BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 3 miesiąc temu #761420 przez moniaaak
My już po spacerku-piekna pogoda, ale Kacperek marudził już... ostatnio nie umie wytrzymać 2 godzin na spacerze. Po 1,5 trzeba wracać, bo inaczej jest ryzyko, że trzeba będzie go nieść :).

Nocka jak zwykle, działam na autopilocie, więc godzin pobudek nie pamiętam, ale w granicach normy.
Co do kaszelku to dziś jakoś spokój, więc nie będę na razie lecieć do lekarza.

Ja też mam podgrzewacz Baby Ono i daje radę.
Sevilla Kacper juz od jakiegos czasu pluje, najgorzej jest przy zupkach. Obrywa leżaczek, ubranie Małego, a dziś też ja.

Alexa współczuję... brakuje słów. Jak przeczytałam to mi łzy w oczach stanęły.

Anek Kacperek tez sie łapie za uszy, ale bardziej to wygląda jakby go strasznie interesowały.

Co do glutenu dostałam takiego maila z Bobovity : www.bobovita.pl/newsletter/wyswietl/0d6b...2f2b8bd22bc78bde1c13
wynika z tego, że po 4 miesiącu na piersi, a po 5 na mm.

Zdrówka dla Nataszy i Kubusia :) :kiss: :kiss: :kiss:

tysiiiak jeżeli to profesjonalnie zrobione i obrobione zdjęcia, to cena normalna moim zdaniem. Niestety takie rzeczy nie są tanie. Jeśli zdjęcia faktycznie śliczne, to ja bym pewnie wzięła.

DOmiś zdjęcie zabójcze, uśmiech przesłodki :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #761485 przez moniaaak
kurczę to jednak nie uczulenie na smoczek. Dziś dałam mu kaszkę łyżeczkę i w tych miejscach gdzie się ubrudził na buzi są czerwone krosteczki :(.

11 lata 3 miesiąc temu #761493 przez Sevilla
Właśnie moja przyjacióła rodzi :) a ja cieszę i przeżywam bardziej niż swój własny poród haha :) może dlatego, że tym razem mnie nie będzie bolało :silly: :silly: :silly: :silly: , a na świecie będzie mały człowieczek....

Monia
a nie rozważałaś, że te krosteczki mogą być od śliny. U nas Maks jak, przez cały dzień pcha łapska małe do buzi to ma krostki i skórę podrażnioną wokół ust, na brodzie i policzkach ... po nocy kiedy łapek nie pcha i praktycznie nie je, ma buzie gładziutką ...

11 lata 3 miesiąc temu #761513 przez moniaaak
Sevilla on w ciągu dnia też non stop się ślini i ma mokrą buzię, ale krostki pojawiają się tylko jak wypluwa kaszkę lub kleik. Nawet po zupce nie ma takiej reakcji. Fakt, że szybko znikają- może spróbuję na bieżąco wycierać buzię, jak to nie pomoże to 15 mamy szczepienie to zobaczymy :)

Sevi ja przeżywałam wczoraj bo rodziła moja dobra znajoma i na świat przyszedł malutki Filipek:).Więc wiem co czujesz.

11 lata 3 miesiąc temu #761613 przez KarinaM
Pojechałam z Igorem do ortodonty a potem do siostry męża żeby zrobiła mi brwi a wyszłam z ufarbowanymi włosami i obcietymi. Mój mąż się wkurzyl że miałam takie długie włosy do stanika a wróciłam z włosami do ramion.

Igorek

Irina

11 lata 3 miesiąc temu #761614 przez sisina
Aska oto przepis na krewetki ja uzywalam tych z biedy Tygrysie bo innych nie bylo ale lepiej jakby byly te koktajlowe ale jak nie bedzie to te tygrysie niech beda

cebula
czosnek
krewetki koktajlowe albo tygrysie
ser feta
troche przecieru pomidorowego
przyprawy ja dalam ziola prowansalskie
pomidory w puszce

Cebule z czosnkiem podsmazyc na patelni na maselku,krewetki odgotowac ale chwile i wrzucic do cebuli z czosnkiem potem do tego wrzucamy pomidory z puszki ja je pokroilam w kostke i na koniec dodac fete i przyprawy ziola prowansalkie sol pieprz

Pieczarki zapiekane

1/2 pieczarek wiekszych

natka pietruszki
1 jajko
1 lyzka bulki tartej
2-3 łyzki masla
15 dag sera zotego
pieprz sol

Od pieczarek odetnij nozki pokroj je w drobna kostke o obsmaz na 1,5 lyzki masla
.Do przestudzonych pieczarek dodaj jajko posiekana natke oraz bulke tarta dopraw sola i pieprzem do smaku.Tak przygotowana mase wypelnij delikatnie posolone kapelusze pieczarek.Kazda pieczarke posyp zoltym serem i uloz na wysmarowanej maslem blaszce.Piecz przez ok 30 min w temperaturze 180 stopni

SMACZNEGO :laugh:

11 lata 3 miesiąc temu #761615 przez sisina
Aska podalam ci przepis na krewetki i pieczarki :laugh:

daj znac czy smakowalo :laugh:

11 lata 3 miesiąc temu #761651 przez munnecabrava
Alexa nie chce zlorzeczyc ...ale eh małe szansę ma juz twoja kuzynka....jest to straszne .... I jak sobie pomyśle że mogłam tak skończyć... Z powodu mojego zakażenia poporodowego ... To mi się słabo robi.

Moją kuzynka.3 lata temu tak zmarła .... To.są straszne tragedię. W ogóle.nie rozumiem jak można przy wysokim ciśnieniu pozwolić rodzic naturalnie to tylko cesarskie.

U mnie dzidzi nie będzie przyszedł okres;) jutro mam jakąś konferencję prasową z pracy i się stresuje ciągle się w media wkopie.... Czyli dzisiaj po spaniu....

Ehhh moją pulyza jutro z tatusiem idzie do lekarza.a pani matka wieczorem na jakąś imprezę branżowa;p

Wiem że się cieszę jak głupi do sera ale poza klotbiami z malzem jest super ;)

11 lata 3 miesiąc temu #761659 przez alexa_

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 3 miesiąc temu #761672 przez joasia10015
O BOZE alexa najszczersze wyrazy współczucia ...

11 lata 3 miesiąc temu #761676 przez Olga60
www.lidl.pl/cps/rde/www_lidl_pl/hs.xsl/o...n=showDetail&id=2389

Dziewczyny od 14.10 w lidlu śliczne kombinezony :lol:

Alexa WYRAZY WSPÓŁCZUCIA :(

11 lata 3 miesiąc temu #761678 przez tysiiiak

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 3 miesiąc temu #761679 przez KarinaM
Alexa bardzo mi przykro. Najbardziej szkoda męża. Sam z dziećmi i to jeszcze z takim małym.

Igorek

Irina

11 lata 3 miesiąc temu #761681 przez joasia10015
Sisina wielkie dzieki za przepisy-zapisuje i na pewno zrobie bp mam ochote na te krewetki a małż uwielbia wszelkie grzyby :)

11 lata 3 miesiąc temu #761685 przez vika
Alexa współczuje to na pewno musi być szok nie da się tego opisać :dry:

wszystkiego najlepszego dla wszystkich 5-cio miesięczniaków :kiss: :kiss: :kiss: ale to leci

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka