BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 4 miesiąc temu #732098 przez anek
Tysiiak u nas tez problem kupkowy.jak Lena nie robi 4 dni to dajeczopek I po nim juz idzie.po tylu dniach kupa jest zielona, mazista I straaasznie smierdzaca.przedwczoraj zrobila I wczoraj tez I zupelnie inna jest kupka dgy 1dzien tylko nie robi.
Mojej znajomej corcia tez nie robila po 10 dni kupki I pediatra tez powiedział ze tak moze byc na cycku izeby nie panikowac.

Moja mala je co 3 godz a czasami nawet co 3, 5.

Dzisiaj sie baaaardzo prężyła przy jedzeniu.myslalam ze te dolegliwości brzuszkowe minął po 3msc a ttu dalej są.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #732134 przez Alex_87
Tysiak te rurki są w aptece po 30-40 zł, ale tak jak któraś napisała, skoro termometr nic nie zdziałał to rurki też nie pomogą, bo to w sumie daje ten sam efekt ;) więc nie ma sensu żebyś wydawała pieniądze.
Moja robi kupkę 3-4 razy dziennie,chyba jej się jeszcze nie zdarzyło żeby nie zrobić kupy przez cały dzień. A śmierdzące są czasem straaasznie, nie wiem czemu, przecież jem mniej więcej to samo ;)

No i na dziąsełka polecam ten Calgel, rano myślałam że może to przypadek że Zuza się uspokoiła po posmarowaniu, ale wieczorem dwa razy przetestowałam i momentalnie przestała marudzić. Echhh przez pierwsze 3 miesiące kolki ją męczyły, teraz zęby. Bidulka moja mała :(

11 lata 4 miesiąc temu #732210 przez KarinaM
Dzień dobry jeżeli może być taki o 6:20. Irina już drugi dzień wstaje o 6:00 i oczy ma jak 5 zł i nie zamierza spać. Teraz zjadła i drzemie mi na rękach ale ciekawe co będzie jak odloze do łóżeczka.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #732212 przez KarinaM
Wypiła mleczko i poszła spać dalej. Zobaczymy do której. Ja też idę jeszcze pospać.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #732214 przez munnecabrava
Karinko moja też :) 6 i koniec :) Ale ja ją zostawiam w łóżeczku bo sobie guga i się sama bawi a jak już wkroczę do akcji to nie wróci spowrotem do łóżeczka. Ale 19 -6 z jedną pobudką na jedzenie to myślę że dobry wynik :)Kurcze 2 4 miesiacu powinno się dzieciorkowi zwiększyć posiłki a moja tak ulewa ale też mam wrażenie że jej to nie wystarcza co jej daję. A póki co mam czas na kawkę :D

Wczoraj byliśmy zbadac w końcu bioderka wszystko ok Magda była zafascynowana Panem doktorem :)

Ktoś pisał że dziecko bardziej ulewa po soczkach mnie też się tak wydaje obie eksperyment teraz nie daję jakieś 2-3 dni bo moja też niespokojna była bardzo miej spala w nocy może poczekam jeszcze tydzień albo dwa :)

Tysiak na kupkę sprbuj soczek jabłkowy bo na dzieci ma działanie przeczyszczające trochę :)

11 lata 4 miesiąc temu #732231 przez KarinaM
Wstała o 7:15 i już nie myślała o spaniu więc przebralysmy się już 2 razy bo mimo że zjadła o 6:00 to i tak ulała że trzeba było przebrać. Moja nadal je mało bo 100/130ml co 3/4 godziny. Tzn małe porcje ale widocznie tyle potrzebuje. Także moja też ulewa. Pamiętam że Igor jeszcze więcej ulewal i trwało to do 9 m-ca. A potem jak ręką odjął. Ale do tej pory jak coś ma na żołądku to wymiotuje bez problemu.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #732264 przez Olga60
M-brava to ja pisałam i póki co od dwóch dni pije tylko mleko i przestało się z niej lać!!! Oczywiście zawsze po godz jakiś serek wycieknie ale jest tego troszkę.

Karina moja w końcu przeszła na większą porcję a jest już to 130ml, więc też to mógł być powód ulewania. Zobaczymy, na razie przerwa w soczkach, a za parę dni dam łyżeczkę obiadku tj marchewka z ziemniaczkiem.

11 lata 4 miesiąc temu #732267 przez KarinaM
Moja Glizda mała pospala tylko 15/20 minut bo braciszek obudził bo jak to ma w zwyczaju zaczął krzyczeć. Tragedia. Zdążyłam powiesić pranie i zmyc kawałek podłogi. Ale młoda zjadła i jak Ją położyłam to zamknęła oczka i dała mamie zmyc podłogi w całym domu. Jak zmylam to panienka obudziła się ale widzę że śpiąca więc nie ruszam Jej i zamyka oczka. Pewnie usnie sama. A ja idę odpalic kompa i poplacic rachunki.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #732307 przez tysiiiak
Kubulek dał mi dziś pospać do 9.30 i gdyby nie sąsiad debil, który postanowił sobie powiercić to byśmy spali dalej :( Dziś już za późno żeby lecieć do pediatry chyba że na chore ale broń boże !
Dałam mu wczoraj 3 łyżeczki jabłuszka ze słoiczka oczywiście więcej wypluł niż zjadł :P i zobaczymy może to go ruszy :) z tym jabłuszkiem to był wyjątek i teraz czekam na rozszerzanie diety z kolejną porcją :)

11 lata 4 miesiąc temu #732359 przez Olga60
No i zaczęłam prać ciuszki małej z naszymi w normalnym proszku i wlewam nawet trochę płynu do płukania. Już nie mogłam patrzeć na te niepodopierane ubranka, szczególnie te białe gdzie przy szyjce po ulewaniu żółte ślady zostawały. Te płyny dla dzieci do bardziej przeplukuja niż piorą moim zdaniem.
Mam tylko nadzieje, że malusia nie dostanie uczulenia.

11 lata 4 miesiąc temu #732371 przez alexa_
Hej dziewczyny.
Malutka miała dzisiaj jedna pobudkę kolo 4.

Mam pytanie do dziewczyn karmiacych piersią. Czy są jeszcze wśród was dziewczyny które nie dostały okresu?
bo ja caly czas wyczekuje i barka jakichkolwiek oznak.

11 lata 4 miesiąc temu #732377 przez KarinaM
Coraz większa cisza u nas na forum. Mam nadzieję że nie damy mu umrzeć jak zrobiły to mamy czerwcowe?

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #732382 przez munnecabrava
Moją pyzę coś boli nie wiem jak jej pomóc chyba brzuszek ale nic jej nie dawałam... ale taak krzyczała 2 h ją uspokojałam... teraz padła ale śpi i stęka....

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #732390 przez alexa_
munnecabrava Moja niunia tez czasami tak krzyczy i sie pręży az padnie. i zazwyczaj jak sie przespi, to jest juz ok. No i jak sie obudzi to czesto robi kupke.
Mam nadzieje ze i twojej pomoże.

11 lata 4 miesiąc temu #732394 przez vika
moja tez jest dziś bardziej marudna,sama już nie wiem co jej jest :(

czekamy na kuriera sprzedałam juz leżaczek a zamówiliśmy huśtawkę mam nadzięję ,że się ssprawdzi ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka