- Otrzymane podziękowania: 32
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- gosia28
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dzisiaj mnie głowa boli już dobre pare godzin
co do tego usg nie mam zdania- to też zależ od wrażliwości konkretnej osoby. Mam np. kuzynkę, która detale podnosi do rangi pamiątek wielkiego znaczenia, z kolei np. szwagierke nie ruszają specjalnie takie rzeczy. Wszystko zależy od charakteru.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
Mam jednak mentalność bardziej sentymentalną - tak samo jak źle znoszę wyrzucanie starych przedmiotów
- JoannaL
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
- JoannaL
- Wylogowany
- budujemy zdania
- JoannaL
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do teściowej to rozumiem w 100%%%%%%
Sami mieszkamy w 1 pokoju u teściów, ale korzystanie z jednej łazienki, jednej kuchni, jest dobijające! Zero intymności. Teściowa wie kiedy idziemy spać, ile siedzimy w łazience (bo kąpiemy się razem z M zazwyczaj:P ) co robię na obiad, jak to robię, czy, jak i kiedy sprzątam... Wrrr!!!! Mimo, że mam dobry kontakt z teściową, to lepiej będzie, jak się wreszcie wyniesiemy na to poddasze z osobnym wejściem
Co do dzieci - moja teściowa je lubi, ale sama miała 5 dzieci, teraz ma 5 wnucząt, moja dzidzia będzie 6... są dwie opcje, albo się będzie mądrzyć co doprowadzi mnie do szału, albo tak jak ma to w zwyczaju, wpadnie pobawić się przez 20-30 minut i daje nogę bo ma dość dzieci.
- lania
- Wylogowany
- rozmowna
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
Nie ma jak na swoim współczuję
- lania
- Wylogowany
- rozmowna
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
Może jak wejdą te przepisy a ja się zdeklaruję na pół roku macierzyńskiego, to będą na mnie przychylniej patrzeć i będę miała do czego wrócić. Zresztą od pół etatu 80% czy 60 % to w ogóle bez sensu nawet z tą pensją w całości będzie ciężko
- joasia10015
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jeśli chodzi o teściów-to kocham ich boooo daleko mieszkają... Ja sie nigdy z nimi nie dogadam-bo mamy zupelnie inne myslenie.To są ludzie prości(nie że ja jakaś skomplikowana )i ciągle żyja tym co było kiedyś.Dzis ich wszystko dziwi,i nie zamierzaja tego zmieniac.W sumie sa młodzi bo ledwo co przekroczyli 50 a jakby mieli przynajmniej z 90.Achhh szkoda słów-zdradze wam temat jaki ostatnio poruszyli teście(na szczescie nie w moim towarzystwie bo chyba bym wyszla z siebie... poprostu slyszalam z pokoju ta rozmowe )NO więc teściowa spytała teścia,,Czesiu,a ty kogo wolałes z naszych dzieci???(maja dwóch synów)Który syn był ci bliższy????.....No i rozmowa sie rozwinęła....Sorrrrryyy ale nie wiem na jakim poziomie intelektualnym trzeba byc żeby prowadzic taka rozmowe.Jak wogóle mozna myślec że jedno dziecko kocha sie bardziej a drugie mniej....Jak dla mnie to jest poniżej pasa-mi by nigdy nawet w głowie taka myśl sie nie pojawiła,a co dopiero rozmawiac przy jednym z synów(tym niby ,,gorszym,,)MASAKRA!!!
No wiec jesli chodzi o temat teściów...jak najdalej i jak najrzadziej(choc czasem sie nie da ) Achhhh jeszczze taka mała sprawa żeby określic teściowej mądrośc...Ostatnio na WSZYSTKICH SWIETYCH nauczyla mojego 3 letniego synka zapalania zniczy zapalniczką
Pewnie ktoś powie-gdzie byli rodzice...achhhh dluga historia ale zjeb...am tesciowa,powiedzialam ze w razie jakiego kolwiek pożaru niech ma to na swoim sumieniu.Wiem że jak przyjedzie mój mąż to czeka go rozmowa z ,,mamusią,,
Achhhh teście-temat rzeka!!!!
CO do imion to dalej mam tylko dla dziewczynki(Oliwia ) dla synka brak pomysłów!!!
Achhh dziewczyny,dzis zgłupiałam-szukalam info .kiedy zaczyna sie drugi trymestr i są tak różne informacje że sama nie wiem-a jak wy uważacie?????Kurcze cos jeszcze miałąm pisac ,ale zapomniałammmmm
- joasia10015
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Na mamazone widziałam że za 2 trymestr podaje się tydzień 16, ale tylko dlatego, że tam liczy się tygodnie od poczęcia, tj 16 tydzień to 14 od poczęcia
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dzisiaj byłam na konsultacjach z księgową w tej sprawie.
Dłuższy urlop macierzyński wchodzi 1 lipca 2013 roku - kobiety, które urodzą po tym terminie muszą się zdeklarować,
a) 6 miesięcy płatne 100%
b) 12 miesięcy płatne 80%
W przypadku kobiet, które były na dawnym macierzyńskim to jest 6 miesięcy 100%, mogą przedłużyć urlop macierzyński o kolejne 6 miesięcy. Otrzymują wówczas 60% pensji. Całościowo wyjdzie to 12 miesięcy po 80% czyli będzie to stanowiło wyrównanie do obowiązującego prawa.
Ja na bank biore rok
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Laski ja to miałam szczęście!!!!wyszłam z domu w dniu ślubu...potem wesele...a po weselu prosto do NASZEGO nowego domku...w którym mieszkaliśmy SAMI!!!!I tak do dzisiaj...sielanka!!!chociaż moja druga mamuśka jest ok i jest dobrym człowiekiem!!!
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa