BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #734203 przez pauluska

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #734213 przez Olga60
Jeju Pauluska to straszne co dopadło malusią :( bidulka, Tobie też współczuję bo wyobrażam sobie jak to przeżywasz. A jeśli mogę zapytać (bo sama mam córeczkę) skąd to zapalenie pochwy?

11 lata 4 miesiąc temu #734219 przez pauluska

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Co do spacerów u nas też jeden wielki ryk jak wkładałam Niunie do gondoli musiałam przejść z 5 min aż usnęła ale przez 5 min taki wrzask ludzie się obracali za nami, ale zainstalowałam już spacerówkę i będziemy się wozić w niej na płasko mam nadzieję że spacerki staną się przyjemnością :)

11 lata 4 miesiąc temu #734230 przez KarinaM

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #734242 przez pauluska
Oj trzeba, trzeba Doktorka pyta czy kaszle Mała ja że czasami jej się zdarza ale myślałam że to po jedzeniu a to się okazuję że od alergii !!! Teraz to ja będę przewrażliwiona ehhh

11 lata 4 miesiąc temu #734272 przez KarinaM
M-brava gratuluję podpisania kredytu.

A moja młoda zjadła po kąpieli i poszła spać. Cieszę się bo dzisiaj mąż wyjechał do Białegostoku. Wróci jutro więc nie ma tragedii. Ale mogłam spokojnie dać Igorowi kolację i teraz czas na kąpiel.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #734278 przez moniaaak
Pauluska powodzenia z Igulą... teraz z tą alergią to jakaś masakra. Ja mam, mąż ma i stąd duże prawdopodobieństwo, że Kacperek też będzie miał.

Kurczę on też kaszle dość często i kicha... pediatra powiedział, że to od cofającego się mleczka, ale cholera wie.

Uśpiłam małego, poprasowałam, powiesiłam pranie i lece posprzątać kuchnię. Potem tylko mycie i spać... zobaczymy na jak długo ;)

11 lata 4 miesiąc temu #734280 przez Domiś91
m-brava gratulacje i powodzenia na nowym :D

KUrde dziewczyny az mi sie chce plakac.. zapomniałam małemu dawać wit D.. od 3 tygodni :( Czytalam ze to powoduje krzywice i ze pierwszym objawem niedoboru jest potliwośc głowki. I maly jak ssie to mu się głowka poci :( :( :( Myślicie ze jesli zaczelam znowu podawac i bede to robic systematycznie to się unormuje?? Matko jestem przerazona :( :(:( co ze mmie za mama ;( :( :( :( :( :( :( :( :(

11 lata 4 miesiąc temu #734288 przez sylkaax
Ulala dawno mnie nie było zaległości sporo ale M. miał urlop to korzystaliśmy.Adrianek znowu ma problem z kupą zmieniliśmy mleko dobrze było przez kilka dni i problem powrócił ;( Idziemy 4 września do pediatry to zobaczę co wymyśli..Może to problem tego żelaza które dostaje..

11 lata 4 miesiąc temu #734305 przez anek
Pauluska dobrze ze juz Malutka jest przebadana.wiesz co masz robic, wdrozyzz to wszysko w zycie I bedzie git.teraz musi juz byc tylko lepiej.a czemu masz dawac sinlac? To jest chyba dl niejadkow zeby troszke przybraly na wadze.

U nas spacery sà różne, czasami godzine Lenucha lezy i oglada wszystko a czasami po 15min płacz, wtedy najczesciej przewracam ją n boczek i usypiam.

Kurde ja tez mam juz dosć ost 2dni.MAła jest bardzo marudna.
Ciekawe jakabedzie noc

11 lata 4 miesiąc temu #734315 przez pauluska
Sinlac bezglutenowy jest i bez mleka krowiego więc dlatego.

11 lata 4 miesiąc temu #734317 przez anek
Domis ja bym skontaktowala sie z pediatra.moze trzeba teraz wieksze dawki dawac.sama niewiem. a wit.k dawałas?teraz bylo lato sloneczko ktore uwalnia wit d to moze nie bylo az takiego zapotrzebowania.musisz pogadac z lekarzem.

Sylax tak tak zelazo powoduje duuuze zaparcia.

11 lata 4 miesiąc temu #734324 przez Domiś91
anek, dawałam wit K. Poprostu zamuliłam się i myslalam ze po wit K już nie trzeba podawać w ogóle :( A dzisiaj zaglądam do szafki no i znalazłam opakowanie wit D z karteczką od 3 miesiąca do 2go roku zycia :( :( :( czyli 20 dni nie podaje mu witamin :( :( :( :( jestem załamana, boje się ze przez moją głupote mu coś będzie ;( :(

11 lata 4 miesiąc temu #734327 przez pauluska
Domiś nie martw się !!! W Anglii w ogóle nie zalecają wit. D co prawda moja koleżanka dostała ochrzan bo u jej synka podejrzewano krzywicę ale 3 tyg to nie tragedia ! Lato było, dużo słońca więc Tymuś na pewno nie ma niedoborów.

11 lata 4 miesiąc temu #734329 przez tweety
dominis jak wychodzilas na spacery, a bylo piekne lato, to dawka wit d jest juz wystarczajaca po 10 min spaceru. ja tez, jak maly byl jeszcze na piersi, nie podawalam wit d jak tylkp bylam na spacerze. a to rada mojej mamy pediatry. przedawkowanie nie jest dobre. mysle ze nie zrobilas krzywdy. podawaj teraz jak nie ma slonca i przestan sie martwic!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka