- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- pauluska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Karmi tutaj któraś z Was Bebilonem Pepti ?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
Daarika piękna Kladusia a motylek wytrzymały jest ale fakt Kuba najbardziej lubi go tarmosić
Alex Tak to molo w brzeźnie w tym roku na połowie mola deski pozmieniali ale to chyba wszystko ze zmian
Sevilla ludzie to potrafią być niewdzięczni a kolorek super Ci wyszedł
u nas w rodzinach narazie nie ma towarzyszy zabaw dla Kubula. Najmłodszy kuzyn ma 6 lat Za to jest teraz oczkiem w głowie wszystkich
Anek Dostaliśmy te bodziaki ale fakt muszę przyznać że gatunkowo są super materiał taki że można się przytulać
Z Kubusiem dziękujemy za komplementy
Mam pytanko do tych co dostały już okres. Czy był on normalny taki jak przed ciążą? Bo u mnie od 3 dni tak skąpe plamienie że prawie nic a jedynie brzuch pobolewa...
- vika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Tosia 19,05,2013 Kinia 31,12,2001
- Otrzymane podziękowania: 7
DARIKA Klaudia śłiczna jakie ma fajne papcie a kamizelkę mamy taką samą tylko na moją jeszcze duuuża
KARINA Irinka słodziutka,jaka zainteresowana zabawkami
ŚLICZNIUCHNE WSZYSTKIE MALUSZKI
SEVILLA super włosy współczuję przejść i nie pij tyle kawy bo to nie zdrowe,wypłucze Ci magnez i będziesz osłabiona
DOMINIŚ ja też jakiś czas nie podawałam po przeczytaniu twojego postu wygoniłam męża do apteki,nie przejmuj się będzie dobrze jak i u mnie
TYSIAK ja bardzo często zmieniam pieluche w dzień bo moja jak tylko siknie to zaraz alarmuje i nie chce leżeć spokojnie za to w nocy potrafi od 21 do 7 rano mieć suchą
dziś spała mi od 21 do7 zjadła poleżała troszkę z nami a potem w łóżeczku spała do 13 szok chyba wiedziała,że chcemy odpocząć,odespać
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Spróbuj ją nauczyć spać np. z pieluchą( najprościej i zawsze pod ręką). U nas bardzo często pielucha ratuje sytuację- jak mały się denerwuje i nie może spać to opatulam mu nią buzie i szybciutko oczka się zamykają. No i przy samodzielnym zasypianiu to smoczek obowiązkowo.
Ja na początku siedziałam koło Kacperka i np. czytałam mu bajkę, teraz po prostu odkładam daję pieluchę, chwile pogłaskam po buzi i odchodzę. I naprawdę nieczęsto zdarza się, żeby płakał. A jeśli już to podchodzę, znów pogłaskam, jak trzeba to biorę na ręce, ale tylko do momentu uspokojenia.
Kluczowe w tym chyba jest też wyczucie momentu- nie może być zbyt zmęczony bo ma niestety problem z samodzielnym zaśnięciem( ale to chyba jak większość dzieci).
Powodzenia i nie poddawaj się Dasz radę Trzymam kciuki:)
- munnecabrava
- Wylogowany
- gadatliwa
- Nie można?? A właśnie, że można!
Co do clotrimazola powiem wam tak położne i lekarki gadają swoje ale z własnego doświadczenia dziewczyny jak nie musicie bo np dziecko ma stan zapalny, grzybka czy coś inneo unikajcie jak ognia.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Co do zakażenia Paula nie obwiniaj się widocznie taka uroda twojej niuni i to nie twoja winaNiektórym dzieciom można co 5 mi zmieniać pieluchę a i tak coś łapią. Warto zrobić posiew żebyś wiedziala co to za bakteria bo clotrimazol nie wyleczy jej ...zlagodzi objawy ale na niektóre szczepy nie działa
Sevila rewelacja fryzura baaardzo mi się podoba
Tysiak okres normalny chociaż jak mi pierwsza miesiączka przyszła to najpierw tak jeden dzień troche przerwy i znowu ale teraz już normlnie chociaż czuje moje rozbrykane rozeregulowane hormony...
Ja miałam dzisiaj męcząy dzień dużo jeździliśmy najierw z małżem na rozmowe o pracę ten to jest wybredny czasem mam wrażenie że szuka tak żeby nie znaleźć.
Kupiliśmy ogówkę i szafę ...czas oczekiwania 4 tyg damyt.
I wieczór u teściów a teraz na odprężenie redsik :D małż dzisiaj się reflektuje i całą noc wstaje do pyzy. Która dzisiaj poza kilkoma atakami płaczu była kochana.
Kurcze teść mial dzisiaj coś z gardłem niby mówił że to dlatego że po urlopie w pracy troche się darł bo głośno tam mają) ale i tak mam nadzieje że to żadne bakteriojstwo... szkoda że mnie nie uprzedzili.
Bosh jaki ja mam syf w mieszkaniu ale już mi sie tu nie chce sprzątać jutro powoli zacznę składować niekore rzeczy w kartonach Niby jeszcze 2 tygodnie tu pomieszkamy ale zrobie remanent rzeczy
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
dziewczyny Wasze dzieci usypiają same tzn jak? Że zostawiacie je same w łóżeczku i już? Mojej się to rzadko zdarza, zazwyczaj muszę jej pośpiewać, potrzymać za rękę, czasem pobujać np. w leżaczku, oczywiście w razie czego pielucha przy buzi i smoczek pomocny, chociaż ostatnio smoczek jest zbędny a no i bardzo często usypia przy cycku. Na rękach w ogóle jej nie usypiam, bo ona chyba nawet tego nie lubi...i dobrze, bo wystarczy, że muszę z nią na rękach zwiedzać mieszkanie i podwórko aaaale tak żeby zostawić samą i sama z siebie miałaby usnąć to chyba rzadko
Sevilla super wyglądasz
Jejku ja muszę iść w końcu podciąć grzywkę, tylko kiedy zauważyłam że moja córka ostatnio uznaje tylko mnie, wcześniej usypiała też z mężem, a teraz głównie ze mną, a jak ktoś inny ją nosi to rozgląda się za mną czy jestem w pobliżu. Dziwne bo jest przyzwyczajona to przebywania i z moją mamą i z mężem, a teraz robi się taka "mamowa", niedługo się okażę, że do kibla nie wyjdę bo będzie ryk
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Dziewczyny w niedzielę mam 60 urodziny teściowej. Co można kupić fajnego ale niedrogiego. Nie wiem nawet do jakiej kwoty. Ogólnie nie robimy sobie prezentów ale to jest 60-tka.
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
W ciąży był spokój i teraz odpukac tez spokój i oby tak najdłużej.
Alex Kacperek nauczył się sam zasypiać, czasami postęka, albo powzdycha, ale generalnie jest to mega wygodne. Czasami usypia też przy cycku, na tę przyjemność pozwalam mu zazwyczaj wieczorem. No i w nocy leń też często usypia w trakcie jedzenia.
U nas też kąpiel jest codziennie, po niej muszę od razu przystawić do piersi, nawet jeżeli mały jadł pół godziny wcześniej to i tak musi pociumkać i z reguły szybko zasypia. Kiedyś też zdarzało mu się długie spanie po kąpieli, ale teraz to długie spanie to max 3 godziny
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Nocka spokojna. Irina wstała w nocy tylko raz o 4:30. Rano wstała o 7:00. Przebralam Ją i włożyłam do lezaczka. Nie płacze ale wygina się strasznie. Jednak nic nie pomogło. Dalej lezaczek jest blee. Nie wiem co Jej się stało.
- munnecabrava
- Wylogowany
- gadatliwa
- Nie można?? A właśnie, że można!
Co do prezent to zależy od osoby, może jakaś doba książka jeśli lubi czytać. Albo kwiatek w doniczce jakieś taki fajniejszy, koc taki duży, albo szlafrok, albo po prost kosz ze słodyczami kawą jakimś likierem. Kosz chyba jest najbardziej uniwersalny, my jak robiliśmy babci prezenty to w takim koszu czasem dawaliśmy zamiast alkoholu jakieś witaminy na serducho ale nie wiem jakie mace relacje i jaki ma charakter twoja teściowa bo może to się okazać z tymi witaminami faux pas.
No ale taki kosz to wydatek minimum 100 zł, my na slubie zrobiliśmy rodzicom na podziękowanie takie na wypasie to płaciliśmy 200 zł za jeden czy 250??
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do prezentu to moja mama mówi żeby kupić teściowej biustonosz bezszwowy. Kwiaty uwielbia to może jakiś ładny kupimy? Kosz że słodyczami super pomysł ale teściowa dość gruba i nie powinna ich jeść.
- pauluska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Alex ja moją pakuje w rożek, odkładam do łóżeczka i mówię Nataszka idzie aaa , zamykam drzwi o zasypia. Jak zaczyna stekac to znaczy, że jeszcze musi się zmeczyc, więc ją rozwiązuje i daję karuzelke, zostawiam. Po jakiś 15min zaczyna marudzić, wtedy znowu rożek i już śpi. Mój mąż na siłę próbuje usypiac małą, bo jemu się wydaje, że czasami jak ją odłoży a a ona jeczy to chce na rączki , a ona po prostu jeszcze nie ma ochoty na sen. Nic na siłę!
Ja kąpiem co drugi dzień, a pupcie tylko balsamikiem przejeżdżam i wsio.
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Nie wiem czy Irina nie będzie leworeczna jak Igor bo ma tendencję do patrzenia i sięgania zabawek lewą ręką i z lewej strony.