- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Demoniqe moja zabawek nie chwyta ale szczypie. Nie zawsze ale jak dorwie kawałek ciała przy karmieniu to skubie i szczypie.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
Heh moja mała też szczypie, ale to tak, że mam strupki na cyckach od wbijania pazurków, a jak złapie za szyję to mam ochotę krzyczeć robi to tak mocno.
A co do chwytania zabawek, to strasznie się wkurza na łuk z zabawkami do leżaczka, bo nie może dosięgnąć, a z kolei mam jeszcze drugi łuk taki przenośny, ten z kolei dosięga ale zabawki chce brać do buzi więc też się wkurza bo do buzi już nie da się włożyć
Ja też chciałam takie chrzciny z samymi chrzestnymi, ale mieszkamy w jednym domu z rodzicami i moim rodzeństwem, więc nie wyobrażam sobie ich nie zaprosić, więc w sumie wyszło 17 osób a to tylko nasze rodzeństwo i rodzice. Uważam, że chrzest to taka "impreza", że nie wymaga zapraszania gości albo niewiadomo jakich przyjęć, więc w zupełności rozumiem te osoby które zapraszają tylko chrzestnych więc Joasiu nikt Cię tu napewno nie potępi
Dzisiaj zrobiłam małe zapasy deserkowo-słoiczkowe, akurat u mnie w sklepie była promocja, że drugi słoiczek Bobovity za pół ceny, więc kupiłam jakąś marchewkę z jabłkiem, bananem, coś tam z brzoskwinią i owocami leśnymi, trochę tego wyszło. Do tego kupiłam pierwszą łyżeczkę dla Zuzki Noo strasznie ciekawa jestem jak to będzie, ale cierpliwie czekam to skończenia 4 miesiąca
Tysiak i co z tą kupą Kubusia? Bo nie wiem czy pisałaś?
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
A w Rossmannie kupiłam jej gryzak rybkę, bardzo fajny bo łatwo go chwycić z każdej strony, więc jej go podaję do rączki, ona go chwyta i od razu do buzi ładuje
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wiecie co myślałam że dziś oszaleję, próbowałam ją uśpić przed południem, śpiewałam 40 min kołysanki, przeczytałam trzy bajki, no myślałam, że gęba mi odpadnie, a ona i tak walczyła ze snem. zazwyczaj trochę jej pośpiewam i usypia, a dziś no masakra jakaś.
Poza tym chyba przesunę godzinę kąpieli z 20 na 19 albo 19.30, bo od 19 strasznie mi zaczyna marudzić i już tylko czekanie na kąpiel, zobaczymy o której się będzie budzić jak zacznę ją wcześniej kąpać.
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
Ja też przesunełam kąpiel o pół godzinki i jest oki
Kubuś łapię gryzaki i grzechotki tylko jak mu podam do rączki a tak to raczej bije zabawki jak coś wisi, czasem uda mu się złapać
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Na szczęście prawie wcale nie płakała, tylko musiałam jej wymyślać jakieś zajęcia jak tylko zaczynała się nudzić.
Ja usypiam mała w leżaczku, wiem wiem, że to nie jest za dobre, ale wystarczy, że bujnę kilka razy i już kima, później ją przenoszę do łóżeczka albo wózka. Ostatnio też zasypia w wózku, a w łóżeczku to tylko wieczorem. w dzień raczej nie ma szans na zaśnięcie w łóżeczku, chyba kojarzy jej się tylko z nocą
- alexa_
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Nie pamiętam jak długo Kuba nie robił kupki.
Ale jak mi Julka nie zrobiła przez 4 dni to dzwoniłam do mojej położnej (bardzo fajna babka) mówiła ze jak na piersi to nic nie podawać jeżeli puszcza baki i robi siusiu. masować brzuszek i zrobic kąpiel jak sie preży.
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
Ja kąpie tak ok 18.30 a zasypia dopiero o 20 ale jak później kąpałam to był płacz a teraz trzeba poprostu pozabawiać Kubulka tak do 19.40 zje i śpi
Dobranoc
- Olka!
- Wylogowany
- budujemy zdania
Dz
- joasia10015
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Któraś pytała o teściową Hmmmm-temat rzeka,ale z grubsza to nie mamy kontaktu -właśnie o chrzest poszło (ale to był jej pomysł że mamy zaprosic samych chrzestnych wiec to ona ma problem -nie JA )Ja sie cieszę-gdybym miala zaprosic swoje rodzenstwo,rodziców,małża brata i teściów to byłoby jakieś 20 osób ,a tak na spokojnie-chrzest,potem na obiado- kolacje do restauracji a po tym na torcika i ciacho do domku -posiedzimy ,pogadamy -Miki bedzie ochrzczony i o to właśnie chodzi.Do tego ja będe spokojniejsza
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Nie wiem czy będzie dobry bo głowa mi pęka. Już w nocy jak wstałam do Iriny na karmienie to wzięłam proszek ale niestety dużo nie pomógł.
- munnecabrava
- Wylogowany
- gadatliwa
- Nie można?? A właśnie, że można!
Poszłabym do jakiegoś lumpka odprężyłoby mnie może wertowanie po ciuchach
U mnie na chrzcinach było 10 abo 11 osób ale to tylko dlatego że rodzice 2 + drudzy rodzice 2 + mój brat 1+ brat męża 1+ plus chrzestna z narzeczonym. No i my
Nie wiem czy wam pisałam ale dalej czekam na kredyt najgorzej że zostało tylko potwierdzenie mojego zatrudnienia .... a mieli dwa złe numery ....masakra, na pieczątce byl numer do firmy ale stary który notabene działa ale ta dziewczyna widocznie na urlopie Skorygowaliśmy zobaczymy czy dzisiaj ogarniemy temat ale to i tak pewno jeszcze trochę czasu a w pt mija nam termin zapłaty ciekawe czy nam drugi raz przedłużą;/
Heh a może facet Lili ją zamknął w piwnicy dobra wybaczcie słaby żart ;P