BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

12 lata 1 miesiąc temu #469449 przez lalka
zapraszam!!!!!kawałek byś miała!!!!ja mam 15t.c i 0 dni,a wg usg 15t. i 4 dni!!!zobaczymy!!!pierwsza ciąża przenoszona była o całe 4 dni!!!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #469477 przez demoniqe
Joanna piękne brzusio! Jesteśmy w podobnym wieku ciążowym, ale ja się takim pochwalić niestety jeszcze nie mogę. W talii przybyło mi 1,5 cm.

2 tygodnie temu ważyłam się i było 66,3 kg. Lekarz pozwolił tyć 0,5 kg tygodniowo :) zobaczymy w poniedziałek czy mam 68 kg czy więcej :)

To moja pierwsza ciąża, ale w pracy jeszcze się nie domyślają mimo prawie 14 tyg.

Ja też dziś gotuję kalafiorową :) zachcianki zaczęłam mieć w ubiegłym tygodniu, ale staram się hamować :)

12 lata 1 miesiąc temu #469497 przez gosia28
o ja, też bym zjadła kaszę z gulaszem :lol: :lol: :lol:
patent na jutrzejszy obiad :woohoo: :woohoo: :woohoo:
lalka mi się dosyć podoba jak jest opisane tydzień po tygodniu na mamazone.pl w dodatku jest filmik. No i tu też całkiem fajnie to wszystko opisują.

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

12 lata 1 miesiąc temu #469518 przez Anabelle
lalka napisał:

Anabelle...ja też mam szerokie biodra....w tej ciąży...poszło mi wszystko w biodra i cycki....więc ja już jestem w złej sytuacji.....muszę się pilnować,ale to graniczy z cudem!!!ja po porostu nie umiem się odżywiać..ot co!!!!!ale szerokie biodra pomagają przy porodzie.....mi pomogły!!!!!

lania..ja w pierwszej ciąży przytyłam 25 kg!!!!!ale ja się tak cieszyłam,że jestem w ciąży,że myślałam,że jak będę dużo jeść to będzie szybciej widać......no i niespodzianka!!!!dużo żarcia plus brak ruchu!!!!!

MoNiaaa...nie wolno tak myśleć!!!!a jeżeli nienawidzisz swojej figury...to może zacznij działać!!!poszukaj kogoś z kim mogłabyś się odchudzać..tak dla lepszej motywacji(ja odtłuszczałam się z przyjaciółką)to naprawdę pomaga!!!albo może z którąś z nas pójdzie Tobie lepiej!!!!uwierz mi,że można nawet jak ktoś jest takim śmierdzącym leniem jak ja!!!!!

Oj ja też jestem mega leniuszek. No i to odżywianie :/ Coś w pracy w siebie wrzuce, coś na uczelni i niestety figurka nie ta :( Martwię sie, że będe nieszczesliwa ze swoją figurą po ciaży, ale może dzidzia mi to wynagrodzi :)

Co do bioder to zawsze miałam spore, mam nadzieję, że przynajmniej przy tym porodzie sie przydadzą :D

Tak jak mówi HEXIA - jesli nie masz pracy, która pozwala Ci jeść spokojnie, zdrowo i regularnie to odchudzanie to zmora!

Co do słodyczy - to też niestety... ah! czekoladka, kinderki, no mówcie co chcecie, ale musi być! :D Ciąże zaczęłam od 67 kg - aż się boję co to będzie w kwietniu.

tweety napisał:

Mam nadzieję że Medicover pokazuje i drukuje zdjęcia oraz wpuszcza męża. No i jeśli M uda się na 16 uciec z pracy (normalnie pracuje 7-18) to będzie dodatkowy atut. Ale jestem podekscytowana!Ola

Wpuszczają z mężem i drukują zdjęcia - byłam w Medicoverze w Krk ;)

12 lata 1 miesiąc temu #469526 przez Gosia 2712
Lalka w sumie to mi sie konczy 14 tydzien a nie zaczal mala pomylka...:P nie wiem czy z tego siedzenia w domu czy z roztargnienia:P Teraz nawet dni tyg mi sie myla;p i ucieklo mi pare dni hehe;p doszlam wkoncu do tego jak ten suwaczek sie ustawia;p i teraz juz sie nie bede mylic;p w sumie to jak bylam u lekarza w tamtym tyg to mi mowil ze to 13 tydzien ale nie powiedzial dokladnie ile dni teraz jak ustawilam suwaczek to faktycznie wyszlo kilka dni wiecej hehe;p

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]
Amelka 20.05-01.06.14 [*]

12 lata 1 miesiąc temu #469849 przez JoannaL
tweety nie, ja nie jestem z Warszawy, ale przez ponad 2lata mieszkałam i pracowałam tam :)

12 lata 1 miesiąc temu #469929 przez lania
Następną wizytę mam dopiero 1 grudnia :angry: w dodatku lekarz powiedział, że niepotrzebne jest USG, dopiero na następnej wizycie :dry: Miałam fotki 2 tyg temu, ale jesli do wizyty nie poczuję ruchów to chyba go wyproszę o możliwość zobaczenia dzidzi :lol: ,wiem,że nie powinno się robić USG tylko z ciekawości...
Może jakbym miała większy ten brzuch to byłoby mi łatwiej

12 lata 1 miesiąc temu #469980 przez Sysia
lania nie martw się lekarz pewnie wie co robi :) więc jak Cię tak wybada solidnie to wie że wszystko jest okej, fakt nie ma to jak USG bynajmniej my się w tedy uspokajamy :)a co do brzuszka ja już też bym chciała mieć taki wielki i żeby moje małe słoneczko mi dokuczało,kopało żebym wiedziała że tam jest :) bo jak na razie to jakoś do teraz do mnie to nie dociera :),ale za to wszyscy mi mówią że powinnam się na razie cieszyć bo potem nawet się schylić nie da,ciężko się wstaje,źle śpi itp itd :P....musimy być cierpliwe:).Ja mam jutro wizytę już się nie mogę doczekać :D staram się nie stresować ale to jakoś samo przychodzi.

12 lata 1 miesiąc temu #469993 przez lania
Najgorsze jest to, że człowiek wie, że stres nie jest dobrym pomysłem na ciążę, ale trudno nad tym panować :X Trzeba jak najczęściej mówić, że wszystko będzie dobrze to w końcu się w to uwierzy :laugh:

Miłego dnia wszystkim brzuszkom i mamuśkom :kiss:

12 lata 1 miesiąc temu #469994 przez Anabelle
Również miłego dnia mamusie :)
Uciekam na zajęcia, wrócę popołudniu... późnym popołudniem :( Już mi się nie chce :D

12 lata 1 miesiąc temu #470007 przez lalka
lania!!!!mój gin jak zaczyna się usg..przez brzuch to też nie robi co wizytę,ale serducho zawsze badał i za każdym razem dawał posłuchać!!!!
ja mam wizytę 21go...ale na chwilę obecną to znowu mam schizę ...męzowi nawet nie mówię,bo on mnie zawsze wyzywa!!!!!

12 lata 1 miesiąc temu #470019 przez tweety
Dziewczyny,

Poczytałam że na dzisiejszym USG będę miała możliwość nagrania na DVD. Czy uważacie że to ma sens? Jak widać dzidzię? Musiałabym za takie DVD dopłacić, chyba 90 zeta więc nie wiem czy się decydować. Może lepiej poczekać do połówkowego?

Proszę, doradźcie!

12 lata 1 miesiąc temu #470024 przez lalka
oglądałam kiedyś u koleżanki...ale nie pamiętam..jej gin miał dobry sprzęt więc płytka była dobrej jakości!!!na pewno pamiątka jest i to nie byle jaka!!!!

12 lata 1 miesiąc temu #470047 przez JoannaL
Dzień dobry dziewczynki :)
lalka wychodzi na to że mamy wizytę tego samego dnia :) . Ja muszę się zgłosić z wynikami badań do mojego lekarza. Może też przepisze mi coś na tą moją infekcję, bardzo drażniące to jest. Zobaczymy czy coś mi się waga ruszyła, ostatnio zniknęło mi pół kg, ale teraz pewnie będzie coś na plusie

12 lata 1 miesiąc temu #470051 przez JoannaL
Pytałam się wczoraj o USG prywatnie u mojego dawnego gina. Pani w recepcji powiedziała mi że wystarczy przyjść tydzień wcześniej się zapisać. Już się nie mogę doczekać 20tygodnia :laugh:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka