BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 4 miesiąc temu #731589 przez demoniqe
sylka gratulacje! my z mężem byliśmy ok 7 lat razem i pamiętam jak dziś jak jechaliśmy na spotkanie ze znajomymi w pierwszy dzień świąt od moich rodziców a w drugi dzień świąt mieliśmy być u jego rodziców. Ględziłam mu że znów wszyscy będą pytać kiedy ślub jak w każde święta :) zatrzymał nagle samochód, wysiadł z auta, powiedział że coś się zepsuło i na środku zasypanej śniegiem drogi mi się oświadczył :) także na spotkanie pojechaliśmy zaręczeni. Miał się podobno oświadczyć następnego dnia :) jesteśmy już 11 lat razem :)

malutki dziś w nocy obudził się wcześnie na jedzenie bo o 2 ale zasnął i wstał dopiero o 6:30. Zauważyłam że jak robi kupę rano tak koło 5 lub 5:30 to nie może zasnąć bo mu lekko na żołądeczku :) a jak zrobi przez sen i się nie wybudzi to jest super :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #731592 przez KarinaM
Bracia ze swoimi pociechami

Dwie siostrzyczki.

Igorek

Irina

Załączniki:

11 lata 4 miesiąc temu #731603 przez Alex_87
M-brava a czemu się nie zaręczyliście? :) w sumie jak się jest kilka lat razem to może i wszytko jedno czy się człowiek zaręcza w końcu co to zmienia, ale jednak to już taki wyższy level :D nie dziewczyna tylko już narzeczona :D ja byłam strasznie dumna z bycia narzeczoną :D nawet z miesiąc po ślubie czasem mi się myliło, że mam już męża a nie narzeczonego ;)

A Zuzka dziś wstała o 4:30 i nie myślała o spaniu, tylko płakała :/ posmarowałam jej dziąsła jakimś żelem na ząbkowanie i trochę jej przeszło. A teraz pożera swojego Tolka Banana ;)

11 lata 4 miesiąc temu #731608 przez munnecabrava
No bo jak okazało się że jestem w ciąży od razu przeszlismy do gadania o ślubie i jakoś tak nie przyszło do głowy mojemu lubemu że może bylo by mi miło.

No ale przecież ring na palcu to ni jest najważniejsze a mam drugi ślubny :) I tak powinnam o tym myśleć :)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #731612 przez tysiiiak
A ja nadal kwitnę jako dziewczyna :P Ciekawe kiedy mój M. ruszy tyłek po pierścionek ? :P Już mi kiedyś obiecywał ale coś tam nie wyszło i tak temat został zapomniany :dry:

Kubula od wczoraj też więcej ulewa :/ co chwilę mu się leje albo chlusta z buźki :( no i mamy dziś 10 dzień bez kupy mimo włożonego czopka w sobotę :huh: Puszcza takie śmierdzące bąki że szok :/ poczekam jeszcze ze 2 dni i znów wybiorę się do pediatry.

Kubula dostał wczoraj m.in. taki fajny wałek do raczkowania z lidla :) podobno są tam jeszcze inne fajne zabaweczki :) dziś się wybiorę zobaczyć :)
Tak teraz patrzę i dużo fajnych rzeczy :) np. termometr do ucha/czoła za 50 zł albo stanik do karmienia za 25 :) www.lidl-pageflip.com/pl.html?kid=ehvXc1
Właśnie zauważyłam że oferta była do wczoraj ale może coś tam się ostało jeszcze :(

11 lata 4 miesiąc temu #731640 przez alexa_
U mnie tez nie bylo super romantycznych zareczyn.
Po tym jak okazalo sie ze jestem w ciazy zaczelismy sie zastanawiec kiedy slub czy przed czy po narodzinach. Zdecydowalismy ze przed. I poprostu kiedys przy moich rodzicach dostalam pierscionek. " TYlko przekazuje bo juz sie zgodzilas" malo romantyczne to bylo.

Co do kolderki to zaczelam od kilku dni uzywac. Po tym jak wyjełam z łóżeczka Julke bardzo zimną. troche sie wystraszylam ze sie przeziebi przez to. ale nic sie nie dzieje.
z pod kolderki sie tak nie rozkopuje jak z kocyka.

11 lata 4 miesiąc temu #731662 przez Daarikaa
alex a jaki zel uzywasz? moja juz tak szaleje z tymi dziaselkami ze tez musze zaczac cos uzywac...

dzisiaj niunia je na obiadek zupke jarzynowa ciekawe jak jej posmakuje:) najbardziej lubi soczki jablkowe a z deserkow to bananka:)

Karina sliczne ksiezniczki :)

ja narazie przykrywam kocykiem

u nas zareczyny odbyly sie tak: recznik, morze, zachod slonca, serce ulozone z kamieni z naszymi inicjalami i pierscionek achhhh bylo milo :) ale to juz 5 lat temu (pospieszyl sie z tym hehe )

11 lata 4 miesiąc temu #731692 przez moniaaak
U nas Kacperek już od dawna śpi pod kołderką, mniej się z niej odkopuje.

tysiak nie wiem czy coś jeszcze Lidlu zastaniesz, bo ja byłam pierwszego dnia tej promocji i już prawie nic nie było. Po termometrach została tylko cena, udało mi się kupić tylko dresiki( i tak już ostatnie).A nie była jakoś późno, tylko około południa.

U nas noc dziś jak zwykle, kilka pobudek. Nawet już nie liczyłam :)

11 lata 4 miesiąc temu #731704 przez Alex_87
Darika ja używam narazie Calgel. Mąż kupował i podobno tańszy od Camili i lepszy. Nie wiem ile w tym prawdy, ale jak małej posmaruje to czasem się uspokaja, więc chyba daje radę.
Swoją drogą ciekawe kiedy ujrzę pierwszy ząbek, bo już od miesiąca z przerwami ma jazdy z tymi dziąsłami :dry:

Zuzka też śpi pod kołderką, w sumie to od początku pod nią śpi i jest ok, ale u nas w sypialni w nocy jest chłodniej.

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #731714 przez Domiś91
Dziewczyny oto fotka mojego męża jak bym malutki :) Jak zobaczyłam to zdjęcie to pomyslałam ze to mój synuś... jednak cały tatuś!! NIestety :( moze po mamie charakter chociaz bedzie miał.. :D
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 4 miesiąc temu #731719 przez pauluska
Dziewczyny a dzieciaczki Wam już zjadają całe porcje zupki chodzi mi o słoiczek czy gotujecie ? Bo Iga to na razie tylko mieli językiem i się denerwuje że chce mleko hehe.

Zamówiłam sukienkę na chrzciny:
shop.mango.com/PL/p0/mango/wyprzedaz/suk...&m=&ts=1377508827174
Chciałam taką czerwoną ale wykupili mi sprzed nosa :(

11 lata 4 miesiąc temu #731720 przez Alex_87
Domiś no rzeczywiście, wykapany tatuś :) U mnie jest to samo, porównywałam i moje zdjęcia i męża z okresu dzieciństwa, Zuzka to cały tatuś :) ale podobno w ciągu pierwszego roku dziecko bardzo się zmienia i może później być podobne do mamy :)

Gdzieś słyszałam, że dzieci jak się rodzą są podobne do ojców, żeby nie było wątpliwości kto jest ojcem, tak to sobie natura wymyśliła :cheer:

11 lata 4 miesiąc temu #731740 przez Domiś91
ja jeszcze nie daje nic prócz piersi. I nie wiem kiedy można zacząć... muszę podejśc do pediatry i wypytać :)

11 lata 4 miesiąc temu #731752 przez Olga60
Moja też ostatnio zaczęła bardziej ulewać, a nawet zalewać i nie wiem czy to nie przez wprowadzanie nowych produktów, więc na razie robię jej przerwę.

Co do spania to zapatulona w rożku a w nocy dodatkowo nakrywam kolderka bo otwieram drzwi na taras i jest fajnie zimno.

W lidlu mojej na kupiłam że hej, 4 pary sztruksow w różnych kolorach i rozmiarach, dresik fioletowy, 2 paczki body z długim rękawem :lol: mi się udało bo byłam ok 9 rano

11 lata 4 miesiąc temu #731775 przez alexa_
Dziewczyny mam głupie pytanie.
Czy wasze bobaski puszczają śmierdzące bąki??

Bo moja niunia od kilku dni i mam wrażenie ze chce matke za czadzić. nie wiem czy sie tym martwic. na razie dostaje tylko cyca. a ja nie jadłam nic nowego.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka