BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 7 miesiąc temu #649974 przez tweety
KarinaM napisał:

Mieszkanie odkurzyłam. Teraz trzeba odpocząć i iść spakować torbę.
W ciągu pół godziny miałam 5 skurczy bolących. Raz co 10 minut a inne następowały po sobie szybciej bo około 5 minut. Muszę liczyć jak będzie dalej. Teraz położyłam się.

wow, odpoczywaj i daj nam znac jak sie sytuacja rozwija

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #649981 przez Karolka85
Karina czyżby Twoje przeczucia o wcześniejszym porodzie się zaczęły sprawdzać? :) odpoczywaj, obserwuj, weź ciepłą kąpiel i informuj na bieżąco :)

Sevilla a czy oprócz tych bóli spina Ci się brzuch lub coś innego odczuwasz? jeśli brzucho Ci opadł to znaczy że dzieciątko zaczyna się już intensywnie przygotowywać do wyjścia :)

U mnie wszystko się uspokoiło- nie ma od rana żadnych spięć i bóli, wszamałam truskawki z bitą śmietaną i Julcia szaleje :)

11 lata 7 miesiąc temu #649990 przez tysiiiak
hej dziewczynki :)

noc w miare spokojna :) przed zasnieciem troche lekkih skurczyków i majstrujący Kubuś łapkami tam na dole :cheer: tooo bolalo :P
w nocy oczywiscie kilka razy wizyta w wc ;/

Kurcze wiecie czego sie boje :( tak jak pisala M-brava, że sączyły jej się wody a ona myślała, że to upławy. Boję się że przegapie odchodzenie wód :dry:

Karina czyżby się zaczynało? :) :blink: czekamy na info :)

Daarika Klaudusia jest boska :) malutka księżniczka :kiss: :kiss: :kiss:

Karolka cnyba się przejde po truskawki :P narazie zaspokoiłam się lodami z bitą śmietana :D

Widziałam reklame w tv że w biedrze są pościele niemowlęce. W gazetce nie ma nc o tym. Chyba idąc w poszukiwaniu truskawek skocze zobaczyc :)

11 lata 7 miesiąc temu #649998 przez Karolka85
Właśnie też czytam na necie o odchodzeniu wód... ponoć częste na samej końcówce jest popuszczanie moczu przez bardzo duży ucisk na pęcherz i dlatego czasem można pomylić sączenie wód z popuszczeniem... :/ i dlatego dobrze jest nosić podpaski żeby w razie wątpliwości sprawdzić płyn po prostu po zapachu...

Kurcze zaczynam się coraz bardziej stresować...

Tysiak widziałam wczoraj w tv reklamę tej pościeli Biedronkowej. Daj znać czy to coś warte jest uwagi :) ja chyba zakupię jeszcze jeden ręczniczek z kapturkiem :)

11 lata 7 miesiąc temu #650009 przez Sysia
Karolka85 no ja właśnie czekam i czekam i się doczekać nie mogę :(...

a jaki zapach mają sączące się wody płodowe ? bo skoro można je też pomylić z upławami to ja już się stresuję bo moje upławy są hym przezroczyste jak woda ... ale byłam u gin. w środe i mówił że wody w normie to juz sama nie wiem...

Darika ale masz piękną córkę :)...

Karina informuj co i jak się dzieje u ciebie ...

U mnie noc kiepska co chwilę wstawałam na siku a jak się kładłam to bardzo bolał mnie brzusio :( pierw cały a potem jak na miesiączkę ale nic regularnego,a teraz cisza i jest wszystko ok... JA CHCE JUZ URODZIĆ !!!!!!!!! :cheer:

11 lata 7 miesiąc temu #650010 przez Sysia
Suwaczek się zakończył a ja dalej w 2-paku hehe ...

11 lata 7 miesiąc temu #650030 przez Karolka85
Sysia proponuję dłuuuugi spacer, więcej wysiłku- może jakieś sprzątanko, później stymulacja sutków... może coś się wkońcu ruszy :) trzymam kciuki

Co do tych wód płodowych to od moczu pewnie łatwo je odróżnić po zapachu- mocz ma intensywny zapach i zalatuje amoniakiem. ale co do upławów... hmm.... no wydaje mi się że upławy nie są tak całkowicie wodniste- zawsze trochę śluzu jest... Kurcze no sama już nie wiem.

11 lata 7 miesiąc temu #650032 przez KarinaM
Dziewczynki narazie cisza i spokój.
Właśnie spakowałam torbę. Chodziłam przy tym pakowaniu i skurcz tylko jeden więc pewnie będzie spokój. Brzuch boli ale delikatnie jak na okres.

Igorek

Irina

11 lata 7 miesiąc temu #650038 przez tysiiiak
A ja właśnie wróciłam z biedronki i powiem wam że fajne te pościele :) Z Kubusiem puchatkiem, z Autami, Hello Kitty, Pony, Myszką Micky :)
Rozm. 100x130 kołderki i podusi chyba 40x60 i 100% bawełna :)
Ja akurat nie kupowałam bo zadzwoniła bratowa mojego M. że ona mi kupuje :D
ale za 34.99 zł się opłaca :)
Widziałam jeszcze były wypełnienia kołderki i podusi za 39.99 :)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #650039 przez Alex_87
Hmmmm ja też mam takie wodniste upławy, tzn są różne czasem żółte i gęstsze, a czasem biało-przezroczyste i wodniste. Ale staram się nie siać paniki, bo w sumie już ponad miesiąc tak mam i ginka nic nie mówiła o wodach.

Dziś mam drugi dzień sprzątania, zaglądam w takie miejsca, o których normalnie nie myśle, żeby sprzątać, jedynie na święta. Ale to jest silniejsze ode mnie...
Myślicie, że takie spacery pomagają? Ja chodzę praktycznie cały czas, bo nie mogę usiedzieć w miejscu, zaraz mnie tyłek boli albo plecy.

Karina może coś się jeszcze rozkręci. Chociaż ja też tak miałam któregoś dnia, już promyk nadziei widziałam, a w końcu ucichło.

Mam taką kołderkę i poduszkę, tylko nie kupowałam w Biedronce i powiem Wam, że fajna jest, taka leciutka, szybko schnie, bo wyprałam.
A z tych pościeli to mnie właśnie zniechęcają te wzory, zauważyłam, że jak jest coś w Biedrze dla dzieci, to właśnie prym wiodą głównie te wzory, a ja jakoś za Hello Kitty nie przepadam :P

11 lata 7 miesiąc temu #650046 przez Karolka85
Moje upławy też są lekko wodniste, ale jednak jest to śluz- cały czas taki przezroczysto- białawy.

Wypełnienie pościeli kupiłam w komplecie z łóżeczkiem i pościelą i też są bardzo leciutkie.

Co do pościeli Biedronkowej to ja jeśli miałabym się decydować to wzięłabym albo kubusia puchatka albo taka w paseczki z tygryskiem chyba też jest. Hello kity też mnie odstraszało zawsze :lol:
Ale w sumie mam 2 komplety pościeli więc nie będę kupować następnego bo nie ma sensu. zresztą na początku nawet nie będę używać ani poduszki ani kołderki. myślę że malutka będzie spać w rożku, a jak troszkę podrośnie to dostałam też od kuzynki fajny śpiworek- jej córcia bardzo lubiła w tym spać.

11 lata 7 miesiąc temu #650054 przez Sysia
Karina obserwuj się może jednak się coś ruszy :).

Karolka85 u mnie to już nic nie pomaga :( był juz 3 razy sexik dziś zaś będzie,stymluacja sutków też była,ciepła kąpiel z przysiadami,spacery,sprzątam codziennie bo tak mam nie nawidze kurzu mam na niego uczulenie i jak nie połażę ze ściereczką to chora jestem,po schodach wchodziłam i schodziłam i nic ! nic na tą moją niunie nie działa :P.

A co do tych wód to jest masakra szkoda że nie jestem ginekologiem kurde...

ale u mnie brzydka pogoda leje od rana :/...

11 lata 7 miesiąc temu #650063 przez Alex_87
Też mam dwa komplety pościeli, ale chyba na początku też nie będę używać kołderki i poduszki. Dostałam dwa rożki i dwa śpiworki, więc może najpierw z tego skorzystam. Sama nie wiem, jak już się urodzi to mama mi pewnie coś doradzi :)

Sysia ja właśnie nie wiem jak to jest z tymi sposobami na wywołanie porodu, albo to kompletna bzdura, albo są kobiety na które to nie działa :D

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 7 miesiąc temu #650074 przez Sevilla
Karolka85 pobolało, pobolało i przestało :)

Ja właśnie posprzątałam w kuchni, łącznie z robieniem porządków w szafkach :) Alex też mnie to dziwi, że zaglądam w takie zakamarki mojego domu, w jakie nie zaglądam nawet przed świętami ...

A tak apropo mam pytanie co myślicie, by maleństwo odbierać w takim koszyku. Znajomi nam pożyczyli, dla dziewczynki spoko, ale chłopca???
Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu #650075 przez Sysia
Alex ja też nie wiem jak to jest bo na mnie nic nie działa więc albo to brednie i na te kobitki co podziałało to przypadek albo ja jestem jakaś dziwna ...

Co do sexu to ja też dziś będę działać to Ty trzymaj za mnie kciuki a ja za Ciebie :).

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka