BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 3 miesiąc temu #760329 przez moniaaak
U nas ostatnio było 6450 i pediatra w sumie nic nie mówiła, tylko zażartowała, że Kacperek tak mało przybiera bo strasznie ruchliwy jest.
Ale na jeszcze poprzedniej wizycie kazała nam wprowadzać zupki jarzynowe.

Domiś u nas tez nie ma stałych pór jedzenia i drzemek. Mały różnie wstaje i od tego zależy ułożenie dnia. Daję mu powoli( wręcz bardzo powoli warzywka), ale je tak 1/3 słoiczka do pół słoiczka.

Joasia zdrowiej Kochana- trzymam za Ciebie kciuki:).

Karina powodzenia z zębem. Współczuję bólu :(

dziewczyny co myślicie o takich bucikach na zimę? allegro.pl/buciki-niemowlece-ocieplane-k...bas-i3577615579.html
Mam dla Kacperka kurteczkę na zimę, a myślę, że na nóżki koniecznie coś trzeba.

Sevilla słodki Maksio:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #760350 przez Sevilla
Monia jakie czaderskie buciki. Ja zakładam Maksiorowi butki, nie dla szpanu, a dlatego, by było mu cieplej w stópki :)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #760405 przez ewela86
Diana waży 6450 i mi pediatra też nie mówiła że jakoś za mało a urodziła się 3500!

u nas różnie jest z tymi drzemkami i porami karmienia... zazwyczaj śpi po 1,5 godz. aktywności i w ciągu dnia wychodzą 2,3 krótsze drzemki i jedna dłuższa nawet do 3 h. A karmienie tak mniej więcej co 3h. Narazie na obiadek koło 13-14 daję pół słoiczka a wieczorem mm zagęszczone kleikiem 3-4 łyżeczki na 150 ml.

moniak sliczne buciki!!! ja wczoraj skusiłam się na takie bucie w pepco:
Załączniki:

11 lata 3 miesiąc temu #760408 przez Domiś91
Ja Tymusiowi już daje słoiczki z mięskiem, np. delikatne jarzynki z króliczkiem :) Baardzo mu smakuje, ale lubi delikatnie podgrzane, nie w temp pokojowej :) staram się dawać mu obiadek po 12, najpóźniej po 13. Więc deserek mu dam koło 16 no i na noc kaszkę, mam nadzieje że polubi :)

Sevilla Maks słodziutki :) Wygląda jakby właśnie się dowiedział że będzie miał rodzeństwo : "CO??!! :ohmy: " hehe :)

Widziałam na facebooku że Any Kubula już sam siedzi :) Tymuś jak się go trzyma też siedzi ale jak go puszczę to leci na bok lub na buzie, śmiechu ma przy tym co nie miara :D
COś mu się ostatnio nie chce, jak się odwracał na brzusio to już tego nie robi :(

Buciki suoer, też mam w planach zakupić Tymkowi :D

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #760410 przez Alex_87
Sevilla to Maksiu raczej z tych chudzinek, moja wagowo jest na 85 centylu, ale pewnie Maks jest wysoko z długością ciała :D

Joasiu popieram Demonique jakieś porządne mięso pewnie by zadowoliło Twojego męża, może jakaś karkówka w sosie własnym lub coś w tym stylu, do tego pieczone ziemniaki w ziołach i jakaś sałata z sosem :)

Moniaak też myślałam nad jakimiś bucikami, bo jednak stopy szybko marzną, muszę popatrzeć jeszcze, a jak się zacznie zima to dzieciaki będą bardziej ruchliwe i będą się odkopywać z koca, albo jakiś ocieplacz na nogi.

Dzisiaj dzien drugi usypiania w łóżeczku, połozyłam ją po 1,5 godz. aktywności, zostawiłam w łóżeczku i włączyłam kołysanki, po 20 min zaczęła płakać, więc dałam jej smoka, ale zaczęła się histeria, nie wyjęłam z łóżeczka tylko trzymałam rączki żeby nie machała i powoli się uspokajała, w końcu zasnęła :) jedna bitwa wygrana :D

Ewela w Pepco są takie buciki? właśnie czegoś takiego szukam, za ile?

Heh a moje dziecko nie chce znowu jeździć w wózku, mąż ją nosi po podwórku :dry:

11 lata 3 miesiąc temu #760411 przez Daarikaa
hej!

U nas w ogole nie ma regularnosci, no moze poza poranna drzemka o 9 i spaniem na noc o 21 a tak to jak sie uda:) ale ja tez daje i deserek i obiadek

Joasia zrób mu np filet z piersi kurczaka z pieczarkami i serem w srodku takie jakby trojkaty do tego jakies pyrki moze pieczone:)

sevilla ale Maks ma wielkie śliczne oczyska:) super chłopak!

katar i kaszel nadal sie trzyma, tak ciezko jej to odchrzaknac ze az mi sie serce kraje

Karina wspolczuje sytuacji z zebem

Demoniqe ładna kobitka z Ciebie a synuś przystojniaczek

11 lata 3 miesiąc temu #760416 przez Domiś91
Jezzuuu dziewczyny co polecacie na wypadanie włosów?? Moje są poprostu wszędzie.. nawet na pupce Tymka jak mu pampersa zmieniam!! MASAKRA, nie mówie już o czesaniu bo wtedy połowa jest na grzebienu :(

Daarikaa aleś mi narobiła smaka na tego kotleta z serem i pieczarkami!! MMMMMM!!

11 lata 3 miesiąc temu #760421 przez anek
Ewela nieiwem w sumie do kiedy mam ten rodzicielki urlop.jak byłam ostatnio w pracy mowilam kadrowej ze chce wrócici w styczniu(tak nam pasuje akurat a nie ze mi sie konczy urlop)i mowiła ze ok.zebym przyjechała w listopadzie napisala podanie jeszcze o urlop a w stcyczniu podanie o skrócenie urlopu macierzynskiego.nie mam jak wrócic w listopadzie do pracy wiec przełozyłam na styczen.

Czyli wszyskie dzieciaczki podobnie wazą i przybieraja tylko zalezy jaka była waga startowa.no jak dziecko urodziło sie 3kg to nie bedzie teraz 8 wazyc.moja nawet nieiwem ile wazy, w nast tyg pojde na szczepienie to sie dowiem.

co d rozszerzania diety to u ans podobnie jak u eweli, poł słoiczk a plus kleik na noc.powoli rozszerzamy.

Sevila Maksio wymiata z minką:)

Moniak ja dostałam takie emu jak w tym linku co wkleiłam tylko z h&m i u nas sie nie sprawdzaja.Młoda płacze i ociera nózki zeby sciagnąc , woli takie mięciutkie bamboszki.

Alex oby tak dalej!

11 lata 3 miesiąc temu #760426 przez Daarikaa
anek moja urodzila sie 3420 a teraz wazy jakies 9500 ale jest tez dluga ma 75cm bo jak bylismy z nia wieczorem u lekarza to poprosilismy aby ja zwazyla i zmierzyla

Domis mi tez tak sie wypia wlosy ze jestem przerazona, wiem ze niby to normalne po ciazy ale i tak nie jest to fajne..... :/

11 lata 3 miesiąc temu #760449 przez ewela86
domiś u mnie to wypadanie trwa już prawie miesiąc :ohmy: :ohmy: :ohmy: chyba pozostaje to przeczekać, bo póki karmię chyba raczej nie można nic łykać na wzmocnienie. przy każdym rozczesywqaniu kępa włosów, nie mówiąc już o tym ile ich znajduje po prostu wszędzie i to tak rzuca się w oczy bo są ciemne!

alex butki były po 20 zł :)

11 lata 3 miesiąc temu #760451 przez pauluska
Alex_87 gratulacje jakbym czytała o nas jak będziesz konsekwentna po dwóch tyg zobaczysz że to najlepsza decyzja jaką podjęłaś ;)

My mamy bamboszki z KappAhl Iga je lubi i są cieplutkie tutaj boskie dla chłopców:
www.kappahl.pl/article/bambosze_513945
naszych nie wkleję bo już nie ma na stronie.

A ja dzisiaj mam lenia nic mi się nie chce ....

11 lata 3 miesiąc temu #760453 przez demoniqe
ja kupiłam w zielarskim coś na włosy chyba Radical ale jest okropny i wysusza włosy, w końcu poszłam do fryzjerki i zrobiła z nimi porządek. Parę ampułek, w domu skrzypem polnym płuczę i jest lepiej.Aaaa i sauna u fryzjerki jest super też i bardzo je odżywiła.

ja buty kupiłam na allegro małemu ale on ma szeroką stópkę i kurczę mam problem bo żadne nie chcą wejśc.
Moniiiak kupiłam takie same, czekam na listonosza.

11 lata 3 miesiąc temu #760462 przez Sevilla
A ja właśnie zamówiłam te Toffi buciki. Doszłam do wniosku, że są uniwersalne, a że następne maleństwo pojawi się niemalże w tym samym czasie to będą pasować, niezależnie od tego, czy będzie kolejny chłop, czy dziewucha :)

Domiś fajne porównanie :)

Maksior też długaśny, ma 72cm, może dlatego wygląda na takiego chuderlaka, ale większość z Was widziała mojego męża, więc po kim on ma być papuśny :S :S

11 lata 3 miesiąc temu #760473 przez Alex_87
Widzę, że szał butów się zaczął :D

Sevilla 72cm przy takiej wadze? :ohmy: to pewnie spodnie albo za luźne w pasie albo za krótkie :D Zuzka ma coś koło 70cm.

Pauluska Ty to masz chyba wszystkie sklepy obcykane, bo zawsze z czymś fajnym wyskoczysz :D a te butki to i dla dziewczynki mogłyby być, taki uniwersalny kolor.

A co do usypiania to nasunęły mi się następujące wnioski: Zuzka potrzebuje opatulania żeby się uspokoić, wiem wiem odkrywcze :D ale jakoś nigdy tego nie stosowałam, bo nie lubiła, a teraz jak wrzeszczy to trzymam ją za rączki, przytrzymuje do klatki piersiowej i powolutku przestaje płakać.

11 lata 3 miesiąc temu #760482 przez pauluska
No na moją opatulanie nie działało wręcz ją irytowało. Znalazłam super pieluszki bambusowe dzisiaj widziałam u koleżanki są mega mięciutkie w dotyku idealne do zasypiania:
allegro.pl/pieluszka-bambusowa-75x75-pie...owe-i3599978554.html

Co do obcykania sklepów o tak codziennie zaglądam czy coś nowego jak wspominałam kiedyś miałam szał zakupów dla siebie :D teraz mam szał zakupów dla córy hihi ale trochę przystopowała z rośnięciem więc już nie kupuję niech wychodzi w tym co ma ale oglądać i tak uwielbiam :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka