BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 4 miesiąc temu #733682 przez demoniqe
vika ja korzystałam z empikfoto.pl i z colorland i z fotojokera fotoksiązek, ale one z reguły są drogie. Najlepiej jest sszukać promocji na groupon.pl

Bo normalnie fotoksiążka kosztuje cię 150 zł a z grouponem jakieś max 50 zł.

Ja zawsze przez groupon kupuję fotoksiążki,a wiem, że terazn na grouponie jest jakaś oferta na fotoksiążkę.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #733688 przez tysiiiak
Vika Foto książkę zrobisz za darmo (jedyny koszt to 20 zł za przesyłkę) tutaj: familyservicephoto.pl/dziecko wpisując kod podany na stronce PLFAMILY5. Co prawda książka nie jest duża bo 20x20 cm ale za taką kase :D ogólnie na głownej stronie są jeszcze inne promocje :)

11 lata 4 miesiąc temu #733689 przez lili91
Hej Dziewczynki.

Jestem jestem i wcale nie zamknieta m piwnicy. Otoz jak mowilam poszlam na rozmowe wygarnelam wszystko , juz myslalam ze nic z nas nie bedzie. On zaczol ze mna normalnie rozmawiac przepraszac itd. Przystalo na moich warunkach. Pozniej myslalam czy dobrze zrobilam zostajac ale przeczytalam tu na forum posta jednej z Was ze moze jest o co walczyc itp i tak pomyslalam ze musimy zawalczyc o siebie o dziecko o rodzine. Narazie przeciez sie docieramy. Jestem dobrej mysli. Moj teraz bardzo sie stara widze to.

A i z tego wszystkiego pomimo ze karmie piersia dostalam okresu .
Moja Dama od dwoch dni kupki nie robila, dalam kropelki i czekam na efekty.
Martwilam sie z glowki nie podnosi a tu dzwiga ostatnio bardzo wysoko i ladnie

Siostra juz w domu ale musi lezec bo szyjka sie skraca.

Powiem Wam ze po tym wszystkim co ostatnio przezylam nerwy mi przeszly i jestem innym czlowiekiem. Najszczesliwsza mama na swiecie. Corcia kazdego dnia daje mi wiele szczescia.

11 lata 4 miesiąc temu #733690 przez moniaaak
Dziewczyny ja niedługo zacznę chyba na rzęsach chodzić... :(
Mały pierwszą pobudkę zrobił sobie przed północą, a potem było już tylko "lepiej"- co 1- 1,5. No mówię Wam masakra i to nic nie pomagało tylko przystawienie do piersi, bo inaczej był wrzask. Najlepsze było to, że pociumkał trochę i spał...
A o 6.00 już oczy jak 5 zł i śmiech, ale wziełam go do piersi i zamknęłam oczy. Jak zobaczył, że śpię to on też zamknął.
Ale po 7.00 już była pobudka, pobrykał 1,5 i teraz zasypia w łóżeczku.
I pomyśleć, że narzekałam jak się budził w nocy 2-3 razy. To teraz mam za swoje- budzi sie 7 razy ;).

Ja nie wiem jak to jest. W dzień je co 2-3 godziny, częściej nie bardzo chce, a w nocy nagle mu się na apetyt zbiera?
Próbowałam rady Demonique, żeby przed wieczorem go więcej karmić, ale nie bardzo chce.

11 lata 4 miesiąc temu #733692 przez moniaaak
Ja też fotoksiążki zamawiam na grouponie, wychodzi to bardzo przyzwoicie:)

Lili fajnie, że się zaczyna układać- trzymam kciuki:)

11 lata 4 miesiąc temu #733697 przez tweety
pauluska napisał:

tweety a Ty jakie mleko teraz podajesz ?

my na Nutramigenie. po bebilonie pepti nie robilw ogole kupy wiec male juz hardcorowy. na szczrscie pije je ze smakiem

11 lata 4 miesiąc temu #733701 przez KarinaM
Poszłam do banku zmienić dane bo zmieniłam dowód i rozmawiałam z koleżanką która tam pracuje. Okazało się że rok temu urodziła synka ale niestety miał bardzo poważną wadę serca (brak lewej komory serduszka) i zmarł następnego dnia. Urodził się 15 a 16 zmarł. Boże jaka to tragedia dla matki. Nawet nie wiedziałam co Jej powiedzieć oprócz "współczuję". Biedna popłakała się a ja razem z Nią.

Dziewczyny nie narzekajmy że nasze dzieci wstają w nocy. Niech to robią. Najważniejsze że żyją.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #733704 przez lili91
A o co chodzi z ta fotoksiazka? Bo ja troche nie w temacie jestem.

11 lata 4 miesiąc temu #733711 przez tweety
lili, cudnie ze zaczal sie starac. trzymam kciuki żeby mu dlugo tak zostało.

u mnie Kacper ostatnie noce też jakaś masakra. budzi sie od 22 co godzine albo częściej i musze go od nowa usypiac. nie robie butli bo i tak w dzien duzo je wiec dostajd tylko o 2 i potem o 7. no ale w nocy praiwe nie śpię bo szkrab jest niespokojny, zupelnie nie rozumiem czemu, normalnie dosypial bez problemu do 1 w nocy i potem po 5 sie budzil, a dzisiaj co godzina. kurde.

11 lata 4 miesiąc temu #733722 przez anek
dziewczyny moze dzieciaki przechodza jakis skok, bo u nas to samo z nocami.nieiwem co jej sie stało.
Moniaaak u mnie tak samo w dzien je co 3 godz a w nocy co chwile do cycka , ale nie to ze jest głodna bo wypije troszke(nienaje sie tak normalnie) i za 1,5 dalej to samo.stawiam na skok albo jakas silna chęc przytulenia do mamci.

Lili no wkoncu sie odezwałas.trzymam kciuki zeby chłopina sie opamietał i zebyscie z córcią były szczęsliwe.

demonigue zaczynasz od soczków rozszerzac diete? ja myslałm o marchewce najpierw.
ooo to juz masz tego mleczka.ja nie mroze, chyba nie mam az tyle zeby jeszcze cos sciagnąc.

Pauluska to doktorek niezły!napisz odpowiedni komentarz w necie.a moze spróbuj najpierw jakeis mleko HA czy to juz od razu trzeba pepti.

My dzisaj jedziemy z synkeim na zakupy szkolne.Młoda zostaje z moją mamą, mleczko sciagne.mam nadzieje ze sobie poradzą.

Synek mowi do mnie"mamo a dlaczego wszedzie sa Twoje włosy?"
Dziewczyny czy przy karmieniu piersia moge brac jakis skrzyp czy tego typu specyfiki, zostane niedługo łysa.

11 lata 4 miesiąc temu #733733 przez anek
aaaa Tysiak miałam Ci napisac..ja od paru dni zamiast chleba/bułek jem wase i codziennie jem jabło i Lena juz 2 razy zrobiła po 2 dniach kupke, sama bez wspomagaczy.moze cos w naszej diecie jest ze im tak cięzko z tymi kupkami.

11 lata 4 miesiąc temu #733760 przez moniaaak
u nas z tym spaniem się popsuło od szczepionki.
A może to i skok rozwojowy?

Już zastanawiam się czy to też nie od tego, że zaczęłam jeść smażone?
A teraz już drugą godzinę śpi, ale w końcu jest dzień!!. Jak mu się pory dnia przestawią, to dopiero będzie czad :)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #733761 przez KarinaM
A moja koleżanka robi takie torty:

http://https://www.facebook.com/?ref=tn_tnmn#!/photo.php?fbid=497040520388222&set=a.363712233721052

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #733762 przez KarinaM
Coś nie mogę wkleić.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #733775 przez pauluska
My dajemy HA i alergia jest :(

Tweety Twoja mamą jest pediatrą ? Dawała Ci receptę na Bebilon Pepti na 100 % czy ze zniżką ? Moja stwierdziła że muszę do alergologa i jakbyś mogła się dowiedzieć od mamy czy u tak małych dzieci robi się testy alergiczne bo już różne opinie słyszałam i dzisiaj jedziemy do alergolog do Lublina jestem już tak zestresowana całą sytuacją :(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka