BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 4 miesiąc temu #731812 przez tweety
ja teraz juz pod dwoma kocykami i maly nie marznie. nie mam kolderki u rodzicow wiec 2 tygodnie musi tak wytrzymac. jutro idziemy na szczepienie i podajemy soczek marchwiowy w piatek zeby go najpierw poobserwowac po szczepieniu.

u mnie Kacper zaczal gadac. wczesniej cos tam gaworzyl ale trzeba go bylo motywowac. a od kiedy ma 3 miesiace gada jak najety w kapieli, przy odbijaniu, na przwijaki, do zabawek. no uwielbiam to!

kurcze, chcialabym juz miec tego lekarza za soba i moc powiedziec rodzinie. jestem twraz w takim zawieszeniu, słucham jak tata mowi o 2 wnuku w 2015 bo za rok to za wczei sie stresuje jak zareaguja. i w ogole sama nie czuje tej ciazy, po kryjomu lykam kwas foliowy. no masakra jakas. juz chyba wole sie tlumaczyc czemu tak wczesnie niz udawac ze nic sie nie dzieje. dobrze ze sie super czuje...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #731814 przez Olka!
Kiedy te dzieciaki z tego ulewania wyrosną...........
Ja dzisiaj wkurzona baaardzo!!!Budujemy dom tzn już stoi i chyba spotkamy się w sądzie z naszym wykonawcą to jest jakaś masakra!!!Mam już dosyć jak bym mogła jeszcze raz decydować wolała bym kupić dom w stanie surowym i tylko po swojemu go wykończyć!!!
Dziewczyny te które karmcie piersią jak często jedzą Wasze maluszki bo moja ostatnio wariuje dużo rzadziej je tak co 4 godziny!!Nie wiem czy mam się martwić!!

11 lata 4 miesiąc temu #731867 przez tysiiiak
My też mamy śmierdzące bąki i chyba przez ten brak kupy :(:( masakra jakaś z tą kupą. Dziś chyba podam mu 2 łyżeczki jabłuszka ze słoiczka może go ruszy bo czopek nic nie zdziałał :(

Domiś rzeczywiście identyko :P :woohoo: spokojnie ja też się pocieszam że dzieci się jeszcze 5 razy pozmieniają :)

Kuba je w dzień równo co 2 godziny chyba że ma dłuższą drzemkę jedną i myślę czy nie za często :unsure:

11 lata 4 miesiąc temu #731878 przez alexa_
tysiiiak u nas są kupki codziennie rano. A bąki cały dzień masakra troche.

11 lata 4 miesiąc temu #731891 przez munnecabrava
Którąś pisała że dziecko juz 10 dni kupy nie zrobiło to bardzo niedobrze 7 dni to maximum .

11 lata 4 miesiąc temu #731938 przez Olga60
Tysiiiaknie czekaj tyle, tylko pędź jak najszybciej do lekarza, przecież Twoje dziecko może dostać zatrucia organizmu, kupa to nic innego jak toksyny. Co w tych biednych jelitkach musi się dziać :(

11 lata 4 miesiąc temu #731939 przez moniaaak
Jak byłam w szpitalu, to Paweł przywiózł mi swoje zdjęcie z następnego dnia po urodzeniu. Kacperek był jego kalką. Teraz najczęściej mówią, że wykapany tatuś, ale niektórzy widzą podobieństwo do mnie. Ale ja tam nie wiem.

Bylismy dziś na kontrolnym USG brzuszka. Okazało się, że to poszerzenie w lewej nerce było wynikiem niedojrzałości układu i wszystko jest ok:) Ulga.

U nas z tą kupką różnie. Ostatnio raz na kilka dni. A bączki czasami cuchną, ale najczęściej ich nie czuć.

Kacperek je dość często, czasami nawet częściej niż co 2 godziny.

11 lata 4 miesiąc temu #731969 przez tysiiiak
Ale ja byłam z nim u lekarki i powiedziała że tak może być do 12 dni :ohmy: Ale mimo wszystko i tak jutro się wybiorę bo to nie jest normalne :/ chyba muszę zmienić pediatrę!
Niby prucz braku kuoy nic się innego nie dzieję, brzuś mięciutki i bąki idą ale kuuuurde :ohmy: :unsure:

11 lata 4 miesiąc temu #731976 przez Olga60
A wkladalas termometr, może spróbuj wpuścić trochę wody przegotowanej, taka mini lewatywka :huh:

11 lata 4 miesiąc temu #732017 przez tysiiiak
Termometr wkładałam mierząc tempkę i nic. Dziś znów włożyłam czopka i nic. Grzebałam tak lekko patyczkiem do uszu posmarowanym oliwką i nic. Sama się boję lewatywkę taką zrobić narazie. Jutro pójdę do pediatry niech ona coś zaradzi. A gdzie kupowałyscie te rurki Windi? Może jeszcze tym jutro rano spróbuje? :unsure:

11 lata 4 miesiąc temu #732024 przez vika
witam :)
Sylkaaxgratuluję :kiss:

moja gwiazda też zaczela coraz więcej ulewać i dziąsełka też dają się nam we znaki coraz bardziej w nocy tak bardzo gryzie rączki aż ją slychać w drugim pokoju szkoda mi jej bardzo :angry: mąż właśnie pojechał coś kupić mam nadzieje,że dziś będzie lepiej.

co do zaręczyn to też nie mialam :angry: mamy tylko cywilny i tak jakoś spontanicznie to wyszło 3 tyg przed porodem w poniedziałek wpadliśmy na taki pomysł we wtorek wzieliśmy sie za papiery a w sobotę byl ślub :) ale ja dalej czekam na zaręczyny mój bardzo chce kościelny i wiem żę jeszcze będę miała zaręczyny :lol: no chyba,że się rozmyśli przez te moje hormony :laugh:
Tosia też wykapany tatuś wlaśnie niedawno przeglądaliśmy zdjęcia i mała wykapany tata ale to było wiadome od samego początku bo jak się mala urodzila to byla wypisz wymaluj czysty dziadek no jak dwie krople heheee taka brzydulunka :silly: a mąż do taty podobny :laugh:

ja małą już od kilku dni przykrywam kocykiem a na to becikiem bo jeszcze u babci jesteśmy i nie mamy tutaj kolderki.
my w piątek mamy szczepienie a w środę krew i mocz Brrrrr aż mnie nosi jak trafie na tą samą babę co nie umiała Tosi żyłki znaleść to ją chyba wyklne.....

11 lata 4 miesiąc temu #732027 przez vika
tysiiiak w aptece dostaniesz te rurki są drogi bo u nas za 10 szt 40 zł nie wiem czy Ci pomogą jeśli termometr nie zdał egzaminu bo rurki bardzij mają za zadanie wydobycie gazów i kupki przy okazji może najpierw idz do lekarza a póki co zrób masaż brzuszka

Jeśli zdrowy, dobrze się rozwijający i przybierający na wadze maluch robi kupki co kilka czy nawet co kilkanaście dni, to mówimy o tzw. bezresztkowym trawieniu. Wynika to z innego sposobu trawienia mleka ludzkiego niż wszystkich innych pokarmów. U dziecka karmionego wyłącznie piersią wypróżnianie się raz na kilka dni jest zupełnie normalne. Podobnie zresztą jak i kilkanaście kupek w ciągu jednego dnia. Proszę tylko pamiętać, że taka kupka jest na ogół bardzo duża, ma mazistą konsystencję, oraz że dziecko, które wypróżnia się rzadko, może puszczać bardzo smrodliwe bąki. Jeśli niemowlę wydaje się cierpieć z powodu tych gazów, to można mu masować brzuszek.

11 lata 4 miesiąc temu #732030 przez vika
dzisiaj byliśmy z malą na pierwszej wycieczce na Jasnej Górze było święto i msza uroczysta i bardzo głośno a Tosia pół mszy robiła podkówki d póki nie zasnęła orkiestra organy i trąbki a mala nie wiedziala co się dzieje :) za rok chyba pójdziemy naa pielgrzymkę prawie cala rodzina mojego M chodzi i chyba się skusze jest jakoś tak inaczej i czlowiek myśli o czymś innym niż na codzień
dziś M mnie zaskoczył tak bardzo jemu zależało by jechać tam z nami a on taki szatanek był :)

11 lata 4 miesiąc temu #732033 przez tysiiiak
To by się zgadzało bo jak w piątek zrobił ostatnią kupkę to była właśnie taka maziasta i ciągnąca jak plastelina.

11 lata 4 miesiąc temu #732060 przez demoniqe
Ktoraś pytała co ile je dzidziuś na cycku. Mój Kuba je co 3 godzinki w dzień a w nocy nawet co 7.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka