BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 11 miesiąc temu #649087 przez ewela86
witajcie dziewczyny:)

u mnie po wczorajszej burzy lekkie ochłodzenie... ale fajnie. oj pospałam dzisiaj - aż mi lepiej :P

joasia10015 ależ Ty się masz z tą teściową:) bądź dzielna i twarda!!!!

KarinaM oj wiem coś o tych opuchnięciach stóp i rąk ;) balerinki muszą poczekać bo się nie wciskam :angry:

marynarka no nareszcie jakieś wieści od Ciebie!!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #649093 przez ewela86
munnecabrava trzymaj się kochana. szybkiej i bezbolesnej akcji porodowej życzę:)

Olga60 gratulacje!!!!!!!!!

tweety nie łam się! ja też mam czasem takie myśli ale w miarę szybko mijają.. mąż też raczej nie wyrywa się do intensywnych przytulań ale rozumiem go bo ja też tak mam. z czasem wszystko wróci do normy! głowa do góry :blink:

Alex ślicznotka z Ciebie, tylko brzuszek Ci odstaje :)

Kiniaczku biedactwo! to musiała Ci ściągać szwy położna? u nas podobno są rozpuszczane... oj boję sie tego nacięcia :dry: dobrze że mąż Cie wspiera i pomaga!
Buziaczki dla Ciebie i Hugo:)

11 lata 11 miesiąc temu #649152 przez KarinaM
Oj M-brava pewnie rodzi albo już tuli swoją Madzię.

Igorek

Irina

11 lata 11 miesiąc temu #649154 przez anek
GRATULACJE dla kolejnych rozpakowanych mamusiek!
Olga i Domis trzymajcie sei tam mocno!

M-brava daj znac co u Ciebie jak bedziesz miała jak.tzrymam kciuki zeby poszło wszystko sprawnie.

Alex nogi szczupłe, chyba tylko w brzuszku przytyłas,ładnie wyglądasz.

Kiniaczek trzymaj sie dzielnie!jeszcze chwilke i wszystko wróci do normy.dobrze ze masz pomoc i wsparcie w męzu bo to bardzo wazne.
Jak synek sie napinał przykładałam ciep,łą pieluszke na brzuszek(prasowałam ją), podkurczałam nózki zeby troszke sobie popurkał.dawałam gripwater(niewiem czy dobrze napisałam)małemu i sama piłam miete,rumianek.moze to tylko jednorazowe.bedzie dobrze,poczatki zawsze sa cięzkie/trzymaj sie ciepło.
u mnie słoneczko.poprałam troche,łazienke wysprzatałam,jeszcze musze poodkurzac.obiad dzisiaj u mamy wiec luzik.

11 lata 11 miesiąc temu #649173 przez ewela86
lecę zrobić się na bóstwo: fryzjer i kosmetyczka (o ile w tym stanie można tak to określić :ohmy: :lol: ). w niedzielę komunia a ja jestm chrzestną więc trzeba jakoś wyglądać...

11 lata 11 miesiąc temu #649195 przez Alex_87
Moniak jeśli chodzi o odwiedziny, to ja powiedziałam mężowi, że nie chce żeby mnie ktoś z rodziny odwiedzał w szpitalu (oprócz jego, moich rodziców, siostry i brata). To samo już w domu, umówiliśmy się, że sami będziemy zapraszać rodzinę i znajomych jak już będziemy gotowi. Sami musimy się oswoić z nową sytuacją, nacieszyć się dzieckiem, a na gości będzie czas.

Marynarka fajnie że się odezwałaś :)

Dzięki dziewczyny za miłe słowa, przytyłam jednak 18kg, wcześniej byłam chudzinka, nóżki jak patyki, więc może dlatego nie widać u mnie tych kg.

Kiniaczek nieciekawie masz w takim razie :/ patałachy jedne, nawet zszyć nie potrafią jak trzeba. Moją koleżankę też nacinali i na dodatek jakaś stażysta, która zrobiła to w złym momencie i bolało ją jak cholera, położna musiała poprawiać :/

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Na dodatek posprzątałam łazienkę, ale nie w celach wywołania porodu, tylko wszędzie widzę brud, kurz, jakiś nieład, no mam wrażenie, że jesteśmy nie gotowi na dziecko, wszystko leży na wierzchu :angry:

11 lata 11 miesiąc temu #649212 przez KarinaM

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Igorek

Irina

11 lata 11 miesiąc temu #649218 przez Karolka85
M-brava zamilkła więc albo akcja na dobre się rozkręciła albo już jest po wszystkiemu i tuli Madziulkę już :)

Kiniaczek trzymaj się dzielnie. Na pewno z każdym dniem będzie lepiej. I podzielam rady Joasi- wietrzenie krocza ponoć bardzo dobrze wpływa na szybsze gojenie, tantum rosa też ponoć przynosi ulgę. Nam położna w szkole rodzenia doradzała też okłady z lodu na obolałe krocze.
Co do hemoroidów- zapytaj położnej czy możesz już robić nasiadówki z kory dębu albo robić z tego okłady. Na mnie działa. co prawda nie zniknął całkiem albo mocno się obkurczył i można normalnie funkcjonować.
Też strasznie się boję tego nacinania a jestem prawie pewna że to mnie nie ominie... :( :( :( i najgorsze jest właśnie to że niektórzy lekarze szyją tak że później nie dosyć że ruszać się nie można to w dodatku paskudna blizna pozostaje na baaardzo długo :( :( :( U mnie w szpitalu niestety nie ma rozpuszczalnych szwów. po 10dniach ściąga położna środowiskowa albo trzeba udać się do swojego gina prowadzącego.

11 lata 11 miesiąc temu #649221 przez Karolka85
Na facebooku Domiś wstawiła fotkę Tymusia :)

11 lata 11 miesiąc temu #649225 przez Ewelinczok
Witam wszyskie mamusie z maja
Od jakiegos czasu obserwuję forum i im blizej porodu tym większą odczuwam potrzebe żeby się w końcu odezwac... Jak widzę zdjęcia tych słodkich maluszków dociera do mnie, że poród już blisko! Strasznie się boję. Czytając to co piszecie jest jakoś raźniej i lepiej się czuję bo widzę, że nie tylko ja mam pełno wątpliwości i obaw. :)

11 lata 11 miesiąc temu #649230 przez Ewelinczok
Słyszałam ze warto po porodzie założyć dwie warstwych tych podkładów poporodowych i jeden zmoczyc i zamrozic. Podobno przynosi mega ulge!

11 lata 11 miesiąc temu #649231 przez Karolka85
Witaj Ewelinczok :) fajnie że dołączyłaś. Napisz coś więcej- skąd jesteś, na kiedy masz termin? będzie córeczka czy synek?

11 lata 11 miesiąc temu #649236 przez Ewelinczok
Jestem z Opola, Termin na 23 Maj. To będzie nasze pierwsze dziecko- Pawełek albo Patryk :)

11 lata 11 miesiąc temu #649246 przez Ewelinczok
A to ja i Kubus :)

11 lata 11 miesiąc temu #649247 przez KarinaM
Ewelinczok witamy serdecznie.

Igorek

Irina

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka