- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- Gabi31
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ogólnie inhalacje z soli polecam i na gardło i na katar i na kaszel:) 3 łyzeczki soli zalac wrzatkiem i wdychac pod recznikiem:)Powrotu do zdrówka, szkoda ze na koniec jeszcze to Ci się przytrafiło....
Ane88- sliczne te kompleciki:)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja nie mam naszykowanego nic na wyjscie, musze miec ciuszki na caly szpitalny pobyat wiec naszykowalam troche body, pajace i spodenki oraz kaftaniki. jak bede ubierac sie okaze. na wyjscie bedzie do fotelika i pod kocyk wiec mysle ze dany rade.
Ale sie stresuje przed wizyta. chcialabym juz byc w jakims 38 tygodniu. taki 36 to jakis nijaki jest, ani tu blisko do porodu ani to juz daleko i w ogole nie wiem co ze soba poczac.
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wlasnie przejechałam Karcherem parowym, wozek nosidełko i całą chałpę
Co do wyjscia ze szpitala to jak dzis ogladalam prognoze pogody to zapowiadaja nawet 30 stopni na maj wiec juz nie wiem w co tego dzieciaka ubrac na wyjscie
Ja mam dzis wizyte a od jutra 38 tydzien
- Karolka85
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja swoje 28 urodziny też będę obchodzić już w towarzystwie córeczki
Poduszki do karmienia nie kupuję. myślę że sobie poradzę z tym co mam w domu, a jeśli uznam że taki rogal jest konieczny to wtedy dokupię.
Domiś ja na przeziębienie kupowałam syrop Prenalen. mleko z miodem, masłem i czosnkiem też bardzo skuteczne, rozgrzewające na noc. Na gardło tantum verde w aerozolu miałam, i płukałam wodą z solą, lub wodą z wodą utlenioną. do tego witamina C. sól morska lub fizjologiczna do nosa, żeby nawilżać śluzówkę.
Ane88 oba kompleciki są śliczne, choć bardziej rozczulił mnie ten drugi
Ja dziś drugi dzień pod rząd spotkałam w windzie sąsiadkę i znów mnie musiała wnerwić swoim gadaniem, że na pewno będzie chłopczyk !!!! no co za natrętna baba!!! a właśnie że będzie Julka!!!! i koniec kropka byłby niezły numer gdyby się okazało że jednak chłopczyk. zamówiliśmy już literki na ścianę "Julia" i czekamy na przesyłkę hehe.
Zmykam szykować się powoli do wyjścia na wizytę. trzeba się trochę ogarnąć tu i ówdzie ale się denerwuję... jak zawsze byłam przed wizytami spokojna tak dziś cały dzień chodzę jakaś podminowana
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Pauluska jeszcze raz gratuluję ). Super, że Malutka już jest i wszystko z nią ok. Co do karmienia, przystawiaj jak najczesciej i proś o pomoc w szpitalu. Ja jestem zielona. Któraś pisała o bawarce. W szkole rodzenia położna mówiła, że to mit iż pomaga na laktację.
tweety STO LAT!!!!! Widzę, że w jednym wieku jesteśmy. Ja moje 29 skończyłam w styczniu. Teraz tylko czekać na magiczną 30.
anek ta poduszka jest twarda. Wypełniona jest takimi malutkimi styropianowymi kuleczkami. Jak ją tak przymierzałam, to wydaje mi się, że musi być wygodna.
Widzę, że forum samochodowe nam się zrobiło .
Ja niestety w zeszłym roku musiałam sprzedać moje autko . Miałam śliczne, czarne Clio III. Super się nim jeździło. Ale miał jedną wadę- wtryski mu padły i jakieś generalnie drogie rzeczy. Nie opłacało się nam go naprawiać, poza tym miałam pracę bliziutko, to nie było sensu dwóch aut trzymać.
Drugi mamy malutki, audi A3, ale mój mąż maniakiem tego nie jest i nie chce go na razie zmienić. Ale jak będzie musiał fotelik zapinać na tylnym siedzeniu( jest trzy drzwiowy), to zacznę go urabiać na nowe auto
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja niestety w zeszłym roku musiałam sprzedać moje autko . Miałam śliczne, czarne Clio III. Super się nim jeździło. Ale miał jedną wadę- wtryski mu padły i jakieś generalnie drogie rzeczy. Nie opłacało się nam go naprawiać, poza tym miałam pracę bliziutko, to nie było sensu dwóch aut trzymać. Nawet myśleć mi się nie chce ile straciłam na tym samochodzie.
Drugi mamy malutki, audi A3, ale mój mąż maniakiem aut nie jest i nie chce go na razie zmienić. Ale jak będzie musiał fotelik zapinać na tylnym siedzeniu( jest trzy drzwiowy), to zacznę go urabiać na nowe auto
- Ane88
- Wylogowany
- budujemy zdania
Dziewczyny jakie lekarstwa mogę brać na gardło i kaszel??
Domiś ja byłam 3 razy przeziębiona w ciąży i to raz tak porządnie.
leczyłam się właśnie wyropem z cebulki, czosnku, cytryny i miodu. kładłam sobie słoik na parapecie w słoneczku i piłam codziennie dosyć dużo.
do tego herbatka z miodem cytrynką i sokiem z malin.
i wieczorem mleko z czosnkiem i odrobiną masła... łeee, ale pomagało.
na gardło miałam tantum verde do psikania. ale mój lekarz powiedział, że jakieś tabletki też moge, typu cholinex, septolette...
no ja się tak wyleczyłam.
i myśle, że spokojnie możesz iść na spacerek tylko nie ubieraj się zbyt grubo żebyś się nie zagrzała. załóż sobie jakąs apaszke pod szyjke i wdychaj wiosne:)))
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ane88
- Wylogowany
- budujemy zdania
Tweety wszystkiego najpiękniejszego
Wlasnie przejechałam Karcherem parowym, wozek nosidełko i całą chałpę
Co do wyjscia ze szpitala to jak dzis ogladalam prognoze pogody to zapowiadaja nawet 30 stopni na maj wiec juz nie wiem w co tego dzieciaka ubrac na wyjscie
Ja mam dzis wizyte a od jutra 38 tydzien
właśnie Kiniaczek też tak wczoraj oglądałam prognoze i się za głowe złapałam... My to już prawie wiosny nie mamy tylko zima i odrazu lato:)
jak będzie tak mega ciepło to jasne, że nie ma co nawet przywozić tych moich naszykowanych ciuszków. wtedy poprostu Kubusiowi założe jakieś ubranko z tych, które mam przyszykowane w torbie do szpitala no i do fotelika. cieniutki kocyk i po sprawie:)
- Ane88
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Ane88
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Karolka85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Ane88
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Ane88
- Wylogowany
- budujemy zdania