BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 11 miesiąc temu #649620 przez Sysia
munnecabrava gratulacje ! jestem z Ciebie dumna :) podziwiam że dałaś radę teraz tylko odpoczywaj i wracaj do formy :* ...

DArika grartulacje :* ...

Ale ja już zazdroszczę tym wszystkim mamusią ja już się nie mogę doczekać :( ...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #649642 przez Sevilla
M-brava gratulację, widzisz dałaś radę wypchnąć dzieciorka :)

11 lata 11 miesiąc temu #649646 przez sisina
M-brava gratulacje dałaś rade jestes dzielna :laugh:

Darika gratulacje :laugh:

Kurde ja juz tez sie nie moge doczekać

Zmykam na kolacyjke mezuś zjechał :laugh:

11 lata 11 miesiąc temu #649659 przez Ewelinczok
Gratuluje nowym Mamusiom- tez bym juz chciała urodzic... no ale cóż trzeba cierpliwie czekać. Alex_87 jestem ciekawa która z nas bedzie pierwsza ;)

11 lata 11 miesiąc temu #649660 przez Karolka85
Faktycznie sporo już tych naszych majowych maluszków się pojawiło na świecie :)

Sysia z tego co widzę po suwaczku to nadchodzi Twoja kolej :) szykuj się :silly: :lol:

Sisina no to teraz już możesz się wreszcie mężulkiem cieszyć :)

11 lata 11 miesiąc temu #649667 przez Alex_87
Ewelinczok napisał:

Gratuluje nowym Mamusiom- tez bym juz chciała urodzic... no ale cóż trzeba cierpliwie czekać. Alex_87 jestem ciekawa która z nas bedzie pierwsza ;)

No ciekawe ciekawe :) masz jakieś oznaki zbliżającego się porodu? ;)

11 lata 11 miesiąc temu #649678 przez Ewelinczok
Alex_87 napisał:

Ewelinczok napisał:

No ciekawe ciekawe :) masz jakieś oznaki zbliżającego się porodu? ;)

Mam skurcze kilka razy dziennie (jak bym miala zaraz okres dostac), ale strasznie dlugo trwaja bo ok. 5min. Po za tym wczoraj lekarz powiedzial ze jestem zamknieta :( Biodra chyba się rozchodzą bo strasznie mnie boli jak chodze.

11 lata 11 miesiąc temu #649684 przez Ewelinczok
dziewczyny jak dodaje sie zdjecia???

11 lata 11 miesiąc temu #649697 przez Kiniaczek
Mnie też lekarz wycisnął małego ale nie mam w związku z tym traumy, zawsze mogli użyć vacum a tego nie chciałam za żadne skarby. Lekarz był mega zabawny przez cały poród wiec moze to też zniwelwało złe wspomnienia :-)

Mój chlopcy się karmią po kąpielu a ja przgotowuje laktator coby się odciągnąć :laugh:

Krocze boli, hemoroid chce mi tyłek urwać... :huh:
Z niecierpliwosscia oczekuje dnia w ktorym poczuje ulge...

Dziewczyny gratuluje szczesliwych porodów :lol: a tym które maja to przed sobą duzo pozytywnego myslenia i bedzie dobrze. Dacie rade jestem tego wiecej niz pewna :-)

11 lata 11 miesiąc temu #649707 przez Ewelinczok
Kiniaczek napisał:

Mnie też lekarz wycisnął małego ale nie mam w związku z tym traumy, zawsze mogli użyć vacum a tego nie chciałam za żadne skarby. Lekarz był mega zabawny przez cały poród wiec moze to też zniwelwało złe wspomnienia :-)

Mój chlopcy się karmią po kąpielu a ja przgotowuje laktator coby się odciągnąć :laugh:

Krocze boli, hemoroid chce mi tyłek urwać... :huh:
Z niecierpliwosscia oczekuje dnia w ktorym poczuje ulge...

Dziewczyny gratuluje szczesliwych porodów :lol: a tym które maja to przed sobą duzo pozytywnego myslenia i bedzie dobrze. Dacie rade jestem tego wiecej niz pewna :-)

Ale ci zazdroszczę- chciałabym już miec to za soba i teraz cieszyć się tylko maleństwem...

11 lata 11 miesiąc temu #649732 przez moniaaak
Kiniaczek jak Ci idzie to odciąganie pokarmu laktatorem?
Cały czas tak będziesz karmic, czy jest szansa, że Hugo zacznie ssać pierś?

11 lata 11 miesiąc temu #649757 przez marynarka
Darika i m-brava gratulacje

Wybrałam firanki i przeniosłam łóżeczko. Teraz tylko czekanie na jakieś oznaki mi zostaje... Moja dzidźka rusza się cały czas :laugh: dlatego myślę, że jak "zamilknie" by zbierać siły do porodu to będzie znak... :laugh: Chociaż kto wie, może zacznie się niespodziewanie :blink:

Ewelinczok witam na forum. Ja też mam skurcze jak na miesiączkę, kilka dziennie. Najgorzej jest w nocy. Zawsze jak wracam z toalety i się kładę to się pojawiają :dry:

11 lata 11 miesiąc temu #649772 przez Ewelinczok
marynarka napisał:

Darika i m-brava gratulacje

Wybrałam firanki i przeniosłam łóżeczko. Teraz tylko czekanie na jakieś oznaki mi zostaje... Moja dzidźka rusza się cały czas :laugh: dlatego myślę, że jak "zamilknie" by zbierać siły do porodu to będzie znak... :laugh: Chociaż kto wie, może zacznie się niespodziewanie :blink:

Ewelinczok witam na forum. Ja też mam skurcze jak na miesiączkę, kilka dziennie. Najgorzej jest w nocy. Zawsze jak wracam z toalety i się kładę to się pojawiają :dry:

Twoje też tak długo trwają? moje czasami przez 5 min non stop :(

11 lata 11 miesiąc temu #649776 przez munnecabrava
Dostałam leki ns ból i próbuje wietrzyc krocze okladam altacetem ale jest ogroooomne. Powiem wam że jak juz urodziłam zmęczenie przeszło ;) pozniej co prawda jak próbowałam wstać to zjechalam trochę... Ale później doszlam do siebie i wzielam prysznic. karina jakieś rady na to krocze?

11 lata 11 miesiąc temu #649795 przez Alex_87
Ewelinczok też mam takie bóle miesiączkowe, w sumie to nie wiem ile trwają, bo niektóre nie są bardzo bolesne, ale trwają jakiś czas. Któregoś dnia liczyłam, bo miałam je dość często, to były co jakieś 20 min. a dziś zauważyłam, że twardnienie brzucha i te bóle miesiączkowe występują jednocześnie ;) No i bóle krocza po każdej nocy, podejrzewam, że mała już tam może nieźle naciskać.

a dzisiaj usłyszałam od szwagierki niezłą poradę, żeby trochę pospacerować to mnie coś weźmie, a ja przez całą ciążę do teraz praktycznie chodzę na zakupy, sprzątam itd. może gdybym weszła na pałac kultury po schodach to by coś mnie wzięło :D

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka