BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 7 miesiąc temu #650078 przez tysiiiak
Sevilla mi sie straaasznie podobają te kosze dla maluszków :D bez różnicy czy dla dziewczynki czy chopaczka :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #650080 przez Sylwia26081982
Hej dziewczyny. Dołączam do grona szczęśliwych mamusiek:)

Moja Zuzia: 3230 i 50 cm:) Urodziła sie 9 maja o 14:31.

Trzymam kciuki za kolejne szczęśliwe mamusie:)
Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu #650083 przez Karolka85
Sylwia serdeczne gratulacje!!! buziaki dla Ciebie i Zuzi :)

Sevilla super ten koszyk!!!! :) ja bym nie miała żadnych oporów :) a ciężki jest? tzn dużo cięższy od przeciętnego fotelika?

No dziewczyny widzę że dziś sporo z nas planuje milusi wieczór z atrakcjami hehe. ja dołączam do tego grona :laugh:

11 lata 7 miesiąc temu #650085 przez Karolka85
Widzę że zalogowały się Ane i Pauluska :) może się za chwilkę odezwą i zdadzą świeże relacje z macierzyństwa :)

11 lata 7 miesiąc temu #650087 przez Alex_87
Sylwia gratulacje !! Zuzia słodka :D tym bardziej, że moja też będzie Zuzia, więc rozpływam się podwójnie :cheer: I oczywiście trzeba dopisać nową mamusię do listy :)

Sysia będę trzymała kciuki :D bo te sprzątające sposoby na mnie też nie działają, trzeba było leżeć całą ciążę do góry brzuchem, to teraz od nagłego sprzątania by się ruszyło :D a tak dziecko przyzwyczajone, że mama ciągle w ruchu więc nic z tego ;)

Sevilla bardzo ładny ten kosz, wydaję mi się, że dla chłopca też będzie w sam raz, kolorki takie uniwersalne

11 lata 7 miesiąc temu #650088 przez Sysia
Sylwia gratulacje :)

Sevilla mi się bardzo podoba i bez różnicy czy dla chłopca czy dziewczynki :)...

11 lata 7 miesiąc temu #650089 przez tysiiiak
Sylwia Gratulacje :* Zuzia śliczna :*:* :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #650090 przez Sevilla
Sylwia gratulację, a malutka takie całuśne ma te usteczka :)

Karolka nie jest ciężki, bo to koszyk wiklinowy, waży mniej więcej tyle samo co fotelik ... poza tym może masz rację, nie powinnam mieć oporów :)

11 lata 7 miesiąc temu #650095 przez Karolka85
Sysia to skoro wysiłek nie chce zadziałać na dzidzię to może zrób odwrotnie ;) połóż się, zrelaksuj, odpocznij. Może wtedy maleństwo stwierdzi że "coś tu nie gra" i postanowi dostarczyć Ci atrakcji :silly: :lol:

Muszę pochwalić przed Wami mojego męża :) zawsze mogę na niego liczyć i bardzo mi pomagał całą ciąże, a właściwie to wiele robił za mnie,a teraz im bliżej porodu jest coraz bardziej kochany. Posprzątał całe mieszkanko, był na zakupach, dostałam bukiet ślicznych tulipanków, a teraz smaży dla mnie placki ziemniaczane bo mi się zachciało :) ciekawe czy po porodzie mu tak zostanie czy skończy się rozpieszczanie żonki :)

11 lata 7 miesiąc temu #650096 przez Sevilla
Mój też ostatnio jest troskliwy :) Ale przyznał się, że się boi nowych obowiązków, tego, że nie spodziewanie mu powiem, że rodzę ... aż nawet jest z tym słodki :)

11 lata 7 miesiąc temu #650097 przez Karolka85
Sylwia26081982 napisał:

Hej dziewczyny. Dołączam do grona szczęśliwych mamusiek:)

Moja Zuzia: 3230 i 50 cm:) Urodziła sie 9 maja o 14:31.

Trzymam kciuki za kolejne szczęśliwe mamusie:)

Sylwia a jak ogólnie Twoje samopoczucie? jak zniosłaś poród? rodziłaś SN czy miałaś cesarkę?

11 lata 7 miesiąc temu #650099 przez Karolka85
Sevilla napisał:

Mój też ostatnio jest troskliwy :) Ale przyznał się, że się boi nowych obowiązków, tego, że nie spodziewanie mu powiem, że rodzę ... aż nawet jest z tym słodki :)

ja z mojego mam ubaw bo też się oficjalnie przyznał że ma pietra jak cholera, i że jak mu powiem że się zaczyna to zemdleje pewnie ze 4 razy, biegunki dostanie ze stresu, ale mimo to obiecał że ogarnie się szybko i będzie mi pomagał :lol: :silly: :lol: :lol:

11 lata 7 miesiąc temu #650104 przez munnecabrava
Karolka pytalas o wody. Rzeczywiście trudno rozróżnić. Są podobno testy ale to też nie do końca jest wiarygodne. Jak.cie niepokoi idź na izbę serio .jak odchodzą w takich ilościach jak moje to nie jest nic strasznego. o pęcherz musiał być pekniety na górnej części. Uzupelnialy się na biezaco. Więc mogłam tak pochodzić jeszcze dluuuugo. Zwłaszcza że jak mi polozna powiedziała nie byłam po terminie sądząc po wodach i kasi na dzidzi. A dzisiaj na obchodzie się.dowiedziałam że sztuka też mi pękła .... Kaaarmilam moje malenstwo ;)

11 lata 7 miesiąc temu #650111 przez moniaaak
Darika cudnego masz dzieciaczka, jeszcze raz gratuluję :)

M-brava położna w szkole rodzenia radziła oczywiście tantum rosa, wietrzenie i żeby po myciu się nie wycierać tylko suszyć kroczę suszarką.

tysiaak byłam dziś w Biedronce, są te pościele, ale o wymiarach 100x135, fajne, tylko że ja mam wypełnienie 110x 140, ciotka mi kupiła, a okazuje się, że ciężko taki rozmiar trafić.

Sevilla koszyk jest super, ale nie wiem czy do przewożenie autem bezpieczny. Gdzieś słyszałam, że w niektórych szpitalach jest tak, że jak się nie odbiera dziecka w foteliku to nie chcą się zgodzić na wypis, ewentualnie w gondoli jak ktoś ma blisko.

Sylwia26081982 gratuluję córci:)

11 lata 7 miesiąc temu #650114 przez Karolka85
Oooo właśnie- dobrze Moniaak pisze z tym fotelikiem. Nie przyszło mi do głowy akurat ale faktycznie u mnie w szpitalu nie wydadzą dziecka jeśli nie ma fotelika samochodowego.

Tak więc Sevilla dowiedz się jak jest u Ciebie w szpitalu, żeby nie było niepotrzebnych nerwów w dniu wypisu.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka