejszych porzadkach mojego męża z dziećmi. Tylko ciekawe czy pogoda dopisze?

Igorek

Irina

11 lata 8 miesiąc temu #623219 przez Domiś91
Ale bym zjadła kiełbache z grilla! O MATKO!!! Karina aleś mi smaka zrobiła :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka