BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 3 miesiąc temu #760773 przez Olga60
a tak w ogóle to u nas masakra. Natasza dostała niestrawności po jakimś jedzonku i kd wczoraj id 4 rano średnio co 3h kupa. Dupcia spieczona :( , byłyśmy dziś u lekarza sprawdzić czy przypadkiem to nie wirus, ale nie, bo bez gorączki i wymiotów. Dostała po południu ugotowaną swojsķą marchwkę z ziemniakiem i odpikać do tej pory bez kupci. Najgorsza ta boląca pupcia :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #760780 przez anek
Olga przy Młodym na takie mega odparzenia(po antybiotyku głownie)sprawdzał sie tormentiol.

11 lata 3 miesiąc temu #760783 przez marynarka
Olga współczuję Twojej malutkiej. Dużo wietrz pupkę i powinno przejść. Z Twojego opisu wynika, że moja Matylda nie ma aż tak źle, tylko po prostu się nie obraca i ciągle się pręży. Rączki do buzi pcha i łapie się za kolanka :lol: Ta rehabilitacja chyba coś daje. Chodzimy co 3-4 dni: pon, pt i potem śr i znowu pon. Wychodzi 6 wizyt w miesiącu. Oczywiście prywatnie :) Bo na nfz mega koleje są :dry:
A tak w ogóle, to bardzo duża ta mata :ohmy: Podasz jeszcze raz linka??? Bo chyba się skuszę jak jest dobrej jakości i duża :)

Tweety troszku Ci zazdroszczę, że znów przechodzisz to wszystko :cheer: U mnie dwie sąsiadki są w ciąży, jedna 14 tc, a druga 6 :) Ahhh... tylko będę oglądała jak urodzą maluszki i pewnie za rok sama zajdę w ciąże, i zamknę warsztat :blush: chociaż M przebąkuje, że drugiego nie chce :huh: ale się zapomni w łóżku, a ja nie przypomnę i będzie śliczne bobo :lol: Jakie spiskowe teorie tworzę :woohoo:

Karina, współczuję zęba... Mi tam ósemki wyszły i już je nawet zaplombowałam, ale tak się rozepchały, że na dole żeby przednie mi się wykrzywiły :angry: :angry: :angry: Na mnie znieczulenie nie działa, więc bardzo bym się bała wyrywania :huh: :huh: :huh:

joasia, mój M wraca za tydzień :kiss: Też coś wymyślę :laugh:

11 lata 3 miesiąc temu #760786 przez moniaaak
tweety mialo być 6450, jakoś mi się źle wklikało :)

marynarka jak tak czytam jak to u Was wygląda to tak mi się nasuwa, że Kacperek też się nie przekręca na bok( czasami na prawy, ale na lewy nigdy). Z brzucha na plecy i odwrotnie też nawet nie próbuje. Jedyne co to się pręży i leżąc na plecach próbuje podnieść tyłek do góry... Pediatra nic nie mówiła, że coś jest nie tak, ale ja panikara jestem.
Z karmieniem na leżąco to jest tak, że chwilę possie i się przekręca na plecy... i tak w kółko.Dlatego rzadko to robię bo tylko się wkurza a on mało je, bo bardziej się rozgląda.

Mój synek ma chyba uczulenie na Bebiko... od wczoraj po "próbie" dania kleiku, a dziś kaszki wokół ust pojawiają mu się czerwone krosteczki. szybko znikają, ale są.
Jakie inne mm polecacie oprócz tego? Jak będę u pediatry to się rozeznam, ale chciałam wiedzieć jakie Wy dajecie?

11 lata 3 miesiąc temu #760792 przez Olga60
puzzle-piankowe.pl/produkty?page=shop.pr...d=209&category_id=10

wybrałam matę o grubości 16mm, a na tej stronie są przedstawione odpowiednie certyfikaty, no i buszując po internecie okazało się że jest to polecana firma w przystępnej cenie i co najważniejsze odpowiednia dla dzieci od 0+
Mój Kacper też nią zainteresowany i ciągle zmienia ułożenie puzli :laugh:

marynarka bardzo fajnie, że tak często chodzicie, a jaką metodą jest rehabilitowana, bo Kacper był bobatami

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #760802 przez marynarka
Olga a ona ma wszystkie certyfikaty itp, że bez formamidu??? Też się bobathem rehabilitujemy. Na vojte bym się nie zgodziła, za dużo siły.

moniaaaak jutro nakręcę filmik, albo porobię zdjęcia, to zobaczysz czy to co Kacperek robi, to może podchodzić pod wzmożone napięcie. Co do kręczu, to musisz pomacać mięsień mostkowo-sutkowo-obojczykowy

pl.wikipedia.org/wiki/Mięsień_mostkowo-obojczykowo-sutkowy
Jak mały odwróci głowę w ulubioną stronę, to pomacaj tak od ucha w stronę mostka, mięsień będzie widoczny. Jeżeli wyczujesz lekkie zgrubienie (u Matyldy na początku było tak duże, że było widać kulkę :huh:), tzn., że to kręcz niestety. A moja pediatra też nie zwróciła uwago na to wzmożone napięcie :angry: Dopiero dzisiaj poprosiłam o skierowanie i pokazałam jej jak Matylda się pręży i ona stwierdziła, że może faktycznie to jest wzmożone napięcie... Lekarze... Tak naprawdę oni bazują na obserwacjach rodziców i tyle...

11 lata 3 miesiąc temu #760807 przez Olga60
tak marynarka bez formamidów itp, ba stronie do wglądu certyfikat :laugh:

11 lata 3 miesiąc temu #760811 przez tysiiiak
My dziś po szczepieniu. Kubula nawet nie pisnął tak go pielęgniarka zagadała :) i po raz pierwszy nie płakał u lekarza :) Waży 7 kg :) niewiem ile mierzy bo nie mierzą u nas ale on do tych drobniejszych wzrostem chyba :P Jeżeli chodzi o gluten to mam zacząć podawać jak skończy 5 msc płaską łyżeczkę kaszy mannej do mleczka raz dziennie albo pierwsze ciasteczko z Hippa pokruszyć do zupki ;)
Teraz Kuba trochę gorączkuję więc podałam mu Paracetamol :dry:
Mam dawać spokojnie zupki już i karmić piersią ile dam radę chociaż lekarka mówi, że z tego co opisałam to niedługo pokarm mi zaniknie :dry:

Olga Kuba ma jajeczka odparzone znowu i pielęgniarka kazała smarować tym Tormentiolem :) tak się składa, że z 3 dni emu znajoma mi go dała bo jej córeczce już nie potrzebny i posmarowałam :) jutro zdam raport :)
Super ta mata :)

Tweety ale ten czas leci :) napewno będzie wszystko dobrze ;)

Uciekam się szykować do spania :)

11 lata 3 miesiąc temu #760818 przez demoniqe
anek tu są linki do tej metody:

11 lata 3 miesiąc temu #760830 przez Olga60
tak czytam o tym tormentiolu..., niby w ulotce, żeby nie stosować u małych dzieci, a pediatrzy jednak polecają :huh:

11 lata 3 miesiąc temu #760833 przez Alex_87
Ja jutro się dowiem ile Zuza waży, napewno ponad 7, ale gdybyśmy chciały porównywać wagi naszych maluchów to prędzej po centylu, bo wiadomo, że jedne dzieci są z początku inne z końca miesiąca, a 4 tygodnie to wielka różnica.

Marynarka Zuzka miała kręcz szyi i ma wzmożone napięcie mięśniowe, o tym napięciu powiedzieli nam dopiero na rehabilitacji jak trafiliśmy z tym kręczem i się okazało, że kręczu już nie ma. Pediatra nie stwierdziła wzmożonego napięcia, dopiero rehabilitantka zwróciła uwagę. Na szczęście też jest niewielkie i po 3 zajęciach już widzę różnicę, plus oczywiście codzienne ćwiczenia w domu. I prawdopodobnie właśnie przez to ma problemy z obrotami na plecki/brzuszek, nadal też trzyma często rączki w górze z zaciśniętymi piąstkami. Dlatego ćwicz ćwicz i jeszcze raz ćwicz i będzie dobrze :) ale nie wiem jaką metodą my się rehabilitujemy :S jakoś jej bardzo nie męczą więc też pewnie tą co wy

Ja to może za rok będę w ciąży jak się napatrze na dzidziusia siostry :D

11 lata 3 miesiąc temu #760834 przez moniaaak
marynarka dziękuję za opis- jutro sprawdzę ten mięsień, dziś już nie będę go wkurzać przez sen.

jeszcze jakiś kaszel nam się przyplątał...zaczyna kasłać przez sen, więc to chyba nie udawane... ech... i tak cały czas się trzeba o coś martwić. Ja to niestety straszna panikara jestem, mierzyłam temperaturę, ale ma 37,4 więc powiedzmy, że w normie.
O i jeszcze się budzi :(

11 lata 3 miesiąc temu #760838 przez KarinaM
Monia a może Kacperek nie ma uczulenia na kleik Bebiko tylko robią Mu się krostki od smoka. Moja też ma malutkie krostki wokół ust. I to tam gdzie jest smok. A staram się jej tego smoka myć i wyparzac jak najczęściej ale i tak krostki się robią.

Igorek

Irina

11 lata 3 miesiąc temu #760866 przez moniaaak
Karina też o tym pomyślałam, bo wcześniej tego nie miał- dopiero od kilu dni. Może jutro spróbuję wymienić smoka

11 lata 3 miesiąc temu #760885 przez anek
Olga juz nie pamietam ile miał Sz.jak stosowałam tormentiol ale cos jak nasze maluchy,miał zap ucha i całe dupsko po antybiotyku odparzone.

Demonigue ślicznie dziekuje:)

Moniaak ja tez mysle ze od smoka.nawet nie chodzi ze od smoka tylko przy ząbka bardzo sie pewnie ślini i ślina +smoczek powodują takie krosteczki.

Tyssiak ja mam podobną syt z karmieniem do Ciebie.powiedz jak sobie radzisz w nocy.najada sie Kuba?do niedawna Lenka budziła sie 2 i 5. a teraz budzi sie o 24, 2,4,5 i 7 pobudka.masakra i neiiwem czy to ze nie amm pokarmu czy ząbki.

U nas zaczeły sie akcje ząbki.Młoda marudna, trze dziąsełka.

Czy Wasze dzieci łapią sie za uszka??moja od niedawna własnie ciągnie uszka i juz tez schizuje ze moze ja boli.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka