BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 7 miesiąc temu #648261 przez munnecabrava
Mam dość .... i nie umiem się opanować od płaczu.

W tym szpitalu potraktowali mnie jak kretynkę. Wyszedł młody rezydent zapytał mnie ile jestem po terminie, mówię że dwa dni,czy czuję ruchy, mówię że tak, jak się ogolnie czuję mówie że dobrze tylko żadnych zwiastunów porodu nie mam...

Powiedział mi że w takim razie po co przyszłam ... tłumaczę że ginekolog prowadzący zalecił mi stawić się dzisiaj na ktg w szpitalu w którym zamierzam rodzić żeby monitorować czy z dzieckiem jest ok.

Powiedział mi że oni są miejskim szpitalem i jak by sobie każda kobieta przychodziła z ulicy to by nie wyobili i że za takie cos powinnam zapłacić... a nie przychodzić na izbę i że ewentualnie mogę iśc do nich do poradni ale najbliższy termin za tydzień.

moooże mi zrobić łaskę tym jedynym razem... ale wyszłam i się popłakałam ...

nikt nigdy mnie tak nie potraktował....

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #648280 przez moniaaak
MoNiaaa gratulację dwóch kreseczek- i wszystkiego najlepszego na urodziny. Chociaż ten prezent chyba najważniejszy:).

m-brava nie przejmuj się- taka właśnie jest polska służba zdrowia. Chamstwo i najchętniej za wszystko by brali kasę... Teraz najważniejszy jest dla Ciebie spokój, a nie przejmowanie się jakimś dupkiem.

11 lata 7 miesiąc temu #648285 przez moniaaak
Dziewczyny czy mi się wydaje czy od kilku dni Darika nam się nie udziela? Czyżby nam wyskoczyła przed szereg?:) Ona jakoś chyba za jakiś tydzień miała mieć termin?

ja dziś pierwszy raz od tygodnia byłam na spacerku, mężuś mnie zabrał. Przy okazji zaniosłam buty do szewca, odwiedziliśmy lumpka.
Teraz pojechał do pracy, a ja się chyba prześpię, bo w sumie to jeszcze nie do końca zdrowa jestem. Mam tylko nadzieję, że nie będzie lało, bo mam pranie na zewnątrz:).

11 lata 7 miesiąc temu #648297 przez munnecabrava
Moniak ale ja tam mam rodzić i drugi fakap z ich strony ... w ogóle nie czuje się tak że rodze w miejscu gdzie mam zaufanie i sę boję....
Ja nie chciałam nikomu robić problemu pytałam nawet lekarza wczoraj czy nie lepiej poczekac kilka dni to powiedział mi że dla dziecka lepiej jak będziemy tego pilnować.

Byłm miła, czekałam, nie robiłam nikomu problemu.

Całą ciąże radziłam sobiie sama nie robiłam afer nie wpadałam do szpitala, nawet jak mnie skierowali ze strasznym bólem niewiadomego pochodzenia lekarz się przestraszył że rodzę w 25 tygodniu i kazał jechać na izbę to z tym bólem siedziałam 7 godzin i czekałam na wyniki które mi swoją drogą zdupczyli i przepisali zle leki .... i cierpiałam kolejny tydzień dalej jak mnie zbadała moja ginekolog zobaczyła co mi przepisali to mi radziła żeby tak tego nie zostawić...

Jestem pierwszy raz w ciąży... po terminie... nie wiem tylu rzeczy, nie chce nikomu dupy zawracać ale się denerwuje ...

11 lata 7 miesiąc temu #648300 przez Karolka85
Moniaaa gratuluję z całego serca II kreseczek i trzymam mocno kciuki!!! No i oczywiście wszystkiego najlepszego z okazji Twojego już teraz podwójnego święta :)

M-brava to jakaś masakra jak Cię potraktował ten "lekarz" :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: Choć w sumie nie powinno mnie to dziwić bo ja 2 tygodnie temu jeździłam od IP do IP- w sumie 3 szpitale i też mnie wszędzie traktowali jakbym jakaś trędowata była i każdy chciał się mnie pozbyć byleby tylko odpowiedzialności nie brać za mnie i dziecko... no albo też czekali na kopertę...
Może spróbuj podjechać do jakiegoś innego szpitala na to KTG.

Mój M. ma dziś wolne. Ogarneliśmy już mieszkanko, byliśmy na zakupach. Wszamałam moją dzienną porcję truskaweczek a teraz błogie lenistwo :) popołudniu rehabilitacja, a wieczorkiem może jakiś seksik ;) choć mężulek ma straszne opory- normalnie go nie poznaje od jakiegoś czasu hehehe.

faktycznie Darika coś milczy...
No i ciekawe jak tam Domiś :) może już ciśnie na porodówce :)

Aha, kupiliśmy tą lampkę żółwika allegro.pl/lampka-nocna-projektor-zolw-zolwik-i3176641906.html i powiem Wam że jestem bardzo zadowolona- efekt na suficie i ścianach super :) mam nadzieję że naszej Niuni też się spodoba

11 lata 7 miesiąc temu #648315 przez JoannaL
Moniaaa kochana trzymamy mocno kciuki. Tym razem musi być dobrze :kiss: i oczywiście wszystkiego najlepszego z okazji urodzin :kiss: :kiss: :kiss:

Sysia dziękuję za troskę :) ciśnienie jak na razie w porządku

m-brava może rzeczywiście byłoby lepiej jakbyś pojechała do innego szpitala, skoro tam nie szanują ciężarnej kobiety. Głowa do góry :kiss:

11 lata 7 miesiąc temu #648353 przez lili91
Wlasnie skonczylam sprzatac. Taka jakas wene mialam ale jak siadlam to usypiam. Zaraz sie przespie.

Byl kurier dostarczyl materac i nie wiem co zrobic bo strasznie czuc go taka fabryczna nowoscia. Moze go na balkon wyrzuce czy cos. Mnie juz glowa bolala od samego rozpakowywania.

11 lata 7 miesiąc temu #648355 przez Sevilla
M-brava powiem szczerze, że chyba ostatnio testosteron mojego synka na mnie wpływa, ja chyba bym tego młodego patałacha rozniosła. Poza tym, jakim prawem ty masz płacić za badanie, które od 34tc wg naszego piep .... prawa jest za darmo??? Aż mi ciśnienie skoczyło!!!!

Monia moje gratulację, widzę, że maj nie tylko dla nas okazał się szczęśliwym miesiącem :) Poprostu zrobiła się mała wymiana, z jednych brzuszków wychodzi, by w drugich się pojawić :P

Ja wizytkę mam za dwie godzinki i dam znać na pewno :)

11 lata 7 miesiąc temu #648357 przez Alex_87
Hej laski :)

aleksandraludw, Urszula gratulacje :)
Ane słodziak z Twojego synka, jak go zobaczyłam to aż westchnęłam i mąż się spytał co mi jest :D

Monia wspaniały prezent dzisiaj dostałaś, gratuluje :)
Mam nadzieje, że nikogo nie przeoczyłam :D

Domiś się nie odzywa, więc pewnie walczy na porodówce :D echh tyle dzieciaczków się posypało teraz :)

M-brava tragedia, nie dość, że jesteś zdenerwowana porodem itd, to jeszcze takie teksty :/ wogóle najlepiej to w domu urodzić, a oni niech sobie siedzą w szpitalu, piją kawkę i oglądają ulubiony serial...
Ciekawa jestem jak jest u mnie, bo póki co byłam tylko po listę rzeczy i spytać się gdzie mam iść jak zacznę rodzić, pan pielęgniarz pokazał mi co i jak, i sam powiedział, że w dniu terminu mam się do nich zgłosić na KTG na IP.

11 lata 7 miesiąc temu #648376 przez munnecabrava
Żałuje że mu nie powiedziałam do słuchu ....ale troche mnie to przerosło....byłam w takim szoku że nie oddali mi karty ciąży i nawet nie zauważyłam ... musze tam jeszcze raz pojechać. Ochlonęłam troche, pogadałam z mężem..Jak mi się uda ogarąc wizyte u anestezjologa w innym szpitalu to pójde do innego rodzić.

11 lata 7 miesiąc temu #648384 przez anek
hejka!

Aleksandrów no wkoncu masz juz dzidziusia, gratulacje!!!
Urszula, Ane równiez gratuluje!
Ane bossski jest Twoj synus, tylko całowac!

Domis dawaj dawaj malenka!dzisiaj pewnien juz bedziesz tulic Tymusia!

M-brava czemu nic mu nie powiedziałas do słuchu??jakie płacenie?idota a nie lekarz.skoro prowadzący tak zalecił to chyba miał powody a ten palant odsyłając Cie bez badania gin i Ktg bierze odpowiedzialnosc za to ze Cie odesłał.za tydzien to Ty juz bedziesz tulic dziecko a nie po poradniach łazic.cwaniak jeden! sama sie wkurzyłam.

Karolka a ta lampka jest tylko na baterie?napewno super efekt.

Ja dalej walcze z kaszlem ale to tez troche moja wina bo wogle sie nie oszczędzam.od 7 rano na nogach do 22(jak mały zasypia).nie mam za bardzo mozliwosci zeby lezec i odchorowac to.M.nie ma, bedzie w niedziele dopiero a ja musze zajac sie domem, dzieckiem.cały czas jest cos do zrobienie i synus ciągle mnie ciągnie na spacerki, plac zabaw itp.

11 lata 7 miesiąc temu #648388 przez anek
acha w Naturze jest promocja na pampki, gdyby któras jeszcze potzrebowala.
www.okazjum.pl/drogerie_natura/gazetka/g...9-05-2013,15904.html

11 lata 7 miesiąc temu #648403 przez ewela86
munnecabrava masakra jakaś!!! po prostu brak słów, trzeba by było tego mądrusia przywrócić do pionu a jak nie to na skargę do dyrektora :ohmy: tylko wiem że łatwo mówić bo skoro człowiek chce rodzić w tym szpitalu to nie chciałby sobie mostów palić...

ja zmykam po cos słodkiego do sklepu bo mnie jakoś tak naszło a nic nie mam...

11 lata 7 miesiąc temu #648406 przez Sysia
Monia Gratulacje ! ale się cieszę :* ... no i 100 lat :)

M-brava jaka masakra !! co za cham !! to jest ich zasrany obowiązek nie mają prawa odmówić ciężarnej ! normalnie nie mam pytań !! może to zgłoś gdzieś ?! eh ja Cię rozumiem kochana bo kobieta się martwi a tu z nikąd pomocy ;/...trzymaj się bedzie dobrze i trzymam kciuki zebys moze znalazła inny szpital :)

Mam pytanie czy jak brzuch twardnieje i się stawia to boli ?? ale nie tak jak na miesiączkę tylko ogólnie cały ?? bardzo bym była wdzięczna za odpowiedź :) .

JoannaL nie ma za co :) po prostu wiem jak to jest się martwić jak coś się dzieje nie tak :( .

11 lata 7 miesiąc temu #648440 przez Domiś91
dziewczyny dzisiaj o 12 prZyszedl na swiat Tymoteusz. waga 3900, ma 60 cm. nacinali mnie, bardzo sie darlam, nawet mialam chwile zwatpienia i powiedzialam ze PIERDOLE TO I JUZ NIE CHCE RODZIC. Maz sie spisal super. pisze z telefonu. jak wyjdziemy ze szpitala to dam znac i nadrobie was, bo ledwo sie zalogowalam. czuje sie dobrze :-D

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka