- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- anek
- Wylogowany
- budujemy zdania
- marynarka
- Wylogowany
- gaworzenie
A tak w ogóle, to bardzo duża ta mata Podasz jeszcze raz linka??? Bo chyba się skuszę jak jest dobrej jakości i duża
Tweety troszku Ci zazdroszczę, że znów przechodzisz to wszystko U mnie dwie sąsiadki są w ciąży, jedna 14 tc, a druga 6 Ahhh... tylko będę oglądała jak urodzą maluszki i pewnie za rok sama zajdę w ciąże, i zamknę warsztat chociaż M przebąkuje, że drugiego nie chce ale się zapomni w łóżku, a ja nie przypomnę i będzie śliczne bobo Jakie spiskowe teorie tworzę
Karina, współczuję zęba... Mi tam ósemki wyszły i już je nawet zaplombowałam, ale tak się rozepchały, że na dole żeby przednie mi się wykrzywiły Na mnie znieczulenie nie działa, więc bardzo bym się bała wyrywania
joasia, mój M wraca za tydzień Też coś wymyślę
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
marynarka jak tak czytam jak to u Was wygląda to tak mi się nasuwa, że Kacperek też się nie przekręca na bok( czasami na prawy, ale na lewy nigdy). Z brzucha na plecy i odwrotnie też nawet nie próbuje. Jedyne co to się pręży i leżąc na plecach próbuje podnieść tyłek do góry... Pediatra nic nie mówiła, że coś jest nie tak, ale ja panikara jestem.
Z karmieniem na leżąco to jest tak, że chwilę possie i się przekręca na plecy... i tak w kółko.Dlatego rzadko to robię bo tylko się wkurza a on mało je, bo bardziej się rozgląda.
Mój synek ma chyba uczulenie na Bebiko... od wczoraj po "próbie" dania kleiku, a dziś kaszki wokół ust pojawiają mu się czerwone krosteczki. szybko znikają, ale są.
Jakie inne mm polecacie oprócz tego? Jak będę u pediatry to się rozeznam, ale chciałam wiedzieć jakie Wy dajecie?
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
wybrałam matę o grubości 16mm, a na tej stronie są przedstawione odpowiednie certyfikaty, no i buszując po internecie okazało się że jest to polecana firma w przystępnej cenie i co najważniejsze odpowiednia dla dzieci od 0+
Mój Kacper też nią zainteresowany i ciągle zmienia ułożenie puzli
marynarka bardzo fajnie, że tak często chodzicie, a jaką metodą jest rehabilitowana, bo Kacper był bobatami
- marynarka
- Wylogowany
- gaworzenie
moniaaaak jutro nakręcę filmik, albo porobię zdjęcia, to zobaczysz czy to co Kacperek robi, to może podchodzić pod wzmożone napięcie. Co do kręczu, to musisz pomacać mięsień mostkowo-sutkowo-obojczykowy
pl.wikipedia.org/wiki/Mięsień_mostkowo-obojczykowo-sutkowy
Jak mały odwróci głowę w ulubioną stronę, to pomacaj tak od ucha w stronę mostka, mięsień będzie widoczny. Jeżeli wyczujesz lekkie zgrubienie (u Matyldy na początku było tak duże, że było widać kulkę ), tzn., że to kręcz niestety. A moja pediatra też nie zwróciła uwago na to wzmożone napięcie Dopiero dzisiaj poprosiłam o skierowanie i pokazałam jej jak Matylda się pręży i ona stwierdziła, że może faktycznie to jest wzmożone napięcie... Lekarze... Tak naprawdę oni bazują na obserwacjach rodziców i tyle...
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
Teraz Kuba trochę gorączkuję więc podałam mu Paracetamol
Mam dawać spokojnie zupki już i karmić piersią ile dam radę chociaż lekarka mówi, że z tego co opisałam to niedługo pokarm mi zaniknie
Olga Kuba ma jajeczka odparzone znowu i pielęgniarka kazała smarować tym Tormentiolem tak się składa, że z 3 dni emu znajoma mi go dała bo jej córeczce już nie potrzebny i posmarowałam jutro zdam raport
Super ta mata
Tweety ale ten czas leci napewno będzie wszystko dobrze
Uciekam się szykować do spania
- demoniqe
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
Marynarka Zuzka miała kręcz szyi i ma wzmożone napięcie mięśniowe, o tym napięciu powiedzieli nam dopiero na rehabilitacji jak trafiliśmy z tym kręczem i się okazało, że kręczu już nie ma. Pediatra nie stwierdziła wzmożonego napięcia, dopiero rehabilitantka zwróciła uwagę. Na szczęście też jest niewielkie i po 3 zajęciach już widzę różnicę, plus oczywiście codzienne ćwiczenia w domu. I prawdopodobnie właśnie przez to ma problemy z obrotami na plecki/brzuszek, nadal też trzyma często rączki w górze z zaciśniętymi piąstkami. Dlatego ćwicz ćwicz i jeszcze raz ćwicz i będzie dobrze ale nie wiem jaką metodą my się rehabilitujemy jakoś jej bardzo nie męczą więc też pewnie tą co wy
Ja to może za rok będę w ciąży jak się napatrze na dzidziusia siostry
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
jeszcze jakiś kaszel nam się przyplątał...zaczyna kasłać przez sen, więc to chyba nie udawane... ech... i tak cały czas się trzeba o coś martwić. Ja to niestety straszna panikara jestem, mierzyłam temperaturę, ale ma 37,4 więc powiedzmy, że w normie.
O i jeszcze się budzi
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- anek
- Wylogowany
- budujemy zdania
Demonigue ślicznie dziekuje:)
Moniaak ja tez mysle ze od smoka.nawet nie chodzi ze od smoka tylko przy ząbka bardzo sie pewnie ślini i ślina +smoczek powodują takie krosteczki.
Tyssiak ja mam podobną syt z karmieniem do Ciebie.powiedz jak sobie radzisz w nocy.najada sie Kuba?do niedawna Lenka budziła sie 2 i 5. a teraz budzi sie o 24, 2,4,5 i 7 pobudka.masakra i neiiwem czy to ze nie amm pokarmu czy ząbki.
U nas zaczeły sie akcje ząbki.Młoda marudna, trze dziąsełka.
Czy Wasze dzieci łapią sie za uszka??moja od niedawna własnie ciągnie uszka i juz tez schizuje ze moze ja boli.