- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- JoannaL
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
hexia mnie się wydaje, że mi sporo poszło w boczki
dziewuszki damy radę, ja też noszę rozmiar 38/40. W pierwszej ciąży przytyłam ok 16kg czy 18kg a ostatecznie zostały mi 2kg
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
przez 7 lat miałam nadwagę ...166cm i 77kg!!!!i ani w tą ani w tą!!!!owszem bywało,że spadała waga,ale bardzo szybko wracało...z nawiązką!!!!i zaczęłam białkową......przez 2 miesiące schudłam do 60kg...przestały bolec mnie nogi...plecy..ręce..nie męczyłam się!!!!i tak prawie przez dwa lata...aż do czasu kiedy to zdecydowaliśmy się na dzidzię!!!!wtedy to jadłam już normalnie...żeby dzidzia miała z czego brać.....potem pomyślę o sobie,żeby dzieci matki się nie wstydziły!!!!!
- JoannaL
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Joanna - czasami lekarze na NFZ przyjmują cieżarne poza kolejnością. Pytałaś na rejestracji czy terminy na przyszły rok dotyczą też ciężarnych?
- lania
- Wylogowany
- rozmowna
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
pozdrawiam cieplutko
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- lania
- Wylogowany
- rozmowna
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
niestety waga to odwieczny problem...ja przed 1 ciaza bylam szczupla(wtedy oczywiscie wydawalo mi sie ze nie specjalnie) liczylam ze ja to napewno po porodzie wroce do wagi bo czemu by nie..niestety okazalo sie inaczej zostalo mi troche kg nawet nie wiem dokladnie ale ok 5-8?? ale rozeszlo mi sie tak po calym ciele ze zrobilam sie taka ubita i masywna...nie nawidze swojej figury jak ogladam swoje zdejcia sprzed coiazy to sobie mysle boze jaka ja chuda bylam i nie docenialam...jaks ie zdecydowalam na 2 ciaze to najwiekszym zmartwieniem bylo ze zostyanie mi jesczze wiecej kg i bede wygladac jak wieloryb...wiem ze mam wspaniale dziecko ale ja na to tak patrze ze jestem dalej kobieta i to mloda i nie moge sie pogodzic z tym stanem rzeczy mam starszne kompleksy ciekawe co kiedys bedzie po 2 ciazy...maz twierdzi ze mu nie przeszkadza i mu sie podobam to wazne ale chcialabym sie lepiej czuc w swoim ciele a na diete jakos nie moge sie skusic dukan odpada calkiem...krecilo mi sie w glowie i ciagle o jedzeniu myslalam:P
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
lania..ja w pierwszej ciąży przytyłam 25 kg!!!!!ale ja się tak cieszyłam,że jestem w ciąży,że myślałam,że jak będę dużo jeść to będzie szybciej widać......no i niespodzianka!!!!dużo żarcia plus brak ruchu!!!!!
MoNiaaa...nie wolno tak myśleć!!!!a jeżeli nienawidzisz swojej figury...to może zacznij działać!!!poszukaj kogoś z kim mogłabyś się odchudzać..tak dla lepszej motywacji(ja odtłuszczałam się z przyjaciółką)to naprawdę pomaga!!!albo może z którąś z nas pójdzie Tobie lepiej!!!!uwierz mi,że można nawet jak ktoś jest takim śmierdzącym leniem jak ja!!!!!
- hexia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Czekając na nasz cud...
Ja mam od zawsze problem z nadwagą...Schudłam raz-ponad 10kg po ciężkiej chorobie i miesięcznym pobycie w szpitalu Trzymałam wagę,póki moje jelito nie dało o sobie znać-wtedy musiałam brać sterydy.Po sterydach-to już tylko lecę w górę.Wyszłam za mąż,zmieniłam pracę:zdrowie mi sie unormowało ale i dupa mi urosła i jakoś ciężko mi się zmobilizować,żeby schudnąć.Staram się nie przytyć w ciąży jak kaszalot,pierwszy trymestr jak na razie 3kg na plus,teraz trzeba dbać dalej.Kocham słodkie!!!!Dziewczęta,czasem to życie za czekoladę!!!Ale powiedziałam sobie dość!!!Więcej maślanki niż słodyczy,dla Dzidzi.No i żebym potem trochę kobietę przypominała jak przybędzie nam Bąbelek-a nie górę tłuszczu...Mnie waga rozkłada się równomiernie po całości:łydki,uda,pupa,brzuch,ramiona...
Żyje nadzieją,że dam radę się w ciąży ograniczać a i jak Dzidzia przyjdzie,to będe miała na tyle roboty ,że nim wrócę do pracy to zrzucę z siebie balast...Mam nadzieję,że będziemy się nadal spotykać tu po rozwiązaniu i wspierać w naszych zmaganiach w walce z kg;)
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
hexia..ja nie widzę innej opcji po rozwiązaniu....niż kontakt tutaj i wspólna pomoc!!!!przecież nikt inny jak WY kochane dziewczynki nie był ze mną tak blisko w tym szczególnym czasie!!!
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
tu mam kolezanki ale raczej szkielety wsyztskie
jedna tez ma dziecko a po porodzie wyszla szczuplejsza niz przed...
a czlowieka tylko szlag trafia czemu tak jest ?
ja lubie zjesc nie koniecznie nawet slodkie ale obiad to musi byc obiad a nie lisc salaty...gubia mnie tez kolacje...jem,y pozno a to dlatego ze musze wzesniej Julke uspac bo przy niej sie nie da zjesc zreszta ona nie wszystko moze to co my jemy i tak sie czeka az dziecko pojdzie spac zeby miec chwile...niby przy dziecku jest zawsze co robic ale u mnie to sie nie przelozylo na chudniecie..
fajnie by bylo jakby watek przetrwal
u nas na sierpniowkach nawet dlugo sie utrzymywal ale teraz po 2 latach to raz na jakis czas cos sie napisze i zostalo nas moze 4:( szkoda bo lubilam pogadac dobrze ze teraz mam was i dziewczyny z kwietniowek bo jakbym z tym wszytskim byla sama to bylo by gorzej:(
- JoannaL
- Wylogowany
- budujemy zdania
Anabelle, tutaj ciąża nie ma większego znaczenia. Jak zadzwoniłam wtedy w połowie września zapytać czy można się do niego zapisać, to powiedziałam że jestem w ciąży i potrzebuję wizyty. Położna powiedziała, że niestety tylko na wizytę prywatną może mnie przyjąć jeżeli chcę. Moja miejscowość jest dosyć mała i zarówno u nas jak i w okolicznym Dęblinie jest bardzo mało lekarzy ginekologów, dlatego czeka się niesamowicie długo na wizytę, no albo trzeba zapłacić. W naszym szpitalu wyremontowali porodówkę ze 2lata temu, wyglądała naprawdę pięknie, ale jest zamknięta bo nie ma lekarzy. Do porodu trzeba jechać do Garwolina, Puław (ok 30km), albo do Lublina (ponad 60km)
- Gosia 2712
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 141