BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #734620 przez tysiiiak
Alex Tak o Zuzce właśnie myślałam wczoraj czy nie lepiej by było chociaż na zakupy albo na taki godzinny spacerek w foteliku ją wozić skoro gondolka jest beee. Bo siedząc w domu to i Ty i ona się wykończycie :( a nie masz podnoszonych plecków w gondoli?

Demoniqe mi jakoś sudocrm nie przypasował raczej wolę właśnie Alantan albo Bepanthen a na codzień Linomag :) No ja teraz tak co 3 godzinki zmieniam pampersa żeby się tego pozbyć tylko najgorzej w nocy bo Kubuś się wybudza jak mu zmieniam i raczej tego nie robiłam ale chyba muszę zacząć... :dry:

znowu Wam wrzuce moje dziecie :P

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #734629 przez KarinaM
Tysiiiak Kubuś prześliczny.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #734633 przez tysiiiak
KArina akurat mam w domku to spróbuje dzięki :)

11 lata 4 miesiąc temu #734655 przez anek
hejka!

My zmienizmy pieluszke co 3 godz,przed kazdym karmieniem.W nocy wogole nie zmieniam, moze zle robie ale napewno by mi sie wybudziła i po spaniu wiec daje sobie spokoj.zmianiamy dopiero o 6 rano.niczym nie zmaruje dupci małej.niewiem, ja wole minimalizm w kosmetykach u takich szkrabów.raz maiała troszke zaczerwienioną to posmarowałam ze 2 razy alantanem i tyle.

Dzisiaj moje dziecko mnie zaskoczyło, zasneła o 21 obudziła sie o 2 i pozniej o 5:30.mam nadzieje ze wróciła moja Lenucha bo to wstawanie daje mi w kość.

Tysiak Kubule super!
Mamy takie same smykowe bodziachy,fajne są.teraz kupiłam na długi rękaw i troszke inne ale nie podeszły mi.

Szwagierka mi syncia wzieła na plac zabaw wiec ide cos w domu porobie.Młoda spi na tarasie.

11 lata 4 miesiąc temu #734669 przez KarinaM
A ja już wiem dlaczego Irina nie chciała do leżaczka. Zabrałam Jej spod głowy pieluchę flanelową i było Jej albo niewygodnie albo zimno? Położyłam pieluchę pod głową i już jest dobrze.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #734672 przez KarinaM
A pieluchę zmieniam przed karmieniem albo po. Różnie to bywa. Zależy czy Irina bardzo głodna i już chce jeść czy może jeszcze chwilkę poczekać. Nieraz ma tak nasikane że zmieniam też miedzy karmieniami. W nocy już nie zmieniam. Jak była na cycku to pieluszka była zmieniana co karmienie i często pomiędzy bo co pruknęła to pielucha brudna.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #734699 przez pauluska
U nas alergia to na buzi najbardziej dała się we znaki, najpierw krostki skórka jak pumeks, później zaczęła bardzo czerwienieć i jakby się łuszczyć i taka błyszcząca jest a na ciałku to też udka takie chropowate a plamki to może ze dwie takie jakby z obręczą suchą.

Igunia też nie znosi wózka zainstalowałam gondolę ale jeszcze nie miałam okazji spacerować w niej poza naszym zadupiem hehe ale mam nadzieję że będzie ok :) Ale co gorsza usypiałam Igę na brzuchu w gondoli a teraz jak jest spacerówka to ciężko położyć na brzuchu :/ i jest taki płacz zanim uśnie.

11 lata 4 miesiąc temu #734716 przez alexa_
Zamiast sprzątania zrobiłyśmy sobie spacerek bo żal nie korzystać dopóki jest pogoda.

Co do smarowania tyłeczka to tez jestem za minimalizmem. smaruje sudokremem jak pojawi sie coś zbyt mocno różowego i jak na razie odparzeń nie było.
Pieluchy zmieniam jak czuje ze zrobiła siusiu. w nocy nie zmieniam bo nie bede jej budzic na zmiane pieluchy skoro nawet na jedzienie sie nie budzi. i zazwyczaj o 6 nie ma jeszcze mokro.

Mi sudokrem pasuje nawet jak na szyjce zauwaze ze ma troszke czerwone to raz posmaruje i po problemie.

U nas policzki dalej szorstkie. nic sie nie zmienia. nie pogarsza sie wiec na szczepieniu zapytam co robic. chociaz to dopiero piatego.

11 lata 4 miesiąc temu #734758 przez Olga60
Mała już po szczepieniu, chwila krzyku i po wszystkim, waży 5690g, pani powiedziała, że bardzo ładnie przybiera bo nawet aż nadto, norma miesięczna to 600g jej wyszło trochę więcej, także może na razie ulewać ;)

11 lata 4 miesiąc temu #734764 przez tweety
Kacper w 2 miesiące przybral prawie 2 kilo. grubasek. a tez duzo ulewa.my zmieniamy pieluche co karmienie, przed lub po, czyli jakos co 3,5 godziny. w nocy nie. wczoraj zmienial bo myslalam ze maly dlatego po karmieniu soac nie moze, ze mu mokro, ale noc identycznie nieprzespana więc nie bede zmieniać.

11 lata 4 miesiąc temu #734785 przez Daarikaa
O kurczę ale naprodukowałyście tych postów aż nie wiem od czego zacząć :)

Tysiak przystojniak z niego ;) biedny motylek chyba juz tego nie przezyl co ?? ;)taki z niego silacz :silly:

Joasia najgorsze pierwsze dni potem sie przyzwyczaicie, głowa do góry :)

mbarava w końcu zakończyłaś batalię z gryzipiórkami :) ciesze sie i zazdroszczę zakupów:) uwioelbiam kupowac rzeczy do domku :) Daj sobie dzien wolny, niech tata zajmie sie córką:) ja jak wychodze na godzinke, diwe bez dziecka to wracam z pelnymi akumulatorami :)

Pauluska współczuję alergii, mój mąż ma mocną i boje sie ze Klaudia tez moze miec :/ wiem jakie to męczące dla osoby posiadającej alergie ale również dla otoczenia... moj małż nad ranem miedzy 3 a 4 w sierpniu wrzesniu budzi sie z dusznosciamia .... eehhh a kicha jak najety czasem 7 razy pod rząd, a dziennie wyjdzie tegoo z 50 razy :D

poszłam dzisiaj na spacer z malunia przeszlysmy jakies 500 m od domu Klaudia pieknie juz zasypiala a tu nagle chmara dzieciakow na rowerach zaczela hamowac obok wózka i Kladuia tak sie wystraszyła ze mało nie wyskoczyła z tej gondoli... wrzask w niebogłosy, słonce wszedzie nie mialam nawet jak jej wyjac z wozka, ona juz sie zapowietrzala wiec ja pędem za jakąś szopę zeby choc troszke cienia znalezc i ja na rece a ta na mnie bełt, dosłownie cautka byłam ulana :huh: najgorsze ze ona byla tak przestraszona ze darla sie nawet na rekach no i zonk bo nie mialam jak ja wziazc do domku wiec w konu zadzownilam po tescia i podjechal po nas samochodem ehhhh ten spacer zdecydowanie nie nalezal do udanych :silly: teraz niunia odsypia i spi juz 2 h... biedna...

pampersy zmieniam jak czuje reka ze ma mocno napulane albo odrazu po kupie a w nocy raz albo wcale tez w zaleznosci od nasaczenia ;) hehe czasem Klaudia chyba zapomina sikac w nocy :) rano budzi sie zplaczem i widze ze chwile sie skupia i nagle banan na buzii hehe :D

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #734809 przez Daarikaa
a to nasz wielkoludek :)

Załączniki:

11 lata 4 miesiąc temu #734831 przez Alex_87
Tysiak tak mam podnoszone plecki w gondoli, już od jakiegoś czasu ją tak wożę jak nie śpi, no ale od kilku dni i tak jest cyrk :/ chociaż dzisiaj w końcu jak zasnęła to ją przełożyłam do wózka i spała, więc poszłyśmy na spacer, no ale wracałyśmy już na sygnale bo płakała. No i mimo, że było słońce to musiałam ją wyjąć i nieść na rękach ;)

A Kubula silny chłop :D Tysiak to molo w Brzeźnie? Kurcze już ze 3 lata nie byłam tam, podobno się pozmieniało trochę ;)

My zmieniamy pieluchy co jakieś 3 godziny, chyba, że zrobi kupę to od razu zmieniam, w nocy nie zmieniam, bo ledwo co zamknę oczy o 22, a tu już 5 i Zuzka zaraz się budzi na jedzenie, więc nawet nie miałabym kiedy :D
Smaruje w dzień maścią szpitalną, którą dostaję od cioci, a jak nie mam to Linomag, na noc Sudocrem bo szkoda mi że tak stoi niewykorzystany, ostatnio miała jakieś krostki i zaczerwienienie pod szyją to w końcu Sudocrem sobie z nimi poradził.

Achh i się dziś ważyłam małą, waży 7300g, to możliwe żeby w dwa tyg przytyła 600g? Ostatnio w 6 tyg przytyła 1kg.

11 lata 4 miesiąc temu #734855 przez demoniqe
Tysiiak Kubuś śliczny Karina Irinka również :) Daarika cudna!

Kuba przybiera 1 kg w miesiąc na cycku więc nie jest źle. Czytałam dziś, że dziecko zaczyna częściej się budzić w nocy około 5-6 miesiąca. Kuba budzi się ostatnio w czasie drzemek w dzień z krzykiem. Ale go pogłaszczę, dam smoka i śpi dalej. A ma te drzemki po ponad 2 godziny!!! strasznie długie! tylko na spacerze śpi nie więcej niż 50 minut, może dlatego że bez śpiworka.
W C&A jest pierwsza obniżka najnowszej kolekcji :) mają sklep internetowy, obkupiłam Kubusia na jesień.

11 lata 4 miesiąc temu #734860 przez Sevilla
Wkońcu dopadłam się do kompa :)

Z milszych rzeczy, moja szwagierka, która budowała dom obok naszego dowiedziała się wczoraj, że jest w 4 m-c ciąży. Czyli ubranka po Maksie długo bezczynnie nie poleżą, chyba, że będzie dziewczynka :P Troszkę mi ulżyło, bo już się bałam, że Maks nie będzie miał się z kim chować, bo ona już ma 19-letniego i 15-letniego syna, zaś druga szwagierka 11-letnią i 4-letnią pannice

Ja w nocy wogóle nie zmieniam pampersa :) A w dzień to zależy, ale średnio co karmienie. Muszę Wam powiedzieć, że obecnie Maksik chodzi spać o 19.30, śpi do 1.30-2.30, je butle, kolejna butla o6.30 i śpi dalej do 8.30-9.00 Jestem w szoku. W ciągu dnia zaczął spać od 10.30 do 12 - 12.30 i kolejna taka drzemka koło 15. Nie wiem, czy to zasługa tego, że dorasta, czy tego, że się najada :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka