- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ale na jeszcze poprzedniej wizycie kazała nam wprowadzać zupki jarzynowe.
Domiś u nas tez nie ma stałych pór jedzenia i drzemek. Mały różnie wstaje i od tego zależy ułożenie dnia. Daję mu powoli( wręcz bardzo powoli warzywka), ale je tak 1/3 słoiczka do pół słoiczka.
Joasia zdrowiej Kochana- trzymam za Ciebie kciuki:).
Karina powodzenia z zębem. Współczuję bólu
dziewczyny co myślicie o takich bucikach na zimę? allegro.pl/buciki-niemowlece-ocieplane-k...bas-i3577615579.html
Mam dla Kacperka kurteczkę na zimę, a myślę, że na nóżki koniecznie coś trzeba.
Sevilla słodki Maksio:)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
- Otrzymane podziękowania: 36
- ewela86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
u nas różnie jest z tymi drzemkami i porami karmienia... zazwyczaj śpi po 1,5 godz. aktywności i w ciągu dnia wychodzą 2,3 krótsze drzemki i jedna dłuższa nawet do 3 h. A karmienie tak mniej więcej co 3h. Narazie na obiadek koło 13-14 daję pół słoiczka a wieczorem mm zagęszczone kleikiem 3-4 łyżeczki na 150 ml.
moniak sliczne buciki!!! ja wczoraj skusiłam się na takie bucie w pepco:
- Domiś91
- Wylogowany
- rozmowna
Sevilla Maks słodziutki Wygląda jakby właśnie się dowiedział że będzie miał rodzeństwo : "CO??!! " hehe
Widziałam na facebooku że Any Kubula już sam siedzi Tymuś jak się go trzyma też siedzi ale jak go puszczę to leci na bok lub na buzie, śmiechu ma przy tym co nie miara
COś mu się ostatnio nie chce, jak się odwracał na brzusio to już tego nie robi
Buciki suoer, też mam w planach zakupić Tymkowi
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
Joasiu popieram Demonique jakieś porządne mięso pewnie by zadowoliło Twojego męża, może jakaś karkówka w sosie własnym lub coś w tym stylu, do tego pieczone ziemniaki w ziołach i jakaś sałata z sosem
Moniaak też myślałam nad jakimiś bucikami, bo jednak stopy szybko marzną, muszę popatrzeć jeszcze, a jak się zacznie zima to dzieciaki będą bardziej ruchliwe i będą się odkopywać z koca, albo jakiś ocieplacz na nogi.
Dzisiaj dzien drugi usypiania w łóżeczku, połozyłam ją po 1,5 godz. aktywności, zostawiłam w łóżeczku i włączyłam kołysanki, po 20 min zaczęła płakać, więc dałam jej smoka, ale zaczęła się histeria, nie wyjęłam z łóżeczka tylko trzymałam rączki żeby nie machała i powoli się uspokajała, w końcu zasnęła jedna bitwa wygrana
Ewela w Pepco są takie buciki? właśnie czegoś takiego szukam, za ile?
Heh a moje dziecko nie chce znowu jeździć w wózku, mąż ją nosi po podwórku
- Daarikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
U nas w ogole nie ma regularnosci, no moze poza poranna drzemka o 9 i spaniem na noc o 21 a tak to jak sie uda:) ale ja tez daje i deserek i obiadek
Joasia zrób mu np filet z piersi kurczaka z pieczarkami i serem w srodku takie jakby trojkaty do tego jakies pyrki moze pieczone:)
sevilla ale Maks ma wielkie śliczne oczyska:) super chłopak!
katar i kaszel nadal sie trzyma, tak ciezko jej to odchrzaknac ze az mi sie serce kraje
Karina wspolczuje sytuacji z zebem
Demoniqe ładna kobitka z Ciebie a synuś przystojniaczek
- Domiś91
- Wylogowany
- rozmowna
Daarikaa aleś mi narobiła smaka na tego kotleta z serem i pieczarkami!! MMMMMM!!
- anek
- Wylogowany
- budujemy zdania
Czyli wszyskie dzieciaczki podobnie wazą i przybieraja tylko zalezy jaka była waga startowa.no jak dziecko urodziło sie 3kg to nie bedzie teraz 8 wazyc.moja nawet nieiwem ile wazy, w nast tyg pojde na szczepienie to sie dowiem.
co d rozszerzania diety to u ans podobnie jak u eweli, poł słoiczk a plus kleik na noc.powoli rozszerzamy.
Sevila Maksio wymiata z minką
Moniak ja dostałam takie emu jak w tym linku co wkleiłam tylko z h&m i u nas sie nie sprawdzaja.Młoda płacze i ociera nózki zeby sciagnąc , woli takie mięciutkie bamboszki.
Alex oby tak dalej!
- Daarikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Domis mi tez tak sie wypia wlosy ze jestem przerazona, wiem ze niby to normalne po ciazy ale i tak nie jest to fajne..... :/
- ewela86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
alex butki były po 20 zł
- pauluska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
My mamy bamboszki z KappAhl Iga je lubi i są cieplutkie tutaj boskie dla chłopców:
www.kappahl.pl/article/bambosze_513945
naszych nie wkleję bo już nie ma na stronie.
A ja dzisiaj mam lenia nic mi się nie chce ....
- demoniqe
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
ja buty kupiłam na allegro małemu ale on ma szeroką stópkę i kurczę mam problem bo żadne nie chcą wejśc.
Moniiiak kupiłam takie same, czekam na listonosza.
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
- Otrzymane podziękowania: 36
Domiś fajne porównanie
Maksior też długaśny, ma 72cm, może dlatego wygląda na takiego chuderlaka, ale większość z Was widziała mojego męża, więc po kim on ma być papuśny
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
Sevilla 72cm przy takiej wadze? to pewnie spodnie albo za luźne w pasie albo za krótkie Zuzka ma coś koło 70cm.
Pauluska Ty to masz chyba wszystkie sklepy obcykane, bo zawsze z czymś fajnym wyskoczysz a te butki to i dla dziewczynki mogłyby być, taki uniwersalny kolor.
A co do usypiania to nasunęły mi się następujące wnioski: Zuzka potrzebuje opatulania żeby się uspokoić, wiem wiem odkrywcze ale jakoś nigdy tego nie stosowałam, bo nie lubiła, a teraz jak wrzeszczy to trzymam ją za rączki, przytrzymuje do klatki piersiowej i powolutku przestaje płakać.
- pauluska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
allegro.pl/pieluszka-bambusowa-75x75-pie...owe-i3599978554.html
Co do obcykania sklepów o tak codziennie zaglądam czy coś nowego jak wspominałam kiedyś miałam szał zakupów dla siebie teraz mam szał zakupów dla córy hihi ale trochę przystopowała z rośnięciem więc już nie kupuję niech wychodzi w tym co ma ale oglądać i tak uwielbiam