BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 3 miesiąc temu #759210 przez munnecabrava
Kurcze Sevi te chłopy to powalone są super... nie daj się i postaw na swoim .....dobija osttnio ten Twój mąż. Nie dość że powinien Cię wspierać bo Ci ciężko to on się zachowuje jak by mu się coś w głowie pozmieniało ? On tak zawsze miał ? Z tym seksem i takim zachowaniem ?Bo to niepokojące trochę...

Kupiłam szafkę do łazienki mąż pojechał z mlodą do teściów a ja zdycham paskudnnie się dzisiaj czuje ....

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #759212 przez tweety
svi ja tez nie mam za duzo objawow. i ppjawily sie bardzo pozno. bedzie dobrze. a meza to palka

11 lata 3 miesiąc temu #759235 przez Alex_87
Tym chłopom to chyba pada na mózg czasem :P

dziewczyny jak to było na początku ciąży, bo moja siostra mówi, że ma takie kłucia w podbrzuszu, mi się wydaje, że też takie miałam, to chyba normalne na początku co? Mówi, że głównie ma takie po dłuższym spacerze itp. Kurcze człowiek tak szybko zapomina takie rzeczy, a przecież byłam w ciąży rok temu.

Sevilla pamietaj, że każda ciąża inna, teraz możesz czuć się zupełnie inaczej :)

11 lata 3 miesiąc temu #759292 przez bananamana
Hej jestem mama lutóweczka 2013 przepraszam z gory za zasmiecanie ale mam do sprzedania kilka fajnych ciuszkow po coreczce jesli ktos zainteresowany zapraszam
allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=2858573

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #759343 przez ewela86
sevilla po prostu brak słów... chyba sytuacja go po tysiąckroć przerosła!!!!

karina współczuje i to bardzo!

pauluska ja też zazwyczaj sama chodzę na spacery, chybaże jakaś koleżanka z wózkiem się do mnie przyłączy po trasie :)

Dzisiaj Dianka podjęła próby przekręcenia się na plecki ale jeszcze jej trochę brakuje :)

a zaraz wam podeślę zdjęcie jak słuchała piosenki "była sobie żabka mała re re kum kum..." :) (pamiętacie to?)

a to taki uśmiech specjalnie dla mamusi który rekompensuje mi wszystkie nocne wstawania :lol:
Załączniki:

11 lata 3 miesiąc temu #759481 przez Sevilla
Ewala Dianka super, a uśmiech bomba :)

Relacja z pola bitwy pod tytułem ciąża: wizytę mam dopiero za 2 tygodnie, do tego czasu mam brać luteinę profilaktycznie 1 raz dziennie, acard, kwas foliowy, a po wizycie znów pewnie dostanę zastrzyki z clexane :dry: :dry: ech najważniejsze by drugi szkrab był zdrowy

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #759484 przez pauluska
Dianka super a jaką ma łysinkę hihi :)

ewela86 jaki masz rozmiar kocyka ? Niemowlęcy czy dla starszaka ? Ja mam dla starszaka i do wózka jakoś średnio mi pasuje zastanawiam się nad rozmiarem niemowlęcym.

11 lata 3 miesiąc temu #759504 przez tysiiiak
Witam z rana z kawusią :)

Chrzciny się udały super :) Kubulek w kościele nawet nie pisnął :) śmiał się albo leżał i oglądał lampy z wózeczka :) a najbardziej to mu się świeca (gromnica) spodobała :P
Na przyjęciu też był taki grzeczniutki, że w domu taki nie jest :) Uśmiechał się do wszystkich i gadał albo sam się bawił w wózku :) i po wszystkim uffff :)
Chociaż jak wychodziliśmy z klatki to dał taki popis płaczu, że miałąm już najgorsze scenariusze przed oczyma :P i ledwo na chrzest zdążyliśmy :P w ostatniej chwili wpadliśmy do zakrystii jakies podpisy złożyć :P

Ewela Dianka super :kiss: i ma fryzurkę taką jak Kubuś - u góry łysinka a z tyłu dłuższe włoski :P
Alex Ja dobrze pamiętam, że miewałam takie kłucia w podbrzuszu właśnie jak np. za szybko szłam :dry:
Sevilla Tyleee czasu mamy czekać na wizytę ? :S No to odliczamy :)

11 lata 3 miesiąc temu #759522 przez moniaaak
Cześć Mamuśki,
weekend minął i zaczynamy tydzień świstaka ;). Trochę Was podczytywałam, ale czasu już nie miałam na pisanie.
U nas z nowości to mamy już drugiego ząbka. Skutek tego jest taki, że oprócz budzenia się na jedzenia moje biedactwo wstaje jeszcze 2-3 razy dodatkowo na przytulanie. Mam nadzieję, że jak te już całkiem wyjdą to na razie będzie przerwa, bo to i tak strasznie wcześnie.

Wczoraj daliśmy Kacperkowi kalafiora, nie specjalnie był szczęśliwy, ale trochę zjadł, za to jabłka z marchewką już nie bardzo.
Trochę więcej zaczął ulewać. Któraś chyba pisała, że też tak miała po nowościach? Jak sobie z tym poradziliście?

11 lata 3 miesiąc temu #759529 przez moniaaak
Asieńko jak u Ciebie? Mam nadzieję, że już lepiej. Trzymaj się Słońce- jesteś wielka, pamiętaj o tym. Bliźniaczka trzyma kciuki i śle buziale :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

tysiiiak fajnie, że się chrzciny udały:). Masz wyjątkowo grzecznego synka jak nie płakał przy wyganianiu diabełka :)

Sevilla ciężko z tym Twoim chłopem... weź może jakoś nim wstrząśnij. Niech Cię wspiera, a nie dostarcza jeszcze trosk.

Ewela córcia cudna- jakie słodkie minki strzela :)

11 lata 3 miesiąc temu #759530 przez demoniqe
Hej kochane! zdrowiejcie szybko i wasze dzieciaczki. Na katar polecam olejek eukaliptusowy pod nos dla dzidziusia.

My mieliśmy fajny weekend, w piątek dancing do 1 rano :))))) było cudnie! wytańczyliśmy się za wszystkie czasy, tylko mały nie dał pospać potem w nocy :)
W sobotę byłam u mamy, ale nie bardzo mogła mi zająć się małym bo miała dużo pracy z przetworami, a mały wogóle nie chciał spać w dzień. Potem w nocy znów pełno pobudek między 1 a 4.
Za to wczoraj byliśmy na chrzcinach u kuzyna męża i było świetnie, piękna pogoda, cieplutko, fajna imprezka, po imprezce położyliśmy małego szybciutko spać i ... upojny wieczór z mężem :))
I nocka super bo spał od 19 do 5 potem jedzonko i spanie do 6:30.

Ja karmię piersią, ale ze względu że mały mało przybrał pani doktor kazała rozszerzyć dietę o zupki i kaszki.

Rano daję cycka a za pół godzinki połowę porcji kaszki, potem cycek cały czas i około 15-16 cycek i po pół godzinie zupka. Dałam na początek marchewkę gotowaną ze słoiczka, ale jakaś bezsmakowa była. Od tamtej pory gotuję sama. Od 2 dni mały je zupę brokułową z ziemniaczkiem i marchewką. Bardzo mu smakuje. Potem cały czas cycek i na noc mm z kleikiem (2 łyżeczki na 150 ml).

To że daję kleik albo mm nie wydłuża spania małemu w nocy :) ale zauważyłam, że się zaokrągla po tygodniu więc efekty zamierzone są. Spróbuję załączyć zdjęcie z niedzielnych chrzcin tuż po kościele.

11 lata 3 miesiąc temu #759531 przez demoniqe
moze teraz się uda
Załączniki:

11 lata 3 miesiąc temu #759532 przez demoniqe
i jeszcze jedno z pobudki po kościele
Załączniki:

11 lata 3 miesiąc temu #759547 przez moniaaak
demonique cudny uśmiech- widziałam na fb właśnie :)

A kaszkę i kleik dajesz czym? Łyżeczką? Bo ja mam z tym problem niestety, bo łyżeczką nie bardzo chce, z butli jeszcze bardziej nie.
A też na wadzę za wiele nie przybiera.
Ten kleik to jaki kupiłaś? Bo ja wczoraj zakupiłam Delikatny kleik ryżowy z Bobovity, myślę dziś mu dać:)

11 lata 3 miesiąc temu #759552 przez ewela86
sevilla z niecierpliwością czekamy na relacje! kurcze pewnie przeżywasz teraz deja vu :)

pauluska to jest kocyk średniaka i rzeczywiście trochę przyduży do wózka ale jakoś sobie radzimy, ja jestem zadowolona mimo że trzeba trochę pokombinować żeby ją przyktyć ale przynajmniej mam pewność że będzie jej ciepło i jeszcze starcza żeby ją od wiatru osłonić :)

tysiak super że wszytsko się udało i już masz spokój! no kubie to przystoi taka fryzurka ale jak na kobitkę to trochę nie za bardzo :P mam nadzieję że niedługo wykiełkują :lol:

moniak już ząbki?? nieźle!

u nas nocka w miarę ok, z 2 pobudkami na jedzenie i malymi przerywnikami na przytulenie :)

teraz drezmka więc trzeba coś ogarnąć i siebie też przy okazji, a potem JEŚLI ZDĄŻE może jakaś kawka...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka