BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #734340 przez tysiiiak
Domiś Jak jest słoneczko to pół biedy :) skontaktuj się z lekarzem :)
Ja miałam zalecenie dawać wit. D od początku a K od 8 doby do 3 msca więc już daję samą D.

Pauluska bardzo mi przykro z powodu alergi :( mam nadzieję, że po wdrożeniu tego wszystkiego co zaleciła lekarka będzie już tylko lepiej :kiss:

Ja też dałam d... Bo jak Kubuś nie robił kupki to mu żadziej pampersa zmieniałam i ma siusiaka i jajeczka odparzone :( Teraz smaruje mu Alantanem i jest już mała poprawa i oczywiście częściej zmieniam i wietrzę a przemywam wodą albo rumiankiem. Mam nadzieję, że szybko się tego pozbędziemy :huh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #734341 przez anek
pauluska napisał:

Sinlac bezglutenowy jest i bez mleka krowiego więc dlatego.

Aha., z tego co pamietam to jest b kaloryczny, ale moge sie mmylic.mialam synka niejadka dodawalam mu sinlac do mleczka.

11 lata 4 miesiąc temu #734347 przez Gusia
To prawda ze w Anglii nie dają dzieciom wit D3, ja sama kupiłam ale tez podaje dopiero tydzień , miałam problem zeby kupic, wiec poszłam do polskiego sklepu i zamowilam. Teraz tu było dużo słońca wiec nie dawalam, ja podaje 1 kropelke wieczorem, mam nadzieje ze dobrze.

A Wy ile podajecie swoim maluszkom ????

11 lata 4 miesiąc temu #734364 przez Olga60
Gusia zalecenia do vit D to 400j.m, więc ja mam w kapsułkach i to wyciskam bezpośrednio do buzi. Musisz przeczytać na słoiczku ile jedna kropla zawiera tych jednostek.

11 lata 4 miesiąc temu #734367 przez Olga60
Ale to aż dziwne, że w pochmurnej Anglii nie zalecają podawania vit D

11 lata 4 miesiąc temu #734385 przez tysiiiak
Ja też daję w kapsułkach więc nie pomogę ;)

eMek przyniósł z pracy grzybki (sporo prawdziwków i kozaki) właśnie się suszą mmmm co za zapach :)

Kubula jak dziś zasnął o 17 to obudził się o 20 opendzlował cycocha tylko go przebrałam i śpi dalej... ciekawe co będzie robił w nocy :unsure: :dry:

11 lata 4 miesiąc temu #734415 przez Domiś91
Wychodziłam na spacery :) Tysiak ja mam takie same zalecenia jak ty..
Cóż jutro pójdę do pediatry dowiem się co i jak :) Poprawiłyście mi humor, dziękuję wam :) Ale dobrze ze jesteście inaczej bym zwariowała :silly: Tymuś ma szczęście że ma takie super ciotki :D
Dobrej nocki wam życzę :*

11 lata 4 miesiąc temu #734426 przez Olga60
Nadchodzi zima! Karmie przed chwilą małą w sypialni, patrzę, a tu po podłodze zap...a taki wielki czarny Włochaty pająk, ku...a mać!!! Szybka akcja męża i wylądował w kiblu, ale teraz ich będzie coraz więcej z tych pól, okropne :ohmy:

11 lata 4 miesiąc temu #734429 przez tysiiiak
olga współczuję widoku tego obrzydlistwa :( silna babka z ciebie bo ja bym już nie zasnela ...

Czas spać :) dobrej nocki bez częstych pobudek dla was a w szczególności dla moniaaka i joasi :*

11 lata 4 miesiąc temu #734436 przez joasia10015
Włochaty czarny pająk??? Znam to-i niestety czasem je w domu spotykam B)
Miki zasnął o 22;00 ciekawe jak długo pospi ,ja sie wykąpałam ,mój M.poszedł uspic Miłka i miam przyjsc do żonki...a tu ciszaaaa-pewnie zasnał razem z nim ;)
Domiś nie denerwuj sie -tak jak piszą dziewczyny-na pewno nie zrobiłaś synusiowi szkody :blush:
m-brava gratuluje podpisania kredytu -tyle sie denerwowałaś a widac nie potrzebnie :blink: :side:
tysiaaak tobie też spokojnej ,przespanej nocki -moja ZAPEWNE taka nie będzie -ale dam rade ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;)
Dziewczyny apropo zmieniania pieluszek (tysiaaak pisała że Kubuś odprzył siusiaka ...to tak jak MIki ,ale już jest lepiej)-to ile wam schodzi w nocy a ile w dzien?
Zmykam spac bo dziś ciezki dzien mam za sobą-skonczylismy w koncu pokój Miłka i jestem w sumie zadowolona-jeszcze kilka gadzetów i będzie GITARA :lol:
Kurde dziewczyny Wy sobie nawet nie wyobrażacie jak sie stresuje przedszkolem Miłka :S :S :S :S :S :S :S :S :S :S :S :S :S :S :S :S :S :S :S :S :S :S Mój mały synuśśśś mamuniiii :blink: :blink: :blink: :blink: :blink: Achhh ciężkie chwile przede mną :huh: :dry: :blink: :S
Dobra mykam-papapapapapapapaaaa B)

11 lata 4 miesiąc temu #734439 przez joasia10015
Jeszcze apropo wit.K+D to niby jest do 3 msc.a po tylko K tak??? Bo MIki ma 3 msc.i 3 dni a ja mam jeszcze kilka sztuk K+D i tak sie zastanawiam czy kupic jutro już samą K czy dac mu tamto do konca-co myslicie???Chyba nic mu sie nie stanie jak przez pare dni przyjmie K+D prawda????? :unsure: :unsure: :unsure: :unsure: :unsure:

11 lata 4 miesiąc temu #734447 przez joasia10015
marynarka a co u ciebie??? Widzę często że nas czytasz ,ale nic nie piszesz-mam nadzieje ze wszystko ok. :blush:
Kurcze tyle dziewczyn nam umknęło po narodzinach malenstw :( Szkoooda :(

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #734449 przez Gusia
Joasia po 3 miesiącu to raczej sama witD, ale niech potwierdza inne dziewczyny bo moze sie mylę .
Tu wit K dają w zastrzyku po porodzie, oczywiście jak sie chce, bo to nie obowiązkowe a w przychodni jak powiedziałam ze chce podawać witD to spojrzeli jakbym z księżyca spadła :/
Zerknelam na opakowanie i jest napisane ze 1 kropla-500 j.m,kurcze a Wy piszecie ze według pediatry to dzienna dawka to 400 j.m, mam nadzieje ze ta kropla to nie za dużo :/

11 lata 4 miesiąc temu #734450 przez munnecabrava
Po 3 msc tylko d. Domis spokojnie ja wcale nie daje . Każdy lekarz ci powie inaczej mnie najpierw kazała jedna. Później moją fajna pediatra alergolog powiedziała że mam ograniczyć jak jest słońce bo mogę przedawkowac. I teraz nową pediatra powiedziała że z witaminami nie ma ci przesądzać.

11 lata 4 miesiąc temu #734462 przez KarinaM
Witam z rana o 6:30.

Nocka spokojna. Irina stękała w nocy i budziłam się więc o 4:30 dałam Jej mleczko. Myślałam że pospi dłużej. Ale nie. Właśnie stęka w łóżeczku. Nie płacze więc niech poleży trochę.

Igorek

Irina

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka