BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 4 miesiąc temu #735243 przez Sevilla
Maksik dziś wstał o 3.40 zjadł, uśmiechnął się i poszedł spać :) I spał do 7 :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #735262 przez demoniqe
dziewczyny co dawałyście na katar? Kubuś od wczoraj ma katar, spływa mu po gardle i odkasłuje biedny. W nocy też mu ciężko było. Posmarowałam mu śpiworek olejkiem eukaliptusowym i było troszke lepiej ale nadal ma.

11 lata 4 miesiąc temu #735265 przez pauluska
demoniqe coś wspominałaś o suchych plamkach na ciele Synka, katar też może być oznaką alergii !

11 lata 4 miesiąc temu #735269 przez vika
Witam moja gwiazda jak poszła spać o 21 tak obudziła się o 8 bez płaczu ale nas zaczepiała oznajmiając,że już nie śpi leżała z nami do 9,30 potem przecierała oczka więc włożyłam ją do łóżeczka przykryłam kołderką z jednej strony dałam pieluszkę z drugiej przytulankę ,włączyłam karuzele i poszłam na śniadanie jak do niej zajrzałam spała jak susełek :laugh:

do drugiego msc kąpałam ją co drugi dzień no chyba,że były upały to co dzień ale od po drugim msc kąpie już co dzień o 20 póżniej karmię i około 21 zasypia sama w łóżeczku,tzn usypia już prawie przy cycu przy zgaszonym światełku tylko mała lampka zanim uśnie odkładam na boczku do łóżeczku otulam mocno kołderką i daje przytulankę i pieluszkę chwilę się siłuje z pieluszką i zasypia :) a pupę smaruje linomakiem A+E JEST SUPER BO BARDZO NAWILŻA NAWET LATEM JAK BYŁO BARDZO GORĄCO SMAROWAŁAM LEKKO FAŁDKI ŻEBY NIE SMAROWAĆ CAŁEJ OLIWKĄ :)
NIE wiem czy pisałam moja po szczepieniu w czwartek lekko płakała waży 5700 62 cm

demoniqe tysiiiak dzięki za info fotoksiążki muszę posegregować zdjecia :huh: znalazłam super promocję odnośnie zdjęć
www.groupon.pl/oferty/special/Fotolab24/...tm_medium=calapolska

11 lata 4 miesiąc temu #735277 przez vika
tysiiiak ja pierwsze miałam kilkudniowe plamienie po kilku tyg skąpy okres i teraz dostałam niby trzeci raz ale już mega okres teraz już wiem,że to jest to :P

moje niunia też nie przepada za fotelikiem i huśtawką leży jak musi ale jak uśnie to budzi się z krzykiem trzeba ją od razu wziąść inaczej jest straszny wyk w gondoli w łóżeczku czy na łóżku budzi się z uśmiechem widoczne musi jej być niewygodnie :(

11 lata 4 miesiąc temu #735294 przez sisina
Hejka :laugh:

Mój brzdąc też w miare szybko zasypia kąpie go codziennie 19-20 zależy
potem butla mój wypija 150 ml mleka i śpi tak do 4 także ja nie narzekam :)

Srevilla świetnie wyglądasz fajny kolorek :laugh:

Co do okresu to tez miałm przez jeden dzień tylko ale zobaczymy kiedy lawina zejdzie az sie boje moja siostra dostała okres 2 tyg po porodzie i miała powódz normalnie ale najwazniejsze ze bóle brzucha ustały :S :)

Ale u mnie pogoda do bani pochmurno ale może sie przejaśni

Kurde mój małż przywiózł 3 skrzynki brzoskwiń z Hiszpanii masakra kto to poje bedziemy musieli porozdawać po rodzińce

Ale na 4 rocznice ślubu w prezencie pozwilił mi zrobić tatuaż na nodze wkońcu sie doczekałam wiec we wrześniu ide robić :laugh: :lol:

11 lata 4 miesiąc temu #735298 przez munnecabrava
Sisina zrób coś z tych brzoskwin dżemy sloiki zamrozić tez można tylko bez pestki

11 lata 4 miesiąc temu #735301 przez Daarikaa
vika napisał:

Witam moja gwiazda jak poszła spać o 21 tak obudziła się o 8 bez płaczu ale nas zaczepiała oznajmiając,że już nie śpi leżała z nami do 9,30 potem przecierała oczka więc włożyłam ją do łóżeczka przykryłam kołderką z jednej strony dałam pieluszkę z drugiej przytulankę ,włączyłam karuzele i poszłam na śniadanie jak do niej zajrzałam spała jak susełek :laugh:

do drugiego msc kąpałam ją co drugi dzień no chyba,że były upały to co dzień ale od po drugim msc kąpie już co dzień o 20 póżniej karmię i około 21 zasypia sama w łóżeczku,tzn usypia już prawie przy cycu przy zgaszonym światełku tylko mała lampka zanim uśnie odkładam na boczku do łóżeczku otulam mocno kołderką i daje przytulankę i pieluszkę chwilę się siłuje z pieluszką i zasypia :) a pupę smaruje linomakiem A+E JEST SUPER BO BARDZO NAWILŻA NAWET LATEM JAK BYŁO BARDZO GORĄCO SMAROWAŁAM LEKKO FAŁDKI ŻEBY NIE SMAROWAĆ CAŁEJ OLIWKĄ :)
NIE wiem czy pisałam moja po szczepieniu w czwartek lekko płakała waży 5700 62 cm

demoniqe tysiiiak dzięki za info fotoksiążki muszę posegregować zdjecia :huh: znalazłam super promocję odnośnie zdjęć
www.groupon.pl/oferty/special/Fotolab24/...tm_medium=calapolska

vika czy ja dobrze rozumiem ze za 30 zl masz 100 zdjec w standardowym formacie i takich kompletow mozesz zamowicc 10 czyli za 300zl??? :unsure: :unsure:

11 lata 4 miesiąc temu #735306 przez tysiiiak
Alex U nas zasypiania w łóżeczku jest obowiązkowo ze smokiem i przytulanką najlepiej na buzi :) i Kubulek nie może być przykryty jak zasypia bo się rozkopuje i wybudza. Ja nie siedzę przy nim tylko np. sobie siedzę przy lapku i podchodzę tylko włożyć smoka jak wypadł. Jedynie w nocy zasypia bez smoka.

Jednak dziś zasypianie odbywało się wszędzie :/ Taki płacz był że masakra i chyba po godzinie dopiero zasnął w łóżeczku... Kuba chyba czuję, że ja się dziś stresuje :P Bo dziś wychodzimy ze znajomymi na kręgle albo bilard i zostawiamy malca z moją mamą :huh: Niewiem jak to będzie ale już się stresuję go zostawić :( Nie chodzi o to że z moją mamą ale wogóle... Jednak przyda nam się takie wyjście :)

a to ja po fryzjerze :) Jestem trochę zła bo chciałam jakąś niewymagającą fryzurę a tą codziennie muszę prostować :/

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 4 miesiąc temu #735308 przez Domiś91
Tysiak super wyglądasz ;) ;)

My z małżem na święta/urodziny (ja mam 30 grudnia on 2 stycznia) robimy sobie zamiast prezentów tatuaże :) Na szyi pod uchem date urodzenia Tymcia (rzymskimi) w pionie ;) Taki sam chcemy ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 4 miesiąc temu #735309 przez Sevilla
Tysiiak najważniejsze, że ładnie wyglądasz :)

Ja po pewnym czasie zrezygnowałam z krótkich fryzur, bo właśnie trzeba je układać :)

11 lata 4 miesiąc temu #735311 przez KarinaM
Tysiiiak wyglądasz pięknie.

Ja narazie nic nie robię bo wolę związać włosy i mieć spokój.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #735312 przez Sevilla
Domiś nie wiem, jak u Ciebie, ale u nas położna robiła małemu tzw. stulejkę, gdyż ta skórka jest lekko przyrośnieta. Obecnie jak kąpiemy małego skórkę normalnie odciągamy i myjemu fiutka, bo bądź co bądź zbiera się tam taki serek ... fuj ... chyba Tysiiak pisała, że u nich robi się stulejkę koło roku, więc chyba ona musi się wypowiedzieć na temat pielęgnacji takiego fiutka ....

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #735316 przez tysiiiak
Domiś u nas położna kazała jedynie leciutko naciągać w kąpieli żeby umyć ale nic na siłę i to wszystko :) Wiem, że są różne opinie ale szzerze mówiąc ja boję się tam grzebać i zawsze zapominam pediatry zapytać o to :angry:

Dziękuje laseczki za komplementy ;)

11 lata 4 miesiąc temu #735323 przez Sevilla
To dziewczynke które dostały okres po zaprzestaniu karmienia cycuchem. Jak długo czekałyście ... Ja niekarmie już dwa tygodnie, tydzień temu miałam mega płodny śluz, a już dziś od rano kłuje mnie okresowo od czasu do czasu ... i nie mam pojęcia kiedy mogę się małpy spodziewać

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka