- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- munnecabrava
- Wylogowany
- gadatliwa
- Nie można?? A właśnie, że można!
Ale mnie wczoraj wkurzyła koleżanka bo mówie jej że ja do roku nie zamierzam młodj gotować bo nie mam zaufania do tego co kupię w warzywniaku jak bym miała swoje warzywa to by było inaczej.
A ona do mnie że jak mogę dawać taki syf jak słoiczki dziecku i że to w ogóle nie jeest badane i tam pełno chemiii, nie miałam siły się z tym sprzeczać ... bo moje argumenty nie trafiały;/ ale zobaczymy jak bedzie miała dziecko:)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- pauluska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A ja wpadłam na pomysł. Piszę pamiętnik w formie listów do Iguni. Stwierdziłam że ten czas tak leci szybkoooooooooo za chwilę pół roku kiedy to minęło ja się pytam ? Te chwile już nigdy nie wrócą a wszystko będzie na papierze będzie się miło do tego wracało
- Daarikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
nocka super pobudka o 4 na szamanie a potem do 7:30 teraz ma pierwszą drzemkę
Pola śliczniuchna!!
mbrava nie przejmuj sie takim gadaniem. Ta ekologia to jest tak naprawde patykiem po wodzie pisana bo: kto mi powie ze w ziemii na ktorej jest uprawiana teraz "ekologiczna " zywnosc nie leży jakieś zdechłe zwierzę, nie latają tamtędy samoloty itp....
Pauluska dobry pomysł z tym pamietnikiem , napewno milo po latach bedzie sobie powspominac. Fakt ten czas leci stanowczo za SZYBKO :/
- Daarikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Byl temat o wymuszonym kaszlu, dzisiaj Klaudia tez tak kaszle tyle tylko ze bardzo czesto i boje sie zeby nie pomylic sie z prawdziwym kaszlem, Jak to jest u was??
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
- Otrzymane podziękowania: 36
Co do ciąży chyba się oswoiłam z myślą, teraz zapisać muszę się na badanie. Kupiłam kwas foliowy, na wszelki wypadek acard (tak jak w ciąży z Maksem) i mam nadzieję, że tym razem obędzie się bez zastrzyków z heparyny ... Z ćwiczeń zrezygnowałam, zastąpię je spacerami z Maksem, no i z dietki nie zrezygnuje, bo oczywiście skomponowałam ją z wielu warzyw i owoców oraz grillowanego, duszonego oraz gotowanego na parze mięsa A wesele przesunie się z lipca na wrzesień i też będzie dobrze. Teraz będę musiała uważać by tyle nie przytyć, by być sprawniejsza dla Maksa, no i żeby było łatwiej mi dla drugiego malucha ...
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
No właśnie takie gadanie, że słoiczki to sam syf itd, a marchew ze sklepu to gdzie rośnie? Może przy autostradzie taka prawda, że teraz to niczego nie można być pewnym Ja zamierzam dawać słoiczki póki mała nie będzie jadła całych porcji, bo tak jest wygodniej.
U nas noc taka sobie, już dawno takiej nie było, najpierw nie mogła usnąć, później o 3 jedzonko :/ Mam nadzieje, że te pobudki tylko chwilowe.
Dziś byliśmy na usg brzuszka i na prawym jajniku Zuza ma jakąś zmianę, lekarz nie był pewien co to, może to tylko kawałek jelitka bo mała była po jedzeniu. Mamy to skontrolować za jakiś czas.
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Mi pediatra powiedziała, że mogę spokojnie podawać warzywa i zupy jarzynowe i tak zamierzam, jest doświadczonym lekarzem i chyba wie co mówi. Chociaż póki co to nie wyszłam poza jabłko i marchewkę . Jabłko uwielbia, otwiera dzioba szeroko:)
I tak jak któraś pisała- każda robi jak uważa:).
Wczoraj chciałam dać Kacperkowi mm na noc... i wypił 10 ml i do piersi się garnął.
tysiiiak jakie Ty mm dajesz?
Co do skarpetek-grzechotek. Jak je założę to punktem honoru mojego dziecka jest ściągnąć je jak najszybciej .
W nocy dziś "tylko" 4 pobudki, ale wczoraj położyłam się wcześniej i dziś troszkę lepiej.
Mnie też włosy wyłażą garściami. Dużo ich mam, więc bardziej wkurza mnie to, że są wszędzie. I zrobiłam sobie nową, krótsza fryzurkę, a i tak non stop mam związane.
Ostatnio jak byłam na paznokciach to kosmetyczka polecała mi odżywkę Wax, ale nie wiem- nie próbowałam.
- munnecabrava
- Wylogowany
- gadatliwa
- Nie można?? A właśnie, że można!
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
- Otrzymane podziękowania: 36
- pauluska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Moja Iga to Anioł nie dziecko ostatnio właśnie o 9 wstała z drzemki i do tej pory sobie leży i się bawi sama. Nocki dalej o 19 do 7 żyć nie umierać
Dziewczyny które wozicie spacerówkami: wozicie dzieciaczki pod kocykiem czy w śpiworkach ?
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
Sevilla a rodzina już wie, czy tylko mąż ?
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Noc dałam kaszkę na noc i d.pa, jak zwykle wiercenie od ok 2, o 2 przychodzi pies do drzwi sypialni (mam zamknięte) i sapie żeby go wypuścić na dwór, więc wstaję i go wypuszczam, po 5 min znowu w łóżku uff, 4 mleczko, 6 k.pa i przebieranie, 7.30 pobudka od 10 pierwsza drzemka.
Natasza przez 4 dni wcinała jarzynki z królikiem, a dziś łosoś w jarzynkach
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
Teraz po godzinnym marudzeniu wreszcie zasnął ufffff
Moniak Ja daję bebiko Smakuje mu i jak miał miesiąc to je dostawał przez dobę na pozbycie żółtaczki i takie już zostawiłam
Darikaa Kuba wczoraj też więcej kaszlał a dziś zakasłał może z 3 razy i też specjalnie chyba
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Tak sobie pomyślałam, że jakby Kacperek zaczął spać od 19 do 7 ( pomarzyć można ) to ja bym chyba nie spała i tak z wrażenia .