- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- joasia10015
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- anek
- Wylogowany
- budujemy zdania
Moniak i Joasiu podziwiam Was!
ide szykowac obiad.
- demoniqe
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
ja też tak raz miałam, że mąż mnie budzi i mówi żebym zdjęła okulary a ja mówię że nie mogę bo musze Kubę zanieść do łóżeczka, a mój mąż się śmieje i mówi: przecież Kuba od 3 godzin śpi w łóżeczku a ja siedziałam i się kiwałam jakbym go usypiała
Joasia strasznie ci współczuje tego wstawania, widocznie masz syna przytulaczka.
Kuba dziś w nocy prężył się i zjadł baardzo malutko, jakby mu ten cycuś już w nocy nie pasował. Rano to wogóle obraza na pierś. Zobaczymy jak będzie po drzemce. Śpi już prawie 2 godzinki. Lecę zrobić makijaż bo pewnie zaraz wstanie i zabawiania część druga
- vika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Tosia 19,05,2013 Kinia 31,12,2001
- Otrzymane podziękowania: 7
- anek
- Wylogowany
- budujemy zdania
Dominigue ja zaraz tez bede buforowac ten film, moze uda mi sie obejrzec.
Viki czyli na noc dajesz cysia?moze faktycznie jak za duzo sie naje na noc to nie moze spac.ja Jej daje mleczko z kleikiem na noc, dzisiaj spróbuje samo mleko dac.
dzieiwczyny a po ile dajecie juz obiadków?cały słoiczek, poł?
- vika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- vika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kaszkę zostawiłam bo dzięki temu mogę ją czasem na dłużej zostawić z babcią jak jest głodna to dostaje kaszkę a wcześniej był problem bo tylko cyc z butli nie chciała więc nie szło jej zostawić dłużej niż 2 godz obiadki zostawiłam by się uczyła jeść a nie najadała i tak na razie zostawimy do póki jej to będzie wystarczało
- vika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- anek
- Wylogowany
- budujemy zdania
- vika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- anek
- Wylogowany
- budujemy zdania
ja mam po synku takie srednio ciepły.fajny ejst bo jej mały.jak było zimno to chciałam dac taki gruby(dostałam)ale jest duzo i jakos sie nie sprawdza.śpiworek na zime zostawiam.dziewczyny jakie macie kocyki do wózka??? czy używacie śpiworków??? ja mam kołderkę ale nie bardzo się sprawdza i nie wiem czy kupić jakiś ciepły kocyk czy śpiworek
mieso sie dusi a jak mam 3 pralki prasowania.taki mi głowa napiernicza ze nic mi sie nie chce.
- joasia10015
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
Tysiak nieźle jak na początku wstawałam do Zuzki też miałam takie schizy, koleżanka mi opowiadała, że miała to samo później śmiesznie się opowiada takie rzeczy a mój J. patrzył na mnie jak na debilkę, ale faceci tego nie zrozumieją
Tak sobie przemyślałam to co piszecie o tym rozszerzaniu diety i doszłam do wniosku, że ja narazie zostanę przy marchewce jabłku i zupce jarzynowej, nie będę wprowadzała nic nowego, tym bardziej, że zamierzam wprowadzać gluten powoli no i Zuzka nadal ulewa, więc nie będę przesadzać z nowościami.
Hmmm a ta kaszka to dobry pomysł jak się chce gdzieś wyjść na dłużej, chyba wypróbuje, bo na godzinkę to jeszcze mi się uda wyjść ale na dłużej to już ryzykowne.
Ja mam dwa kocyki ciepłe, większy i mniejszy, w gondoli się sprawdzają, nie wiem jak będzie w spacerówce. W ogóle tak się przyzwyczaiłam do tej gondoli że jakoś nie spieszy mi się do spacerówki, bo wydaje mi się, że małej będzie tam zimniej, i jakoś tak dziwnie leży w niej, mimo, że na płasko rozłożona. Może kwestia przyzwyczajenia.
- demoniqe
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
w sobotę idę z koleżanką na koncert Renaty Przemyk więc na jakieś 1,5h zostawię małego z mężem, ale będzie u teściowej więc będzie mu łatwiej
ja daję pół małego słoiczka zawsze na obiadek bo nie jest to jego główny posiłek. Główny jest cycek a obiadek (zupka) jakieś 45 min później jako coś dodatkowego.
Vika a może dawaj mniej marchewki? bo jak w obiadku miałaś marchewkę i dajesz sok marchewkowy to może od tego jest problem.
Czytałam właśnie małemu wiersze Tuwima i jest tam ""Rzepka" i jest tam taki tekst że sapią i pocą się. Czytam ten fragment a Kuba zaczyna stękać i zrobił kupę pomagając dziadkowi wyciągnąć rzepkę
zauważyłam że Kuba ulewał od deserków chyba (jabłko) bo jak daję mu kaszkę i zupkę to nie ulewa
oookej jadę z małym na wieś na spacer rodzice w pracy, ale chociaż do lasu się z małym przejdę.
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Ewelinczok witamy w klubie- ja z Joasią też w nocy nie śpimy. Mój synek też się budzi co 2 h, czasami nawet częściej. Sposobu na to brak... chyba po prostu trzeba to przetrwać .
Mój Kacperek też się nie przekręca na boczki( czasami tylko na prawy), ale na razie nie dostaliśmy żadnego skierowania. Póki co to staram się nie denerwować, bo główki też długo nie trzymał na brzuszku, a potem z dnia na dzień mu się odmieniło.
tysiiiak nie wiem czy pytałam już. Ty kaszkę podajesz łyżeczką czy z butli? Sorki jeżeli się powtarzam. U mnie kaszki to dramat, mm z butli zresztą też. Pociągnie trochę, potem wyrzuca butelkę i szuka cyca.
Zamówiłam dziś butelki z Tommee Tipee i smoczek do kaszek, może tak spróbuję.
Joasia współczuję- u mnie Kacperek też się ostatnio budzi z takim okropnym płaczem, ale mi się wydaje że to na te zęby co mu wyłażą. U nas z reguły wystarczy wtedy przytulić i trochę ponosić. Ale to dodatkowe wstawanie
Dziewczyny a czy po tych słoiczkach to jakie Wasze dzieciaczki mają kupki. Kacperek przez dwa dni jadł zupę jarzynową i dziś walnął takiego balaska. Mąż się śmiał, że zrobił kupkę jak prawdziwy mężczyzna
Marynarka wrzucisz te zdjęcia?