BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 4 miesiąc temu #735332 przez vika
Daarikaa wykupujesz kupon za 30 zł i przez rok czasu masz taki cennik ten niżej z grouponem www.fotolab24.waw.pl/p-4/Cennik myślę zę to się opłaca bo bez wyjścia z domu co jest dość ważne dla mnie to najlepszy sposób :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #735362 przez KarinaM
Prezent dla teściowej kupiony. Kupiliśmy Jej torebkę. Sama sobie wybrała bo ja mam inny gust. Pokazałam mężowi jaką może mi kupić na urodziny bo mam we wrześniu.

Tak boli mnie głowa że szok.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #735364 przez tweety
ja mialam dzisiaj jazde z synkiem. nie chcial jesc. a ja zmienilam smoczka z butelce na nowego, stary wyrzucilam a pojechalismy do tesciowej. masakra. darcie okropne ale jedzenie beee. no to pomyslalam ze mam z allegro felernego smoczka bo wydaje mi sie trwadszy niz ten co byl zalozony na butelke. sklep ba szczescie otwarty i kupilam. ale ryk ten sam. wiec tylko musialam mu syczec na uspokojenie i zaczal wtedy ssac. ale spac nie chcial. kurcze... nie chce wiecej takich akcji

pochwale sie, dzisiaj drugi dzien soczku wycisnietego z marchewki, 2ml :) bylo mniam

11 lata 4 miesiąc temu #735366 przez moniaaak
Domis nam tez od poczatku kazali odciagac i tak roblismy. Ale mimo to stulejka ciagle jest.przy ostatnim szczepieniu pediatra zapisala nam masc do smarowania po kapieli. Stosujemy od tyg i zaczyna sie odrywac.

11 lata 4 miesiąc temu #735368 przez moniaaak
Te fotoksiazki z colorandu sa super. Mam juz dwie i teraz na pewno tez zamowimy ze zdjeciami Kacperka

11 lata 4 miesiąc temu #735376 przez KarinaM
Ja pamiętam że Igorowi też smarowalam jakąś maścią i wszystko było ładnie. A potem jak już podrósł to krzyczał i nie chciał. Teraz sam ściąga bo wie że jak idzie do lekarza to doktorowa będzie Mu ściągała i boi się. Ale średnio Mu to wychodzi.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #735380 przez KarinaM

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #735387 przez tysiiiak

No i muszę się pochwalić że po 3 dniach mamy znów kupala :lol: I trochę pożalić, że nawet po 12 dniach nie miał takich gabarytów :X

11 lata 4 miesiąc temu #735388 przez Sevilla
Ach te kupki :)

11 lata 4 miesiąc temu #735395 przez tweety
tysiiiak napisał:

No i muszę się pochwalić że po 3 dniach mamy znów kupala :lol: I trochę pożalić, że nawet po 12 dniach nie miał takich gabarytów :X

hahaha gratulacje

11 lata 4 miesiąc temu #735396 przez anek
hej hej!

Tysiak gratuluje kupki:P

Karina to szacun za codzienne mycie podłogi.ja myje raz w tyg a codzziennie odkurzam.

Sevilla jak przechodziłas na MM, od razu butle dałas czy jakos stopniowo w mniejszych ilosciach.Mam bardzo malutko pokarmu, odciagam laktatorem co 2 godz zeby rozkrecic ale jak narazie nic nie daje.boje sie ze Lenke bedzie brzuszek bolał po mm i neiwiem jak to zacząc.

U nas (tfu tfu)nocki lepiej, za to w dzien masakra,jeczy, marudzi, nic nie pomaga.jak wstanie jade z dziecmi do mamy.

11 lata 4 miesiąc temu #735402 przez KarinaM
Anek ja odkurzam raz w tygodniu. Nieraz zdarzy się dwa razy. Lubię odkurzac ale nie lubię myć później odkurzacza. Mam takiego bezworkowego firmy MPM. Fajnie bo nalewasz wodę i cały kurz trafia do niej ale potem trzeba to wylac i umyć pojemnik i części. Niby szybko się to robi ale jest to następna czynność do wykonania. A wiadomo jak się chce takie rzeczy robić.

A ja chciałam iść puścić totka bo dziś kumulacja i czekam na męża bo robi coś przy motorze. I chyba się nie doczekam. I pewnie zaraz będzie padało.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #735425 przez Sevilla
Anek ja zaczynałam od jednej butli dziennie, po dwóch dniach dawałam dwie, po kolejnych dwóch dniach 3 butle, a po tygodniu przeszłam całkowicie na mm, jak zobaczyłam, że nic mu się nie dzieje. U mnie pediatra polecała Enfamil, gdyż tłumaczyła, że większość dzieci po cycu dobrze je toleruje, a cena jest porownywalna do bebilonu 49zł za 800g :)

11 lata 4 miesiąc temu #735469 przez KarinaM
Irina znowu nie wytrzymała do 19:00 z kąpaniem. Wykąpałam Ją o 18:40 bo był płacz - taka była zmęczona. A to dlatego że spała dzisiaj mało. Rano wstała, zjadła, pobawila się i usnęła około 10:00 ale obudziła się na jedzenie o 11. Jak zjadła to pospala do 14. I już koniec. Jak poszliśmy na spacer to przymknela oczka na jakieś 15/20 minut około 16:20. No i nie spała już ale była spokojna. Tylko że o 18:30 zaczęła płakać i jak wzięłam Ją na ręce to przytulila się i już chciała spać. Więc szybko kąpiel i mleczko ale nawet jeść nie chciała. Przy butli płacz. Zjadła zaledwie 70ml. Znowu dam Jej na spiocha o 23:00 to może wytrzyma do rana.

Mam nadzieję że zacznie więcej spać popoludniu. Bo wychodzi na to że szkoda Jej dnia na spanie a potem nie wytrzymuje długo. Ale z Igorem było to samo. Jak tak dalej pójdzie to przełożę kąpanie na 18:30. Na zimę to może lepiej?

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #735478 przez pauluska
Ja właśnie przełożyłam kąpiel na 18.30 bo też ostatnio był u nas okropny płacz po kąpieli ze zmęczenia i Igunia miała problem z zaśnięciem. Wykapałam ją o 19 butla i odłożyłam do łóżeczka i już śpi :)

Muszę się pochwalić (tfu tfu żeby nie zapeszyć) ale dzisiaj każda drzemka w łóżeczku !!! Oczywiście nie obyło się bez płaczu ale pogłaskałam potrzymałam za rączkę poszeptałam i usypiała :) Mam nadzieję że będzie coraz lepiej. U nas dzień wygląda mniej więcej tak:
6-7 pobudka i mleko
8-9 drzemka
Po drzemce deserek
10.30 mleko
11-13 drzemka
13 obiadek marchewka
tutaj próbuję wprowadzić spacer bo do tej pory były po 17 ale dzień już coraz krótszy
16- mleko ale będzie kaszka
17-18- drzemka
18.30 kąpiel
19.00 mleko i spanko
(napisałam tak szczegółowo za jakiś czas wrócę do tego i zobaczymy co się pozmieniało ;) )

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka