BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 4 miesiąc temu #735697 przez munnecabrava
Paula a Twoja Iga wczesniej zasypiała sama nie ? Później przestała, dobrze pamiętam?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #735703 przez pauluska
Mija 15-20 min mniej więcej zanim uśnie.

Na noc zasypiała sama przez długi czas później jej się odwidziało :( w dzień łóżeczko parzyło.

Teraz się karmimy i niedługo drzemka zobaczymy jak to będzie ;)

11 lata 4 miesiąc temu #735730 przez vika
tez zauwazylam,ze mala trzeba w odpowiednim momencie polozyc,nie za pozno i nie za wczesnie.gwiazda wstala o 8 zjadla i chwile jeszcze z nami pospala ale pozniej to juz tylko tarmoszenie mamy i taty za wlosy nie dala nam pospac.teraz ja nakarmilam wrzucilam do lozeczka wlaczylam karuzele i mala siluje sie z pielucha tate wyslalam do sklepu bo bedzie rosolek robil a ja leze w lozku i spijam kawe:Dostatni dzien wakacji od jutra starsza do szkoly;)

11 lata 4 miesiąc temu #735746 przez vika
moja juz spi z raczkami w gorze z jednej strony pielucha z drugiej przytulanka i tak wlasnie zasypia;) ale juz kolejna drzemka najczesciej na spacerze a na noc czasem musze ja jeszcze wyjasc ponosic ona wtedy tak mocno sie tuli i odkladam czasem tak nawet do tzrech razy ale wiem,ze nie moge dopuscic do tego by sie rozplakala bo wtedy nie usnie sama:|

11 lata 4 miesiąc temu #735750 przez pauluska
Melduję że drzemka w łóżeczku :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 4 miesiąc temu #735760 przez Olga60
Dziewczyny czy nadal spowijacie swoje dziecko? Tak ostatnio zaczęłam się nad tym zastanawiać, że szkoda mi małej bo ma rączki w dół, chyba że ją na boczek poloze to później już leży na plecach z rączkami do góry. No i przeczytałam, że powinno się spowijać noworodka i max niemowlę do 3 m-ca bo później może ograniczać rozwój ruchowy dziecka :( , więc od dzisiaj luźne układanie do snu, tylko pod kołdrą.

11 lata 4 miesiąc temu #735764 przez anek
U nas z zasypianiem roznie.raz sama zasnie , raz na ráczkach, najczescien chyba w wozku podczas spaceru albo na tarasie klade do wozka troche pobujam I spi.tyle ost to po 40min max.

11 lata 4 miesiąc temu #735772 przez munnecabrava
Paula to ta temperaura zmieniający się klimat nerwy... Zycie czasem jest okropaśne a chłopy niereformowalne. Tzba się dotrzec oby starczyło sił:)

11 lata 4 miesiąc temu #735776 przez KarinaM
A my po kościele. Irina pięknie spała całą mszę. Obudziła się na ogłoszenia. Teraz co tydzień będę musiała chodzić ze względu na Igora. Jeszcze trzeba do teściowej na urodzinowy obiad i dzisiaj odpoczynek. A jutro pierwszy dzień szkoły Igora.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #735777 przez pauluska
My 8 lat razem wydawało mi się że dotarci jesteśmy dawno :D

Co do spowijania to wyczytałam że najlepiej do miesiąca to robić i odzwyczajać dziecko bo bardzo ogranicza ruchy dziecka tzn dziecko ich nie ma w ogóle i to bardzo źle wpływa właśnie na rozwój ruchowy. Zresztą dziecko się przyzwyczai a 5 miesięcznego Malucha chyba nikt nie będzie owijał hehe ;) Ja może kilka razy spowiłam Igunię a np. w Anglii jak mojego męża siostra to robiła to dostała taki opierdziel od tamtejszej położnej że można dziecko takim spowijaniem udusić :/

11 lata 4 miesiąc temu #735799 przez joasia10015
Hejjj laseczki,jeśli chodzi o spowijanie to ja nadal to robię :huh: Ale tylko dlatego że Miki ma nadal odruch moro-właśnie wtedy kiedy zasypia -pozniej jak wpadnie w głeboki sen to jest ok.i zazwyczaj po 15,20 min.Miki śpi rozkopany z rączkami do góry :blush: Gdyby nie ten odruch moro który wybudza go ze snu ,też bym go już nie otulała :blush: Oczywiście coraz rzadziej to robimy :blush:
Jesli chodzi o małża to też jakoś od wczoraj DZIWNIE było ale to chyba stres przed jutrzejszym przedszkolem :huh: Ale właśnie wypiliśmy razem kawke i przytulanców nie było konca :blush:
Dziewczyny wiem że już pisałyście ale nie pamietam -jak robicie ten tekst ,,tylko dla zalogowanych ,,żeby wszyscy nie mogli przeczytac co napiszę :unsure:

11 lata 4 miesiąc temu #735817 przez Olga60
Joasia żeby ukryć tekst klikasz na te trzy głowy które są na pasku u góry obok czcionki

11 lata 4 miesiąc temu #735843 przez moniaaak
Dziewczyny napiszcie mi prosze jaki zel na swedzace dziaselka uzywacie?
Bo u nas chyba sie zaczelo. W nocy Kacperek sie obudzil i nawet jesc nie chcial tylko rece do buzi. Dzis to samo...tak wpycha te rece, ze az mu sie odruch wymiotny robi. A jak mu troche pomasowalam te dziasla to radosc byla co niemiara.
Moze to dlatego tak sie czesto budzi w nocy ostatnio?

11 lata 4 miesiąc temu #735844 przez joasia10015

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
DZIĘĘĘKIIIII Olga :blink:

11 lata 4 miesiąc temu #735857 przez pauluska
Mi pediatra mówiła że zamiast tych żeli lepiej dać czopek jak Maluszek niespokojny bo żele nie pomagają niby no ale nie wiem chętnie posłucham jakie żele stosujecie.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka