- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- munnecabrava
- Wylogowany
- gadatliwa
- Nie można?? A właśnie, że można!
Kupiłam szafkę do łazienki mąż pojechał z mlodą do teściów a ja zdycham paskudnnie się dzisiaj czuje ....
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
dziewczyny jak to było na początku ciąży, bo moja siostra mówi, że ma takie kłucia w podbrzuszu, mi się wydaje, że też takie miałam, to chyba normalne na początku co? Mówi, że głównie ma takie po dłuższym spacerze itp. Kurcze człowiek tak szybko zapomina takie rzeczy, a przecież byłam w ciąży rok temu.
Sevilla pamietaj, że każda ciąża inna, teraz możesz czuć się zupełnie inaczej
- bananamana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kocham Cię nad życie córeczko
allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=2858573
- ewela86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
karina współczuje i to bardzo!
pauluska ja też zazwyczaj sama chodzę na spacery, chybaże jakaś koleżanka z wózkiem się do mnie przyłączy po trasie
Dzisiaj Dianka podjęła próby przekręcenia się na plecki ale jeszcze jej trochę brakuje
a zaraz wam podeślę zdjęcie jak słuchała piosenki "była sobie żabka mała re re kum kum..." (pamiętacie to?)
a to taki uśmiech specjalnie dla mamusi który rekompensuje mi wszystkie nocne wstawania
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
- Otrzymane podziękowania: 36
Relacja z pola bitwy pod tytułem ciąża: wizytę mam dopiero za 2 tygodnie, do tego czasu mam brać luteinę profilaktycznie 1 raz dziennie, acard, kwas foliowy, a po wizycie znów pewnie dostanę zastrzyki z clexane ech najważniejsze by drugi szkrab był zdrowy
- pauluska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ewela86 jaki masz rozmiar kocyka ? Niemowlęcy czy dla starszaka ? Ja mam dla starszaka i do wózka jakoś średnio mi pasuje zastanawiam się nad rozmiarem niemowlęcym.
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
Chrzciny się udały super Kubulek w kościele nawet nie pisnął śmiał się albo leżał i oglądał lampy z wózeczka a najbardziej to mu się świeca (gromnica) spodobała
Na przyjęciu też był taki grzeczniutki, że w domu taki nie jest Uśmiechał się do wszystkich i gadał albo sam się bawił w wózku i po wszystkim uffff
Chociaż jak wychodziliśmy z klatki to dał taki popis płaczu, że miałąm już najgorsze scenariusze przed oczyma i ledwo na chrzest zdążyliśmy w ostatniej chwili wpadliśmy do zakrystii jakies podpisy złożyć
Ewela Dianka super i ma fryzurkę taką jak Kubuś - u góry łysinka a z tyłu dłuższe włoski
Alex Ja dobrze pamiętam, że miewałam takie kłucia w podbrzuszu właśnie jak np. za szybko szłam
Sevilla Tyleee czasu mamy czekać na wizytę ? No to odliczamy
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
weekend minął i zaczynamy tydzień świstaka . Trochę Was podczytywałam, ale czasu już nie miałam na pisanie.
U nas z nowości to mamy już drugiego ząbka. Skutek tego jest taki, że oprócz budzenia się na jedzenia moje biedactwo wstaje jeszcze 2-3 razy dodatkowo na przytulanie. Mam nadzieję, że jak te już całkiem wyjdą to na razie będzie przerwa, bo to i tak strasznie wcześnie.
Wczoraj daliśmy Kacperkowi kalafiora, nie specjalnie był szczęśliwy, ale trochę zjadł, za to jabłka z marchewką już nie bardzo.
Trochę więcej zaczął ulewać. Któraś chyba pisała, że też tak miała po nowościach? Jak sobie z tym poradziliście?
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
tysiiiak fajnie, że się chrzciny udały:). Masz wyjątkowo grzecznego synka jak nie płakał przy wyganianiu diabełka
Sevilla ciężko z tym Twoim chłopem... weź może jakoś nim wstrząśnij. Niech Cię wspiera, a nie dostarcza jeszcze trosk.
Ewela córcia cudna- jakie słodkie minki strzela
- demoniqe
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
My mieliśmy fajny weekend, w piątek dancing do 1 rano )))) było cudnie! wytańczyliśmy się za wszystkie czasy, tylko mały nie dał pospać potem w nocy
W sobotę byłam u mamy, ale nie bardzo mogła mi zająć się małym bo miała dużo pracy z przetworami, a mały wogóle nie chciał spać w dzień. Potem w nocy znów pełno pobudek między 1 a 4.
Za to wczoraj byliśmy na chrzcinach u kuzyna męża i było świetnie, piękna pogoda, cieplutko, fajna imprezka, po imprezce położyliśmy małego szybciutko spać i ... upojny wieczór z mężem )
I nocka super bo spał od 19 do 5 potem jedzonko i spanie do 6:30.
Ja karmię piersią, ale ze względu że mały mało przybrał pani doktor kazała rozszerzyć dietę o zupki i kaszki.
Rano daję cycka a za pół godzinki połowę porcji kaszki, potem cycek cały czas i około 15-16 cycek i po pół godzinie zupka. Dałam na początek marchewkę gotowaną ze słoiczka, ale jakaś bezsmakowa była. Od tamtej pory gotuję sama. Od 2 dni mały je zupę brokułową z ziemniaczkiem i marchewką. Bardzo mu smakuje. Potem cały czas cycek i na noc mm z kleikiem (2 łyżeczki na 150 ml).
To że daję kleik albo mm nie wydłuża spania małemu w nocy ale zauważyłam, że się zaokrągla po tygodniu więc efekty zamierzone są. Spróbuję załączyć zdjęcie z niedzielnych chrzcin tuż po kościele.
- demoniqe
- Wylogowany
- gadatliwa
- demoniqe
- Wylogowany
- gadatliwa
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A kaszkę i kleik dajesz czym? Łyżeczką? Bo ja mam z tym problem niestety, bo łyżeczką nie bardzo chce, z butli jeszcze bardziej nie.
A też na wadzę za wiele nie przybiera.
Ten kleik to jaki kupiłaś? Bo ja wczoraj zakupiłam Delikatny kleik ryżowy z Bobovity, myślę dziś mu dać
- ewela86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
pauluska to jest kocyk średniaka i rzeczywiście trochę przyduży do wózka ale jakoś sobie radzimy, ja jestem zadowolona mimo że trzeba trochę pokombinować żeby ją przyktyć ale przynajmniej mam pewność że będzie jej ciepło i jeszcze starcza żeby ją od wiatru osłonić
tysiak super że wszytsko się udało i już masz spokój! no kubie to przystoi taka fryzurka ale jak na kobitkę to trochę nie za bardzo mam nadzieję że niedługo wykiełkują
moniak już ząbki?? nieźle!
u nas nocka w miarę ok, z 2 pobudkami na jedzenie i malymi przerywnikami na przytulenie
teraz drezmka więc trzeba coś ogarnąć i siebie też przy okazji, a potem JEŚLI ZDĄŻE może jakaś kawka...