BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 3 miesiąc temu #757673 przez Alex_87
Ja jeszcze bez okresu...To już ponad rok :D i wcale mi nie brakuje :cheer:

Rany dziewczyny kupiłam tą Fridę i dopiero teraz się okazało ile smarków moja córka miała w nosie :ohmy: dobra rzecz ten aspirator :D

Miłej nocki :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #757702 przez joasia10015
Ewelinczok fajnie że sie odezwałaś :) Miło by było gdyby więcej majóweczek sie odezwało :)
No to pewnie tylko JA w tym gronie śpię z Mikim :unsure: :cheer: :blush: Można powiedziec że pierwsze spanie wieczorem (do pierwszej pobudki)Miki śpi z łóżeczku sam ale jak już sie zaczynają pobudki to biore go do siebie bo ja nic innego bym w nocy nie robiła tylko siedziała i karmiła :dry: Dlatego biorę go do siebie i prawie nieswiadomie karmię co 2 godziny (czasem co godzinę ) Chyba musze przeczekac te gorsze noce i poczekac aż bedzie sie budził raz czy dwa -wtedy mogę wstawac do łóżeczka -ale nie teraz kiedy je 5,6 razy :S
Jestem ciekawa jak moja ,,blizniaczka,,moniaaak -śpi z Kacperkiem czy nie??? Znając nasze bardzo podobne doświadczenia -pewnie tak????? Jka tam kochana ?
Acha ja karmie cycusiem i nadal okresu BRAK :side:

11 lata 3 miesiąc temu #757704 przez Ewelinczok
Ja bez Fridy sie nie ruszam... :O

Myślałam że jak karmię to nie dostanę @ a tu niespodzianka:( moze to bylo tylko takie jednorazowe :P. chociaż wiem że nie jestem w ciąży - Tyle dobrego

11 lata 3 miesiąc temu #757752 przez KarinaM
Ja dzisiaj ledwo żyję. Irina wstała na mleko o 5 i już nie myślała spać. Położyłam Ją w łóżeczku ale tak gadała że nie dało rady spać. Zrobiłam więc śniadanie dla Igora do szkoły i do domu. Położyłam się i starałam się nie zwracać uwagi na Jej guganie. W końcu usnęła i ja też. Ale już się nie wyspalam.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Igorek

Irina

11 lata 3 miesiąc temu #757762 przez Sevilla
Alex_87 hahaha ja Was wszystkie z okresem przebije :silly: :silly: :silly: :silly:

Maksior nauczył się przewracać z plecków na brzuszek i co przewracam go na plecy to on za chwilę na brzuchu ląduje ...

11 lata 3 miesiąc temu #757768 przez demoniqe
nooo ja też wczoraj zaliczyłam seksik :) mój mąż mówi że nie zdąży spojrzeć nawet na brzuch bo uwielbia moje "nowe" piersi :) i zbyt go absorbują żeby cokolwiek mu przeszkadzało :)

a co do tego, że w dzień zero seksu bo dziecko marudzi, czy się przebudza???? u nas wręcz przeciwnie, wróciliśmy ostatnio w niedzielę z kościoła, mały drzemał jeszcze w gondoli, ale zaczął się wybudzać, więc go bach do łóżeczka i mówimy pogugaj sobie chwilkę i poszlimy do sypialni :) noo i się działo :) nawet guganie Kuby nam nie przeszkadzało :)

Dziś na 10 idę do pracy, przychodzi niania do Kuby a potem mam pożegnanie w kolejnej firmie pracownika a wieczorem disco z mężem i w sobotę rano fryzjer bo w niedzielę chrzciny u kuzynów :)) będzie się działo! lecę się szykować, trzeba jakoś wyglądać w pracy!

11 lata 3 miesiąc temu #757770 przez alexa_
Cześć nocka taka sobie jak to ostatnio bywa. pobudka o 2 i 4:30 no i o 6:30 już jestesmy na nogach.

Sevilla braku okresu zazdroszcze:P mimo że mój jeszcze nie przyszedł. Już sie boje że mnie zaleje.

11 lata 3 miesiąc temu #757771 przez demoniqe
poza tym Kuba wstaje od dwóch dni o 6 !!! :(( myślę, że to dlatego, że robi wtedy kupę i się rozbudza. Ecchh czemu nie o 7.

11 lata 3 miesiąc temu #757775 przez pauluska
A moja Iga pokochała łóżeczko :D noce od 19 do 7 i w dzień 3 drzemki a czasami 4 ojj do luksusów mnie córa przyzwyczaja oby się jej nie odmieniło :D

11 lata 3 miesiąc temu #757787 przez tysiiiak
Hej :*
Nocka hmmm... dwie pobudki na przytulaska :) tylko go wziełam i odleciał spowrotem a trzecia o 3 na jedzonko i o 5 też jedzonko już u mnie w łóżku i pospaliśmy do 8 :) ale nie musiałam katarku ściągać i teraz też nie ma :) tylko coś pokasłuje :( ma taki kaszelek hmm brzmi jakby był wymuszany i czasem tak myślę bo potem udaje, że kaszlę i się śmieje no ale chyba nie udaje kaszlu 4 miesięczne dziecko ? :P

11 lata 3 miesiąc temu #757792 przez moniaaak
Tu Joasiu Cię zaskoczę- nie śpię z Kacperkiem (już ;) ). Na początku sypiał z nami lub, często braliśmy go nad ranem do łóżka, ale mama nas nastraszyła jak to mój najmłodszy brat miał kilka lat już i po każdym przeniesieniu do łóżeczka z powrotem dreptał do nich... aż sobie ojciec musiał kupić drugie łóżko, bo on tak się rozwalał.
Najbardziej rozwaliła mnie opowieść jak budziła się z jego nogami na głowie...

Tak, tak Joasiu- pół nocy spędzam w fotelu :(.
Ale dzięki temu mogę swobodnie "spać" później, wcześniej budziłam się zesztywniała, bo bałam się ruszyć.

Demonique... nie narzekaj. Dużo bym oddała, żeby mały budził się o takiej godzinie... ale budził się raz.

11 lata 3 miesiąc temu #757798 przez moniaaak
tysiiiak u nas po katarku też pojawił się kaszelek, to prawdopodobnie dlatego, że ta wydzielina spływa mu do gardła i musi odkaszlnąć.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #757803 przez Gabi31
Hej Dziewczynki:) Siedze tu i Was czytam regularnie, ale jakoś brak czasu by napisać, bo wtedy Polcia robi się bardzo aktywna, jakimś dziwnym trafem:)
Dziekujemy za zyczenia, normalnie nie wierze, że to już 5 miesięcy mineło...

Poogladałam fotki, dzieciaczki śliczne każdej z osobna...a jak rosną.

Moja Pola jest leniuszkiem...nie chche obracac sie naboki i nie wiem czy juz powinnam sie martwić czy nie :( co prawda nieraz sie obracała a teraz nie chce...jak ja sama obróce na bok to szybko sie sama obraca na brzuch i z brzucha na plecy też nie ma problemu, więc nie wiem co o tym sadzić :( a i wczoraj obracała się na brzuchu wokół własnej osi, tak pełzała fajnie :)

W Realu jest promocja sloiczków Gerbera: ale tylko Indyk z dynią i ziemniaczkami po 5 miesiacu...za 2 zl, zakupiłam zapas, dziś wypróbujemy, ciekawe czy bedzie mlodej smakowało...

Od poniedziałku ciepłe sweterki, dresiki , bluzy, body i rajstopki w Lidlu...sweterki w gazetce bardzo mi się podobają :)

Sevilla- jeszcze raz gratulacje :)

Tysiak- saneczki super;) musze Poli takie kupic

demoniqe- powodzenia w pracy :)

Alex- u mnie Frida przyjaciólką od początku :)

Polci też się odmienilo, chodzi pozniej spac, nie zasypisa od razu...ostatnio po kapieli "padła" mi na rękach przy karmieniu, wlozyłam ja do lozeczka, a ona po 20 minutach pobudka i smiechy, radosne guganie, okrzyki. Chyba się dziewczynce coś z drzemką pomyliło...i tak sobie gugała, spac nie chciała, w końcu usnęła na rekach w telewizyjnym...po godzinie...
A i budzi sie o 7:00 juz nie o 9:00, ale nie narzekam, na prawde :)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #757810 przez moniaaak
Gabi wszystkiego najlepszego dla Poluni, szybko zleciało. Coś przegapiłam to wczorajsze wydarzenie... :(

11 lata 3 miesiąc temu #757813 przez Alex_87
Moje dziecię też pokasłuje, ale była badana ze trzy razy i pediatra mówi, że wszystko jest ok. Podejrzewam, że to od nadmiaru śliny i trochę z katarku, a czasem tak jak Tysiak napisała zdarza jej się specjalnie zakasłać ;) ale podobno dzieci w tym wieku lubią naśladować dorosłych tak czytałam i mogą zakasłać specjalnie :D

Joasiu a może Mikuś budzi się tak często bo z nim śpisz? I wie, że może liczyć co chwilę na świeże jedzonko? :) przyzwyczaił się i je mniej a częściej?

Jejku mam zakwasy od zabawy z własnym dzieckiem, Zuzka uwielbia jak się jej robi samolot, albo jak leżę na plecach i podnoszę ją w górę i w dół na rękach, normalnie ciężarki niepotrzebne. zaczęłam nawet sama jej wymyślać różne podnoszenia to przy okazji i brzuch ćwiczę jak robię jej coś jak kołyskę :D

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka