BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 4 miesiąc temu #733495 przez pauluska
Uhhh ja do tej pory nie mogę ochłonąć tu bada dziecko a do męża niech pan przyjedzie też (mąż ma katar sienny) bo to się skończy astmą no mówię wam co za facet !!! Jutro jedziemy do Lublina do jakiejś Pani Doktor którą poleciła znajoma mam nadzieję że jutrzejsza wizyta coś wniesie.

Moja Bidulka usnęła z obolałymi rączkami :( Ale na domiar złego jeszcze dziąsła zaczęły nam dawać w kość jakie maści/żele używacie ?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #733506 przez KarinaM
Pauluska a patrzyłaś w internecie czy są jakieś opinie o tej doktor co do Niej jutro jedziecie?

Co do maści na dziaselka ja narazie nie używam. Irina pcha wszystko do buzi i ślini się ale dziasla są normalne.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #733516 przez pauluska
Patrzyłam niby ok ale o dzisiejszym "lekarzu" też nie były złe ale teraz każdy dookoła mówi mi że przed pierwszym rokiem nie robi się testów !!!

11 lata 4 miesiąc temu #733547 przez moniaaak
ja się ostatnio dowiedziałam, że przed czwartym rokiem życia nie określa się grupy krwi, bo może się zmienić. Dziwiłam się czemu Kacperek nie miał określonej i tak powiedzieli w laboratorium.

m-bravapowodzenia z tym kredytem. Trzymam kciuki:)

Jestem dziś z siebie dumna- zdążyłam dziś posprzątać w domu, zrobić dwa obiady, najpierw mężowi bo szedł do pracy, a potem sobie. I jeszcze z małym na spacerze byłam.

Nie pisałam Wam chyba, że wczoraj byłam u fryzjera, ścięłam dość sporo włosów i moje dziecko mnie trochę chyba nie mogło poznać, bo robił przestraszone miny, dopiero jak zaczęłam do niego gadać, to się zaczął uśmiechać:)

11 lata 4 miesiąc temu #733548 przez moniaaak
Pauluska powodzenia. Mam nadzieję, że ten lekarz Wam pomoże :)

11 lata 4 miesiąc temu #733554 przez KarinaM
Moniaaak mi mówili że do 6 m-ca dziecko może mieć grupę krwi matki a potem inną-swoją. My Igorowi robiliśmy w 6 m-cu życia przed operacją i miał A RH+. Teraz mieliśmy Mu zrobić przy pobieraniu krwi na badania TSH ale mąż był i zapomniałam Mu przypomnieć. Ja mam A RH+ i mąż też ma A RH+więc Igor mógł mieć albo A RH+ lub 0 RH+.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #733555 przez tweety
kacper dzisiaj odsypia szczepienie. moze tak samo bedzie mial w nocy. byloby idealnie. tymczasem nie mam pewnosci wiec uciekam spac razem z nim.

pauluska, masakra ten lekarz, dobrze ze zmieniasz i szkoda wydanej na niego kasy
m-brava, zobaczysz jeszcze bedziesz te historie ze smiechem opowiadac a teraz zycze cierpliwosci, na pewno sie uda.
Kubusiowi gratulacje kupki, u mnie jest codziennie na szczescie. raz staralam sie wrócić na zwykle mleko to reakcja natychmiastowa bol brzucha i brak kupki. wiec wierze pauluska ze i wam mleko dla alergikow pomoze

dobranoc!

11 lata 4 miesiąc temu #733638 przez munnecabrava
Moja harpaganica dała nam dzisiaj w kość do 1 w nocy budziła sie co pół godziny, później co godzinę i od 5 już nie spi;)

Leje misie ... stękaa wierci się pokauje mi że chce siadać o nenene moja PAnno :P

Paula będzie dobrz takie ewnementy lekarskie się zdarzają, proponuję obsmarować szanownego lekarza internecie a jak masz czas możesz napisać do izby lekarskiej :)

Drastyczne ale ja uważam że takie cos trzeba zgłaszać.

11 lata 4 miesiąc temu #733641 przez KarinaM
A moja dzisiaj przespala całą noc i wstała o 6:15. Ja obudzilam się jak zawsze i 2:30 ale Irina smacznie spała więc ja też poszłam spać.

Moja też niestety jak jest na kolanach lub w lezaczku to prostuje nogi i podnosi dupę jakby chciała wstać. Już tak od dwóch dni. W lezaczku muszę już koniecznie zapinac. Przekreca się tylko na boki. A może zacznie przekrecac się na brzuch? Wątpliwe ale możliwe.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #733648 przez pauluska
tweety a Ty jakie mleko teraz podajesz ?

11 lata 4 miesiąc temu #733649 przez munnecabrava
Moja to samo Karinko kiedyś jej nie zaięłam i poszłam tylko po buteke przychodze patrze a ona schodzi z lezaczka tak se przestraszyłam że sobie coś zrobi ze nie ma zmiłuj się zapinamy ostro :)

Chcemy pyzulinie kupić taą huśtawkę z ikei www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S19809351/

jak będziemy robić remont to od razu zamontujemy

i zdecydowałam się na jednej ścianie zrobić fototapetę

allegro.pl/fototapeta-na-wymiar-safari-f...nne-i3495576951.html
16 drzewo :)

11 lata 4 miesiąc temu #733653 przez KarinaM
M-brava mi podoba się i huśtawka i fototapeta.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #733668 przez Daarikaa
mbava extra te tapety, chyba zgapie od Ciebie ;)

Klaudia jak zwykle o 6 pobudka a teraz kima z tata w lozku, wiec mam czas na poczytanie:)

wczoraj na spacerku spala 2,5 godz az bylam w szoku... przeszlam cala wioche a ona nadal spala, wiec przycupnelam na podworku i czekalam az ksiezna sie zbudzi z wieeelkim glodem hehe :silly:

babka przyslala mi menu na chrzciny musze je troszke zmodyfikowac bo dala tam 7 przystawek :ohmy: co ona mysli ze tam wodka bedzie sie lała hehe :lol: :lol: zamiast tego wole jakies dobre ciacho :laugh:

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #733669 przez tysiiiak
M-brava fototapeta super :) odrazu ożywi pokoik :) no i huśtawka wypas :) sama bym taką chciała :D Madzia będzie miała frajdę ale największą jak będzie miała z 2 latka :P podejrzewam, że to będzie jej ulubione siedzisko z widokiem na sowy :D

U nas nocka do d.. Kuba chyba myśli, że w nocy mamusia z chęcią się będzie "bawić" :P w efekcie gada sobie do śpiącej mamusi :P
Teraz leży i ugniata mi boczki swoimi stópkami :lol:

11 lata 4 miesiąc temu #733679 przez demoniqe
my dziś mieliśmy pobudkę o 6:07 wielkim a guuuu, oczywiście zrobił kupę więc się rozbudził i nie chciał już spać :) chciałam zabrać małego na wieś z racji remontu u sąsiadów ale mamy dziś wymianę wodomierzy od 10 do 19 więc muszę być w domu. Nastawiłam więc Kubie radio głośno i jakoś śpi swoją pierwszą drzemkę :)

Pauluśka przestraszyłaś mnie z tym AZS bo Kuba ma koło łokcia taką małą suchą plamkę. Mam nadzieję, że to nie to.

Anek obawiałam się strasznie jeść wszystkiego bo pamiętam jeszcze kolki mimo że dawno minęły :) no ale w sumie od 22 września wprowadzam soczki więc niech się mu żołądek przyzwyczaja że mama je wszystko.

Mam już zamrożone 600 ml mleczka i zamrażarka mi się skończy niedługo :)chyba do mamy wywiozę bo ona ma 2 lodówki.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka