BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 3 miesiąc temu #760892 przez Daarikaa
nam nna samym poczatu jak mala miala odparzona dupcie to tez kazali smarowac tormentiolem i jak reka odjal

Klaudia dzis wyjatkowo padla o 20

musze troche poczytac o tym glutenie bo wy tak o tym piszecie a ja nie za bardzo wiem "z czym to sie je" ;)

Moniak lepiej idz wczesnije do lekarza zanim choroba sie rozwinie, moja dalej charczy biedna maleńka kruszynka :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #760955 przez tysiiiak
Anek W nocy Kuba wstaje raz ok 3-4 a potem 6 i 8 :) Ale czasem też bywają nocki, że budzi się częsciej na cycusia albo żeby go poprostu przytulić :) Ale myślę, że się najada :)
Ale musiałam ostatnio zmiejszyć ilość odciąganego pokarmu przed snem (tylko wtedy w ciągu doby ściągam mleczko) bo inaczej w nocy mam wrażenie, że mam pustaki :P
Na nockę daję Kubie kaszkę :)

11 lata 3 miesiąc temu #760990 przez KarinaM
moniaaak napisał:

Karina też o tym pomyślałam, bo wcześniej tego nie miał- dopiero od kilu dni. Może jutro spróbuję wymienić smoka

Monia tu nie chodzi o zmianę smoka tylko jak napisała Anek że ślina+smok+zęby daje taki efekt. Jak ssie smoka to pewnie mocno i brak tam powietrza i robią się krostki. Ja smoka wymieniam raz na miesiąc. Na początku to nie za bardzo chce tego nowego ale później jakoś weźmie.

Lecę spać dalej. Wstałam tylko na mleczko ale zawsze po zaglądam.

Igorek

Irina

11 lata 3 miesiąc temu #761002 przez alexa_
Cześć dziewczyny my już na nogach, po śniadaniu. Moja niunia budziła sie w nocy chyba z 10 razy. nie wiem o co chodzi. Chyba potrzebuje bliskości bo głodna raczej nie jest. daje jej cyca to po minucie wypluwa i zasypia. Mam nadzieje że to takie przejściowe bo nie chce żeby spała z nami.

Używacie podgrzewaczy? Możecie jakieś polecić?

11 lata 3 miesiąc temu #761005 przez sisina
Witam rana :)

u mnie nocka dzis ciezka małemu chyba tez zeby ida bo trze dziaselka :dry: a w dodatku kupy nie moze zrobic biedny sie meczy :dry:

a wlasnie jak moge mu pomoc z kupa???

Joasia krewetki super sprawa ja własnie tez robie bo maz dzis zjezdza bo tego miesa mam juz po dziurki...ja krewetki robie w sosie pomidorowym z feta i przyprawami i do tego oczywiscie bagietka aa i robie pieczarki nadziewane serem pychota..

ja mlodemu podaje tez deserki i obiadki najbardziej z deserkow uwielbia babany jablko i gruszki a obiadkow to jarzynowa brokulem plul ostatnio :)

ja jestem ciekawa ile moj wazy a dowiem sie dopiero za tydzien ostatnio wazyl 6450

zmykam na sniadanie poki maly spi

11 lata 3 miesiąc temu #761006 przez pauluska
Zobaczcie co fajnego znalazłam www.calydlamamy.pl/zabawki-gry/1615-base...--3550839928350.html kupię Iguni jak zacznie siadać :)

Tutaj śliczną matę znalazłam www.calydlamamy.pl/home/2127-puzzle-pian...-zwierzeta-ludi.html dla tych które szukają sporo tańsza od SKIP HOP

Co do podgrzewacza ja mam Avent ale chyba podgrzewacz to podgrzewacz i można coś innego a będzie służyło tak samo.

11 lata 3 miesiąc temu #761009 przez alexa_
pauluska ten basenik ekstra. chyba sie nad nim zastanowie.
Chociaż kupiłam na wyprzedażach po sezonowych zwykły ogródkowy z myślą o włożeniu tam zabawek i by służł za taki mini kojec.

11 lata 3 miesiąc temu #761055 przez demoniqe
Ja mam podgrzewacz Baby Ono i jest super. Nie ma co przepłacać. Pasuje do wszystkich butelek i słoiczków.
Nocka super 19:30-4-7 :)
Wczoraj Kuba miał super dzień! wogóle nie marudził tylko śmiał się i gugał :)

11 lata 3 miesiąc temu #761059 przez Daarikaa
co do podgrzewacza to tak jak demoniqe uwazam ze nie ma co przeplacac, zwroc tylko uwage zeby pasowaly wszystkie butelki:)

No i lipa obudzialam sie z bolem gardla i katarem wrrrr nienawidze jesieni!!!!!

Fajna ta mata no i cena bardziej przystepna

sisina na kupke albo termometr albo czopek a takie lajtowe bardziej to moze soczek jablkowy - u nas dziala:)

11 lata 3 miesiąc temu #761062 przez alexa_
Właśnie zastanawiałam sie nad baby ono lub aventem.
Chce zrezygnować z karmienia piersią i przejść tylko na mm. Ale nie bardzo wiem jak sie za to zabrać.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 3 miesiąc temu #761063 przez Sevilla
Basenik super, ale my już dostaliśmy kojec ... choć prawdę mówiąc nie wiem, czy się nam przyda. Jak stoję kończy mi się na wysokości pasa, a dziecko dla bezpieczeństwa jest w samym dole. Już wyobrażam sobie, jak z ogromnym brzuchem sięgam tam Maksa hahaha :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Moje dziecko ostatnio nauczyło się pluć!!! Kojarzycie chyba, jak udaje się dźwięk samochodzika ustami, to dokładnie to robi Maks wypuszczając przy tym śliny co nie miara, gorzej gdy się zapomni przy jedzeniu, wtedy jest jeszcze większa frajda ...

11 lata 3 miesiąc temu #761066 przez Sevilla
Alexa to faktycznie tragedia ... no tak, ale chyba każdy z nas choć raz w życiu nie zdawał sobie sprawy z powagi sytuacji, bo zawsze było coś do zrobienia ... Mam tylko nadzieję, że zmiany się cofną i niedługo się wybudzi ...

Alexa mi lekarka powiedziała, że jak chce zrezygnować z karmienia piersią, to mam ją opróżniać jak będzie mocno napięta, ale spuszczać tylko mleko aż poczujesz pierwszą ulgę.... po miesiącu miałam pustkę ...

11 lata 3 miesiąc temu #761094 przez DannaJ
Witajcie,
próbuję Was podczytać, ale jesteście aktywne :)

Dziewczyny na wypadające włosy w aptece poleciły mi wyciąg ze skrzypu polnego. Taki najzwyklejszy - fioletowa etykietka. I pomaga.

A myjecie swoim dzieciakom dziąsła / zęby? Słyszałam, że już powinno się przemywać po jedzeniu gazikiem z przegotowaną wodą (lub szczoteczką).

Wczoraj na szczepieniu pytałam o gluten.. Lekarz powiedział, że wg nowych zaleceń profesorów można zacząć, ale po cichu mówi, że stara szkoła była za tym, by wprowadzać po ukończeniu 1 roku życia. Że za wczesne wprowadzenie może uszkodzić jelita. I zgłupiałam... A jak Wy robicie?
Moja jest na piersi.
Waży 7100, 67cm - mało przybrała. W ciągu ostatniego 1.5 m-ca tylko 600g

Aha i gratuluję przyszłym Mamusiom!! :laugh: :laugh: O ile db zrozumiałam, bo nie sposób nadrobić postów :)

11 lata 3 miesiąc temu #761099 przez DannaJ
Anek - mi moja mama mówiła, że jeśli idą ząbki i dziecko łapie się za uszka, to trzeba obserwować, bo przy wyrzynaniu się ząbków lubi się przyplątać zapalenie ucha. Kazała mi dotykać uszków małej, ale nie widzę, żeby ją to drażniło i bolało.

11 lata 3 miesiąc temu #761101 przez Sevilla
Co do glutenu, z czego uczyli mnie na studiach powinno się go wprowadzać u maluchów karmionych mm od 4 miesiąca życia, zaś na cycu od 6 miesiąca życia. Ja narazie Masiowi daję, co dwa dni jedną łyżkę do kaszki na noc ... nic niepokojącego nie zauważyłam. Danna co do starej szkoły, to nie wiem jak inne dziewczyny, ale ja mam zdjęcie jak mam około 8 miesięcy i wsuwam chrupki kukurydziane (bardziej memłam w buzi)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka