- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- ewelcia
- Wylogowany
- gaworzenie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ewelcia
- Wylogowany
- gaworzenie
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dziewczynki ja niestety nie pracuje i tu jest ten bol bo nawet macierzynskiego nie dostane i to nie raz jest powod do klutni z moim mezem niestety
Już za parę tyg będziesz miała pracę na więcej niż pełen etat, bo 24h/dobę!!! Tylko szkoda, ze nasze państwo nie chce płacić mamusią "siedzącym" w domu, dbając o niego i wychowujac dzieci. W końcu to ciezsza praca niż ta na 8h!!!
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Śliczna dziś pogoda, aż szkoda, że mam mężusia chorego, to nigdzie nie pojedziemy:(. Na jakieś zakupy tylko muszę się wybrać, bo niedługo w lodówce będzie tylko światło;).
Boję się trochę chodzić, bo jak pisałam, dzidziuś ma bardzo nisko główkę.
Myślicie, że jak będę spacerować, to może się jeszcze obniżyć? Pytam, bo to trochę dziwne jest: główka nisko, a szyjka ma 33 milimetry.
Poradźcie mi coś
- Karolka85
- Wylogowany
- budujemy zdania
Moniaaak ja lekarzem nie jestem, więc w 100% pewna nie jestem tego co napiszę ale mam podobną sytuację jak Ty. moja malutka też ma nisko główkę, ale szyjka też ostatnio miała prawie 3cm. mój gin powiedział że faktycznie muszę więcej odpoczywać, odpuścić sobie większe sprzątanie i inne jakieś cięższe prace domowe, no i absolutnie żadnego dźwigania. ale jednocześnie powiedział że spokojny półgodzinny spacerek nawet codziennie nie zaszkodzi i jest nawet wskazany. dzidzię też trzeba dotleniać
U mnie wreszcie słoneczko wyszło mężulek posprzątał mieszkanko, za chwile bedziemy powoli szykowac jakiś obiadek, a popołudniu jedziemy do mojego dziadka, który jutro obchodzi swoje- UWAGA- 91 urodziny
- lkasiulla
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Jak tak was czytam to nie mogę się doczekać aż ja też będę mogła już szykować wszystko dla mojej malutkiej..., a tym czasem nawet wszystkie rzeczy które kupiłam są u siostry bo dopóki ten remont to nie ma sensu trzymać je tutaj...
Domiś ślicznie wyglądasz
Co do spakowanej torby to ja jeszcze nie mam spakowanej
- ewela86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
widać że dzisiaj dzień prasowania:) ja dopiero od pon. zaczynam pranie!!!!
Kiniaczek ale mi dałaś do myślenia z tym pasem...
dzisiaj będę troszkę mało aktywna bo mój mężuś wyjeżdża na ostatnie 3 tygodnie a potem 3 miesiące urlopu
a pakuję nie tylko męża ale i siebie, bo jak wcześniej napisałam przenosimy się do moich rodziców bo nam zwalniają domek na 3 miesiące w pon. odwożę ich na lotnisko ależ się cieszę bo teraz w bloku a tam i duży ogród i znajomi i rodzinka blisko mieszka!!!
- pauluska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Daarikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
pauluska wiem coś o tym leżeniu... przede mną jeszcze ponad 2tyg leżenia potem wizyta i zdecydyją co dalej. Tak m nie nosi w tym łóżku że mała bania, chciałabym tyyyyle rzeczy zrobić a tu KLOPS, no ale cóż dobro Klaudynki najważniejsze wieć zaciskam zęby spinam poślady i leżę
Taka ładna pogoda, idealna na spacer - korzystajcie dziewczyny
- Karolka85
- Wylogowany
- budujemy zdania
Współczuję tego leżenia i nie dziwie się że nosi, bo mnie już na samą myśl o ciągłym leżeniu od razu mnie ciągnie do jakiejś roboty ale pocieszeniem jest to że w sumie już dużo tego leżenia Ci nie zostało Darika
Ewela pozazdrościć możliwości przeprowadzki do domku a Twoim rodzicom nie szkoda tak wyjeżdżać akurat jak wnusia będzie się rodzić?
- Domiś91
- Wylogowany
- rozmowna
Bio-Oil miałam zamiar kupić, ale narazie wydalam tyle pieniędzy że szOk hehe, więc w maju zakupie, a do tego czasu Ziajka zobaczymy
Ewela super że masz taką możliwośc, ale teraz przez te 3tyg kiedy twojego męza nie bedzie, będziesz tam sama? Mam nadzieje ze dasz sobie rade ;**
Darika u mnie niestety nie taka ladna, co chwile pada deszcz przez 30 min, a po tym widac przeblyski błekitu na niebie, ale niestety słońca nie widać.. i tak co chwile
- Agatka
- Wylogowany
- gaworzenie
ja też jeszcze do końca nie jestem spakowana, dzidziusia już spakowałam ale jeszcze zostałam ja. W sumie jakoś dużo czasu też mi nie zostało... coraz większego cykora mam przed tym szpitalem...
Też robię dzisiaj pranie bo pogoda jak na razie dopisuje i trzeba to wykorzystać
Mój synek też ma bardzo nisko główkę...ostatnio jak byłam na wizycie to lekarz kazał mi dużo wypoczywać żeby jeszcze doczekać do 38 tygodnia, ale jakoś trudno mi tak bez czynnie leżeć
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
- Otrzymane podziękowania: 36
Widzę, że parę majówek sypnie się w kwietniu
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Widzę, że parę majówek sypnie się w kwietniu
Podobno to jest tak że chłopcy rodzą się wcześniej a dziewczynki często są przenoszone.
Co myślicie o tym?
- pauluska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa