BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 7 miesiąc temu #649248 przez Ewelinczok
chyba sie zdjecie nie załadowało:(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #649253 przez tweety
Witaj Ewelina, mniemam ze tak masz na imie? fajnie ze dolaczylas

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 7 miesiąc temu #649255 przez tweety
Ewelinczok napisał:

chyba sie zdjecie nie załadowało:(

zdjecie musisz bardzo zmniejszyc. jak probujesz je zaladowac to powinien ci sie wyswietlic blad i informacja jak duze moze byc zdjecie, chyba 150kB ale nie pamietam ile pikseli. pokombinuj edytujac posta. ja tak robie jak nie dziala

11 lata 7 miesiąc temu #649261 przez Alex_87
Witaj Ewelinczok, też mam termin na 23 maja :cheer:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 7 miesiąc temu #649264 przez Ewelinczok
spróbuje jeszcze raz wieczorkiem teraz musze leciec do rodziców.

11 lata 7 miesiąc temu #649276 przez Sevilla
Witam, nową przyszłą mamusię :)

Gratuluje nowej mamusi :0

M-brava dasz radę wypchnąć dzieciorka :)

A ja rano po KTG, trochę się wkurzyłam, bo leżałam prawie godzinę zanim przyszedł lekarz je ocenić. Powiedział, że wszystko ok. Przyszła położna, oderwała karteczkę, zabrała i powiedziała dziękuje, może pani iść. A ja do kur...wy nędzy chciałam wiedzieć, jak wychodzi bicie serducha i czy jakieś skurcze minimalne się pojawiają ... wyszłam mega wkurzona...

11 lata 7 miesiąc temu #649282 przez KarinaM

Igorek

Irina

11 lata 7 miesiąc temu #649299 przez moniaaak
Witam nową Mamusię:).

Kiniaczek współczuję z tym bólem krocza.. nawet sobie nie wyobrażam jakie to musi być uczucie.

U mnie raczej jest tak, że to Mąż bardziej by chciał,chociaż mi tego nie mówi. Ale ja się na razie obawiam i chcę żeby już był skończony 38 tydzień. Tym bardziej, że chcę doczekać do tego terminu CC, który wyznaczył lekarz. Niech nam Kacperek urośnie jak najwięcej może:).

Laski od wczoraj boli mnie strasznie dół kręgosłupa, praktycznie w każdej pozycji. Czy któraś wie co to może być? Takie dziwne bóle przepowiadające? Bo ani na leżąco, ani na stojąco, ani na siedząco, nawet na kucająco nie przechodzi. Masakra
Chciałam się teraz przespać, ale ani na jednym, ani na drugi boku nie da się leżeć. :angry: :angry: .

My dziś z mężusiem zrobiliśmy pranie. Ostatnie ciuszki maluszka suszą się na zewnątrz... oczywiście wywołało to sensację u sąsiadów, że to wkrótce... ale niestety nie mamy balkonu, a kisić ich w domu nie będę.
Oprócz tego mąż mi mieszkanie wysprzątał i pojechał do pracy.

11 lata 7 miesiąc temu #649303 przez KarinaM
moniaaak na który tydzień ciąży lekarz zlecił Ci cesarkę?

Igorek

Irina

11 lata 7 miesiąc temu #649306 przez demoniqe
Sevilla napisał:

A ja rano po KTG, trochę się wkurzyłam, bo leżałam prawie godzinę zanim przyszedł lekarz je ocenić. Powiedział, że wszystko ok. Przyszła położna, oderwała karteczkę, zabrała i powiedziała dziękuje, może pani iść. A ja do kur...wy nędzy chciałam wiedzieć, jak wychodzi bicie serducha i czy jakieś skurcze minimalne się pojawiają ... wyszłam mega wkurzona...

Sevilla a nie dali ci tego wyniku do ręki? ja właśnie byłam na ktg i jak się zapis robił to podglądałam :) ta niższa kreska to skurcze i masz tam poziomy od 20 do 160 chyba. Mi maksymalnie skurcze dziś wskakiwały na 60. Jutro mam wizytę, tzn kontrolę rozwarcia :)

11 lata 7 miesiąc temu #649311 przez moniaaak
KarinaM napisał:

moniaaak na który tydzień ciąży lekarz zlecił Ci cesarkę?

Po skończonym 39 tc, termin mam na 31 maja, a on wstępnie się ze mną umówił na 27.

11 lata 7 miesiąc temu #649318 przez kinia90
Cześć Majóweczki:) mam pytanko:) od czego zależy termin porodu wyznaczony na podstawie usg? od wielkości dzidziusia? Pytam bo po ostatnim usg termin wg miesiączki mam na 12.05 a wg usg na 25.05 i szczerze powiem jestem trochę zaniepokojona:) :)

11 lata 7 miesiąc temu #649323 przez moniaaak
kinia90 ja nie wiem jak to jest, bo ja od początku mam tylko jeden termin i jak zapytałam lekarza, to powiedział, że jest tylko jeden.

11 lata 7 miesiąc temu #649374 przez Karolka85
moniaaak napisał:

Laski od wczoraj boli mnie strasznie dół kręgosłupa, praktycznie w każdej pozycji. Czy któraś wie co to może być? Takie dziwne bóle przepowiadające? Bo ani na leżąco, ani na stojąco, ani na siedząco, nawet na kucająco nie przechodzi. Masakra
Chciałam się teraz przespać, ale ani na jednym, ani na drugi boku nie da się leżeć. :angry: :angry: .

Moniaaak ja mam bóle krzyża lędźwiowego jak dłużej pochodze albo coś porobie. niestety ciężar który nosimy robi swoje i nie wpływa najlepiej na nasz kręgosłup. trudno powiedzieć czy u Ciebie mogą się tak objawiać skurcze... A czy oprócz krzyża, boli Cię również brzuch? promieniuje jakoś ten ból?
Na moje bóle bardzo pomaga masaż tej części pleców, oprócz tego ćwiczenie "kocich grzbietów" też fajnie odciąża, albo powolne schylanie się i "rolowanie" pleców (tzn coś takiego jakbyś chciała po kolei każdy kręg zginać do przodu). z dużym brzuchem jest to dość trudne ale spróbuj. może akurat zadziała.

Sevilla ja jak miałam robione ktg to też mi nie pokazali wydruku, ale ja mam taką nature że o wszystko się zawsze dopytuje i dzięki temu dowiedziałam się że puls dziecka prawidłowy, a czynność skurczowa była wykazana- co prawda nie wiem dokładnie na jakim poziomie, ale położna stwierdziła że niektóre skurcze są "konkretne" :blink: i mam się powoli szykować do porodu. a było to 2 tygodnie temu...

Nie denerwuj się- myślę że gdyby było coś nie tak to na pewno by Cię poinformowali i zostawili na obserwacji.

11 lata 7 miesiąc temu #649375 przez Daarikaa
Czesc! nie jestem na biezaco ale bede powoli nadrabiac. Wpadąłm oznajmic ze zostałam mama 07,05,2013 o godz 20:55 :) Klaudia ma 3420g i 56 cm rodziłam naturalnie, wiecej informacji i zdjecie pozniej. Dzisiaj dopiero wyszlysmy do domku wiec musze ogarnąć sprawę. Na tą chwile wiem jedno : NIE MA wspanialszej rzeczy niz byc MAMĄ!!!! 3majcie sie.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka