BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 4 miesiąc temu #734480 przez munnecabrava
Moniak może to i przechodzi ze mnie bo Jakub się śmieje że charakterki mamy takie same, ja w ciaży miałam mnóstwo stresów i widać małego nerwusa urodziłam :P ale z tym że wszystko musi miec na już to serio się wdała we mnie u mnie nie ma później jutro zachwile :P

Obudziła się o 3 i ani myśli spać myslałam że ją uduszę ja tu ledwo patrze na oczy a ta aguuu i grrr i mrr wrr.

Małż się spisał piszę do niego po pierwszej z myslą ze pewno bedę go musiała siłą wwyciąać a ten ze juz zaraz bedzie :P
:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #734505 przez KarinaM
Zaczęłam odkurzac i Irina usnęła. Dzięki temu odkurzylam całe mieszkanie i zmylam podłogi. Teraz czas na śniadanie dla mnie bo Igor już zjadł. No i kawę trzeba wypić.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #734510 przez Olga60
Karina szybka jesteś! Natasza dopiero pierwsze mleczko po obudzeniu się wypiła, Kacper i ja jeszcze w betach :lol:
Widziałam Cię o 4.30 bo też wtedy karmilam :silly:

11 lata 4 miesiąc temu #734534 przez munnecabrava
Bosh jakie histerie wyprawa moje dziecko .... jak ma kaprys to nie można jej odłozyć ani na chwilę do lóżeczka bo jest płacz piskiem ...

Chyba muszę sobie zrobić dzień wolnego bo jstem tak psychicznie wyczerpana że mi nerwy puszczają ....nienawidzę skoków rozwojowych ;( kiedy to się skończy...

11 lata 4 miesiąc temu #734541 przez tysiiiak
Nocka wbrew obawom spoko :) Jedzonko o 4 i pobudka o 6.30 :) po 7 Kubula poszedł w kimono a ja za jego przykładem :) Teraz się grzecznie bawi na macie a mamusia spija kawke i je śniadanko :)
Zapowiada się ładny dzionek :) Już mamy 34 stopnie w słońcu off course :)

Zrobiłam wczoaj porządki w komodzie młodziaka i kolejne dwie siaty do oddania ;) niektórych rzeczy nie miał wogóle na sobie a przy niektórych mi się łezka w oku zakręciła bo miał je np. w szpitalu takie maciupeńkie :blush:

M-brava zagapiłam się i nie grtulowałam więc gratuluję teraz podpisania kredytu po tych udrękach z biurokracją :)
Może rzeczywiście zrób sobie jakiś dzień dla siebie, zrelaksuj się i odrazu będzie lepiej :) Szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko ! :)

11 lata 4 miesiąc temu #734551 przez sisina
Hejka babeczki :laugh:

u mnie nocka tez ok Fabio zasnął o 19 a obudził sie o 3 potem o 6 zjadł i niedawno usną

a ja spijam kawke i jem sniadanie musze wyskoczyć do sklepu bo małz nadjeżdza dobrze ze siostra jest to przypilnuje małego

M-brava gratuluje kredytu wkońcu co człowiek musi sie na denerwować na tych gnojków zawsze jakieś problemy robią :angry:

Dobrze ze pogoda sie robi ładna to pojdziemy z młodym na spacer na dworzu śpi lepiej :)

ok zmykam po zakupki :laugh:

miłego weekendu :laugh:

11 lata 4 miesiąc temu #734563 przez KarinaM
Olga jak nie zrobię rano to pozamiatane. Igor od małego wstawał wcześnie czyli maksymalnie o 7:00. Jak śpi dłużej to sprawdzam czy oddycha. Rzadko Mu się to zdarza.

A Irina przestała lubić lezaczek. Nie wiem czy to dlatego że jest zapinana? Woli polezec na łóżku pod pałąkiem od maty. Nie rozkładam całej maty tylko pałąk. I dołożyłam zabawek bo nudno już Jej było. Podoba się Jej bo może się uczyć łapać chwytać zabawki.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #734566 przez demoniqe
u mnie Kuba przebudził się dziś o 3 na jedzonko i przy okazji robił kupę, tak się biedak męczył że się rozbrykał i też chciał gugać, ale jakoś polulałam go i po 20 min zasnął. Spał prawie do 7.

Tysiiiak ja zmieniam pieluchę co drzemkę czyli jakieś 4 razy dziennie :) myślę że to nie dużo a Kuba nie ma odparzeń. Używam Sudocremu, jest meeega wydajny. Mam cały czas pierwsze opakowanie i myslę że na rok starczy.
No zmieniają się te nasze dzieciaczki, z Kubą też różnie bywa. W tym tygodniu zaczął łapać zwierzaki i strasznie się denerwuje jak nie może złapać. Ale nadal się nie przewraca.

11 lata 4 miesiąc temu #734572 przez alexa_
hejka
Nocka całkiem nieźle, jedna pobudka ale nawet na zegarek nie spojrzałam. Wstałyśmy przed 8. a teraz Julka robi sobie pierwsza drzemkę.

A ja biore sie za porzadki bo juz taki bajzel ze nie wiadomo od czego zacząć.
Jeszcz miałam sobie szafe zaprojektować którą mąż obiecał ze zrobi ale nie wiem czy znajde na to czas.

Widze we wszystkie maja pore na kawke. A ja jakoś odwykłam od picia kawy prze ciąże.

munnecabrava gratulację podpisania kredytu, obyś więcej po górkę nie miała:)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #734577 przez KarinaM
Irinka pod pałączkiem od maty.

I jeszcze jedno.

Igorek

Irina

Załączniki:

11 lata 4 miesiąc temu #734599 przez Alex_87
Joasia moja pediatra powiedziała żeby raczej nie dawać wit. K jak skończy 3 miesiące, bo mi też zostało kilka kapsułek i wyrzuciłam, w sumie to i tak kosztuje niewiele. Teraz daję samą wit. D też w kapsułkach.

M-brava gratuluje kredytu :D w sumie do czego to doszło, że gratuluje się zadłużenia na całe życie :D więc ja gratuluje Ci ZAKUPU MIESZKANIA :)

Karina Twoja przestała lubić leżaczek, a moja wózek :dry: dzisiaj było to samo, niby wytrzymała dłużej, mąż ją powoził po podwórku ale nie spała tylko marudziła, wczoraj udało jej się po jakimś czasie zasnąć w wózku na wieczór, ale zaczęło się robić zimno i wilgotno więc co to za przyjemność spacerować. Teraz jest piękna pogoda ale co z tego moja córka chciałaby być na dworze ale tylko na rękach :angry: a jeszcze muszę przetestować czy nie pasuje jej sama gondola i wsadzić ją do fotelika.

Nie wiem czy to przeczekać, może nie wkładać jej do wózka przez kilka dni i jej się odwidzi?
Może któraś doradzi :unsure: :unsure: :unsure:

11 lata 4 miesiąc temu #734603 przez Olga60
No zobacz Karina jakie nasze dzieci podobne :) Kacper to w wakacje nawet wstaje ok 7 i też nie jest śpiochem. Natasze kładę również na łóżku pod pałąkami, gdzie wisi jej ulubiona małpeczka :lol:

Ja póki co, paznokietki pomalowane :silly: , na 12 z małą jadę na szczepienie :dry: i o 13.30 frrryyzjerr w końcu :lol: :lol: :lol:

11 lata 4 miesiąc temu #734607 przez Olga60
Alex mój Kacper jak był taki malutki to "spacerował" tylko w foteliku, bo jak go raz czy drugi do gondoli włożyłam to był wrzask jakbym go na szpilkach położyła, a druga sprawa to uwielbiał oglądać drzewka, auta itp.

11 lata 4 miesiąc temu #734608 przez moniaaak
Hej Laseczki:).my dzis bez pradu:(. Mezus pojechal z tesciowa na zakuy, maly spi, a ja.... Nie wiem co robic;).

Nocka...chyba sie przyzwyczajam:) zasnal przed 20, potem obudzil sie przed moim pojsciem spac, po 22,pospal do pierwszej, a potem co godzina. Dobrze, ze Pawel ma druga zmiane to rano troche sie nim pozajmuje, a ja moge odrobic. Ale od poniedzialku bedzie chodzil na 6 rano, wiec koniec laby:).

Joasiia ja od kilku dni daje sama d a i tak mam wrazenie, ze malemu sie glowka poci przy karmieniu.

U mnie w nocy idzie ze 2,3 pieluchy. W dzien wiecej, ale nie liczylam. Zreszta maly sygnalizuje dosc donosnie,ze mu mokro;)
Zauwazylam natomiast ze odkad przeszlismy na rozmiar 3 to dada starcza mu na mniej czasu niz pampers,slabiej trzyma wilgoc.

11 lata 4 miesiąc temu #734615 przez moniaaak
Dziewczyny podpowiedzcie mi co to moze byc: wczoraj zobaczylam u malego na brzuszku czerwona plamke. Wygladalo jakby go cos ugryzlo... Dzis z tego zeszla skora i nadal jest czerwone. Ma ktoras pojecie co to moze byc?
Pauluska jakie byly u Was objawy tej alergii? Wiem, ze pisalas,ale teraz nie znajde, bo pisze z komorki.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka