BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 4 miesiąc temu #735868 przez anek
u nas leje,pogoda do spania a Lenucha 40min drzemki...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #735877 przez Daarikaa
ja stosuję Calgel ale za bardzo poprawy nie widze, chyba zmienie na kropelki Camilia moze beda lepsze... Moja Klaudia tez tak wpycha raczki ze jeszcze raz tyle ulewa co zwykle... ehh

dzisiaj mnie moje dziecko zadzwilo, zawsze spala w nocy tak po 5h a dzis od 20 do 4:30 :ohmy: oby bylo tak juz codzien hehe ;)

pogoda lipna tylko na siedzenie w domu

11 lata 4 miesiąc temu #735892 przez joasia10015
Daarikaa ile ja bym dała żeby Miki miał choc taką jedna noc-8 godzin spania??? Szokkkkk :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: Życzę ci żeby Dusia spała tak już ZAWSZE :blush:

11 lata 4 miesiąc temu #735897 przez tysiiiak
hejka ;)

My wczoraj na bilardzie wkońcu byliśmy :) Wróciliśmy do domku a tu Kuba spał w wózku :ohmy: Po 20 minutach od naszego wyjscia obudził się, trochę pobawił a potem już tylko płakał i moja mama go wkońcu w wózku uśpiła po 2 godzinach :ohmy: Gdybym wiedziała to pewnie na skrzydłach byłabym w domu ale mama nie zadzwoniła a ja myślałam że sobie słodko spią :cheer:

Dziś rano Kubula obudził się z całą czerwoną buźką i czerwonymi plamami na całym ciele :( niewiem czy to nie od arbuza bo pochłonełam spore ilości :( ale powoli schodzi i już prawie nic nie widać :)
Siusiak i jajeczka już praaawie zagojone :)

My jeszcze nie używamy nic na dziąsełka więc nie pomogę ;)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #735933 przez Gusia
Tak czytam co piszecie o marudzeniu przy jedzeniu i ze to niby na zabki, kurcze to moze i u nas sie zaczyna ????
Hmmm Julka slini sie juz ponad miesiąc i pożera przy tym całe piastki, od kilku dni w dzień przy karmieniu jest marudzenie straszne, niby cycka ciągnie ale jeczy przy tym jakby miała zaraz zacząć płakać i przy okazji jedzenia piastki tez wpycha do buzki :( myślałam ze moze brzuszek boli czy coś ale o zabkach nie pomyślałam.

Dzis Julka w kościele tez była grzeczna , pierwsze 15 min przespala a potem juz uczestniczyła we mszy, nawet rączki składała :)

11 lata 4 miesiąc temu #735948 przez KarinaM
Ja już w domu. U teściowej Irinka spała sobie pięknie od 13:30 do 17:00. Obudziła się tylko na karmienie o 15:00 a potem wstała o 17:00. Teściowa steskniona wzięła na ręce i o 17:45 nakarmiła. Po karmieniu poszliśmy do domku. Mamy do Niej jakieś 10 minut spacerkiem.

Moja mimo że na butli to też marudzi przy jedzeniu. No i je bardzo mało bo tylko 90ml. No i przez to jest szybciej głodna.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #736038 przez Alex_87
My też używamy Calgel ale u nas pomaga, widzę poprawę po posmarowaniu, ale stosuje go dopiero jak mała wpycha rączki do buzi i przy tym zaczyna płakać i widać, że się bardzo męczy, jakoś nie chce nadużywać tych żeli itp.

Moniaaak ja ostatnio słyszę jak Zuzka budzi się w nocy (a ona prawie nigdy nie budzi się w nocy)i w sumie to przez sen bo ma zamknięte oczy wpycha rączki do buzi i widać, że chce sobie ulżyć.

Demonique a u Kubusia widać już ząbki? Czy ma spuchnięte dziąsła? Bo u Zuzy w miejscu dolnych jedynek ma bielsze dziąsła i jak dotykam palcem to czuje taką jakby górkę.

A ja z Zuzką nie chodzę do kościoła bo musiałabym wejść po schodach, jest podjazd dla wózków ale i tak ktoś by mi musiał pomóc, a mąż akurat tak pracuje że nie możemy iść razem :/ wiadomo, że może jakiś dobry człowiek by się znalazł i mi pomógł, ale ja nie lubię się prosić o pomoc.

Dzisiaj jest rocznica poczęcia Naszej Córeczki :cheer: :cheer: :cheer:

11 lata 4 miesiąc temu #736044 przez demoniqe
Alex jak podniosłam mu górną wargę to widać zarys całych jedynek i są białe, więc tuż pod skórką.

U nas w kościele mały śpi pierwsze 30 min, potem guga sobie i ogląda sufit :)

Dziś w nocy przez te ząbki i katar obudził się o 1, nakarmiłam go i położyłam, potem zapłakał o 5:30 więc też nakarmiłam i spał do 9 :) pierwszy raz :)

Przez ząbki jest bardziej marudny w dzień, tzn bawi się bawi i nagle przypomina sobie że go boli więc jęk i łapki do buzi szybko.

11 lata 4 miesiąc temu #736054 przez Olga60
Alex to pewnie łza się w oku kręci ;) , u nas to 8 września będzie rocznica jak zrobiłam test i wyszły II kreski :kiss:

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #736063 przez Alex_87
U nas idą dolne, ale ciężko mi zobaczyć cokolwiek bo Zuza zaraz zamyka buzię albo zaczyna pożerać mój palec :/ Najgorsze jest to, że to może trwać dość długo :( a rano to się budzi z takim krzykiem, trudno jej zasnąć i od 3 dni mam pobudkę przed 5 rano i już spania nie ma za bardzo :(

Olga oj wracają wspomnienia ;) tyle się wydarzyło przez ten rok, że wydaje się jakby to było wieki temu

11 lata 4 miesiąc temu #736157 przez munnecabrava
Hihihi to ja będę najlepsza ja dowiedziałam się dopiero w październiku :P I najlepsze bo z moich obliczeń Magda była dzieckiem cudownego poczęcia bo w dzień teoretycznego zapłodnienia cóż seksu nie uprawialiśmy i "w pobliżu" tego dnia tez nie;). Więc pierwsza data skutkowała by tym że plemniki mego męża to jakieś himery i przzyły sobie we mnie jakieś 8 dni ;) czy 10 :P No albo miałam podwójną owulację ;) i nasze dziecko jest tureckie :)bo spłodzone na wakacjach :P

Moje dziecko wpada w histerie na widok dziadków :P Babcie mogą być ale dziadkowie :P łoooo jakiś horror :P

Kurcze może moja też taka zmierzła przez dziąsełka sprobuje jej coś kupić i posmarować.

11 lata 4 miesiąc temu #736162 przez KarinaM
Witam!
M-brava ja też dowiedziałam się w październiku o ciąży i to późno.

Irina przeszła dzisiaj w nocy samą siebie. Wstała dwa razy o 1:30 i o 4:30. Je mało tylko 60/70ml i dlatego budzi się z głodu. Może to właśnie te zęby? Nie ma apetytu a żołądka nie oszukasz.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #736170 przez sisina
witam w ten ponury i chłodny wrzesień :dry:

jak ja nie lubie takiej pogody :angry:

Mój brzdac przeszedł samego siebie zasnal o 18.40 a wstał o 6 rano sama byłam w szoku najadł sie pogugał i zasnął a ja spijam kawke i jem sniadanie :laugh:

musze na zakupki pomykac bo w lodówce pustki ale musze na męża poczekać bo gdzie umknal :laugh: :laugh:

kurde te zeby sa okropne......moj maly tez gryzie piastki ale nie wiem czy to na zeby...a slini sie strasznie....

od dziś jestem na dietce jogurtowej musze 4 kg schudnac tak postanowiłam :laugh:

ok zmykam do sklepu po zakupy

milego dnia :laugh:

11 lata 4 miesiąc temu #736201 przez KarinaM
Ja też chciałabym schudnąć ale nie mam zacięcia. Zaczynam od dzisiaj znowu ćwiczenia weidera. Może teraz dam radę?

Ja już wyprasowałam koszulę Igorowi. Na 10:00 rozpoczęcie roku. Ja stresa będę miała jutro. Mam nadzieję że Igor da radę i będzie grzeczny.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #736208 przez KarinaM
Joasiu daj znać jak Miłoszek w przedszkolu. Jaka była reakcja rano. No i jak Ty dałaś sobie radę.

Igorek

Irina

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka